evde kalmis kiz kurusu....

Evet tam anlamiyla paniklemis durumdayim...hayirlisi...

cigdemlik hangi sehirde yasıyorsun bilmiyorum,
kendine farklı bir sosyal cevre olusturmak icin erkek-kadın ortak ilgi alanlarının olabilecegi kurslara gitsen?
sadece biriyle tanısmak icin degil,
dun yazdıgım gibi mutlu hissetmeni saglayacak bir aktivitelere yonelmen, uretken olmanla da ilgili biraz.

Vallahi mutlu oldum şımardım yazdıklarınızı okuyunca

Şimd, boylesoyle can, eğitim ve sosyal statüden bağımsız olarak, konu sahibesi ne kadar kız kurusuysa ben de o kadar kızkurusuyum, hatta daha kötüsü. Aşk acısından sürünüyorum, yarıyolda bırakıldım diyeyim.

Sevme-sevilme ihtiyacı evrensel diyeyim, yolda mutlu bir çift , bebekli bir aile görünce lise mezunu kız da, ilkokul mezunu kız da, doktora yapan ben de aynı şeyi düşünüp hissediyoruz sonuçta. Ya kendimiz ne kadar yalnız olduğumuz aklımıza geliyor, ya geçmişte kalan bir aşk acısı, ya benim ne zaman ailem olacak düşüncesi, ya keşke benim de elimden tutan biri olsaydı diyoruz, ama mutlaka çok imrenerek bakıyoruz. O yüzden mutlu ilişkileri olan insanlar bazen sert şeyler yazabiliyorlar. Zavallısın , yalnız da mutlu olabilirsin vs yazanlar genelde evli,mutlu insanlar, empati kurmaları zor. Ben de bir evde kalmış olarak gayet bu hanımın ne yazdığını anlayabiliyoum.

Evde kalma psikolojisi, yalnızlık hissinin hayat standardıyla pek ilgisi yok bence, biyolojik saatle alakası var Bunu ben ve diğer kızkurusu arkadaşlarımı baz alarak yazıyorum

Şimdi konu sahibesiyle teoride farklı hayatlarımız olabilir ama pratikte hissettiğimiz şeyler benzer. Bu durumda geriye kalan şeylerin pek de bir önemi kalmıyor, sonuç olarak ikimiz de mutsuzuz ve aynı şeyden mutsuzuz. O yüzden ben farklıymışım gibi bir davranmanın bir alemi yok bence

Konu sahibesine de kader-kısmetten başka ir şey diyemedim, zira işimizin Allaha kaldığını düşünüyorum. Vallahi hiçbir fikrim yok nerden aşk bulunur, fikri olan bana da yazsın.

Zaten özellikle takıntılı oldugun konularla ilgili kisiler cıkıyordur karsına degilmi .istenmeyen ot gibi .
Aynen oyle canim.ben taktikca olmuyor..takmayayim diyorum o zaman da olmuyor yapamiyorum..rahat davranamiyorum bulustugum zae belki...sıkıcı buluyorlar belkide..

begendim ama kızkurusu derken alttan alta toplumsal yargılara guldugunu ordaki ironiyi bilerek
içime sinmedi ekleme yapayım dedim.
diger turlu evet evet kuruduk! gibi bir anlam cıkmasın yani

begendim ama kızkurusu derken alttan alta toplumsal yargılara guldugunu ordaki ironiyi bilerek
içime sinmedi ekleme yapayım dedim.
diger turlu evet evet kuruduk! gibi bir anlam cıkmasın yani

Lan o beni yarıyolda bırakan it yüzünden kurudum be....Allah belanı versin herif, boyun devrilir ben de geçer seyrederim inşallah.

27 yaşındayım, kuruma sınırındayım diyeyim. Daha kurumadıysam da yakında kururum

Evet aslinda ne olursan ol her kadin sevilmek ister...Aile olmayi herkes ister..en kariyerli en cok kazanan kadinlar bile evlenmek istiyor hatta 30 lu yaslarda bu tip kadinlar cok yalniz yasayan....cunku beklentileri yuksek oluyor...
bende üniversite mezunu calisan bir bayanim...acikcasi kariyer hedeflerim yok...aile kurmak istedim onuda basaramadim...istemedigim birsey hissedemedigim bir adamla cay bile icemem evlenmek bir kenara dursun...belli bir yastan sonra alternatifin azaliyor zaten.

evet ayynen böyle doktoralı da olsa ilkokul terk te olsa çoğu kadın kadın ister yuvası olsun, analık, kadınlık statülerine ulaşsın filan. boşverin sizi yarı yolda bırakanları. onlar dertlerine yansın. 27 yaş nedir ki? yanmayın aşk acısıyla da. daha güzelleri gelecek çünkü.

bence adam biraz doğru soylemıs
kız kurusu kısmını cıkarıp bu yasta netten erkekmı arıyorsun demelıydı halbukı

Spora gidiyordum işten sonra cok yoruluyorum diye biraktim..işim zaten yorucu ve yogun...dil kurslarina gittim..simdi para biriktireyim diyorum ..Bir atkadasim var onla ara sira geziyoruz hafta sonlari..okadar hayatim..

Simdi bu kizcagiz aslinda sevmek, sevilmek istiyorum demis. Ama feraset sahibi bazi arkadaslar disinda cogu kisi tam tahmin ettigim gibi kizi koca delisi ilan etmiş.
Yahu nerede yasiyorsunuz Allah askina?
Benzer çoğu konuda yazdim, yine yazayim.
Ulkenin bir kismi sevgilisiyle rahat rahat gezip, sevmeyi/sevilmeyi doya doya yasayabiliyorken;bir kismi da karsi cinsle bu duygulari tadabilmek icin evlenmek zorundadır. Cunku yasam tarzi, ailesi, yasadigi cevre onu buna zorlar.
Burda bir arkadas vardi. Babasi sevgilisi oldugunu ogrenmisti. Kiza neredeyse 'namussuz' damgasi yapistirmisti.
Yani burasi boyle bir ulke.
Napsin şimdi kizlar? Tabi ki evlenmek isteyecek. Ama yanlis, ama doğru..

Oda o yasta evli barkli adam kiz ariyor .bunu demesi mantiksiz.zaten bulusmadigim icin bunlari soyledi hirsindan..ayrica defalarca anlattim neden nete yoneldigimi....
Evli barkli adam nette kiz ariyor bu dogal.benim biriletiyle tanismak icin neti araci etmem anormal..o adam kendine baksin zaten onla bulusmadim diye okadar lafi yedim...ben neti araci olatak gordum..yana yakila sokak sokak koca ariyorum sanki...
Ne güzel ozetlemissiniz...aslinda yazilcak birsey yok üstüne..

kızlar ne kuruması,hepiniz daha çook gençsiniz.
30 a yaklaşmak hayatın sonu değil.
daha 80 e 90 a çok var.:)

iş arkadaşlarım hep 30 lu yaşlardalar bekar olanlardan bahsediyorum.
öyle çok dertleneni görmedim ama.o da pek normal değil ama.

bir yurtta müdürelik yapıyordum yıllar evvel.
gündüz de mesleğimle ilgili bir şirkette çaşıyordum.
yurtta kalıyordum aynı zamanda.ailem başka şehirde ve buraya yeni gelmiştim.
üstelik 2 yıllık nişanlılık hayatımı noktalamya karar vermiş,çok mutsuzdum.
akşamları işten yurda dönerken önünden geçtiğim evlerden gelen yemek kokuları,çocuk sesleri o kadar hüzünlendirirdi ki.....
yurda gelip odama geçerdim.
pencereden evleri izlerdim....

şimdi 14 yıılık evliyim.eşim yani o zaman ki nişanlım.
hala bugün bile evimde olmanın,çocuklarıma sarılmanın,üstüme sinen yemek kokusunun mutluluğu için şükrederim.
belki sıkıntı çekmesem bu kadar farkında olamazdım.
sabırla Allah'tan güzellikler beklemeli.
hiç bir şey aynı şekilde devam etmiyor.

empati yapmayanlar bence o yorumları yazıyor.
herkesin kişiliği farklı.kimi naif,kimi hırslı,kimi güçlü.....

evlenmek çok güzel ama gözümüzü dört açmalıyız.
özellikle şimdi ki erkekler çok tehlikeli.

Allah isteyen herkese hayırlı eşler versin.:)

Nette tanisip evlenen coooookk insan var..
Allahim insallah kismet ederde ben de onlardan biri olurum..
Suanda dorduncu yilimizi gectik 5e dogru ilerliyoruz cok sukur..
18 yasimdayken tanistik 19 da cikmaya basladik suan 23üm :)

Hani oyle netten tanismayi bazilari aaa tu kaka ilan ediyor ve akil kari is degil diyor daa..
Bazen de netten tanistiginla birebir tanistigindan cok daha mutlu ve huzurlu bir iliskin olabiliyor..

Netten veya degil her nerden cikacak ise Allah kismetinde kim varsa tez zamanda karsina cikarsin insAllah konu sahibi..
Koca bulma olayini gectim de(cok cirkin bir tabir zaten) sevmek sevilmek dunyanin en guzel duygularindan bir tanesi..
Sen kocayi degil o duyguyu ariyosun anliyorum ben seni.

Aynen oyle canim.ben taktikca olmuyor..takmayayim diyorum o zaman da olmuyor yapamiyorum..rahat davranamiyorum bulustugum zae belki...sıkıcı buluyorlar belkide..
Seni kıskanıyorum bilesin 27 yasında ve hayatında kimse yok buyur burdan yak

onun boyu coktaaan devrildi, çam yarması, odun yapıp yakacak niyetine dahi kullanılmaz kendisi
ayrıca 27yaş kuruma sınırı ise ben de kuruma sınırında turluyorum bacım

şaka bir yana o kişi olmaz başkası olur cherry,
insanlar ne hayaller kuruyorlar da sonra boşanıyorlar... hep yazıyoruz ya bir işin/kişinin olması degil hayırlı olması muhim.

sen tam anlamıyla aşk kadınısın, flortmus birini tanımaymıs falan 2.planda belli ki, seni tam anlamıyla heycanlandırmasını bekliyorsun karsındaki kisinin...
"biraz takıl bana hovarda ol " diicem ama yapı meselesi işte.

insanlarla birseyler paylasmak ve bunu hem cinsel hem de dostluk babında bir partnerle yaşamak elbette degerli, asla onemsiz demiyorum.
fakat hayatının amacı bu olunca mutsuzluga sürükleniyor insan.
aynı evde yaşayıp da iki yabancı olan, gece gunduz kurdugu o sofraya bir suru tabak koymasına ragmen her öğünde yalnız hisseden pek cok kisi var...
insan tek basına da guclu olup karsısındaki kisilerle (partner veya arkadas) saglıklı iletisim kurup kendisini mutlu hissettirecek seyler yapmalı bence.
yoksa hicbir evliligin sorunsuz oldugunu sanmıyorum.
her gun bosluktan kocasına/sevgilisine saran, takıntıları gunden gune artan kisilerin oldugu bir suru konu okuyoruz.

bence hayatta bizi mutlu kılacak sey bir amac koyup onun icin ugrasmak, emek vermek... o alanda surekli birseyler uretmek, bilgi birkimimizi paylasmak, aktarmak.
cogu evlilikte ortak payda cocuk oldugu icin aslında bu isteklerimizi onun aracılıgı ile gerceklestiriyoruz,
o yuzden zaman gecip giderken hayatlarında o cocugu iyi yetistirmek gibi bir gayeleri oldugu, emeklerinin karsılıgını somut olarak -yetistirilen bir bitkinin cicek acması gibi- gorebildikleri icin hem daha mutlu hem de hayata karsı daha guclu durmak zorunda hissediyorlar, yasam mucadelesi icinde direnmelerini gerektirecek bir sebep koyuyorlar önlerine.

işte ben de diyorum ki tum bunları illa evlilige baglamayalım, kendimize baska alanlarda da alternatifler olusturalım,
bir yandan karsımıza cıkan kisilere karsı da açık olalım, fakat bunu dostluklara da acık kapı bırakmak gibi paylasımın bizim zaten sahip oldugumuzu mevcut degerlerimizi zenginlestirecegini dusunerek yapalım.
diger turlu sıfırı neyle carparsan carp sıfır kalıyor.
en azından kendimizi koyalım, 1 le carpsan da her zaman sabit bir sayıya ulasabilirsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…