Evde mi kaldım ?

Bizim memleket ordinaryus profesör de olsan, evli değilsen hayattaki o ulvi amaca ulaşamamışsın gibi davranan boş kafalılarla dolu. Bari siz bu boş kafalıları kafanıza takmayın bir kadın ve eğitimci olarak. Evlilik güzel şey ama standartlara bağlı bir şey değil. Evlenseniz, çocuk yok mu derler, çocuk olsa ikincisi nerede derler, o da olsa ev, araba var mı derler... İnsanların kafa yapısı bu genelde, hayatı bunlar zannediyorlar. İnsan her önüne gelenle evlenemez, ee evleneceğimiz insanla karşılaşma zamanımıza da biz karar veremiyoruz. Biraz sizin insanlara şans vermenizle, biraz da hayatın size şans vermesiyle alakalı durumlar bunlar. Zamana bırakmak, hayatınızı yaşamaya devam etmekten başka çare olmadığına göre, üzülmeye de gerek yok. Elbette bir gün bir yerlerde çıkacak o insan karşınıza.

Bir öğretmene yakışıyormu bu söz evde kaldım ne demek?
27 yaş geç değil ki..
Ve size evde kalmış gözüyle bakan diğer öğretmenler..çok ilginç okumuş eğitimli aklı başında insanların zihniyeti bu olmamalı.
Vah vah ogretmenlere bak yazik o emeklere inanamiyorum okumakla olmuyor mus bszi seylerr

iyi günler arkadaslar. 27 yasıma az kalmış bir öğretmenim. Bugun seminerler var malum. Okulda tek Bekar bayan hoca ben kaldım. Önceki konularımı bilenler vardır. Zor günler gecirdim. 4 yıllık iliskimi bitirdim. Okulda tek bekar ben olduğum icin herkes Yok mu bisey diye sorup duruyor. Açıkcası suan kendimi cok kötü hissediyorum. İlk defa kendimi bu kadar kötü hissediyorum. Evde kalmışım gibi konusuyor hocalar. Yaşayan vardır mutlaka. Ve gercekten ben de evli olmayı isterdim. Sanki Bundan sonra da evlenemicekmisim gibi geliyor. Biliyorum nasip bu işler. Nasibim beni bulur mu gercekten. Evde mi kaldım yoksa
Kim ki onlar, ozel hayatimla ilgili yorum yapacaklar:işsiz: Sınırlarınızı çizin her şeyden önce.. 27 yaş bu noktada cok onemli bi yas..
Ve evde filan kalmadiniz, evde kalmak diye bi sey yoktur, nasip ve nasip olmayan vardir..

aynı yaştayız ve bende bekarım... 8 yıllık ilişkim bitti... neden böyle bir şey için kendinizi üzüyorsunuz ki hayat sadece evlilikten mi ibaret ... evlendiğimizde mutlu olacağınızın garantisi var mı? Ne güzel bir mesleğiniz var ve çalışıyorsunuz... bence bir bayan için en önemli şey kendi ayakları üzerinde durabilmesidir... akışına bırakın sosyal ortamlara katılın nasibinizde varsa zaten olacaktır... bu arada bana da sürekli soruluyor erkeği kadını umrumda bile değil... kimseye ihtiyacım yok...
İnsallah hakkımızda hayırlısı olur.

Kim ki onlar, ozel hayatimla ilgili yorum yapacaklar:işsiz: Sınırlarınızı çizin her şeyden önce.. 27 yaş bu noktada cok onemli bi yas..
Ve evde filan kalmadiniz, evde kalmak diye bi sey yoktur, nasip veya nasip olmayan vardir..
Haklısınız. Ama iste milletin agZını büZemiyorsun

Insana bazen geliyor o his. Ben o hissi 19 yassinda yasadim hemen evleneyim diye ruh hastasi biriyle ciktim evlenemedim. 4 yil akillandim. 24 yasimda o his yine geldi evde kaldim diye. Esimle tanistim. Benimle hemen evlenmelisin vaktim yok cocuk yapicam dedim. 29 yasinda evlendik :halay:sonuc cocuk baya baya dusunmiyorunm. Sonuc keske 32 yada 33 gibi evlenseydim.
Hayırlsı olsun insallah hakkınızda :))

Haklısınız. Ama iste milletin agZını büZemiyorsun
Haddini bildirin gerekirse o halde.. Bunu bi eksiklik olarak gorup karsilarinda ezilirseniz tabii ki kendilerinde konusma hakkini bulurlar..
Kavga edin demiyorum ama ya sakaya vurarak ya da net şekilde cizin o sınırları..

of ne olacak bizim Türk Milletinin bu Mahalle baskisi. Genci yaslisi, egitimlisi egitimsizi cogu bu Kafa da. Düsünün ben 23 olacagim 2 ay sonra bu Baskiyi cok yogun hissediyorum üstümde. Bir de son 2 yildir kimle denesem dikis tutturamadim iyice yakin akrabalarin diline düstüm `sen evlenemezsin´deyip gelecek korkusu kodluyorlar beynime. 17 yasinda Kuzenim bile Dün komiklik olsun diye Video yollamis 'evde kalmaktan son anda kurtulan gelin dansi' diye aglamaya basladim resmen Kriz geldi.
Mantikli düsününce bunlarin hepsi bombos Insanlarin bos laflari. Kimse Asik olmadan sirf evlenmis olmak icin evlenmek zorunda degil. Icine sinen kalbine girebilen biri olmadiktan sonra salla gitsin ... Alman is arkadaslarim hem 35+ dogru Insani buldu hemen de cocuk yaptilar. Ucakta tanistigim bir Kadin bana sey demisti 'evlenmek istiyorsan 30u bekle, 20li yaslardayken aradiginla 30 yasinda aradigin Insan cok baska oluyor, dogru olani da 30un olgunluguyla buluyosun'. Cok hakli bence. Sakin elalemi dinleyip mutsuz olma ...
Hayır tabiki sırf evlenmek icin de evlenemem. Tanıştırmaya çalışan oldu içime sinmedi istemedim. İste benim de hep böyle gider diye korkularım oluştu onlar böyle konusunca

ya çok gıcık bir şey insanların özel hayatlarının ırgalanması. ben genç bir kıza sevgilin varmı diye soramazken millet davuluna vuruyor kasnağına da 26 kadar evlensen erken 26 yı geçirirsen geç diyorlar. kime göre neye göre. herkez kendine baksın. soranlara bence şuanda düşünmüyorum diyin geçin.

ya çok gıcık bir şey insanların özel hayatlarının ırgalanması. ben genç bir kıza sevgilin varmı diye soramazken millet davuluna vuruyor kasnağına da 26 kadar evlensen erken 26 yı geçirirsen geç diyorlar. kime göre neye göre. herkez kendine baksın. soranlara bence şuanda düşünmüyorum diyin geçin.
Evet malesef bizim milletin derdi bu. 23 yasımda aynı okuldan bir bayan hoca da aynı seyi sormuştu sende biseyler yok mu diye. Ben de Yok demistim. AA niye Yok güzel de kızsın halbuki demisti. Kendi evliydi. 1 sene sonrA boşandı Eşinden

Bir aralar ben de senin gibiydim, çok fazla kafama takıyordum, öyle ki sosyal yaşantımı bile etkiler hale gelmişti bu durum. Şimdi 30 yaşındayım ve hala bekarım. Ne mi değişti? Artık eskisi kadar takmıyorum. 30 yaşına girer girmez ertesi gün bi rahatlık çöktü üstüme. Saldım yani artık. Sonra farkettim ki; aslında 20 yaşların sonunda 30 yaş bunalımı yaşıyormuşum ben. Eh toplum da saolsun, 30 yaşı bir sınır olarak dayattıkları için bu bunalımı tavan yaşıyoruz. Bir de burda eğitimci ama bak koca meraklısı diyenleri de anlamıyorum. Koca meraklısı olsa bu yaşına kadar evlenmiş olurdu zaten emin olun. Belli ki bazı kriterler arıyor ki evleneceği kişi de o yüzden evlenmemiş. Benim tek takıldığım nokta başlık oldu. Evde kalmak tabiri cidden çok geri kalmış çok yobazca bir sıfat tamlaması. Kendinize böyle sıfatlar yakıştırmayın.

Ve konu sahibi son 3 yılda yaşadıklarımı düşünerek şunu söyleyebilirim, her şey olacağına varıyor. Eğer bir şey ya da biri senin kaderinse sen kaçsanda önüne getiriyor hayat. Üzülmen, sevinmen bunu değiştirmiyor. O yüzden biraz kendini rahat bırak ve hayatı da akışına bırak..
Başlığı bana söylenen laflara takılarak yazdım aslında :))) nasip bu işler ben farkındayım. Ha koca meraklısı falan olsam önüme ilk Çıkanla evlenirdim herhlde.

Yasınız gec değil tam ideal evlilik yası ama biri de girmiyorsa hayatınıza etrafta devamlı soruyorsa karamsar olmanız doğal.

Ben olsam bende çok rahatsız olurdum.

Evet malesef bizim milletin derdi bu. 23 yasımda aynı okuldan bir bayan hoca da aynı seyi sormuştu sende biseyler yok mu diye. Ben de Yok demistim. AA niye Yok güzel de kızsın halbuki demisti. Kendi evliydi. 1 sene sonrA boşandı Eşinden
o yaşlarda bazı insanlar evlenmeye çok meraklı oluyor.

Sen bizim okula gel. Bizde daha evlenmedin mi denmez, gez toz ne yapacaksın 30dan önce evlenip denir. Daha çocuk yapmıyor musun denmez, valla en iyisini sen yapıyorsun denir. Bence doğrusu da bu.. Ben artık 25 yaş ve altı evlenenlere ayy ne kadar erken evlenmiş gözüyle bakıyorum. İdeal yaş bence artık 27-30.. Çocuk içinse 35e kadar yolu var. İsteyen onu da yapmaz. Hiç kafana takma, hayattaki tek başarısı evlenip çocuk yapmak olanlar konuşup durur böyle..

Sen bizim okula gel. Bizde daha evlenmedin mi denmez, gez toz ne yapacaksın 30dan önce evlenip denir. Daha çocuk yapmıyor musun denmez, valla en iyisini sen yapıyorsun denir. Bence doğrusu da bu.. Ben artık 25 yaş ve altı evlenenlere ayy ne kadar erken evlenmiş gözüyle bakıyorum. İdeal yaş bence artık 27-30.. Çocuk içinse 35e kadar yolu var. İsteyen onu da yapmaz. Hiç kafana takma, hayattaki tek başarısı evlenip çocuk yapmak olanlar konuşup durur böyle..
Ay ne güzelmis. İste bizim okul öyle değil. Hakkımızda hayırlısı olsun insallah

iyi günler arkadaslar. 27 yasıma az kalmış bir öğretmenim. Bugun seminerler var malum. Okulda tek Bekar bayan hoca ben kaldım. Önceki konularımı bilenler vardır. Zor günler gecirdim. 4 yıllık iliskimi bitirdim. Okulda tek bekar ben olduğum icin herkes Yok mu bisey diye sorup duruyor. Açıkcası suan kendimi cok kötü hissediyorum. İlk defa kendimi bu kadar kötü hissediyorum. Evde kalmışım gibi konusuyor hocalar. Yaşayan vardır mutlaka. Ve gercekten ben de evli olmayı isterdim. Sanki Bundan sonra da evlenemicekmisim gibi geliyor. Biliyorum nasip bu işler. Nasibim beni bulur mu gercekten. Evde mi kaldım yoksa

Ya bu saçma evde kaldın baskısı yüzünden kadınlar evlenme derdine düşüyor aman koca olsun da deyip hiç olmayacak adamlara kıymet veriyorlar. 30 yaşında 5,5 senelik evliyim, eşimi seviyorum ama keşke şimdi evlenseydim diyorum :) O 5 seneyi gezerek tozarak turlara giderek paramı harcayarak insanları daha iyi tanıyarak geçirirdim. saf gibi kv nin bana yaptıkları için üzülerek geçirmezdim....

Bana da bebek yok mu diye soruyorlar, insanlar boş konuşuyor, evlenmiyorum çatır çatır paramı yiyorum bekarlık sultanlık elin oğlunun çamaşırı yıkayıp karnını doyurmuyorum deyin:)

Ya bizde gün içinde çok yoğun oluyor hiç kimse kimsenin özelini bilmiyor zaten vakit de yok, sizde vakit mi çok acaba anlamadım. İşimin sevdiğim kısmı bu işten başka bir şeye vakit kalmadığından milletle boş muhabbet etmek zorunda kalmıyorum :)

Back
X