Evde tek yasamak

Bence tek yaşamak çok güzel. Ev arkadaşlığında iyi birini bulmak lazım sonra sıkıntı çıkmaması için
 
Kedi sahiplenin :)
 
ben de tek başıma yaşıyorum başka bir şehre geldim. kedi sahiplendim. onlayken kendimi hiç yalnız hissetmiyorum. hissettirmiyor sağ olsun hep tepemde. siz de seviyorsanız sahiplenebilirsiniz.
 
15 yıldır yakınen huzurevi-bakımevi işinin içindeyim canımcım. Hangisinin ne kabul ettiğini biliyorum. Devlet Huzurevleri bakıma muhtaç yaşlı kabul etmez. Sağlıklıyken girmiştir, orda hastalığı ilerlemiştir o zaman bakarlar ancak ilerlemiş alzheimer hastasını kabul etmezler. Bazı belediyelerin de yaşlı/engelli bakım evleri var, deden muhtemelen ordadır.
 
Bilmiyordum bunu çok üzücü, özele durumu olmayanlar, karşılayacak kimsesi olmayanlar ne yapacak ki
Bazı belediyelerin yaşlı/engelli bakım evleri var. Ama yer bulmak zor, şartları kötü genelde. Bir de özellerin kapasitesine göre 1-2 ücretsiz hasta alma zorunluluğu var, onlar kullanılabilir bulunursa.

Devlet huzurevinde mantık sağlıklı yaşlının yaşıtlarıyla bir arada yaşayıp sosyalleşmesi. Öyle koğuş gibi odalar falan yok artık. Apart mantığı gibi tek ya da iki kişilik mutfaklı banyolu odaları var.
 
Ücretsiz bakim evine geçmek istiyoruz ne yapsak süreç hızlanır maddi dayanmicak özele 8 9 bin masraflar ile 10 bin diyebiliriz
 
Ücretsiz bakim evine geçmek istiyoruz ne yapsak süreç hızlanır maddi dayanmicak özele 8 9 bin masraflar ile 10 bin diyebiliriz
Hangi şehirdesiniz?

Bağlı bulunduğunuz belediyenin sosyal yardım departmanına gidin. Belediyeye bağlı bakım evi varsa sıraya gireceksiniz. Sosyal hizmetler ve aile bakanlığına da başvurun, ordan da bişeyler çıkabilir.

Tek kişilik odada mı kalıyor? Tek kişiliklerin ücretleri 8-9 bin bandında çünkü şu an. 2-3 kişilik odalara aldırırsanız 5-6 bin bandına düşer. Alzheimer ise hangi odada kaldığı çok farketmez zaten yaşlı için.
 
Hayır üç kişilik oda kaç yerle görüştüm 5 6 yok bı yerde 6 ya düştü iki kişilik oda kokuyor ve pisti
 
İstanbuldayim
 
Hayır üç kişilik oda kaç yerle görüştüm 5 6 yok bı yerde 6 ya düştü iki kişilik oda kokuyor ve pisti
İstanbul fiyatları farklı olabiliyor maalesef. İmkan varsa başka şehire götürün diyeceğim ama o da çok zor olur eminim.

Siz dediğim gibi belediye ve sosyal hizmetlerle bir görüşün bakalım. Bişey çıkar belki.

Sizden başka yakını var mı?
 

Düzeltmişler demek benim son gördüğüm Okmeydanı, gittiğimde 8 kişilik koğuşlar vardı, şartlar kötüydü bu dediğim oniki yıl önce falan. Yaşlılar bizden çay,şeker ve bisküvi istemişti, çok sarsılmıştım. Bir de zihinsel sorunları olanların kaldığı bir bölüm vardı, Rabbim mecbur bırakmasın kimseyi, çok üzülmüştüm. O dönem babam orada olduğu için sürekli gidiyordum, kendi başına başvuru yapıp oraya gitmiş, yerini bile bilmiyorduk, yetkililer soyadımdan beni bulup haber vermişti. Personellerin çok canla başla çalıştığına şahit olmuştum, yaşlılık çok zor şey
 
Evet henüz o enerjiye gecemedim ev hala benim değil gibi temizlemekte içimden gelmedi dün internet bağladım biraz oturdum bilgisayar karşısında olumsuz düşünmek istemedim pek
O zaman şimdlik dinlen bir süre. Kafan şuan dolu ve karmakarışık. Büyük bir değişiklik olmuş sonıçta, Bir süre kafanı dinle sonra netleşir ne yaomak istediğin ve yeterli gücü de bulursun endişe etme.
 
Huzurevi miydi bakımevi miydi acaba? Bakımevlerinin şartları kötü olabiliyor. Çok hasta oluyor, personel yetişemiyor falan. Çok zor işAynı yıllarda benim bir yakınım Ankarada bir huzurevindeydi, beş yıldızlı otel konforundaydı resmen. 1+1 odası vardı. Gerçi belli bir ücret ödeniyordu sanırım ama emin değilim. Hobi odaları falan vardı, bir sürü etkinlik yapıyorlardı. Hatta bir gittiğimizde nikaha denk gelmiştik bir amcayla teyze aşık olmuş evleniyorlardı.
 
Evde calincak bişey yok hem temizlik hem maddi yardımcı olur diyorum
m
 
Var anne ve dayı ilgilenmiyor
 

Okmeydanı Darüleceze , babam öldükten sonra hiç gitmedim, kalabalıktı evet, babamın maaşı falan da yoktu babasının maaşını bağlamış devlet çok cüzi bir miktardı, kurum onu alıyordu. Haberim olduğunda gittim, personeline hiç bir şey diyemem Allah var, ellerinde ki imkanlarla canla başla çalışıyorlardı yetişmek için ama yine de çok zor şartları. Şimdi değişmiştir tabi
 
zaten ondan dedim gereki donanımları falan yoksa almıyorlardır diye. konu sahibinin hastası epey zor durumda.
peki hastalığı ilerlemiş bakıma muhtaç yaşlı hastalara devletin hiçbir kolaylığı yok mu? kimsesi olmayan veya yakınları özel bakımevine, bakıcıya gücü yetmeyen hastalar ne yapıyor? yatılı bakıcı ücretleri minimum 7-8 binden başlıyormuş, bakımevlerini bilmiyorum ama ucuz değildir bence. bu kadar düşkün durumda olanlara devlet mutlaka bir ayrıcalık tanıyor olmalı.
 
İşte yaşlı/engelli bakımevleri var, darülaceze var, belediyelerin açtığı bakımevleri var. Ama genelde gerçekten yalnız, geliri olmayan falan yaşlıları alıyorlar. Diğerleri sıraya giriyor ne zaman sıra gelirse artık. Sayıları yetersiz, imkanları kötü.

Bizde 5-6 binden başlıyor, hastanın durumuna, seçtiği odaya göre değişiyor. Bizde yok ama bazı yerler bağış kabul ediyor, mesela yaşlının evini bakımevine devredip ömür boyu bakım hizmeti alıyorlar falan. Bağış da olmuyor gerçi bu. Karışık işler.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…