Evde tek yasamak

Ailem fındık zamanında memleketteyken 2 ay yalnız yaşamıştım. Harika bir olay bence. O özgürlük, rahatlık hiçbir şeyde yok. İlk basta alışmakta zorluk çekebilirsiniz ama zamanla alışırsınız.
Maddi açıdan sıkıntı çekmeyecekseniz ev arkadaşına gerek yok bence. Arkadaşınla bile eve çıkınca insan afallayabiliyor. Uyuşmazlıklar mutlaka çıkıyor. Temizlik, ev idaresi, eve başka arkadaşlar getirme konularında sorun yaşanabiliyor.

Bende konuyu ilk okuduğumda niye bırakmışki dedim içimden,sonra detay verince hak verdim.Benim babamda demas annem vefat edince gündüzleri gelinimiz bakıyor(Allah razı olsun ondan)geceleride 5 kardeşiz sırasıyla biz nöbet tutuyoruz.zor bi hastalık.Mevlam yardım etsin.

Ananeyi bakım evine bırakmak mi? İnşallah daha beter kabuslar görürsün. Vicdansız.
ne alakası var vicdanla, alzeihmer ciddi bir hastalık, hastayı da beraber yaşayanları da çok yıpratan bişey. kadın çalışıyor bütün gün evde yok, yanında yardımcı durabilir ama yardımcı dediğimiz kişi de profesyonel bir kurumun bakımı kadar donanımlı olmuyor. bu anneannenin çocukları yok mu, çocuklar hayattaysa bakımını üstlenmek toruna kalmaz ki, toruna gelene kadar çocuklarının sahip çıkması gerekir. benim dedem de vefat etmeden önce huzurevindeydi, onda da demans vardı. huzurevi bu konuda gayet donanımlıydı, ilaçları, hemşiresi, doktoru her şeyi yanı başındaydı ve kendi yaşıtı bir sürü arkadaşı vardı. annemin anneannesi de, dede öldükten sonra çocukları gel bizimle yaşa demesine rağmen kendi isteğiyle huzurevine yerleşmişti mesela. insanların yaşamını, şartlarını bilmeden böyle yorumlar yapmak asıl vicdansız olan. belki konu sahibinin kendisinin de hastalıkları var? belki kendine zor yetişiyor, yaşlı birinin sorumluluğunu alabilecek durumda değil belki? evde yatılı bakıcı maaşlarından haberiniz var mı en az 8-9 bin istiyorlar ayda. buna gücü olmayabilir, bakımevi daha ekonomik gelmiştir, olamaz mı? kendimi baz alıyorum, allah korusun ama yatalak hastam olsa ben de evde baktıramam çünkü maaşım 8 bin değil, onu nasıl vereyim? e çalışmak zorundayım kendim bakamam. bi durup düşünmek lazım konuşmadan önce.

Anladigim kadari ile eviniz kira degil ve calisiyorsunuz. Bu durumda ev arkadasi fikri sahsi fikrim sadece bas agrisi getirir. Alisirsiniz kendinize biraz zaman taniyin.

Dedenlerin tek çocuğu seninkiler miydi? Eğer değilse bir süre sonra o evi satarlar , sen de yurda kiraya falan çıkmak durumunda kalırsın zaten. Benim arkadaşım da Ankara'yi kazanınca ninesinin evidne yaşamaya başladı. Kadın öldüğü gibi akbabalar toplaşti evi sattı, kız da açıkta kaldı. Böyle bir ihtimal varsa kendini hazırla.
Yalnız yaşamak da dünyanın en güzel seylerinden, alışırsın. Eşini dostunu falan çağir akşamları, evde gürültü olsun. Bakabiliyorsan kedi sahiplen^^

Dedeniz ve anneanne ile mi yaşıyordunuz bundan önce. Aileniz nerde anneniz olsa belki daha rahat edersiniz

Şuan ben bakiyrm kızı ve oğlu bakmıyor zaten ozel de ucretsize almaya calisicagim oğlu birden gidince tek kaldı parayı ben ödüyorum simdilik

Şuan ben bakiyrm kızı ve oğlu bakmıyor zaten ozel de ucretsize almaya calisicagim oğlu birden gidince tek kaldı parayı ben ödüyorum simdilik
Devlet huzurevleri alzheimer hastası yaşlıları kabul etmiyor. Özel bir bakım evinde kalması gerek.

Çok çok zor bir hastalık. Annemin amcasını yalnız bırakmışlar köydeki evde, çıkmış ormana gitmiş. Ara ara günler sonra çok kötü durumda ölüsünü buldular.
Kapıyı üzerine kitlesen başka dert yangın çıksa kalcak içeride Allah korusun. Başında hep biri olmalı sabit ve sağlam sinirleri olan.

Evet ben ilgilendim yıllardır ama zor tuvalet yemek bilmiyor goturceksin ve ağzına yedirceksin banyosu vs zor

Devlet huzurevleri alzheimer hastası yaşlıları kabul etmiyor. Özel bir bakım evinde kalması gerek.
edenler var, benim dedem son yıllarında oradaydı. alzheimer başlangıcı vardı. belki belli bir dereceye göre kabul edip etmeme imkanı sunuyorlardır, çok ileri seviye olanı almayabilirler. o belediyeninkinde kalıyordu, yaşlılık maaşı mı ne alıyordu, maaşını bilmiyorum ama kurumun ücreti makul bişeydi, adamın maaşından para bile artıyordu. ama öyle oğlunu, kızını tanımayan, kendini bilmeyeni almayabilirleri, o kadar donanımlı değilse alamazlar. bence konu sahibi bi araştırsın belki bi kolaylık vardır. zor işler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…