Evde kaldım! evde kalanlar buyrun:(

Merhaba İstanbulda yaşıyorsanız salı ve persembe günleri saat 11.00 e kadar aybir kilisesine gidip mum yakın dua edin ,her ayın 1 i de gidebilirsiniz ama biraz kalabalık oluyor.

Sevgilim olan zamanlar uzuuun zaman onceydi o zaman cocuk gibiydik. Simdi ciddi durumlar icin dogru zamandayim ve icinde bulundugum durumu izah ettim

Evli degilim hanimefendi yani ben de kalanlardanim. Evet bu yorumunuzdan cok etkilendim bundan sonra ben de koca ariyorum. Baksaniza cok lazimmis megerse koca. Cok sagolun sayenizde ufkum acildi.

Ben erken evlendim. Gördüğüm kadarıyla ben ve çevremde dahil üniversitede evleneceği kişiyi bulan buluyor yoksa evlenmek daha da zorlaşıyor sanırım.
Hiç ciddi ilişkiniz oldu mu?
Birde bu evlilik olayını kesinlikle erkekler belirliyor kadınlar zaten evliliğe bebek sahibi olmaya hazır.
Evlenmekten köşe bucak kaçan adam bir bakıyosun başkasını bulup pat diye evleniyor.

Tam da ben kendi işim var üstüne 2 mesleğim var ve bir de yazarım ama elde var 0 . Çevremdekiler evlenmiyor musun artık diyor. Hah koca var da ben elimin tersi ile itiyorum sanki
Çevrenizden tanışmak evlenmek isteyen çıkmıyor mu?

bizde de var bir aday dur önereyim 39 yaşında doktor.meslektaşlar hem de

37 yasinda bekarim fakat evde kalmis tabirini hicbir sekilde kullanmam kendim icin. Bana ciddi anlamda cag disi geliyor. Bana gore hicbir bekar kadinin kendisine bu tabiri yakistirmamasi gerek. Diger dusuncelerinize katiliyorum, yalnizligin ne kadar zor oldugunu, tek basina kalmislik hissi. Ama ozellikle egitimli bir kadinin bu tabiri kullanmasina sasiriyor insan...

aynen katılıyorum 30 dan sonra insan da bir burukluk oluyor biraz toplum baskısı biraz annelik isteği vs. ama evde kalmak ne demek çok aşağılayıcı ve onur kırıcı bir söz.ben de 32 de evlendim bazı densizlerden bu sözü duydum ağızlarının payını verdim cahil insanlardı zaten.kadın olarak lütfen kendimize değer verelim eşle de eşsiz de değerliyiz

Diş hekimisin bu nasıl bir düşünce tarzı deyip konu sahibini eleştirenler olmuş ama belli bir yaştan sonra insan yanına bir yoldaş, arkadaş, sevildiğini hissettiren bir sevgili istiyor.
Ben son 1 yıla kadar aman herkes evlenecek diye birşey yok, evlenmemek dünyanın sonu değil diyordum (35 yaşındayım) ancak şu pandemi mevzusu yalnızlığın o kadar da güzel birşey olmadığını gösterdi. Gezmek tozmak, hobi edinmek bir yere kadar..
Karantina günlerinde yalnızlığımı paylaşacak bir ses-soluk, sevilip sevdiğimi hissettirecek bir hayat arkadaşına o kadar ihtiyaç duydum ki.
Benim gibi yalnızlığı seven biri bile belli bir zaman sonra sevmek sevilmek ihtiyacı hissediyor, öte yanda bir de hormonlar mevzusu var ki, o detaya girmiyorum..
Bu sitede evlenmek istiyorum diye başlık açanlara gösterilen tepkilere gerçekten bazen anlam veremiyorum, sanki çok kötü birvşey isteniyormuş gibi.

Ben sizin bana neden sardiginizi anlamak icin eski konulariniza baktim. Siz de tam konu sahibi hanimefendi gibi evlenmek istiyormussuz da ondan alinmissiniz bu kadar. Dalga gecmeden ciddi ciddi yazacagim umarim anlarsiniz. Kendini sevmeyeni bir baskasi asla sevmez, kendine deger vermeyene bir baskasi da vermez, kendi icinde mutlu huzurlu olmayanla bir baskasi da mutlu olmaz. Anladigim uzere sizin yalnizlikla probleminiz var. Etrafinizda illa hep birileri olsun istiyorsunuz. Bu normal bir ruh hali degil bu konuda dr destegi almanizi oneririm. En kisa zamanda kendinizi sevmeyi ogrenirsiniz umarim.ünlu bi soz var " kendinizi kendinizle vakit gecirmenin yalnizlik olmadigini anlayacak sekilde egitin" diye. Kendinizle vakit gecirmeyi seversiniz umarim. Yoksa sizin gibi konu sahibi gibi beyaz atli prensim gelsin evlenelim mutlu olalim diye dusunen insanlar evlenince de pek mutlu olamiyorlar. Bu sekilde evlenseniz de kocaniza yapisik yasamak isteyeceksiniz muhtemelen icinizdeki eksikleri doldursun isteyeceksiniz. Ama kimse kimseyi mutlu etmek zorunda degil zaten edemez de mutluluk icten gelen bir seydir ancak paylasilabilir. Kendinizi sevmeyi basarabildiginiz bir hayat dilerim.

Herkes tercihlerine göre yaşıyor hayatı. Önceliğiniz okul ve iş olmuş doğal olarak 29 yaşında bekarsınız iyi ki de okumuşsunuz. Okumayı tercih etmeyip liseden sonra evlenebilirdiniz ama bu seferde okumadığınız için mutsuz olurdunuz. Hele birde kötü evlilik yapıp boşanmak zorunda olsaydınız ama maddi imkansızlıklar yüzünden yarılamasaydınız ne yapardınız

Sevgilim olan zamanlar uzuuun zaman onceydi o zaman cocuk gibiydik. Simdi ciddi durumlar icin dogru zamandayim ve icinde bulundugum durumu izah ettim
Demek ki kısmetsiz degilmissiniz.
Gene olabilir. Ama sırf hazırsınız diye hemen gelmeyebilir. Bu kısmet işlerinin bir denklemi yok.
Nasip bu işler. Çok evlenmek istiyorsanız çevrenize söyleyeceksiniz. Kurs sosyalleşme şu an işlemez.

Ama içinde bulunduğunuz durumu "evde kaldım(!) " diye izah etmeniz çok üzücü. Bende yeni nişanlandım yaşım 33. Hiç kendimi evde kalmış görmedim. Kimsenin beni boyle nitelendirmesine izin vermedim. Kendimi zaten böyle nitelendirmedim. Ki siz "Kendinizi" böyle görüyorsunuz. Kendinizi böyle nitelendiriyorsunuz. Bu daha da vahim..

Böyle kendinize psikolojik baskıya devam ederseniz sırf evlenmek için size uymayan biriyle evlenebilirsiniz. Bu düşünce yapısını değiştirin bence.

Hayırlı olsun canım nisanin Allah tamamına erdirsin çok mutlu ol insaAllah

34 yaşında evlendim 27 yaşından sonra bir panik oluyor ne kadar okumuş meslek sahibi olsanda insan yalnız kalmamalı . evde kalmış evet hoş bir tabir değil ama sosyal bir gerceklik bana göre. 29 yaşında ki biri için söylenir söylenmez onu bilemem. Konu sahibi acele etme bence içine sinen biri olmadan Sak n evlenme. O evde sen yaşayacaksın aynı yastığa baş koyacaksın.

Evde kalmadığım için çok pişmanım diyorum sadece Allah'ım öbür dünyada inşallah sorgum sualim güzelce geçer ve cennete giderim orda evde kalmayı ümit ediyorum amin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…