- Konu Sahibi cigdemlik86
-
Simdi bu kizcagiz aslinda sevmek, sevilmek istiyorum demis. Ama feraset sahibi bazi arkadaslar disinda cogu kisi tam tahmin ettigim gibi kizi koca delisi ilan etmiş.
Yahu nerede yasiyorsunuz Allah askina?
Benzer çoğu konuda yazdim, yine yazayim.
Ulkenin bir kismi sevgilisiyle rahat rahat gezip, sevmeyi/sevilmeyi doya doya yasayabiliyorken;bir kismi da karsi cinsle bu duygulari tadabilmek icin evlenmek zorundadır. Cunku yasam tarzi, ailesi, yasadigi cevre onu buna zorlar.
Burda bir arkadas vardi. Babasi sevgilisi oldugunu ogrenmisti. Kiza neredeyse 'namussuz' damgasi yapistirmisti.
Yani burasi boyle bir ulke.
Napsin şimdi kizlar? Tabi ki evlenmek isteyecek. Ama yanlis, ama doğru..
eminim gönlünce biri çıkacak karşına..daha pozitif düşün..olumsuz düşünceler olumsuz sonuçlar getirir derler..Cikmiyor cevrem dar.cikanlar bana uygun kisiler degil..benimde ka derim yalnizlik..
herkes mutlu bir kendimi bilirdim acınacak halde olan, biri sana acíyorum deyincede sümsügü yiyo o ayrıBence acincak haldeyim..yasim 29 oldu((
amaaann niye öyle düşünüyosun ki? ben de senin gibi eskiden çok kafama takardım ama şimdi hiiiç evlenmek istemiyorum:) evlenenlerin hali ortada çoğu boşanıyo ya da mutlu değil.. bi yandan çocul çocuk derdi.. bence şükret ki yalnızsın.. aşksız olurmu deme gayeet oluyor.. aşk demek felaket demek.. kimseye güven yok bunu unutma..Herkes ustume geliyor sanki...basarili bir ogrenciydim .herkesin gözü ustumdeydi..ailemde okumus cok insan yok..ilk senemde kazanamadigim icin adeta sevindiler.hatta nete girip puanima bakmislar o derece...ikinci sene istedigim yer olmadi istanbulda diye dandik bir yer yazdim.okulumu sevemedim zorla bitirdim..uzun sure issiz kaldim...sosyal ortam cevre yok..dolayisiyla kimsede olmadi hayatimda...derken nette takilmaya basladim..biriyle gorustum ona asik oldum ama yalanci cikti sevgilisi varmis beni 6 ay oyaladi..
Sonra bir kac kez daha netten tanistigim kisilerlw bulustum...hepsinin niyeti malum...hepsinin niyeti kötü..ne hikmetse cok şükür deneyimsiz kiz olsugumu anlayinca telefona bile cikmaz oldular....halbuki bulusmak isteyip numarami almak icin yalvaran kendileri degilmis gibi...
En son birinle konustum..ben ciddi bir iliski ariyorum dedim ..dalga gecmek amaclaysa bulusmayalim..bana kiz kurusu bu yasa gelmissin koca mi ariyorsum dedi...cok gucume gitti.ve bu adam tanidik biri sonradan anladim kim oldugunu...ve evli bir adam..esine soylemeyi dusundum faceden bana inanmazlar diye sustum..bana bosanmis oldugunu soyledi..Resmini görünce tanıdım kim olduğunu sen evlisin yalanci dedim agzima geleni saydim...
Cevremde kimse yok.29 yasindayim hayat enerjimi kuruttular..istemedigim bir iste çalışıyorum istemediğim bir hayati yasiyorum..paylasmak istedim...okudugunuz icin Teşekkürler...
Inss..olumlu olmaya calisicagim..eminim gönlünce biri çıkacak karşına..daha pozitif düşün..olumsuz düşünceler olumsuz sonuçlar getirir derler..
Iste bu tercihlerin sonucuna da katlanilacak artik :)sadece babasından oturu degil, gayet hayatındaki prensipler geregi birlikte vakit gecirecegi kisiyi nikah altında tanımak da isteyebilir,
bence saglıklı mı? en az internetten tanısmak kadar riskli. fakat herkesin kendi tercihi...
ancak az once de yazdım mutlulugu tek fonksiyonlu birseymis gibi kurgulayınca o nikah sonrasında da ucurumdan dusmus gibi oluyor insanlar...
once kendi iç dinamiklerini harekete gecirmeliler ki "eş"lerini de gercekten istedikleri gibi secebilsinler... zamanla karsılıklı degisimlerini ortaklasıtramadıkları ve/veya tolere edemedikleri vakit de medenice ayrılma cesareti gosterebilsinler.
sonra bir suru konu okuyoruz; hep mutsuzluktan ve ilgisizlikten yakınan ne yapacagını bilemeyen, gununu nasıl gecirecegini dusunen hatta bazen bosluktan komsulara, bosananlara, milletin namusuna yasantısına dedikoduya saran yüzlerce insan...
oysa evlenmislerdi hani? ne degisti hayatlarında?
Allah korusun..zaten kim olursa olsun evleneyim mantiginda degilim...icimin isinmasi ve eğitimi önemli benim icin..inss karektersiz biri çıkmaz..Iste bu tercihlerin sonucuna da katlanilacak artik :)
Aslinda konunun başlarında yazmıştım. Evliliğe cok fazla sartlanirsa,yanlis tercihler yapip kendini kucaginda bir cocukla bulabilir diye..
Tam olarak baba sevgisinin ne olduğunu bilmiyorum ben mesela. Esimin kizima bakislarinda buldum ben o sevgiyi. Oyle öğrendim.
Iste yanlis tercihler ortaya benim gibi insanlar birakiyor.
benimde netten tanıştıklarım oldu benle olmadı ama başkasıyla evlenmiş olduklarını gördüm neden evlenilmesin kiCok mutlu evliliklerde yapanlar var.bence on yargili konusmayin..bu sitedede var cevremdede var.netten koca aranmaz kari aranmaz olursada o isten hayir gelmez demek bence yanlis..zaten netten tanisincada görüşüyorsun.aylarca netten yazismiyorum kimseyle..kime asik olucagin belli olmaz ama bu sanal bu gercek demek sacmalik..kendi adima netteki insanlari artik biraktim...bir daha böyle bir adim atmaya niyetim yok ama insanlarin evliliklerini biz yargilayamayiz..bunca dovulen aldatilan kadin var yüzde kaci sanaldan tanismis cok cok azdir bence..
Netteki kizlar araniyormus..kotu gozle bakilirmis..zaten olgun bir erkek karsisindakinin ne oldugunu anliyor ilk bulusmada..benimde netten tanıştıklarım oldu benle olmadı ama başkasıyla evlenmiş olduklarını gördüm neden evlenilmesin ki
canım ne iş yapıosun?Is cok aradim bunu bulabildim ancak.ailem cok baskici..yasli insanlar tek cocugum..yurt disina gitmek istedim hemen uzuluyorlar kirmak istemiyorum.turkiyedede meslegimi yapmam icin sektör geniş degil..üniversite okudum lise mezunu kisilerle calisiyorum..
Bankada gisede çalışıyorum canim..canım ne iş yapıosun?
canım kötü bi iş değil ki, tamam çok yoğun olabilir ama yükselme şansın var.. bunu bulamayanlar da var unutma..Bankada gisede çalışıyorum canim..
Yok istedigim gibi cikmadi hic görücu..bi de canım sana görücü usulü yaklaşanlar oluyo mu? oluyosa eğer onların arasından istediğin biri çıkabilir..
Yok.ben arkadaslik sitesinde tanistim.onlar telefon yada facebook istediler gorusme talebi hep onlardan geldi..bi de netten tanışmışsın ya insanlarla, sen mi ilk adımı attın? ilk adımı sen atıp eklediysen belki kötü düşünmüş olabilirler..
çaresizim diye öyle netten falan olmaz yani sen 29 yaşındaymışın ben 7 aylık evliyim ve 39 yaşında evlendim ve rabbime sonsuz şükürler olsun karşıma istediğim gibi birini çıkardı ama eşim karşıma çıkmadan öncede nemi yapıyordum valla geziyordum tozuyordum ama hiç sevgilim olmadı izinlerimde bile tek başıma turlara katıldım yani anlıyacağın hayatımı yaşadım kendimide hiççççççç kız kurusu olarak görmedim niye evlenmedin diyenlerede napım beğenip alan olmadı dedim tabiki inanmadılar ama söyleycek sözde bulamıyorlar sana tavsiyem hayatını yaşa imkanın varsa ben biraz özgürdüm deCaresiz kalmak ne demek bilmiyorsun..cevremde kimse yok diyorum.yasim gecti ..belki olur diye konustum.buyuk konusma.
ben birde görücü usulu evlendim herşey kısmet bol dua etçaresizim diye öyle netten falan olmaz yani sen 29 yaşındaymışın ben 7 aylık evliyim ve 39 yaşında evlendim ve rabbime sonsuz şükürler olsun karşıma istediğim gibi birini çıkardı ama eşim karşıma çıkmadan öncede nemi yapıyordum valla geziyordum tozuyordum ama hiç sevgilim olmadı izinlerimde bile tek başıma turlara katıldım yani anlıyacağın hayatımı yaşadım kendimide hiççççççç kız kurusu olarak görmedim niye evlenmedin diyenlerede napım beğenip alan olmadı dedim tabiki inanmadılar ama söyleycek sözde bulamıyorlar sana tavsiyem hayatını yaşa imkanın varsa ben biraz özgürdüm de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?