• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde yayılan erkek nasıl düzelir?

Benim eşim Ben hasta olduğum zaman yapar.. Başka zaman elini bile sürmez.. Arada Sırada mutfağa girer yemek yapar.. Bazen kendi yapar sonra kendi söylelenir Günde 500 kişiye yemek yapıyorum bide evde yapıyorum diye.. :))

Benim eşimde yapmazdı
Ama ben terbiye ettim usanmadan
Şimdi yapabildiği işler çamaşır asmak bulaşık makinesi boşaltmak
Banyo ve mutfak çöpleri doluysa ben demeden sabah işe giderken atmak
Kavga dövüş zorla da çamaşır katlatıyorum
Sonuna kadar mücadeleye devam :cool:
Gün gelicek hepsini sevgiyle aşkla yapıcak :KK70:

günaydın kızlar, dünde belirttiğim gibi akşam temizlik günümüzdü ve eşim yine kaçma bahaneleri uydurarak iş yapmak istemedi, ama ben çok yoruldum, senin kadar güzel yapamıyorum, gücüm yetmiyor dedim ve azmin sonunda ne iş yaparsa yapsın tek düşüncesiyle bulaşıkları ve balkonu yıkadı, umarım devamı gelir, (aslında bekarken tek kalıyordu ailesinden ayrı başka bir şehirde çalışıyordu ve bütün işleri yapıyordu), bana yardım ediyor, düşünüyor sağolsun ama yine de devamlılık arz etmesi için bundan sonra ne yapmam gerekir ki acaba?

Eşin ütü mü yapıyor,hem de sen başardın bunu öyle mi:KK57: Valla maşallah diyim. Demekki bunun formülü varmış,bikaç tüyo alabilirmiyim:KK69:Ben kovsam gitmez,yola da gelmez ama farklı incelikleri de vardır belki?

maşallahlık bi durumu yok valla. evlenemden önce kendisi yapıyormuş zaten annesi bilmiyorum diyomuş:)) cok zekice:) evlendik ben kıyamadım tabi kendimi paraladım baktım değer bilen yok çocukta olunca bıraktım. giyecek bişeyi kalmayınca tek tek ütüledi.sonra hergün ütüden sıkılınca haftalık topluca ütülemeye başladı.alıştı gitti

maşallahlık bi durumu yok valla. evlenemden önce kendisi yapıyormuş zaten annesi bilmiyorum diyomuş:)) cok zekice:) evlendik ben kıyamadım tabi kendimi paraladım baktım değer bilen yok çocukta olunca bıraktım. giyecek bişeyi kalmayınca tek tek ütüledi.sonra hergün ütüden sıkılınca haftalık topluca ütülemeye başladı.alıştı gitti
Vay bee:KK45: eşim varya giyicek bişe olmasın ve ütülemek zorunda kalsın,kafama ütüyü geçirir kesin:KK45:Ya da öyle laflar ede ede yaparki kafama geçirse iyiydi derim:KK45:ben tek evi süpürme,sofraya yardım olarak çözüm arayayım,diğerleri hayatta yapmaz,beceremez de.

Dün 9da geldi mesaideydi,tartıştığımızı unutmuşum:KK43:bu konuyla ilgili konuşmayı da unuttum.

günaydın kızlar, dünde belirttiğim gibi akşam temizlik günümüzdü ve eşim yine kaçma bahaneleri uydurarak iş yapmak istemedi, ama ben çok yoruldum, senin kadar güzel yapamıyorum, gücüm yetmiyor dedim ve azmin sonunda ne iş yaparsa yapsın tek düşüncesiyle bulaşıkları ve balkonu yıkadı, umarım devamı gelir, (aslında bekarken tek kalıyordu ailesinden ayrı başka bir şehirde çalışıyordu ve bütün işleri yapıyordu), bana yardım ediyor, düşünüyor sağolsun ama yine de devamlılık arz etmesi için bundan sonra ne yapmam gerekir ki acaba?
Kendini savunduğunda ya da güzellikle söylediğinde yapıyorlar da ileriki yıllarda benim duruma dönüyor işte,surat asmalar kavgalar vs:KK43: Ama sen yine devam et belki eşin alışır,değişmez

Bende şikayet ediorumarads esimden ama okuyunca burayi vazgectim. Canm meger ne cok yardimciymis. Bizimkinin tek kötü tarafi ekstra birsey yapmaması. Mis canm masayi topla diorum sadece bmasayi topluyor yemek ortusu orda. Aonra askim örtüyude kaldir diorum kaldirior. Ama masanon kendi örtüsünü serip uzerinde 3mum var onlari yerine koymuyor. Herseyi soyliceksin. Ama yemek temizlik falan saolsun yardımcıdır o yUden şikayet edemedim...
Birde kesinlikle yetirtirmeden. Bir kardeşim su bardağıni bile kaldirmazken küçük olana (henuz on yaşında)kurduğum duzen sayesinde yatagini toplar sofraya yardim eder temizlik yapilirken o da ucundan tutar ya siler ya toz alır. Boyle devam ettirmeyi düşünüyorum anneme baski yapiorum sakin alma elinden coxugun die. Inanmazsiniz on yaşında kardesim 20 yasindakine kahvalti hazirlior cunku daha becerikli bu konuda:-D

ev isini yap ama sunu getir bunu gotur desiginde elin yokmu bende calisiuorum kalk kendin yap de.alistirmissin boylelikle bir iki derken bakarki hizmetci istifasini vermis umudu kesilir benim ilk koca oyleydi ama simdiki yemek bile isterken parcalanir nasil yardim etsem diye icinde olacak insanin ama alistirmamak lazim

Umarım, bende bundan korkuyorum çünkü vücudum çok dirençsiz hemen yoruluyorum, hele ilerde çocuk olunca düşünemiyorum bile kendimi

Yoo hiç bişi yapmaz

Ama şunu götür,çamaşırı toplarmısın,su verirmisin falan ufak tefek şeyleri yaptırabilirim onuda söyleyerek

Pijamasını çıkardığı yerde bırakıp gider benim kocam

Kirli sepetini açmaya bile üşenir kapağı kapalıyken üzerine atar

ortadaki çay kavanazonu bulamaz açılmamış çay paketi napar eder bulur mesela böylede marifetlidir

Hazır yapılmış yemeği bile mikrodalgada ısıtmaya üşenir evde yoksam dışarda yer.
Adınıda sensiz evde tat olmuyo koymuş

Evde yayılan erkek yarışmasında Birinci'yi zorlar her türlü

ben çalışmıyorum ama eşime ne iş desem yapar yeri gelir cam siler,yemek yapar,ev süpürür:nazar::nazar:
masayı hazırlamama yardım eder,karpuz kesme görevi ona aittir:KK70::KK70::KK70:
beceremiyomuş gibi görünün :KK48::KK48:
mesela aşkım ben şunu kaldıramıyorum,açamıyorum gibi vs şeylerle çağırın yaptırın:KK39:

Benim kocam olacak herif beni robokop sanıyor kızlar:mad: Şaka bir yana bu aralar sıkıntıdayız ailecek

Eşleriniz ev işleri konusunda yardımcı oluyor mu?
İçlerin de mi var,yoksa sizin yönlendirmenizle mi yapıyor? Diye sorarak başlayayım önce,çünkü ben belki çözümü olmayan bir konu açmış olabilirim.

3buçuk yıllık evliyim.Kızım doğduktan ve işe başladıktan sonra o kadar yoruluyorum ki yemek işini annem yapıyor(evi aynı apartmanda) çünkü 8de geliyorum ve takatim kalmıyor.İşin stresini geçtim 2 saat boyunca kalabalık otobüs ve trafik beni süründürüyor resmen.Eve gidince kızımla ilgileniyorum,salata çorba yapıyorum sofrayı hazırlıyorum.Çok da abartmadan mutfak banyo temizliği,2-3 günde 1 süpürge derken zaman kalmıyor.Eşim bana yardımcı olsa yemeği bile 1 gün önceden yapacağım ama sofra kaldırmaya bile yardım etmiyor,benden meyve,içecek,kuruyemiş vs ne olursa istiyor.Bunu kaç kere güzellikle söyledim,en azından bu ufak işleri yap diye ama 1-2 yapıyor sonra yine devam.Bana hep ben erkeğim,bu işler senin görevin havasında. İster istemez tartışıyoruz çünkü ben de onun kadar çalışıyorum,o yan gelip yatarken benim bu işleri yapmam zoruma gidiyor.İşi de bırakamam. Ne kadar iyi bir koca olsa da bazı odunlukları var işte. Dünden beri sırnaşmaya çalışıyor telde bile farkediliyor,gece çok ağladım üzüldü galiba ama akşam ne yapayım sizce? Beraber yemek yapan,ev işi yapan arkadaşlarım var hatta eşi hamileyken cam,halı silen bile var; okadar yapsın asla istemem ama azıcık da olsa bişeler yapsa da ben de bukadar yıpranmasam keşke:KK43:

masayı sen kalkıp toplarsan adam da elini sürmez mesela.
ben ortada bırakıyorum
bakıyorum toplamış dolaba yerleştirmiş.

eşimin anneside klasik annelerden oğlum yorulmuştur ben yaparım düşüncesinde yetiştirilmiş ama eşimin içinde varmış yardım etmek yayılıp oturmaz. ben zaten çalışmıyorum her işimi kendimi yormadan yapmaya bol bol zamanım var.
kuşlarımız var onların pislikleri oluyo temizlemesi ona ait süpürgeyi eline almışken bütün odayı süpürüveriyo bazen sadece kuşların önünü temizliyo öyle olurmu diyorum yapmışken heryeri yapcaksın diğer odalara geçemedik daha :KK48:
misafir geldiği zaman servise yardım eder bulaşık makinemiz yok bulaşıkları beraber yıkarız. onun dışında yemeğe bulaşığa karrışmaz yalnızca ben adet ağrısından süründüğüm kıvrandığım dünlerde bulaşıkları yıkar mutfağı toplar. bazen özeniyorum yemek yapmasını haftasonları falan bişeyler yaptırıyorum. bi iş söyleyince yapar hiç itiraz etmez.
çöp doluysa hemen atar ben söylemeden bazen özellikle atmıyorum o atsın diye :KK48:
evde yapmaz ama gittiği yerlerde sofra kaldırmya falan yardım eder birinin bişey istediğini anladığı zaman hemen yapar bu huylarından dolayı çok beğeniliyo ailem akrabalarım tarafından :KK74:
bekarken ütülerini kendisi yaparmış annesinin eline ütü almışlığı yok, bi kaç kere dedim hadi şunları ütüleyiver diye sen varsın ya diyo merak ediyorum nasıl ütülüyosun diyorum en son dedi sen candy crush oyna dur ütüyü benmi yapcam :KK70: bida bişey demedim.
şimdi bööyle küçük şeyleri yaptığına göre çalışıyo olsaydım yemeğide temizliğde beraber yapardık heralde

Hııı bi de ben aşırı beceriksiz ve elim yavaş olduğu için eşim illallah dedi. Kendi yapmaya başladı.

Haftanın 3-4 günü yemeği o yapar (diğer günler de beraber yaparız, kendi başıma mutfağa çok az girmişliğim vardır)
Öğlen bana işyerine sandviç falan hazırlayıp getirir.
evi elektrikli süpürge ile süpürüp mop ile siler
çamaşırları o çıkarır ben asarım
halıları siler bazen paspasları falan yıkar
çöpleri atar

tuvaletin lavobaların temizliği
toz alma
bulaşık makinesi ve çamaşır makinesi işleri bende bi tek

ütü yapmıyoruz bile :)

bunları hep elimden gelmediğini söyleyerek yaptırdım.
ancak eşim de benim kadar dağınıktır.
çorapları kapının arkasından, su içtiği bardaklar koltukların altından çıkar.
kendi dağıtıp kendi topluyor bi nevi :)

erkekler artık ev işlerinde daha aktif olsalar da aslında hiç sevmezler ve istekli yapmazlar. En azından büyük kısmı için durum bu.
Nasıl kadınlar iş hayatında daha aktifse erkek de evde aktif olmak zorunda.
Ama gel gör ki durum çoğu çalışan kadının ev hayatında içler acısı.
benim açımdan da eşimin eli yatkındır ama illa söylemem lazım. Şunu yapar mısın diye..
yoksa ben evin içinde 7/24 ev işi yapsam bu kitabını, telini alır tv karşısında hiç rahatsız olmaz bile benim koşturmamdan.
söylersem bazen offlanır, "sırası mı bunun" der.
ben de o an kızıyorum " sanki sen evden gittin öğlene kadar uyudum da sonra gezmelere çıktım " muamalesi yapıyorsun diyorum. halbuki ondan önce çıkıp ondan sonra giriyorum eve.
benden 1 saat önce geliyor eve. O 1 saatte evde yapacaklarını söylüyorum telde. basit ama bana çok zaman kazandıran şeyler. çamaşırlar toplanacak, yerlerine yerleştirilecek gibi..
bir soğan, domates yağda sotelenecek gibi.. çarşafları değiştirip makinayı çalıştrmak gibi..beni beklerken bu 1 saatte ne dersem yapar yeter ki akşam keyfini bozmayayım.

masayı sen kalkıp toplarsan adam da elini sürmez mesela.
ben ortada bırakıyorum
bakıyorum toplamış dolaba yerleştirmiş.
Hııı bi de ben aşırı beceriksiz ve elim yavaş olduğu için eşim illallah dedi. Kendi yapmaya başladı.

Haftanın 3-4 günü yemeği o yapar (diğer günler de beraber yaparız, kendi başıma mutfağa çok az girmişliğim vardır)
Öğlen bana işyerine sandviç falan hazırlayıp getirir.
evi elektrikli süpürge ile süpürüp mop ile siler
çamaşırları o çıkarır ben asarım
halıları siler bazen paspasları falan yıkar
çöpleri atar

tuvaletin lavobaların temizliği
toz alma
bulaşık makinesi ve çamaşır makinesi işleri bende bi tek

ütü yapmıyoruz bile :)

bunları hep elimden gelmediğini söyleyerek yaptırdım.
ancak eşim de benim kadar dağınıktır.
çorapları kapının arkasından, su içtiği bardaklar koltukların altından çıkar.
kendi dağıtıp kendi topluyor bi nevi :)
Ne kadar şanslısınız, baya aktifmiş eşiniz:KK48: Ben sofrayı ortada bıraksam öyle kalır, "kaldırırmısın bak ben hazırladım. yerleştirmesen bile mutfağa bırak tabakları en azından" dediğim için kavga ettik ve ben konu açtım:KK43: o son damla oldu öyle söyleyeyim

Benim kocam olacak herif beni robokop sanıyor kızlar:mad: Şaka bir yana bu aralar sıkıntıdayız ailecek

İçlerin de mi var,yoksa sizin yönlendirmenizle mi yapıyor? Diye sorarak başlayayım önce,çünkü ben belki çözümü olmayan bir konu açmış olabilirim.

3buçuk yıllık evliyim.Kızım doğduktan ve işe başladıktan sonra o kadar yoruluyorum ki yemek işini annem yapıyor(evi aynı apartmanda) çünkü 8de geliyorum ve takatim kalmıyor.İşin stresini geçtim 2 saat boyunca kalabalık otobüs ve trafik beni süründürüyor resmen.Eve gidince kızımla ilgileniyorum,salata çorba yapıyorum sofrayı hazırlıyorum.Çok da abartmadan mutfak banyo temizliği,2-3 günde 1 süpürge derken zaman kalmıyor.Eşim bana yardımcı olsa yemeği bile 1 gün önceden yapacağım ama sofra kaldırmaya bile yardım etmiyor,benden meyve,içecek,kuruyemiş vs ne olursa istiyor.Bunu kaç kere güzellikle söyledim,en azından bu ufak işleri yap diye ama 1-2 yapıyor sonra yine devam.Bana hep ben erkeğim,bu işler senin görevin havasında. İster istemez tartışıyoruz çünkü ben de onun kadar çalışıyorum,o yan gelip yatarken benim bu işleri yapmam zoruma gidiyor.İşi de bırakamam. Ne kadar iyi bir koca olsa da bazı odunlukları var işte. Dünden beri sırnaşmaya çalışıyor telde bile farkediliyor,gece çok ağladım üzüldü galiba ama akşam ne yapayım sizce? Beraber yemek yapan,ev işi yapan arkadaşlarım var hatta eşi hamileyken cam,halı silen bile var; okadar yapsın asla istemem ama azıcık da olsa bişeler yapsa da ben de bukadar yıpranmasam keşke:KK43:
bundan ben de şikayetçiyim canım söyledim defalarca,ben temizlik yapmam diyor.ilerde hamile olsam bile yavaş yavaş yapacakmışım. bir de diyor ki yoruluyorsan bir gün bir odayı diğer gün diğer odayı yap diyor :(

Ne demekmis bunlar senin gorevin ya? Hem calis eve para getir hem ev isi hem cocuk bi de adamin ayagina kuruyemisini bile gotur. Oldu suyundan da koysun kocacigin. Ben senin yerinde olsam isim nitelikli bir isse yardimci tutarim, yok degilse cikarim isten. Canina yazik ya hu. Adam seni dusunmuyo da sen kendini niye dusunmuyosun

Back
X