• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde yayılan erkek nasıl düzelir?

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.476
498
Benim kocam beni robokop sanıyor kızlar:mad: Şaka bir yana bu aralar sıkıntıdayız ailecek

Eşleriniz ev işleri konusunda yardımcı oluyor mu?
İçlerin de mi var,yoksa sizin yönlendirmenizle mi yapıyor? Diye sorarak başlayayım önce,çünkü ben belki çözümü olmayan bir konu açmış olabilirim.

3buçuk yıllık evliyim.Kızım doğduktan ve işe başladıktan sonra o kadar yoruluyorum ki yemek işini annem yapıyor(evi aynı apartmanda) çünkü 8de geliyorum ve takatim kalmıyor.İşin stresini geçtim 2 saat boyunca kalabalık otobüs ve trafik beni süründürüyor resmen.Eve gidince kızımla ilgileniyorum,salata çorba yapıyorum sofrayı hazırlıyorum.Çok da abartmadan mutfak banyo temizliği,2-3 günde 1 süpürge derken zaman kalmıyor.Eşim bana yardımcı olsa yemeği bile 1 gün önceden yapacağım ama sofra kaldırmaya bile yardım etmiyor,benden meyve,içecek,kuruyemiş vs ne olursa istiyor.Bunu kaç kere güzellikle söyledim,en azından bu ufak işleri yap diye ama 1-2 yapıyor sonra yine devam.Bana hep ben erkeğim,bu işler senin görevin havasında. İster istemez tartışıyoruz çünkü ben de onun kadar çalışıyorum,o yan gelip yatarken benim bu işleri yapmam zoruma gidiyor.İşi de bırakamam. Ne kadar iyi bir koca olsa da bazı odunlukları var işte. Dünden beri sırnaşmaya çalışıyor telde bile farkediliyor,gece çok ağladım üzüldü galiba ama akşam ne yapayım sizce? Beraber yemek yapan,ev işi yapan arkadaşlarım var hatta eşi hamileyken cam,halı silen bile var; okadar yapsın asla istemem ama azıcık da olsa bişeler yapsa da ben de bukadar yıpranmasam keşke:KK43:

Son düzenleme:
Zorlamayla olmuyo galiba.benimkide supurur silerdi camlari halilari yaptigi temizlik benimkinden iyiydi herzaman.bitek mutfak bilmezdi onuda ben cok sever yapardim.sende uzat ayaklarini yapma bakalim bu aksam hicbisey yemek bile koyma onune seninde ne kadar yoruldugunu yardima ihtiyscin oldugunu anlar belki biraz

bence bu erkeğin içinde olmasıyla ilgili. evlilikte zaman geçtikçe biraz rahatlıyorlar ve o zaman da birşeyler, bizim hatırlatmamız gerekiyor. benim en büyük şansım eşim evde yemek olup olmamasını dert etmez yoksa bile ne yapayım sana diye geçer mutfağa. temizliği de önceden kararlaştırıyoruz hangi gün yapalım. sen şunu yap ben de şu işleri yaparım diye plan yapıyoruz. rahat eşler bu konuda nasıl dize getirilir onu bilemiyorum işte :(

Zorlamayla olmuyo galiba.benimkide supurur silerdi camlari halilari yaptigi temizlik benimkinden iyiydi herzaman.bitek mutfak bilmezdi onuda ben cok sever yapardim.sende uzat ayaklarini yapma bakalim bu aksam hicbisey yemek bile koyma onune seninde ne kadar yoruldugunu yardima ihtiyscin oldugunu anlar belki biraz
Süpürme mi silme mi,temizlik mi:KK61: oof off ben napcam

Bu arada ayrıldınız mı? Geçmiş zaman gibi bahsetmişsiniz

Benim eşim elinden geldiği kadar yardım ediyor sağolsun. Ama tabii annesinin sayesinde. Sağolsun kayınvalidem hiç öyle aman oğlum bitanedir, erkek çocuk iş yapar mı mantığıyla yetiştirmemiş. Ne kadar elini öpsem azdır. Eğer oğullarınız varsa siz de öyle yetiştirin ki hiç olmazsa gelecek nesillerdeki kızlarımız rahat yüzü görsün:)

benim eşimde annesini beceriksiz bulduğu için her işi öğrenmiş
Allah kayın validemden razı olsun eşim siler süpürür sadece toz almaz onuda ben yapıyorum:)
ama bu içten gelecek bazen akşam yemeğimizi bile o hazırlar
sonuçta çalışıyoruz ve bizim kadın olarak şartlarımız daha zor...

Benim kocam olacak herif beni robokop sanıyor kızlar:mad: Şaka bir yana bu aralar sıkıntıdayız ailecek

İçlerin de mi var,yoksa sizin yönlendirmenizle mi yapıyor? Diye sorarak başlayayım önce,çünkü ben belki çözümü olmayan bir konu açmış olabilirim.

3buçuk yıllık evliyim.Kızım doğduktan ve işe başladıktan sonra o kadar yoruluyorum ki yemek işini annem yapıyor(evi aynı apartmanda) çünkü 8de geliyorum ve takatim kalmıyor.İşin stresini geçtim 2 saat boyunca kalabalık otobüs ve trafik beni süründürüyor resmen.Eve gidince kızımla ilgileniyorum,salata çorba yapıyorum sofrayı hazırlıyorum.Çok da abartmadan mutfak banyo temizliği,2-3 günde 1 süpürge derken zaman kalmıyor.Eşim bana yardımcı olsa yemeği bile 1 gün önceden yapacağım ama sofra kaldırmaya bile yardım etmiyor,benden meyve,içecek,kuruyemiş vs ne olursa istiyor.Bunu kaç kere güzellikle söyledim,en azından bu ufak işleri yap diye ama 1-2 yapıyor sonra yine devam.Bana hep ben erkeğim,bu işler senin görevin havasında. İster istemez tartışıyoruz çünkü ben de onun kadar çalışıyorum,o yan gelip yatarken benim bu işleri yapmam zoruma gidiyor.İşi de bırakamam. Ne kadar iyi bir koca olsa da bazı odunlukları var işte. Dünden beri sırnaşmaya çalışıyor telde bile farkediliyor,gece çok ağladım üzüldü galiba ama akşam ne yapayım sizce? Beraber yemek yapan,ev işi yapan arkadaşlarım var hatta eşi hamileyken cam,halı silen bile var; okadar yapsın asla istemem ama azıcık da olsa bişeler yapsa da ben de bukadar yıpranmasam keşke:KK43:

Evlendiğinizde çalışıyor muydunuz? Malesef baştan nasıl alıştırırsanız öyle gidiyor diye duydum. Temizlik için iki haftada bir kadın tutun diyeceğim ama akşam meyvesini bile sizden istemesinin sinir bozuculuğunu geçirmez bu. Bence ciddi bir konuşmayı hakediyor.
İçimi en acıtan cümleniz ise şu kırmızı yer. Gece siz ağlarken tabiki de üzülecek.

Benim eşim elinden geldiği kadar yardım ediyor sağolsun. Ama tabii annesinin sayesinde. Sağolsun kayınvalidem hiç öyle aman oğlum bitanedir, erkek çocuk iş yapar mı mantığıyla yetiştirmemiş. Ne kadar elini öpsem azdır. Eğer oğullarınız varsa siz de öyle yetiştirin ki hiç olmazsa gelecek nesillerdeki kızlarımız rahat yüzü görsün:)
Ne güzel dediniz,bence de yetiştirmeyle alakalı kesinlikle.Ozaman ben şanssız kesimdeyim

Bende yeni evliyim, ikimizde çalışıyoruz, geçen eşimle temizliği birlikte yaptık, ancak bu sabah kahvaltıda akşama evini temizle olur mu dedi, bende akşama evimizi temizleyelim demek istedin heralde dedim, güldü hayır akşama evimizi temizle canım dedi, hani baştan nasıl alışırsa öyle devam eder diyorlar ya ne yapmalıyım acaba bende?

Böyle konular bir zaman sonra nispet havasına bürünüyor. Eşim yardım ettiği için ben de öyle algılanabilirim.

Benim eşimin içinde var yardımseverlik. Artık ögrendi önceden küçük süpürgenin yeterli olacağında inat ediyordu.
Zamanını ben belirlerim tabi kendiliğinden kalkıp yapmaz çoğu zaman gerek yok der. Kalkıp makineye çamaşır falan atmaz aklına gelmez ama görürse asar. Yönlendirmek şart zaten.
Cam siler, süpürür ben o arada öteki işlere bakarım, sofra kurar kaldırır. O kv'min bir hediyesi bana. İnşallah bozmaz kendini.

Eğer bunlar hep kadının işiyse ben neden eve maddi katkı sağlıyorum diye sormadın mı?
Kaç yere yetişmek zorunda bu kadınlar? En sonunda ülke genelinde boykot başlarsa şasırmam.

Bende yeni evliyim, ikimizde çalışıyoruz, geçen eşimle temizliği birlikte yaptık, ancak bu sabah kahvaltıda akşama evini temizle olur mu dedi, bende akşama evimizi temizleyelim demek istedin heralde dedim, güldü hayır akşama evimizi temizle canım dedi, hani baştan nasıl alışırsa öyle devam eder diyorlar ya ne yapmalıyım acaba bende?

Asla taviz vermeyin. Artık tatlı dille mi yaparsınız tartışarak mı o size kalmış ama asla taviz vermeyin. Şahsen kurduğu cümleler bana küfür gibi geldi.

sende karışma bakalım. bi kaç gün evi bal götürsün. dayanırsan tabi pisliğe toza :KK14:

Benim kocam olacak herif beni robokop sanıyor kızlar:mad: Şaka bir yana bu aralar sıkıntıdayız ailecek

Her ne kadar bu düşünceler bana ters olsa da bu mantıktaki birine rahatlıkla ben de yarından itibaren işi bırakıyorum o halde, çünkü ben de kadınım dışarıda çalışmak senin görevin diyebilirsiniz.

Tamamen içinde olacak. Benim eşim evi toplamaya, silmeye, süpürmeye her şeye yardim eder. Nerdeyse butun kahvaltilari o hazirlar, kendisi de zevk aldigini soyleyerek arada yemek de yapar. Ben bunlarin hicbirini ona soylemedim. Tamamen yapi ve yetistirilme tarziyla alakali. Eşin muhtemelen ailesinde "erkek oturur, kadin yapar" mottosuyla yetistirilmis. Çevremde ornegi cok, egitilmesi de biraz zor. Üzgunum:)

Evlendiğinizde çalışıyor muydunuz? Malesef baştan nasıl alıştırırsanız öyle gidiyor diye duydum. Temizlik için iki haftada bir kadın tutun diyeceğim ama akşam meyvesini bile sizden istemesinin sinir bozuculuğunu geçirmez bu. Bence ciddi bir konuşmayı hakediyor.
İçimi en acıtan cümleniz ise şu kırmızı yer. Gece siz ağlarken tabiki de üzülecek.
Evlediğimde de çalışıyorum,şuan şikayet ettiğim konuları ozaman yapıyordu aslında ama ben de daha dinç oluyordum.İşim yakındı,cumartesileri de evdeydim.Şimdi o da ben de zor şartlarda çalışıyoruz,tek ben çekmek istemiyorum bu yükü.Kırmızıyla belirttiğiniz cümle şöyle, o benim mutfakta olduğumu düşündü sanırım,kendisi içerde kızımlaydı. Yarım saat kadar sonra geldi, yatakta ağladığımı ozaman farketti. Hep tartışırız bu iş konusunu ama ilk defa ağladım ve ilk defa kendini haklı görürken pişman olup üzüldüğünü gördüm.Konuyu açma sebebim buydu inş. düzelir:110:

Evlediğimde de çalışıyorum,şuan şikayet ettiğim konuları ozaman yapıyordu aslında ama ben de daha dinç oluyordum.İşim yakındı,cumartesileri de evdeydim.Şimdi o da ben de zor şartlarda çalışıyoruz,tek ben çekmek istemiyorum bu yükü.Kırmızıyla belirttiğiniz cümle şöyle, o benim mutfakta olduğumu düşündü sanırım,kendisi içerde kızımlaydı. Yarım saat kadar sonra geldi, yatakta ağladığımı ozaman farketti. Hep tartışırız bu iş konusunu ama ilk defa ağladım ve ilk defa kendini haklı görürken pişman olup üzüldüğünü gördüm.Konuyu açma sebebim buydu inş. düzelir:110:

Mantıklı bir şekilde konuşacaksınız o zaman. Onun işinin ağırlaştığını gördüğünüzü ama sizin de işinizin ağırlaştığını farketmesi gerektiğini söyleyebilirsiniz. Hadi işlere yardımcı olurken birden yardımcı olmamasını bir derece anlamaya çalışayım ama akşam çayını meyvesini sizden beklemesi artık tüy dikmek oluyor.
Eşiniz anlayana kadar anlatmaya çalışacaksınız. Başka yolu yok. Taviz vermeyin. Bir de bir kadın tutmayı ciddi biçimde düşünün derim.

Aynı dertten muzdaribiz. Hamileyken bile hafta içi işte hafta sonu ev işindeydim. koca koca halıları çırpmışlığım, koltukları çekmişliğim vardı. Arkadaşlarının evine gidince eşlerinin dolabın kapağını kapatmak için bile nazlanarak eşlerinden yardım istediklerini görünce kendimi aptal gibi hissettim. onca yaptıgım işin üstüne duyduğum hakaretler de cabası. baktım güzellikle anlamıyor ben de artık bi şey istese gecenin bi yarısı acıksa kalk kendin yap diyorum. işten gelince önce o yemeğini yiyor sonra bebeği ilgilensi diye ona verip ben yemegimi yiyorum ama ne zmn bitircem diye gözü tabağımda kalıyor bitirir bitirmez bebegi kucagıma veriyor bebek uyuyunca da sofrayı ben topluyorum :( off yaramı deştin uyuz oldum yine :) ne yapsak bunlara nasıl bi ayar versek bilemedim ki ben onuu :KK35:

Her ne kadar bu düşünceler bana ters olsa da bu mantıktaki birine rahatlıkla ben de yarından itibaren işi bırakıyorum o halde, çünkü ben de kadınım dışarıda çalışmak senin görevin diyebilirsiniz.
Bu cümleyi bana kendisi söylüyor ama uygulamada sıkıntı var,borç var çünkü.

Back
X