Evde yalnız kalamamak

Bazı analar var fedalar bazıları da işte bnmkiler de böyle bamtelime dokundunuz ne diyim neyse bende kalamazdım ama alıştım tv yi acıyorum sele koltukda uyuyorum eşimm yoksa ben boyle çözüm buldum yatakda uyuyamıyorum tek başıma
Aklıma getirmemeye çalısıyorum kötü düşünceleri Allah ne yazdıysa o olur diyorum dualarımı okuyup yatıyorum ama tabi bu düşünceyi daha coronaya uygulayamadım onda çok evhamlanıyorum.

Yeni doğum yapmışsınız öyle anladım. Doğum sonrası depresyonu olabilir yaşadıklarınız.

Bir ara eşimle iş dolayısıyla ayrı şehirlerde yaşadık. Çocuklarla yalnız kalıyordum. Kendi kendimi dolduruyordum. Şöyle olursa böyle olursa diye. Kendime kafamı meşgul edecek, dikkatimi dağıtacak uğraşlar buldum. Çocuklar uyuyunca kendime düşünme fırsatı vermemek için film izledim, örgü ördüm. Yatınca uyuya kalana kadar kitap okudum.

Kendi kendinizi iyi yönde telkin edin. Mesela ben ayetel kürsi duasının koruyuculuğuna çok inanırım. Bu duayı okuduğumda kendimi korumaya almış gibi hissederdim.

Kendi çabanızla baş etmekte zorlanıyorsanız doktora başvurun. Sürekli korku ve endişe duygusu insanı ciddi anlamda yıpratıyor çünkü.

Deprem olunca yıkılmayacak bir binaya taşının.

bunda terapi alacak bir şey yok önlem almak lazım o zaman otomatikman içimiz rahat eder zaten ?

Bendede bi ara olmustu yalniz kalamama korkusu korkuyordum olecegimi dusunuyordum hep dua ettm rabbime sigindim insirah suresini okudum gunde 70 kere cok sukur gecti

Bende gece tek kalamam hiç yalnız yaşamadım eşim vardiyalı çalışıyor geceye dönünce annemlere gidiyorum bitince geliyorum...

En olumsuz durumlarınız için bir planınız olsun. Çocukları ve kendinizi güvende tutabileceğinizi düşünerek rahatlatacaktır sizi bu planınız.
Çocukları uyuttuktan sonra,miss gibi bi kahve yapıp düşünün planınızı.

Bence yalniz kaldiginizda fazla kotu dusunuyorsunuz. Olacak olduktan sonra kimse kimseyi kurtaramaz. Siz duanizi edin sonra cocuklariniz uyudktan sonra da alin elinize bir kitap dikkatinizi farkli yonlere çevirin. Anksiyete mi panik atak mi o mu bu mu derken insan olarak kendimizi hasta ediyoruz. Biraz kendiniz caba gosterin tabi eger durumunuz ilerlemisse bir doktora gidin. Ama herkes bazen türlü korkular yaşar beyninizi korkularinizla doldurmayin bu benim icinde gecerli.

Benim de esim baska sehre çalışmaya gitti 4 çocukla yalniz basimayim ne yapalim ekmek parasi en azindan esiniz gece geliyor yanınızda bende o da yok film acin izleyin kitap okuyun en onemli tavsiyem ne olcak die dusunmeyin dusunurse insan iste o zaman sarpasariyor her sey

Tamamen aynı seyi yasadım uzunca bir süre. Bana birşey olursa çocuk öyle kalırsa naparım diye.. annemin evi çok yakın bana, istediğimde gelip de kalıyor ama dedim ki üstüne gitmezsem esir alacak bu kaygılar beni. Eşimin işe çağrıldığı oluyor (nöbetçi olduğu zaman on call çalışıyor). Özellikle yalnız kalmaya çalışıyorum çocukla.. çocuğu uyutup meşgale buluyorum kendime uyuyana kadar.
Şimdi daha iyiyim. Şükür..
Çocukları uyutup birşeyle meşgale olursanız, kafanıza takmamış olursunuz belki..

Ben de senelerce yalnız yaşamama rağmen İstanbul'daki son depremden sonra asla yalnız kalamıyordum, ne gündüz ne gece.. Gündüzleri çıkıp saatlerce çocuk parkında oturduğumu bilirim. Ama evimiz çok eskiydi. Psikiyatriste gidip ilaç kullandım. Panik atak başlangıcı olduğunu söyledi doktor. İlaçlar memuriyeti etkilemiyor, beni etkilemedi yani, heyet raporu alırken doktoruma söyledim zaten sistemde görünüyor, şimdi nasılsın dedi sadece.. Şu an deprem riskinin az olduğu bir ile atandım, geçti o korkular. Hatta geçen gün Elazığ'da olan depremi hissettim, evde yalnızdım, yatakta öyle bir sallandım ki.. Hiç korkmadım. Tüm sülalem,eşim, arkadaşlarım duyar duymaz aradı. Herkes bu fobimi biliyor. Sakın balkondan atlamaya kalkma ben geliyorum diyor eşim =)) Yoo sigara içiyorum iyiyim dedim. Siz İstanbul'daysanız tek çare evi sağlam bir zemini olan muhite taşımak, kağıthane şişli gop gibi ya da anadolu yakasında kartal falan. E devletten zemin haritasına bakabilirsiniz. Ev de yeni yapılmış bir bina ise rahatlarsınız diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…