• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde yayılan erkek nasıl düzelir?

kendi ütümü yapıyorum sadece. ütü masasıyla işim bittiğinde bile öylece bırakıyorum ortada. eşim kaldırıyor. zaten kendi çamaşırlarını ve kızımınkileri kendisi ütülüyor. diğer şeyelrde yemek hariç ortak. tabi bu kendiliğinden olmadı. söyleye söyleye. yoruluyorum die resti çekip evden kovunca:)

Aklıma geldi anlatayım bari;
Nevresimleri yıkadım makine de duruyor.Ben duştayım eşime seslendim şunları asarmısın canım?
El cevap üzerimde atlet le mi?
Sanki gecenin 23:00 de herkes cama çıkmış eşimin nevresim asmaını bekliyor:)
(İçimden diyom tabi)
Yok içeriden tişört al giy öyle as.
Düşün bunu diyorum yani.Neyse astı nevresimleri:KK53:
Bu da güzelmiş :KK45: ben çamaşır asma durumundan asla ümitli değilim vazgeçtim ondan.NEymiş, etrafta komşular kılıbık dermiş,mahallede kimin kocası asıyormuşmuş:KK34:

kendi ütümü yapıyorum sadece. ütü masasıyla işim bittiğinde bile öylece bırakıyorum ortada. eşim kaldırıyor. zaten kendi çamaşırlarını ve kızımınkileri kendisi ütülüyor. diğer şeyelrde yemek hariç ortak. tabi bu kendiliğinden olmadı. söyleye söyleye. yoruluyorum die resti çekip evden kovunca:)
Eşin ütü mü yapıyor,hem de sen başardın bunu öyle mi:KK57: Valla maşallah diyim. Demekki bunun formülü varmış,bikaç tüyo alabilirmiyim:KK69:Ben kovsam gitmez,yola da gelmez ama farklı incelikleri de vardır belki?

Bu da güzelmiş :KK45: ben çamaşır asma durumundan asla ümitli değilim vazgeçtim ondan.NEymiş, etrafta komşular kılıbık dermiş,mahallede kimin kocası asıyormuşmuş:KK34:
Zaten mahalleli de avuçlarında çekirdek onları bekliyordu.Çıtlatıp çıtlatıp izlemek için.İşte ben bunları duyunca ilk ol sen hayatım, öncü ol diyorum.Kaleyi feth etmek gerek:KK71:

ev supurme isini ustlendi esim. camasira yemek yapmaya asla karismaz. zaman zaman bulasik yikar, evi toplar. copleri cikarmak ve kileri duzenlemek de onun gorevidir.
ben tam zamanli calisirken cocugumuz yokken arada yemek de yapardi.
ama cok soyleniyor is konusunda aman bi is yapsin basima diktator kesiliyor yok mutfagi temizlemismis yemek yaparken dagitma, yok evi yeni supurmus dikkat et. sanki anam basimda :)

bizim de is bolumuz sizin gibi .Esim evi supururken ben dolasiyorsam bana kizar , yeni supurdum oralari batiracaksin, yemegi yaparken dikkat et dusurme yere biseyler diye:KK53:.
Mutfak da cok nadir yardimini isterim , sagolsun o da yardim etmeye calisir .:oops:Arada sirada camlari siler , utu yapar.Oglum bebekken altini cok degistirmistir.

Bazi islere gucunuzun yetmedigini soyleyin sen guclusun hemen yaparsin diyin.Ahhh belim agriyor , kolum agriyor ikimiz yapsak hemen biter dersiniz.Arada sirada poh pohla senin kadar ben yapamiyorum benden iyisin gibi.

Son düzenleme:
Bu arada ayrıldınız mı? Geçmiş zaman gibi bahsetmişsiniz
Evet bosanma asamasindayiz 5 gundur.zaten evide b.k goturuyo 5 gundur:)hakkini yiyemem Allah icin tertipliydi ama yapi iste abiside bi okadar pisti mesela.ama belki egitirsin umudunu kesme

Bende çalışıyorum.. benm eşimde işten gelir koltuga uzanır maç kanallarını açar bnde mutfakta debelenirim...

adamın içinde olması lazım.. bi ömakinayı boşaltmaya ayrdım et desem bana emir werme der, ben cmtsi öğlene kadar çalışırım ewe gelirim o cmtsi çalşmadığı için uyur öğlene kadar ben ewe gelri kahvaltı hazrlarım hem o hem ben yerim...
snra temzlik yapmam gerekiyor haliyle ne süpürge açarım ne toz alırım ne silerim haftada 1 cmtsi genel temzlik günmdür işten her geldiğimde rutin temzliğimi yaparım 1 hfta rahat etmek için.. ona da derimki ewi sen süpür ben toz alayım sonrada silerim bnyoyu temzlerim diyorum yardım et dedim yaa sen yap der ya da yaapr ama bştan savma yapar... baştan savma yapsada bşy demem çnkü bende insanm yoruluyorum ama erkekler bnu analamıyor...

temzlkçi alayım desem ona da karşı çıkıo.. çalışıyorum paramı kazanıyorm kendi paramdan weririm diorum anlamıyor.. kavga çıkarıyor.. ee yardım da etmiyorsunki be adam!!!!

kii ben 3 aylık evliyim.... anasının ewinde herşeyi yapardı yemekte yapardı, her haftasonu temzlkte yapardı ben nişanlıyken gezelm dediğimde ewde emzlik yapcm derdi... düşünün artık!!!

genç kızlara sözüm şudurkii kendinizi ezdirmeyin...

ben yapabldiğimi yapıyorum elmden ne kadarı geliyorsa....

1 yemek yapıyorum bikaç gun yiyoruz.. her gn de aynı şeyi yiorz dediğinde napim gücüm buna yetiyor diyorum...

erkek milleti işte... hayat arkadaşını bazen hiçe sayabiliyor ne yazzıkkii.....

Bu konudaki en doğru laf nasıl alıştırırsan öyle gider.
Benim eşim ev kadının sorumluluğu kafasında,öyle de söyler ama yandan yandan yardım eder çünkü çoğu şeyi benden daha iyi bilir.
Bulaşık makinesini yerleştirir,bene rken uyurum mutfağı düzenler,yemekleri dolaba kaldırır.HAftada bir de eve temizlik ve ütüye kadın alırız.Eğer kadın gelmese valla ütüye de temizliğe de isterdim yardım,yetiştirmeme ve debelenemem bize de yazık.EVde tamamen bana endeksli tek iş yemek yapmaktır.

Bende çalışıyorum.. benm eşimde işten gelir koltuga uzanır maç kanallarını açar bnde mutfakta debelenirim...

adamın içinde olması lazım.. bi ömakinayı boşaltmaya ayrdım et desem bana emir werme der, ben cmtsi öğlene kadar çalışırım ewe gelirim o cmtsi çalşmadığı için uyur öğlene kadar ben ewe gelri kahvaltı hazrlarım hem o hem ben yerim...
snra temzlik yapmam gerekiyor haliyle ne süpürge açarım ne toz alırım ne silerim haftada 1 cmtsi genel temzlik günmdür işten her geldiğimde rutin temzliğimi yaparım 1 hfta rahat etmek için.. ona da derimki ewi sen süpür ben toz alayım sonrada silerim bnyoyu temzlerim diyorum yardım et dedim yaa sen yap der ya da yaapr ama bştan savma yapar... baştan savma yapsada bşy demem çnkü bende insanm yoruluyorum ama erkekler bnu analamıyor...

temzlkçi alayım desem ona da karşı çıkıo.. çalışıyorum paramı kazanıyorm kendi paramdan weririm diorum anlamıyor.. kavga çıkarıyor.. ee yardım da etmiyorsunki be adam!!!!

kii ben 3 aylık evliyim.... anasının ewinde herşeyi yapardı yemekte yapardı, her haftasonu temzlkte yapardı ben nişanlıyken gezelm dediğimde ewde emzlik yapcm derdi... düşünün artık!!!

genç kızlara sözüm şudurkii kendinizi ezdirmeyin...

ben yapabldiğimi yapıyorum elmden ne kadarı geliyorsa....

1 yemek yapıyorum bikaç gun yiyoruz.. her gn de aynı şeyi yiorz dediğinde napim gücüm buna yetiyor diyorum...

erkek milleti işte... hayat arkadaşını bazen hiçe sayabiliyor ne yazzıkkii.....

Peki genç kızlara önerdiğiniz kendinizi ezdirmeyin nasıl olacak? Siz de bir genç kızsınız ve daha evliliğinizin başındasınız. Üstüe üstlük eşiniz annesinin evinde iş de yaparmış. Bu durumda nasıl ezdirmeme olacak?

Aman yapsa bile kafana kakar iki gün sonra, nedense beyler bi sofrayı toplasa sanırsın ki tüm evi silip süpürüyorlar gibi laf ediyorlar :KK51:

Benimkine halı çırptırcaktım bugün, aynısını söyledi :KK53:
Bi keresinde belim ağrıyor, camın kıyılarına yetişemiyorum diye yatak odası camını sildirmiştim, bütün komşular bize bakıyordu, eşimle takım giyinmiştik bi de, onun da üstünde sarı eşofman, beyaz tişört vardı benim de :KK70: Benim jeton sonradan düştü, tabi harıl harıl iş yaparken farketmedim ki :KK53:

Maalesef bu işler zorlamayla olmuyor,
Kızım doğmadan önce eşim hiç bir işe elini sürmezdi sadece ansızın misafir geleceği zaman ben mutfaktayken ortalığı toparlardı.
Bekarlığında hazıra alışmış, her şey önüne geliyor, her hizmetini annesi görüyor ama maalesef çalışan eş olunca işler değişiyor.
Kızım doğduktan sonra ne kadar yorulduğumu görüyor ve kendi iradesiyle destek oluyor.
Özellikle halı silkeleme konusunda asla hakkını yiyemem.
İnsanda biraz anlayış olmalı, Allah göz vermiş akıl vermiş.
Bizimde bir kapasitemiz bir dayanma gücümüz var.
Hem çalış, hem çocuk bak, hem evin her işini kendin
Koca ne yapacak? ben koşturup dururken oturmaya utanmayacak mı?
Babası arada laf sokar, ben hiç bir işe elimi sürmezdim anne hem çocuklara bakar hem işini yapardı v.s. diye
Hiç çekinmeden söylüyorum , bende çalışıyorum ve aynı saatlerde eve giriyoruz, bazen benden önce geldiği oluyor.
Ben insan değilimiyim her şeye nasıl yetişebilirim Allah razı olsun çok yardımcı oluyor diyorum.

Anlamiyorum ki ben deyip salaga yatiyorlar. Konusacaksin, anlatacaksin, beraber yapacaksin, anlamiyor diye bir sey yok. Kaynananin egitemedigi cocugu sen egiteceksin. Oyle de bir anlarlar ki, sen bile sasirirsin.

Peki genç kızlara önerdiğiniz kendinizi ezdirmeyin nasıl olacak? Siz de bir genç kızsınız ve daha evliliğinizin başındasınız. Üstüe üstlük eşiniz annesinin evinde iş de yaparmış. Bu durumda nasıl ezdirmeme olacak?

çalışın ayaklarınızın üzerinde durun... yapabildiğiniz kadarını yapın... mesela bi yemek yapın fazladan 2 3 gün yiyin.. ben öle yapıyorum...

yorgunum btn gun çalıştım diyin...

kaynananıza gittiğinizde kendinizi iş yapmak iin zorlamayın tabi yardım edin ama çok da üzerinize kalmasına zizin vermeyin...

ewe ayda 1 kadın tutun çalştığınız zaman tutabilirsiniz.. kocalar pe yaklaşmaz bu duruma...

yorgunum dyin hep iş yuklemeye çalıştıklarında...

bizim evde haftasonu yemekleri eşime aittir.... hergün salatamızı da kendisi yapar....zorda kalsa ev işi yapabilir titizdir ama gerek yok ben ev hanımıyım zaten....işten gelince eğer ben yemek yetiştirememişsem oğluma bakar ben hallederim....bizim bi de bahçemiz var haftasonlar boş zamanlarında ağaç yaprakları dökülüyo onları süpürüyo köpeğimiz var yuvasını temizliyo bakımını yapıyo....
eşim çalışkandır bunların hiçbirini ben söylemem kendi yapar sağolsun.....hiçte ağzından duymadım senin görevin lafını.....
ama her erkek bir değil kişilik karakter meselesi....sonradan değişir mi bilmem...bence onun istediklerini bi süre yoruldum diye yapmazsan o da bi işin elinden tutabilir....

ben ev hanımıyken zorlanıyorum çalışanlara allah kolaylık versin.....

Luchaklisint: 36671271 .!.:
Anlamiyorum ki ben deyip salaga yatiyorlar. Konusacaksin, anlatacaksin, beraber yapacaksin, anlamiyor diye bir sey yok. Kaynananin egitemedigi cocugu sen egiteceksin. Oyle de bir anlarlar ki, sen bile sasirirsin.
Kesinlikle haklisin al benden de ayni. Hayir yapmiyon bari dagitma arkadasim

Zorla olmuyor sanirim bu isler.
Benim esim kendiliginden der mesela , birak ben yaparim.
Yemek yapiyorsam salatayi yapar..
Temizlik yapiyorsam , yardim eder kendiliginden ama...

Muhtemelen evlenene kadar suyunu bile annesi getirmiştir:) düzelir mi bu saatten sonra ? kendi kendine düzelmez ama kavga dövüş belki:)

Back
X