• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde hakkım varmı

Sizin neden hakkiniz varki bekarken yapilmis islemde?
Esiniz ölse böyle bir durumumu düsünceksiniz .
Kaynananizdanda sizdende hoslanmadim.
Adam ölmesinde ev ona kalsin.

Kv dangalak net ama sizde gelmiş o olaydan sonra eşim ölse alabilirmiyim diyorsunuz siz de bir parça tuhafsınız eşim ölme durumunda ben ne yapayım evi malı mülkü hayat arkadaşım gitmiş ve evet aslında evlenmeden önce ailesinin aldığı evde sizin hakkınız olmaması gerek ama kanunen mirasçı olursunuz

2. eş alıp 1.den kalan evde sefa sürerdim ne yapayım:deli:
Böyle dediğime bakmayın daha 1.yi bulamadım 2yi hak getire

Bir mezar kazın içine eşinizi koyun, ölmeden mezara girmiş adam ev merakınız yüzünden zaten. Sonra öğrenirsiniz hakkınız var mı yok mu.

2. eş alıp 1.den kalan evde sefa sürerdim ne yapayım:deli:
Böyle dediğime bakmayın daha 1.yi bulamadım 2yi hak getire
Aynen bunu yaptı komşumuz biliyomusun cherry ilk kocasından olan oğlunun üstüne ikinci kocasının önceden aldığı evi verdi kadın adamın diğer çocukları çok mağdur oldu tabi sağken yapıldığı için hiç birşey yapamadılar sonra o çok güvendiği oğlu da bakmadı huzurevinde ağlaya aglaya yanlız başına felçli bir şekilde öldü

Boşanmada sadece edinilmiş mallarda hak sahibi olursunuz evlilik öncesinde eşinizin mülkiyetinde olan mallar onun kişisel mallarıdır hak iddia edemezsiniz.Eğer oturduğunuz evi aile konutu olarak tapuya şerh ettirirseniz (ki bunu malik olmayan siz de yapabilirsiniz) o zaman boşanma durumunda oturma hakkı vs. iddia edebilirsiniz ayrıca eşiniz evi sizden habersiz satamaz. Vefat durumunda ise çocuklarınız varsa eşinizin mirasına 1/4 oranında sahip olursunuz.

Açık konuşayım anne baba eşine ev verdiyse, kardeşlerden biri bana gelirse eşin vefat etmiş ve ev sana kalmış olsa dahi, kardeşlere paylarını aldırırım. O evi pek düşünme sen bence.

Evlenmeden alınan mülkler kişinin kendisine aittir.Bosanınca bişey alamazsın ama ölürse 4 de 1 senin gerisi çocukların.Olumsuzlukları düşünmeyin varsa imkanınınz yatırım yapın şimdi ortak olur

Sizce?
Yani neden olsun ki,
Birakin erkegi kendi açınızdan bakin,
Yillarca calis emek ver 2 ev al, adamin biri seninle evlenip 1 sene sonra bosayip evlerden birini elinden alsın, adil mi?
Bence degil.
Dolayisiyla esler, (ne sekilde edinmis olurlarsa olsunlar) evlenmeden once edinilen mallarda hak iddia edemezler, etmemeliler de zaten.

Evlenmeden önce edinilen mallar eşe aittir :) kayinvalideler çok cin bu konuda.evlenmeden önce verirler ki geline hak geçmesin.gerci gelinin de havadan düşme evde ne hakkı varsa.bence de sizin hakkınız olmamalı.sonucta o ev eşinizin ve kauinvalideniz tarafından verilmiş.bunun derdine şimdiden niye düştünüz bilemiyorum

Tabii ki evde hiçbir hakkınız yok boşanma durumunda. Şöyle düşünün anneniz size bekarken ev vermiş eşinizle bosandiniz ve eşiniz sizden annenizin verdigi evi istiyor ne hakkın var senin bu evde demez misiniz? Kanun, mantığa çok uygun evlenmeden önceki mallarda eşlerin hakkı yok zaten öyle değil olmalı.

Tabii ki evde hiçbir hakkınız yok boşanma durumunda. Şöyle düşünün anneniz size bekarken ev vermiş eşinizle bosandiniz ve eşiniz sizden annenizin verdigi evi istiyor ne hakkın var senin bu evde demez misiniz? Kanun, mantığa çok uygun evlenmeden önceki mallarda eşlerin hakkı yok zaten öyle değil olmalı.
Konu çok başka yerlere çekilmeye başladı ben hamileyim ve 3,yaşında bir çocuğum daha var herhangi bir durumda ne olur onu merak ettim ne boşanma nede eşimi öldürme gibi bir niyette değilim allah korusun dünyanın binbir türlü hali var o kadar çok kadın var ki acaba boşanırsam çocuklar ne olur diye düşünen yanlış anlamayın lafım size değil ama bazıları çok ileri gitmeye başladı

Konu çok başka yerlere çekilmeye başladı ben hamileyim ve 3,yaşında bir çocuğum daha var herhangi bir durumda ne olur onu merak ettim ne boşanma nede eşimi öldürme gibi bir niyette değilim allah korusun dünyanın binbir türlü hali var o kadar çok kadın var ki acaba boşanırsam çocuklar ne olur diye düşünen yanlış anlamayın lafım size değil ama bazıları çok ileri gitmeye başladı
Ya boşver sen milleti onlar konuşur ama Allah korusun başlarına öyle bir durum gelse acısı geçtikten sonra mal peşine düşerler. Bunu merak etmek çok doğal değil mi ya?? Kadın naapsın kocasına bisey olsa kendi boğazını sıkıp mezara mı girsin. Bu demek değil ki üzülmeyecek ama tabi ki sonra ben naparim diye düşünecek hem çocuklarını da düşünmeli. Hemen yargilayayim da cici kız olayım derdi milletteki. Madem ananız babanız öldüğünde de miras almayin. Zaten anası babası ölünce miras derdinden kardeşleriyle kanlı bıçaklı olan da bizim insanımız değil.

Ya boşver sen milleti onlar konuşur ama Allah korusun başlarına öyle bir durum gelse acısı geçtikten sonra mal peşine düşerler. Bunu merak etmek çok doğal değil mi ya?? Kadın naapsın kocasına bisey olsa kendi boğazını sıkıp mezara mı girsin. Bu demek değil ki üzülmeyecek ama tabi ki sonra ben naparim diye düşünecek hem çocuklarını da düşünmeli. Hemen yargilayayim da cici kız olayım derdi milletteki. Madem ananız babanız öldüğünde de miras almayin. Zaten anası babası ölünce miras derdinden kardeşleriyle kanlı bıçaklı olan da bizim insanımız değil.
evet öldükten sonra zaten herkes acısını çeker sonra da haklarını araştırr.ama öldükten sonra iş başa düşünce.
garip olan ölmeden önce kocanın bile yapmadığı bir evde hakkım olur mu sorusu
koca ölmüş olsaydı ve bu soruyu sorsaydı kimse yadırgamazdı.benim eşim babasından kalan topraklarının hepsini eşine verdi.herkes bana nasıl kabul etin dedi o babasının malı ister dağıtır ister yakar beni ilgilendirmez dedim.
anne baba mirası başka.annem babam ev yaparken onlarla birlikte sıkıntıları bizde çektik.yeri geldi bizim boğazımızdan keserek ev yaptı.yani yine hep beraber yaptırdık biz kardeşlerde çalışarak.şimdi düşün kardeşim evlenecek sonra boşanacak gelin evine konacak.bu adil bir durum değil.ha gelin yine evinede konabilir bizlerde geline veririz ama daha eşi ölmeden ev derdine düşen geline değil

evet öldükten sonra zaten herkes acısını çeker sonra da haklarını araştırr.ama öldükten sonra iş başa düşünce.
garip olan ölmeden önce kocanın bile yapmadığı bir evde hakkım olur mu sorusu
koca ölmüş olsaydı ve bu soruyu sorsaydı kimse yadırgamazdı.benim eşim babasından kalan topraklarının hepsini eşine verdi.herkes bana nasıl kabul etin dedi o babasının malı ister dağıtır ister yakar beni ilgilendirmez dedim.
anne baba mirası başka.annem babam ev yaparken onlarla birlikte sıkıntıları bizde çektik.yeri geldi bizim boğazımızdan keserek ev yaptı.yani yine hep beraber yaptırdık biz kardeşlerde çalışarak.şimdi düşün kardeşim evlenecek sonra boşanacak gelin evine konacak.bu adil bir durum değil.ha gelin yine evinede konabilir bizlerde geline veririz ama daha eşi ölmeden ev derdine düşen geline değil
O gelin o eve iki çocuk doğurur ise o zaman iş değişir konuyu anlamak istediğiniz yere çekmeyin lütfen biraz özveri

O gelin o eve iki çocuk doğurur ise o zaman iş değişir konuyu anlamak istediğiniz yere çekmeyin lütfen biraz özveri
Benim karşı çıktığım konu daha ölmeden mal paylaşımı derdine düşülmesi
Beni bu para mal mülk davalarının aşk sevgi aile ilişkilerinin içine girmiş olması rahatsız eder.eşinin dahi almadığı ev bana kalırmının derdine düşmek hem de eğer ölürse diye düşünüp buraya danışmak.öldükten sonra ya da boşandıktan sonra düşülür bu işlerin peşine ben eşime ölmeden ölümü yakıştıramam.bir de şimdi kaynana neden böyle cümle kullanmıştır konu niye buraya gelmiş.bi şeyler söylenmiş olmalı ki kaynana da o cevabı vermiş olmalı.

Benim karşı çıktığım konu daha ölmeden mal paylaşımı derdine düşülmesi
Beni bu para mal mülk davalarının aşk sevgi aile ilişkilerinin içine girmiş olması.öldükten sonra ya da boşandıktan sonra düşülür bu işlerin peşine ben eşime ölmeden ölümü yakıştıramam.bir de şimdi kaynana neden böyle cümle kullanmıştır konu niye buraya gelmiş.bi şeyler söylenmiş olmalı ki kaynana da o cevabı vermiş olmalı.
Şimdi size kalkıpta tüm olanları anlatamam ama şu kadarını söyleyeyim kayınvalide bir tartışmanın ortasında birden söyledi ister inanın ister inanmayın eşimle kaçarak evlendik bir kere seninde ne mal varlığın var demedim evlendikten sonra gördüm evi barkı benim düşündüğüm tek şey çocuklarım ben bi imzayla anne babamın mal varlığından vazgeçip herşeyi abime bırakmış insanım mal davası değil benim derdim şuan görümce kirada kayınbabam ona ev aldı kredi ile eşim ona yardım eder ona da sesimi çıkarmam sırf bu evi bize vermişler hak altında kalmayalım diye o kızında evde hakkı var sonuçta zaten birbirlerine imza atıp hak talep etmeyecekler ilerde çoçuklarla sorun olmasın diye

Şimdi size kalkıpta tüm olanları anlatamam ama şu kadarını söyleyeyim kayınvalide bir tartışmanın ortasında birden söyledi ister inanın ister inanmayın eşimle kaçarak evlendik bir kere seninde ne mal varlığın var demedim evlendikten sonra gördüm evi barkı benim düşündüğüm tek şey çocuklarım ben bi imzayla anne babamın mal varlığından vazgeçip herşeyi abime bırakmış insanım mal davası değil benim derdim şuan görümce kirada kayınbabam ona ev aldı kredi ile eşim ona yardım eder ona da sesimi çıkarmam sırf bu evi bize vermişler hak altında kalmayalım diye o kızında evde hakkı var sonuçta zaten birbirlerine imza atıp hak talep etmeyecekler ilerde çoçuklarla sorun olmasın diye
Allah çocuklarını da kocanı da sana bağışlasın.iki tane çocuğun var o kadar vicdansız olamazlar herhalde kötü bi durumda.biz sadece yazılanlara göre yorum yapıyoruz yoksa herkes yaşadığını bilir

Back
X