Evde kalan kuzenim ...

Kocisi yok, kocisi olsaydı çok eglenirdi

Evde kalmak ne itici bir tanımlama... Bu toprakların kadınlarının birçoğu neden evliliği statü olarak ya da mutlaka gerçekleştirilmesi gereken bir eylem olarak görürler ki? Anlayamıyorum. İç huzuru olmayan yalnızken mutsuz olan bir insanı evlilik mutlu etmez. Mutlu insanı mutlu eder. Başka sıkıntıları olabilir.

Aaaa olur mu ama koca bir statü göstergesi... evli kadın olmak başka... yazık bu zamanda hala böyle düşünen kafalara...

Yani düzen kurmak sadece evlenmek de değil. Çalışsaydı ayrı bir eve çıkardı. Onu da yapmamış.

Akrabalarının zihniyetini sevmediği için uzak duruyor olabilir.
Aile yaşantısını bilmiyorsunuz. Dedikodulara göre bakmam demiş gelmem demiş falan filan. Bilmediğiniz konularda kafanıza göre tahminler üretmeyin. Her olayı evlenemedi de ondan böyleye getirmeyin.
Burada yazdığınız gibi başka ortamlarda da evde kalan kuzenim diye bahsediyorsanız siz geldiğinizde surat asması normal.
Bir şeyler yapmak istiyorsanız bakış açınızı değiştirin. Kuzeninizle ilişkiniz düzelir.

Iyi ki siz koca bulup evde kalmadiniz. Iyi ki sizi alan biri cikmis. Uslubunuzu hic begenmedim. Sizin gibi kuzenim olmasini istemezdim. Kendi derdinize bakin millet ile ugrasmayin!

Kaldı ki çocuk sevmek ve bakmak zorunda değil. Bende sevmem. Hiç sevmedim. Ancak kendi çocuğumu severim. Elalemin veledinden bana ne? Akrabalarının zihniyetinide sevmiyor olabilir. Ben de 29um yeni sözlendim. Akrabalarımdan kimse bir şey demedi ama evlen artık diyen komşular vardı. Kendini bilmezler. Kestim görüşmeyi. Tebriğe de kabul etmedim. Düğüne de çağırmayacağım. Herkes yerini, yurdunu, hakkını, hukukunu, hududunu bilecek. Bilmeyene de çıkar biri bildirir.

O belki 40 yaşında evlenir sende 40 yaşında bosanirsin. Bunu hayatın akışına birakmalisiniz. Kimin ne olacağı belli degil. Böyle ay evde kaldı yok şöyle böyle demeye kimsenin hakkı yok bence. Koskoca kadın çalışmak istemiyormuş çalışmıyormuş evlenmek istememiş evlenmemis. Kime ne

Evde kalmış ifadesi çok çok yanlış
40 yaşında kadın ne yapacağını sağa sola sormak zorunda değil
Misafir sevmeyebilir, sakin bir hayatı tercih ediyor olabilir bunun için eleştiremezsiniz
Yengenize çok acıyosanız yanınıza alın
Ve de bunun kaygısı size düşmez.

Ayyy benim kuzenlerim gibi itici bir kuzen daha size ne evlenmemesinden sizi ne ilgilendiriyor. Birde evde asık suratının sebebi sizsinizdir kötü niyetinizi algıladığı içindir. Bende 27 yaşındayım eve gelen bazı kuzenlerim aynı sizin gibi aman bak armudun sapı deme yok bilmem neyin çöpü deme herkese hayır deme size ne affedersiniz size.

Son düzenleme:

Amcaniz veya yengeniz davet ediyorsa evlerine gidin. Oflarsa oflasin puflarsa puflasin. Onun da evi ama evin diger bireylerinin misafirlerine saygi duymali.

Ama kendi yegenine bile bakmak istememesi, hayatinin sıkıcı olmasi veya olmamasi calismasi veya calismamasi evlenmesi veya evlenmemesi sizi hic ilgilendirmez. Bu yaptiginiz bana baya ayip geliyor. Arayip sizi tehdit mi etti? Evinize gelip rahatsiz mi etti? Neyine bu kadar takildiniz? E biz de baya baya dis kapinin dis mandali olarak heralde koskoca kadinin evlenmesine falan karar veremeyiz.

Evlensin dersek zorla mı evlendireceksiniz? Ya da çalıştıracaksınız? Sizi ilgilendirmiyor seçim ona ait. Onun adına karar vermek gibi bir hak vermediyse size, başkasının hayatına burnunu sokmak oluyor bu yaptığınız. Çok rahatsızsanız kuzeninizden gitmezsiniz oraya.

Biz de kuzen demek kardeş demektir. Kuzeni olarak siz bile evde kalmış kuzenim diye başlık açıyorsunuz. Ne ayıp bir şey ne kötü bir zihniyet. Kadına kendini kötü hissettirdiğiniz zaten bariz ortada. Bu yüzden oflayıp pufluyor olabilir mi? Bence gitmeyin görüşmeyin rahat bırakın insanları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…