Evde mi kalacağım

Masallardiyari

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2020
34
22
3
Merhaba ablalarım ben liseden bu sene mezun oldum 19 yaşındayım. Ailem okumamı istemedi üniversite ortamı falan kötü diye birde sürekli okula giderken takip ediliyordum inanın artık derslere bile kafa yoramıyordum başka şehre yollamam deyince ben de pes ettim. Şuan da evdeyim halk eğitime başlayıp dikiş öğrenecegim evde iş yemek yapmaya başladım.. İyi bir ev hanımı olmak istiyorum çünkü geleceğim bu. Ama her kız gibi bende işi gücü yerinde bir erkekle evlenmek istiyorum ama gecen gün teyzem dedi ki evdeki kıza da bakan çıkmaz hele ki işi gücü olan bir erkek mesela avukat öğretmen çalışan kadın alır dedi haklı biliyorum ama çok üzüldüm gerçekten. Sizce de böyle mi oluyor genelde?

Bence egitimine kesinlikle devam et. Iyi bir koca bulmak icin degil, kendi ayakların üstünde sağlam durabilmek için bunu yapmalisin.
Ne yapip et ama aileni ikna et. Edemiyorsanda uzaktan egitimle oku ama OKU lütfen

Ayrıca yaşın daha 19. Evde mi kalacağım sorusu için çok erken. Kaldı ki evde kalmak çok çirkin bir ifade

Son düzenleme:
Eğer istersen acıktan bile okuyablirsir. Benim kuzenlerimi de okutmadı babası
Birisi 19 yaşında evlendi normal bir çalışan ile. Diğeri gitti babasını beni okutmuyor diye şikayet etti. Mecbur kaldı babası açıktan da olsayı liseyi bitirdi..şimdi uzaktan eğitim üni okuyor ve çalışıyor.. Sen de.yapabilirsin

Eğer istersen acıktan bile okuyablirsir. Benim kuzenlerimi de okutmadı babası
Birisi 19 yaşında evlendi normal bir çalışan ile. Diğeri gitti babasını beni okutmuyor diye şikayet etti. Mecbur kaldı babası açıktan da olsayı liseyi bitirdi..şimdi uzaktan eğitim üni okuyor ve çalışıyor.. Sen de.yapabilirsin
Evet biliyorum açıktan oku diyorlar açıktan okuyanlara sordum çogu pişman normal okuyanlar iş bulamıyor sen nasıl bulasın diyorlar . Ya ben çok çekingen maalesef saf da Bi kızım hani üniversite ortamında çok kolay inanırım kendime güvenim yok bu yüzden hele ki istemeden Bi şey yaparım diye

Evet biliyorum açıktan oku diyorlar açıktan okuyanlara sordum çogu pişman normal okuyanlar iş bulamıyor sen nasıl bulasın diyorlar . Ya ben çok çekingen maalesef saf da Bi kızım hani üniversite ortamında çok kolay inanırım kendime güvenim yok bu yüzden hele ki istemeden Bi şey yaparım diye
Saf olsan ne olucak istemeden ne yapabilirsin ki maksimum

ne yapın edin okuyun işinizi elinize alın. bir erkeğin maddiyatına muhtaç olmayın. daha 19 yaşındasınız. üniversitede ne olabilir ki. siz kendi kendinize safım inanırım diyorsunuz. herkes tek başına gidip hem okuyup hem çalışıyor. ayrıca hemen her ilde üniversite var. yaşadığınız yerde de varsa okuyun lütfen.

Bende öyleydim ama üni hayatına girinve gözüm açıldı. Kendime özgüvenim geldi.. Açıktar oku neden öyle diyorsun kpss atanabilirsin iyi bir puan alıp

Özgüven sıfır, eğitim desen yok sayılır, yetenek ve kabiliyet iyi bir ev hanımı olma çabası için harcanıyor. Yazık çok üzüldüm. Suç sende değil. Anne-babayım diye ortalıkta dolananlarda. Onları dinleme oku desem, sen kendine güvenmiyorsunki kolay inanırım falan. 50 sene öncesinde yaşiyor olsan anlıcam ama bu devirde senin için üzgünüm. Ailen sana uygun bir kismet bulur elbetde, üzülme sen. Sen tarif defterlerine yenilerini eklemeyle devam et en iyisi.

Kuzenim 17-18 yaşlarında bugun tlf konustum çok yoğun geçiyor hep okul dershane diyo.

Dedim olsun ileride mutlu olabilmek ayaklarının üzerinde durabilmek için çalısmak zorundasın
Koca eline bakmak yerine kendi ayaklarının üzerinde duracaksın dedim

Aynen dedi, ilerideki hayatım için şu anki zorluklara katlanmam gerekiyor dedi..

İşi gücü iyi olan adamlar illa "çalişan kadin iisterrrim calişmayan issteeememm" demiyor ama hayati ev işi, dikiş ve iyi ev hanimligindan ibaret olan birini tercih edeceklerini sanmam.

Adam, mantik evliligi yapayim evimde iyi hizmet eden bir kadin olsun, agzini da açmasin istedigim gibi yoneteyim diyerek evlenmek icin evlenir. Boyle olabilir.

Saf olsan saflığının farkında olmazdın. Kendi analizini yaptığına göre saf sayılmazsın.

Ben acık lise okuyorum. Gayette memnunum. Sadece diplomayla bırakmadım işi bilgisayar egıtımı almak için basvuru yaptım. Ve 20 aylık bır bebegım var

Merhaba ablalarım ben liseden bu sene mezun oldum 19 yaşındayım. Ailem okumamı istemedi üniversite ortamı falan kötü diye birde sürekli okula giderken takip ediliyordum inanın artık derslere bile kafa yoramıyordum başka şehre yollamam deyince ben de pes ettim. Şuan da evdeyim halk eğitime başlayıp dikiş öğrenecegim evde iş yemek yapmaya başladım.. İyi bir ev hanımı olmak istiyorum çünkü geleceğim bu. Ama her kız gibi bende işi gücü yerinde bir erkekle evlenmek istiyorum ama gecen gün teyzem dedi ki evdeki kıza da bakan çıkmaz hele ki işi gücü olan bir erkek mesela avukat öğretmen çalışan kadın alır dedi haklı biliyorum ama çok üzüldüm gerçekten. Sizce de böyle mi oluyor genelde?
Konuyu "evde mi kalacağım" diye değil de "okumaya devam edebilmek için ailemi nasıl ikna ederim" veya "hangi kursa gidersem iş bulmam konusunda daha faydalı olur" vs diye açmanı isterdim.

Gerçi sen de kendi geleceğini çalışmayan bir kadın olarak şekillendirmişsin bile aklında.

Dikiş öğren tabii ki. Ama bunu ilerde işin olacak şekilde öğren. Dikiş dikerek de olsa paranı kazanır hale gel. Kendine göre birikim yap muhakkak.

Hatta kendini geliştirmek üzere farklı kurslara da git.

Açık öğretimle ilgili konuşulanlara çok kulak asma. İster 2 ister 4 yıllık olsun, önemli olan diploma değil. Mezun olduğundaki yetkinlğin, kendini geliştirmişliğin ve yetiştirmişliğin esas önemli olan.

Demem o ki, kendini bu hayata hazırla. Maddi manevi birikim yap kendin için. Bu yaşın için dert etmen gereken son şey evlilik..

Okula giderken takip ediliyor olmanızın çözümü sizi eve kapatmak değil o kişiyi şikayet edip gerekirse uzaklaştırma kararı aldırmaktır. Bence sizin okuyasınız yokmuş ailenize yüklemeyin sorumluluğu. Hem şehrinizde üni yok mu başka şehri tehlikeli buluyorlarsa. Yani sizin içinizde olsa bu dayatmalara boyun eğmezdiniz ailenizde hiç mi okuyan kadın yok hepsine aynı muamele mi gösterilmiş mesela?
Ayrıca evlilik nasip işi avukat çalışan kadın ister sen çalışmıyorsun seninle hiçbir avukat evlenmez gibi bir genellemey nasıl gidebiliriz?
19 yaşındasın biraz sakin ol evlilik düşünmeden önce hayatını yoluna koy.

Back
X