• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde her organizasyon bir eziyet olmak zorunda mı?

ipektuncer

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2010
2.968
31
116
İstanbul
Az önce açtığım matrak konudan sonra çok canınızı sıkmamak için kısa yazmaya çalışacağım.

Cumartesi akşamı kızıma doğumgünü partisi yapacağız kısmetse, nasipse..

Benim niyetim sadece kızımın sevdiği arkadaşları ve onların ailelerini çağırmak. Böylece herkes çocuklu olduğu için çocukların her kaprisi anlayışla karşılanıyor. Salonun ortasında dans ediyor, kuduruyorlar.

Ama benim kardeşim de dün arayıp "abla yapıyor musunuz d.günü, gelelim mi h.sonu? yapmıyorsanızda pasta alıp geliyoruz" dedi..

Yani c.tesi partiye anneanne-dede-dayı geliyor..

Bu durumda babaanne (üvey babaanne)-dede-amca-amcanın eşi de davet edilmeli..

Aslında eşim hiç istemiyor onları davet etmek. Çünkü eşimin ameliyatında ve bilimum zor günümüzde hep uzak durdular. En son eltimin bebeği olduğunda hastaneye gittik, çiçeğimizi götürdük. Kendisi sürekli "habersiz gelmeyin, müsait olursam haber verirrim" diyen, ama asla müsait olmayan bir insan olduğu için evine gitmeye çekindik. Hemen mevlüt okutacağım demişti zaten.

Mevlüt okutmuş, ama evine bebek görmeye gitmedik diye bizi davet etmeden.. Bend eğil, ama eşim çok bozuldu..

Eltim ev aldı, ben hediye olarak fırın aldım. Bebeği oldu, mevlite davet edilmediğim halde ertesi hafta yüzsüzce evine gittik, ana kucağı, battaniye, altın bilezik götürdük. HEpsi de benim fikrim, hepsini ben gidip aldım, eşime kalsa çok kırgındı, gitmeyecekti.

Şu ana dek kızıma 5 doğumgünü yaptık, bunlardan 2 tanesi dışarıda cafe'de oldu, herkes geldi. Kaynım ve eltim gelmedi. Yok hastayız, yok bilmemneyiz. Herkes bahane olduğunu biliyor.

Kızım 5 yaşını bitirdi, amcası daha bir sakız almış değil. Bırakın bir oyuncak veya giysi almayı.. Bir de eltim gösterişi seven bir insan. Herkesin ortak kanaati bu onun hakkında. Bu yüzden benim dışarıda parti vermem onun için bir şov olarak algılanmış olabilir, bu yüzden gelmemiş olabilir. Oysa dışarıdaki partileri hep eşim organize etti. Bana kalsa evde kutlanırdı.

Yani kısacası eltim ve kaynım "hep bana löp bana " tarzı insanlar. Şu ana dek tek bir d.gününe geldiler, o da k.validelerin evinde yapıldı. Biraz mecburen geldiler. Her akşam iş çıkışı yemek yemeye k.valideye geldikleri için, otomatikman gelmiş oldular. Ve tabi hediyesiz geldiler. K.valide 2 tane eşofman takımı almış, birini onların adına verdi. Hediyesi umrumda değil, ama insan biraz enayi gibi hissetmez mi sizce? Nişanında, düğününde taktığım bilzeikler ayrı, evine aldığım ayrı, bebeğine ayrı..
Ben d eyeni eve taşındım, çocuğum oldu vs Ama tık yok. Hamileyim, insna arar tebrik eder, hayırlı olsun der.. O da yok..

Neyse uzattım afedersiniz. Şimdi siz olsanız bu şartlar altında (eltimin evdeki varlığının bana vereceği negatif elektriği de düşünerek, beni mevlide çağırmamasını da, ne zaman evine gidecek olsak müsait olamamsını da) ne yapardınız, davet eder miydiniz?

Sevgilerimleç

nasılsa hiçbir doğum gününe gelmemiş buna da yarım ağız sölersiniz yada hiç davet etmezsiniz...kayınvalidenizi ve k.pederinizi çağırırsınız.....

ama kızınızın arkadaşlarını çağırmak istiyorsanız...bence uygun bi dille söleyin kardeşinize...
ertesi günü çaya çağırırsınız pasta keser onlarlada kutlamış olursunuz .....
olmamı :D

elti gemisi yürümez diye bi laf vardır. bu aralar ne kadar çok eltisiyle sorunu olan başlık açıldı. korkmaya başladım.
ama açıkça sizi sömürme durumu gördüm ben. hep bana hep bana noluyoruz yani. senin evladın da ilgiyi alakayı hak ediyor.çocuğunun mutlu gününde o kadını görerek sinir olma canım bence, senden uzak allaha yakın olsunlar. yerinde olsam zaten büyükleri çok karıştırmazdım çocuklar rahat rahat eğlensin. kıskanıyo bu kadın sizi sanırı. nazar değdirmesin mutlu gününde.

nasılsa hiçbir doğum gününe gelmemiş buna da yarım ağız sölersiniz yada hiç davet etmezsiniz...kayınvalidenizi ve k.pederinizi çağırırsınız.....

ama kızınızın arkadaşlarını çağırmak istiyorsanız...bence uygun bi dille söleyin kardeşinize...
ertesi günü çaya çağırırsınız pasta keser onlarlada kutlamış olursunuz .....
olmamı :D

Önce yorum için teşekkürler..:71:
Çağırırsam ve eğer gelirse eltimler, şu sebepten gelirler. .Kendileri de d.günü yapacak, kendi bebekleri de oldu. Tek sebep bu olur. Eşim diyorki "çağıracaksın,sırf bu sebepten gelecekler ve bizde gitmek zorunda kalacağız". Şu ana dek hiç gelmediler diye, benim aileme karşı mahcup durumda eşim çünkü. Gerek yok,ama öyle hissediyor.

ben senin yerinde olsam asla umursamam aslada birşey bundan sonra almam neden onu önemsiyorsun anlamadım ayrıca bu evde doğumgünü benimde sorunum oldu evde arkadaşlarımla yapmak istiyorum çoçukları var ayrıca bizde karadenizliyiz oynuyoz şimdi kayınvalidemi çağırsam arkadaşlar çekinecek benim kızımımn ilk yaşgünü arkadaşlarım biraz deli dolu çok çılgınlaşıyoz çoluk çoçuk eğleniyoz yani şimdi iki doğum günü yapıyoruz kayınvalidem kaynım ve kayınpederime pasta alıp gidicem orda küçük birşey olacak sende böyle yap istersen oraya pasta getirirsin onları yine çağrırsın gelmezlerse gelmesinler önemli olan kayınvaliden..

Ben böyle ikilemlerden nefret ederim. Ya hiç çağırmam, sonrasında da asla pişman olmam ya da çağırıp varlar mı yoklar mı hiç umursamam. Yani rahatsız olmam vereceğim her iki karardan dolayı da. Diyelim ki davet ettim ve ben de sonrasında onların davetine gideceğim zaman aynı nötr duruşla orda olurdum. Bende bir şalter var İpek'çiğim, bir kapatıyorum, yaşamamış gibi oluyorum şalterlik anları. Valla bak. Ama şalterli olunmaz galiba, şalterli doğulur :90: ...

Ben böyle ikilemlerden nefret ederim. Ya hiç çağırmam, sonrasında da asla pişman olmam ya da çağırıp varlar mı yoklar mı hiç umursamam. Yani rahatsız olmam vereceğim her iki karardan dolayı da. Diyelim ki davet ettim ve ben de sonrasında onların davetine gideceğim zaman aynı nötr duruşla orda olurdum. Bende bir şalter var İpek'çiğim, bir kapatıyorum, yaşamamış gibi oluyorum şalterlik anları. Valla bak. Ama şalterli olunmaz galiba, şalterli doğulur :90: ...

bende yok ki o şalterden, ben takıyorum çok kafaya..:5:
en açıkçası gitmek istemiyorum onların d.günlerini. hak etmiyorlar öncelikle. eltim sülalenin yarısı ile küs zaten.
ikincisi de d.günü tam bir şov şeklinde olacak ve hiç de bana bu muamele yapılsın istemem.

Bu kız nişanlılarken bana her sabah mail atardı "ay bugün battaniyemi aldık, şöyle güzel böyle güzel" diye. ne komik duruma düştüğünü anlamıyodu garibim..:27:

ben senin yerinde olsam asla umursamam aslada birşey bundan sonra almam neden onu önemsiyorsun anlamadım ayrıca bu evde doğumgünü benimde sorunum oldu evde arkadaşlarımla yapmak istiyorum çoçukları var ayrıca bizde karadenizliyiz oynuyoz şimdi kayınvalidemi çağırsam arkadaşlar çekinecek benim kızımımn ilk yaşgünü arkadaşlarım biraz deli dolu çok çılgınlaşıyoz çoluk çoçuk eğleniyoz yani şimdi iki doğum günü yapıyoruz kayınvalidem kaynım ve kayınpederime pasta alıp gidicem orda küçük birşey olacak sende böyle yap istersen oraya pasta getirirsin onları yine çağrırsın gelmezlerse gelmesinler önemli olan kayınvaliden..

K.pederimle babam bir araya gelirse zaten yandık.. Salon asla çocuklara oyun mekanı olmaz. Güzel çocuk müzikleri cd'si aldım, çocuklar eğlensin istiyorum.

Aslınd aokulunda güzel bir parti olsaydı iyi olacaktı, ama tuhaftır okul partiye bizi okmadı. çok kısa sürecekmiş parti, yemek sonrası pasta kesmekmiş sadece. ben de okul için yaptırdığım pastayı vermedim, gittim basit bir parti alıp verdim okula.
Özel pastayı da evde keserim diye düşündüm.

elti gemisi yürümez diye bi laf vardır. bu aralar ne kadar çok eltisiyle sorunu olan başlık açıldı. korkmaya başladım.
ama açıkça sizi sömürme durumu gördüm ben. hep bana hep bana noluyoruz yani. senin evladın da ilgiyi alakayı hak ediyor.çocuğunun mutlu gününde o kadını görerek sinir olma canım bence, senden uzak allaha yakın olsunlar. yerinde olsam zaten büyükleri çok karıştırmazdım çocuklar rahat rahat eğlensin. kıskanıyo bu kadın sizi sanırı. nazar değdirmesin mutlu gününde.

Kıskandığı kesin.. Ama işin fenası bunları çağırmayınca çağırmak istediğim bazı kişileri de çağıramamış oluyorum.
Daha fenası bunu yalnız ben dert ediniyorum. Mesela eltim beni çağırmadan agyet güzel mevlid yaptı, soranlara ne diycem diye düşünmedi. Ama onun avukatı var, yani kaynanası..

Soranlara şöyle demiştir "onlar bebek görmeye eve gelmedi, haklı olarak o da onları mevlite davet etmedi"..

Eltim ev aldı, ben hediye olarak fırın aldım. Bebeği oldu, mevlite davet edilmediğim halde ertesi hafta yüzsüzce evine gittik, ana kucağı, battaniye, altın bilezik götürdük. HEpsi de benim fikrim, hepsini ben gidip aldım, eşime kalsa çok kırgındı, gitmeyecekti.

Hediyesi umrumda değil, ama insan biraz enayi gibi hissetmez mi sizce? Nişanında, düğününde taktığım bilzeikler ayrı, evine aldığım ayrı, bebeğine ayrı..
Ben d eyeni eve taşındım, çocuğum oldu vs Ama tık yok. Hamileyim, insna arar tebrik eder, hayırlı olsun der.. O da yok..
Sevgilerimleç

arkadaşım bırak çağırma melekmisin nesin ya...yok düğününde bilezik tak,yok doğumunda tak...valla takdir ettim..bırak çağırma yada yarım ağızla söle illa çağırılacaksa ay sinir oldum amma yiyicilermiş valla...bence senin eltin tam bir bencil..gerçi çoğumuzun ki ole ama neyse

bence illa çağırılıcaksa ole soğuk soğuk sole hani istemiyorum sizi ama..üsülen aradım gibi..hem sıkıntı yapma bence eşinde hoşlanmıyomuş nede olsa sonyçta sizin çocuğunuzun doğum günü mutlu bir gün..sevmediğin insanları çağırarak keyfini kaçırma bu özel günün bence

arkadaşım bırak çağırma melekmisin nesin ya...yok düğününde bilezik tak,yok doğumunda tak...valla takdir ettim..bırak çağırma yada yarım ağızla söle illa çağırılacaksa ay sinir oldum amma yiyicilermiş valla...bence senin eltin tam bir bencil..gerçi çoğumuzun ki ole ama neyse

bence illa çağırılıcaksa ole soğuk soğuk sole hani istemiyorum sizi ama..üsülen aradım gibi..hem sıkıntı yapma bence eşinde hoşlanmıyomuş nede olsa sonyçta sizin çocuğunuzun doğum günü mutlu bir gün..sevmediğin insanları çağırarak keyfini kaçırma bu özel günün bence

Bu jestleri onu tanımadan evvel yapıyordum canım, d.günlerinde falan hediye alıyordum mesela, o beni arayıp tebrik etme nezaketini bile göstermiyordu.
Yok yapmam artık, ben onların d.günlerine gidip bana hava atma fırsatını vermiycem o kıza. Bu durumda ben de onu çağırmam. Ama tuhaf geliyor bu "hep bana löp bana" mantığı..

Bu jestleri onu tanımadan evvel yapıyordum canım, d.günlerinde falan hediye alıyordum mesela, o beni arayıp tebrik etme nezaketini bile göstermiyordu.
Yok yapmam artık, ben onların d.günlerine gidip bana hava atma fırsatını vermiycem o kıza. Bu durumda ben de onu çağırmam. Ama tuhaf geliyor bu "hep bana löp bana" mantığı..

neden ole diyosun ki bazı insanların hayat anlayışı böle..bazıları biraz asalak yaşıyo...benim eltilerimde ole..bunu alınverin şunu yapıverin arayada kaynanayı sokarlar işlerini gördürürler...aslında iyi niyetimizden kaynaklanıyo...biz yaptıkça karşımızdaki hem iyice terbiyesizleşiyo..hemde sanki yapmak mecburmuşuz gibi bir algıya kapılıyo...salla bence..sana ondan kıl kadar fayda gelmez bence..eşinde bole düşünürken bence bıçak gibi kes at..mesafeni koy..bune cnm herkes haddini bilsin..karşıda ki ne kadar gelirse bizlerde aslında o kadar gitmeliyiz...bakma bende yeni akıllandım ama ole olmalı

geçen hafta eşimin doğum günüydü..bırak hediyeyi abisi bir kere bile aramadı..önümüzdeki ayda eşimin abisinin doğum günü var eşim şunu bunu alalım diyodu..geçen o kadar kızdım ki.."senin abin aramadı bile ne giderim ne de hediye alırım sen gör artık die bağırdım.."sustu haklısın dedi..ama ole..ne yapıyolar ki bizim için bunca zaman yaptıklarım yeter valla

o çağırmıyor seni hiçbirşeyine sen niye dert ediyosun, sende çağırma boşver, bide arayıp hayırlı olsun bile dememiş, buda şunu akla getiriyor sizin iyiliğinizi isteyen biri değil eltin, biraz uzak olmaları daha iyi, arama:45:o seni aramamışsa sende arama, ilerde lafı geçerse çağırmadın diye deki okul arkadaşları geldi kalabalıktı oynadılar zıpladılar de konuyu hemen değiştir derim sen napıyorsun gibilerinden :34:

o çağırmıyor seni hiçbirşeyine sen niye dert ediyosun, sende çağırma boşver, bide arayıp hayırlı olsun bile dememiş, buda şunu akla getiriyor sizin iyiliğinizi isteyen biri değil eltin, biraz uzak olmaları daha iyi, arama:45:o seni aramamışsa sende arama, ilerde lafı geçerse çağırmadın diye deki okul arkadaşları geldi kalabalıktı oynadılar zıpladılar de konuyu hemen değiştir derim sen napıyorsun gibilerinden :34:

Niye çağırmadın lafını dese dese k.validem der, ama o da o yüzsüzlüğü yapmaz herhalde. Sevgili gelini beni bebek mevlidine çağırmadı çünkü. Eşim hesap sordu "neden çağırmadınız karımı" diye. Ne dese iyi.. "çağırsak gelecekmiydi, hafta içi yaptık mevlidi" diye. Bir de gelinini avukatını yaparken bile, beni zan altında bırakıyor.

Ben d edayanamadım ve yapıştırdım lafı "ev mevldini de hafta içi yaptı, gelmedim mi" dedim. "ee neyse ben karışmam elti kavgasına" demez mi.. Ay ne elti kavgası ya, muhatap olan mı var. Ben hesap sormadımki zaten,eşim sordu.

En iyisi çağırmamak, yok yahu çağırmayacağım.Tepinsin sıpam arkadaşlarıyla.

anladığım kadarıyla eltinizle eşinizin erkek kardeşinin karısı olması dışında özel bir ilişkiniz yok. madem öyle eşiniz ne derse onu yapın. siz neden dert edesiniz? ola ki laf soktu eşinizin böyle uygun gördüğünü söyleyin ve geçin. ben olsam hiç dert etmezdim. mutlu bir günde neden gerileyim ki.

Son düzenleme:
neden ole diyosun ki bazı insanların hayat anlayışı böle..bazıları biraz asalak yaşıyo...benim eltilerimde ole..bunu alınverin şunu yapıverin arayada kaynanayı sokarlar işlerini gördürürler...aslında iyi niyetimizden kaynaklanıyo...biz yaptıkça karşımızdaki hem iyice terbiyesizleşiyo..hemde sanki yapmak mecburmuşuz gibi bir algıya kapılıyo...salla bence..sana ondan kıl kadar fayda gelmez bence..eşinde bole düşünürken bence bıçak gibi kes at..mesafeni koy..bune cnm herkes haddini bilsin..karşıda ki ne kadar gelirse bizlerde aslında o kadar gitmeliyiz...bakma bende yeni akıllandım ama ole olmalı

geçen hafta eşimin doğum günüydü..bırak hediyeyi abisi bir kere bile aramadı..önümüzdeki ayda eşimin abisinin doğum günü var eşim şunu bunu alalım diyodu..geçen o kadar kızdım ki.."senin abin aramadı bile ne giderim ne de hediye alırım sen gör artık die bağırdım.."sustu haklısın dedi..ama ole..ne yapıyolar ki bizim için bunca zaman yaptıklarım yeter valla

Canım, şanslısın gene eşin "haklısın" demiş..
Eşin abisinin d.günü normal olarak düşünüyor, ince bir insan demekki Burada anormal olan eşinin abisi.
Ben arayıp söylesem kaynanam asla kızımın d.gününü hatırlamaz, önemsemez.
Ama gelininin d.gününde de asla hediyesiz geçirmez.

Back
X