evde kalmis kiz kurusu....

sadece babasından oturu degil, gayet hayatındaki prensipler geregi birlikte vakit gecirecegi kisiyi nikah altında tanımak da isteyebilir,
bence saglıklı mı? en az internetten tanısmak kadar riskli. fakat herkesin kendi tercihi...

ancak az once de yazdım mutlulugu tek fonksiyonlu birseymis gibi kurgulayınca o nikah sonrasında da ucurumdan dusmus gibi oluyor insanlar...
once kendi iç dinamiklerini harekete gecirmeliler ki "eş"lerini de gercekten istedikleri gibi secebilsinler... zamanla karsılıklı degisimlerini ortaklasıtramadıkları ve/veya tolere edemedikleri vakit de medenice ayrılma cesareti gosterebilsinler.

sonra bir suru konu okuyoruz; hep mutsuzluktan ve ilgisizlikten yakınan ne yapacagını bilemeyen, gununu nasıl gecirecegini dusunen hatta bazen bosluktan komsulara, bosananlara, milletin namusuna yasantısına dedikoduya saran yüzlerce insan...
oysa evlenmislerdi hani? ne degisti hayatlarında?

insan yaşadığı her yeni şeyle kendini geliştirir.
kişilik anlamında,insan olma anlamında.
hayata karşı daha bilenir.
evlilik eğer usülü ve önemi bilinirse insanı olgunlaştırır.
şimdi ki sorunlara bakın hep bencillik içeren meseleler.
evli ,yani bir başka insana karşı sorumlu olduğunu unutan,bilmeyen insanların problem olması.
sanki elde etme hazzını yaşamak,ya da çocuk sahibi olmak kadar bilinçsiz bir algı var.

biz olma duygusunu kusursuzca hissetmek ve hisettirebilmek.......

amaaann niye öyle düşünüyosun ki? ben de senin gibi eskiden çok kafama takardım ama şimdi hiiiç evlenmek istemiyorum:) evlenenlerin hali ortada çoğu boşanıyo ya da mutlu değil.. bi yandan çocul çocuk derdi.. bence şükret ki yalnızsın.. aşksız olurmu deme gayeet oluyor.. aşk demek felaket demek.. kimseye güven yok bunu unutma..

Iste bu tercihlerin sonucuna da katlanilacak artik :)
Aslinda konunun başlarında yazmıştım. Evliliğe cok fazla sartlanirsa,yanlis tercihler yapip kendini kucaginda bir cocukla bulabilir diye..
Tam olarak baba sevgisinin ne olduğunu bilmiyorum ben mesela. Esimin kizima bakislarinda buldum ben o sevgiyi. Oyle öğrendim.
Iste yanlis tercihler ortaya benim gibi insanlar birakiyor.

Allah korusun..zaten kim olursa olsun evleneyim mantiginda degilim...icimin isinmasi ve eğitimi önemli benim icin..inss karektersiz biri çıkmaz..

benimde netten tanıştıklarım oldu benle olmadı ama başkasıyla evlenmiş olduklarını gördüm neden evlenilmesin ki

canım ne iş yapıosun?

bi de netten tanışmışsın ya insanlarla, sen mi ilk adımı attın? ilk adımı sen atıp eklediysen belki kötü düşünmüş olabilirler..

bi de netten tanışmışsın ya insanlarla, sen mi ilk adımı attın? ilk adımı sen atıp eklediysen belki kötü düşünmüş olabilirler..
Yok.ben arkadaslik sitesinde tanistim.onlar telefon yada facebook istediler gorusme talebi hep onlardan geldi..

Caresiz kalmak ne demek bilmiyorsun..cevremde kimse yok diyorum.yasim gecti ..belki olur diye konustum.buyuk konusma.
çaresizim diye öyle netten falan olmaz yani sen 29 yaşındaymışın ben 7 aylık evliyim ve 39 yaşında evlendim ve rabbime sonsuz şükürler olsun karşıma istediğim gibi birini çıkardı ama eşim karşıma çıkmadan öncede nemi yapıyordum valla geziyordum tozuyordum ama hiç sevgilim olmadı izinlerimde bile tek başıma turlara katıldım yani anlıyacağın hayatımı yaşadım kendimide hiççççççç kız kurusu olarak görmedim niye evlenmedin diyenlerede napım beğenip alan olmadı dedim tabiki inanmadılar ama söyleycek sözde bulamıyorlar sana tavsiyem hayatını yaşa imkanın varsa ben biraz özgürdüm de

ben birde görücü usulu evlendim herşey kısmet bol dua et

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…