Evde mi kaldım ?

millet birazda evlenip boşanmalar arttı bundan çekiniyor...dikkat edersen boşanmak isteyen taraf genelde kadınlar oluyor..ayrıca ilişki yürütmeyi, ilişkide emek vermeyi pek bilmiyoruz, sürekli bir tartışma ortamı var hem sevgililikte, nişanlılıkta ve evlilikte...Kadınlar sanırım eşit olmayı erkeklerle ağız dalaşı yapmak sanıyor...Çiftler önce insan olarak birbirne hiç saygı göstermiyor..Bayanlar ise evlendikten sonra bile, bekar hayatı gibi yaşamak istiyor...tabiki bunlar benim genel olarak düşündüklerim...istisnalar mutlaka vardır...
Evet haklısınız

Ben dolu dolu 27 yaşındayım, asla evliliği düşünmüyorum. Kimse de bana sormuyor...
Koca bulup tüm paranı çeyize harcayana kadar ne güzel ogretmensin, paran /vaktin var. Tatil planları falan yapsana. Hadi euro pahalli, fasa falan git mesela somestrda.
Sana koca sorana tatil planını anlat.
Bir süre sonra sana acıyarak değil özenerek bakarlar :) denenip onaylanan bir yorum ...
Ever zAten geziyorum . Yine gördük fotoğraflarını diyorlar bana ama iste bende biraz sorun galiba kurulu bir düzen istiyorum ben de sanırım

aynı yaştayız ve bende bekarım... 8 yıllık ilişkim bitti... neden böyle bir şey için kendinizi üzüyorsunuz ki hayat sadece evlilikten mi ibaret ... evlendiğimizde mutlu olacağınızın garantisi var mı? Ne güzel bir mesleğiniz var ve çalışıyorsunuz... bence bir bayan için en önemli şey kendi ayakları üzerinde durabilmesidir... akışına bırakın sosyal ortamlara katılın nasibinizde varsa zaten olacaktır... bu arada bana da sürekli soruluyor erkeği kadını umrumda bile değil... kimseye ihtiyacım yok...

Elbet bi gün evleneceksin, o zamana kadar böyle saçma şeylere üzüleceğine hayatını yaşa, bu günleri çok ararsın :)

of ne olacak bizim Türk Milletinin bu Mahalle baskisi. Genci yaslisi, egitimlisi egitimsizi cogu bu Kafa da. Düsünün ben 23 olacagim 2 ay sonra bu Baskiyi cok yogun hissediyorum üstümde. Bir de son 2 yildir kimle denesem dikis tutturamadim iyice yakin akrabalarin diline düstüm `sen evlenemezsin´deyip gelecek korkusu kodluyorlar beynime. 17 yasinda Kuzenim bile Dün komiklik olsun diye Video yollamis 'evde kalmaktan son anda kurtulan gelin dansi' diye aglamaya basladim resmen Kriz geldi.
Mantikli düsününce bunlarin hepsi bombos Insanlarin bos laflari. Kimse Asik olmadan sirf evlenmis olmak icin evlenmek zorunda degil. Icine sinen kalbine girebilen biri olmadiktan sonra salla gitsin ... Alman is arkadaslarim hem 35+ dogru Insani buldu hemen de cocuk yaptilar. Ucakta tanistigim bir Kadin bana sey demisti 'evlenmek istiyorsan 30u bekle, 20li yaslardayken aradiginla 30 yasinda aradigin Insan cok baska oluyor, dogru olani da 30un olgunluguyla buluyosun'. Cok hakli bence. Sakin elalemi dinleyip mutsuz olma ...

iyi günler arkadaslar. 27 yasıma az kalmış bir öğretmenim. Bugun seminerler var malum. Okulda tek Bekar bayan hoca ben kaldım. Önceki konularımı bilenler vardır. Zor günler gecirdim. 4 yıllık iliskimi bitirdim. Okulda tek bekar ben olduğum icin herkes Yok mu bisey diye sorup duruyor. Açıkcası suan kendimi cok kötü hissediyorum. İlk defa kendimi bu kadar kötü hissediyorum. Evde kalmışım gibi konusuyor hocalar. Yaşayan vardır mutlaka. Ve gercekten ben de evli olmayı isterdim. Sanki Bundan sonra da evlenemicekmisim gibi geliyor. Biliyorum nasip bu işler. Nasibim beni bulur mu gercekten. Evde mi kaldım yoksa

kendılerı evli mutsuz ve senın mutlu olmanı kaldıramıyorlar ,
takma kafana , gönlüne göre biri olunca zaten evlenırsın

Insana bazen geliyor o his. Ben o hissi 19 yassinda yasadim hemen evleneyim diye ruh hastasi biriyle ciktim evlenemedim. 4 yil akillandim. 24 yasimda o his yine geldi evde kaldim diye. Esimle tanistim. Benimle hemen evlenmelisin vaktim yok cocuk yapicam dedim. 29 yasinda evlendik :halay:sonuc cocuk baya baya dusunmiyorunm. Sonuc keske 32 yada 33 gibi evlenseydim.

Bir aralar ben de senin gibiydim, çok fazla kafama takıyordum, öyle ki sosyal yaşantımı bile etkiler hale gelmişti bu durum. Şimdi 30 yaşındayım ve hala bekarım. Ne mi değişti? Artık eskisi kadar takmıyorum. 30 yaşına girer girmez ertesi gün bi rahatlık çöktü üstüme. Saldım yani artık. Sonra farkettim ki; aslında 20 yaşların sonunda 30 yaş bunalımı yaşıyormuşum ben. Eh toplum da saolsun, 30 yaşı bir sınır olarak dayattıkları için bu bunalımı tavan yaşıyoruz. Bir de burda eğitimci ama bak koca meraklısı diyenleri de anlamıyorum. Koca meraklısı olsa bu yaşına kadar evlenmiş olurdu zaten emin olun. Belli ki bazı kriterler arıyor ki evleneceği kişi de o yüzden evlenmemiş. Benim tek takıldığım nokta başlık oldu. Evde kalmak tabiri cidden çok geri kalmış çok yobazca bir sıfat tamlaması. Kendinize böyle sıfatlar yakıştırmayın.

Ve konu sahibi son 3 yılda yaşadıklarımı düşünerek şunu söyleyebilirim, her şey olacağına varıyor. Eğer bir şey ya da biri senin kaderinse sen kaçsanda önüne getiriyor hayat. Üzülmen, sevinmen bunu değiştirmiyor. O yüzden biraz kendini rahat bırak ve hayatı da akışına bırak..

bazılarının yorumunu hayretle okuyorum sanki 40 yaşındasın, daha bunları düşünmek için çok erken diyenler.Hani 40 yaşındayım deseniz ah vah edip evet biraz kaldınız diyecekler

kaç yaşında olursanız olun evde kalmazsınız, evlenmeyi tercih etmemiş evlenmemişsinizdir. Kimse evde kalmaz yani..

öğretmenler arasında bile hala bu diyalogların dönmesine çok şaşırdım ayrıca

27 yaşında evde kaldığınızı düşünecek kadar kötü ne yaşamış olabilirsiniz?

bu arada 32 yaşındayım 5 aylık evli 14 haftalık hamileyim, yani hayatta bazı şeyler okadar hızlı ve güzel gelişebiliyor ki siz bile şaşıyorsunuz.Geçen sene bu tarihlerde söz hazırlığı yaparken şuan bebeğimi bekliyorum.Biri gelip deseydi inanmazdım sanırım.Sizde birilerinin birşey demesini beklemeyin akışına bırakın herşey bizim düşünüdüğümüzden çok daha güzel oluyor.

arkadasim gez toz hayatini yaşa ne evde kalmasi ya asil evlenince evde kaliyosun yemek yap bulasik yika anasini agirla babasina agirla sulalesini agirla cocugun olur ayri laf olmaz ayri laf gezmeye gidersin bin bir surat cekersin keske biride evlenmeden bana bunlari soyleseydide kosarak uzaklassaysim

Kuzenim ogretmen 31 yasinda evlendi,onun bir akrabasi yine ogretmen 34 yasinda bekar. Kimse de sormuyor. Cok mu pasifsiniz acaba. Ben 31 yasindayim kimse bana cocuk soramiyor. Anca anneler babalar ustu kapali ima ediyor. Asil evlenen evde kalir,goren de sizi her gun disarda lux lokantalarda yiyip haftasonlari Parise, Londraya gidiyor sanir diyin gecin. Isyerinde 50 yasinda bir muhendis var, gecende daha cok gencim, evlenemem diyordu. Espri tabi ama insanlar guldu gecti.

Bu yıl öğrencilere ne verebilirim değil de sizin medeni haliniz mi önemli.... çok ayıp...

sizde takmayın. evde kalmak garip bi tabir. millete ne ister evlenir ister evlenmezsiniz. zaten bu garip kesim herşeye takacak yer arıyor...

26 nın sonundayken 30 a kadar evlenmeyi düşünmüyorum demiştim kendi kendime. Tam 1 yıl sonra evlendim şaka gibi. Bence evde kalmak diye bi şey yok. İlla ki evlenirsin ama önemli olan düzgün bi insanla olması. O yüzden bu düşünceye kapılıp da ani kararlar almayın derim. Hele ki öğretmensin, taliplerin çok olur:)

evde kalsam burda olmazdım de.ayrıca siz evde kalmadığınız için başınız gökde ,duymuyorum az ınınde oyle konuşalım de.:63:

Back
X