• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde yayılan erkek nasıl düzelir?

Benim kocam olacak herif beni robokop sanıyor kızlar:mad: Şaka bir yana bu aralar sıkıntıdayız ailecek

Eşleriniz ev işleri konusunda yardımcı oluyor mu?
İçlerin de mi var,yoksa sizin yönlendirmenizle mi yapıyor? Diye sorarak başlayayım önce,çünkü ben belki çözümü olmayan bir konu açmış olabilirim.

3buçuk yıllık evliyim.Kızım doğduktan ve işe başladıktan sonra o kadar yoruluyorum ki yemek işini annem yapıyor(evi aynı apartmanda) çünkü 8de geliyorum ve takatim kalmıyor.İşin stresini geçtim 2 saat boyunca kalabalık otobüs ve trafik beni süründürüyor resmen.Eve gidince kızımla ilgileniyorum,salata çorba yapıyorum sofrayı hazırlıyorum.Çok da abartmadan mutfak banyo temizliği,2-3 günde 1 süpürge derken zaman kalmıyor.Eşim bana yardımcı olsa yemeği bile 1 gün önceden yapacağım ama sofra kaldırmaya bile yardım etmiyor,benden meyve,içecek,kuruyemiş vs ne olursa istiyor.Bunu kaç kere güzellikle söyledim,en azından bu ufak işleri yap diye ama 1-2 yapıyor sonra yine devam.Bana hep ben erkeğim,bu işler senin görevin havasında. İster istemez tartışıyoruz çünkü ben de onun kadar çalışıyorum,o yan gelip yatarken benim bu işleri yapmam zoruma gidiyor.İşi de bırakamam. Ne kadar iyi bir koca olsa da bazı odunlukları var işte. Dünden beri sırnaşmaya çalışıyor telde bile farkediliyor,gece çok ağladım üzüldü galiba ama akşam ne yapayım sizce? Beraber yemek yapan,ev işi yapan arkadaşlarım var hatta eşi hamileyken cam,halı silen bile var; okadar yapsın asla istemem ama azıcık da olsa bişeler yapsa da ben de bukadar yıpranmasam keşke:KK43:
neden çalışıyorsun pekı kendını daha fazla yıpratmak ıcın mı

Bizde durum tam tersi:KK53: ben cok daginik,pasakli,tembel bir kadinim:KK22: kocam cok titiz duzenli bir adam. O olmasa cöp eve döner evimiz,belediye evi kullanima kapatir:KK53: her eve lazim benm esimden. Elinden gelmeyen is yok diyebilirim. Onu gorunce yuzum kizariyor bir kadin olarak :KK22: ama yapacak bisey yok :KK53:

Benim kocam olacak herif beni robokop sanıyor kızlar:mad: Şaka bir yana bu aralar sıkıntıdayız ailecek

Eşleriniz ev işleri konusunda yardımcı oluyor mu?
İçlerin de mi var,yoksa sizin yönlendirmenizle mi yapıyor? Diye sorarak başlayayım önce,çünkü ben belki çözümü olmayan bir konu açmış olabilirim.

3buçuk yıllık evliyim.Kızım doğduktan ve işe başladıktan sonra o kadar yoruluyorum ki yemek işini annem yapıyor(evi aynı apartmanda) çünkü 8de geliyorum ve takatim kalmıyor.İşin stresini geçtim 2 saat boyunca kalabalık otobüs ve trafik beni süründürüyor resmen.Eve gidince kızımla ilgileniyorum,salata çorba yapıyorum sofrayı hazırlıyorum.Çok da abartmadan mutfak banyo temizliği,2-3 günde 1 süpürge derken zaman kalmıyor.Eşim bana yardımcı olsa yemeği bile 1 gün önceden yapacağım ama sofra kaldırmaya bile yardım etmiyor,benden meyve,içecek,kuruyemiş vs ne olursa istiyor.Bunu kaç kere güzellikle söyledim,en azından bu ufak işleri yap diye ama 1-2 yapıyor sonra yine devam.Bana hep ben erkeğim,bu işler senin görevin havasında. İster istemez tartışıyoruz çünkü ben de onun kadar çalışıyorum,o yan gelip yatarken benim bu işleri yapmam zoruma gidiyor.İşi de bırakamam. Ne kadar iyi bir koca olsa da bazı odunlukları var işte. Dünden beri sırnaşmaya çalışıyor telde bile farkediliyor,gece çok ağladım üzüldü galiba ama akşam ne yapayım sizce? Beraber yemek yapan,ev işi yapan arkadaşlarım var hatta eşi hamileyken cam,halı silen bile var; okadar yapsın asla istemem ama azıcık da olsa bişeler yapsa da ben de bukadar yıpranmasam keşke:KK43:
geçenlerde bulaşıkları makinaya dizmesini söyledim sevgili kocacıkıma..bulaşıkları makinaya dizmiş sağolsun,sofra bezi yerde tezgah yağ içinde çaydanlık çayı ile ocakta ocak berbat halde....eee neden bura böyle sorumun cevabını sen bana bulaşıkları kaldır dedin diğerlerini söylemedin ki...bu kadar yüzeysel ve sığ düşünen erkek zihnine çocuğa bak ortalığı topla desen de seni kanser eder..ben yayıldığı yerde bırakma yoluna gidiyorum artık hesap et arkadaşım..

Bunlar senin (Kadinin) görevi!!! Nekadarda kolay erkekler icin... Madem öyle eve para getirip bu evi gecindirmekte senin (Erkegin) görevi, ben isten ayrilayim ozaman deseydiniz.... Kendinizi parcalamayin, en azinda onun istedigi meyve cay cerez falan ayagina götürmeyin, kalk kendin al deyin... Bukadar tepenize cikartmayin, hayat müsterektir, bizler nasil calisiyorsak onlarda evde ufak tefek seyler yapmalilar, agirlinizi koyun...:ssz:

Ne güzel dediniz,bence de yetiştirmeyle alakalı kesinlikle.Ozaman ben şanssız kesimdeyim
Bence icinde olmasiyla alakali. Benim sevgilim de evde hic bisey yapmamis. 4 senedir birlikteyiz ogrenci evlerinde yasiyoruz. Astimim var diye ilk günümüzden beri evimi o supurur ben yaparsam da kizar. Bazen surpriz olsun diye tum temizligi yapar camlarimi siler. Hasta olduğumda yanimdan ayrilmaz yemegime kadar o yapar. Yemege geldiginde de yemegi ben yaptim diye bulasiklari yikamama asla izin vermez beni oturtur kumandayi elime verir kendi yikar. Ama ben hic yap demedim acikcasi. Icinde olmazsa aile de yetistirse sen yap da desen yapmaz bence. Ama en azından senin ne kadar yoruldugunu görüp yapmalı. Onunla konua gormediklerini görmesini sagla. Senin gibi çalışıyorum eve ne kadar yorgun geldigimi en iyi sen anlarsin. Buna rağmen evin herseyini tek basima hallediyorum hic bi eksiklik hissettirmiyorum yemekte temizlikte. Ben bu kadar yorulup yipranirken sen her şeyi ayagina istediginde hic icin acimiyor mu hic beni düşünmüyor musun diye. Hala anlamiyorsa blof atın bu tempoya dayanamiyorum hem bedenim hem sinirlerim yipraniyor. Sorun yasayalim istemiyorum. Isi birakmam lazim yoksa yapamicam deyin bakalim ne olacak. Ya yardim etmeli ya yardimci tutmali baska oluru yok bunun. Bi kadin bu ladar yorulur mu ya nerde centilmenlik allah askina

Bence bu tamamen yetiştirilme ile ilgili.
Zamanında annesi yaptırmamışsa evlenince de akıl etmemesi ya da kadının görevi gibi görmesi çok normal. Üstün performans beklememek lazım:)
Benim kardeşim de suyunu dahi kendi almaz evlenince de aynı huyuna devam edecek maalesef..

Kızlar çok güzel gelişmeler var bizimkinde:KK45:cumartesiden düne kadar yazlıktaydık.Kızım eşim ben annem ve kardeşimdik. Hala şoktayım,eşim hepimizden önce kalkıyordu.Sabah bir kahvaltı hazırlıyordu ben bile öylesini yapamam.Öğlen bile bir kaç kez yemek hazırladı,son gün temizlik yaptık. Söylesem yardım ederdi ama o kadar da yorulmasın dedim,zaten 2dk bile oturmadı:KK53: Yalnız şöyle bir durum var,orda bahçeden toplayıp yemek yapma durumu var. Küçük beyimiz o yüzden öyle hevesle yaptı."Keşke evde de ben söylemeden bana yardımcı olsan böyle"dedim. Bana diyor ki "Böyle yerde yaşasak sen sadece kızımıza bakarsın sana hiç iş yaptırmam":KK45:Normal hayatımıza döndük ama ben ordaki performanstan sonra bişeler bekliyorum,heveslendirmek lazım:KK15:

Eski nişanlımın tek iyi yanı buydu heralde, hakkını yemeyim adamın titizlik hastasıydı, bende tam tersi temizim ama dağınığım ve usengecim. 1 hafta tatile giderdik, benim kıyafetler yerlerde makyaj malzemeri her yere dağilmiş, surekli toplardı birde bana kızardı cok dagınıksın ceki duzen ver kendine diye, bize geldiginde odamı kontrol ederdi, deli gibi titiz, masada ekmek kırıntısı kalsın tam 10 dk silerdi o masayı cesit cesit deterjanla :KK48: umuyorum ki yakın zamands deterjandan zehirlenir :KK53:

Ama erkeklerin cogu malesef rahat, şükret, benimki gibi hıyar degil, azıcık odun oluversin, yinede uyar ara ara tabi 2-3 bisey kaldırır en azından :KK14:

Yorumları okuyunca kafam karıştı eşimin normalde rahatsız etmeyen tavırları rahatsız etti birden gerci ben calışmıyorum ama bilemedim şimdi

Yorumları okuyunca kafam karıştı eşimin normalde rahatsız etmeyen tavırları rahatsız etti birden gerci ben calışmıyorum ama bilemedim şimdi
Canım ben de bebekten sonra bir dönem çalışmamıştım,o zamanlar ben de rahatsız olmazdım.Ama şuanki durum feci rahatsız ediyor çünkü evde geçirilen zaman kısıtlı,dinlenmek mi bebekle ilgilenmek mi,iş mi,hizmet mi diye üstüne üşüşüyor:KK43:

Zaten eşlerin ikiside çalışıyorsa iş bölümü yapılması şart baştan nasıl alıştırırsan öyle gidiyor ben bunu beceremedim

Ben yeni evliyim bir süre ikimiz de işsizdik o dönem alıştırmaya çalıştım çünkü bekarken ettiği lafları unutmamıştım. Şöyle ki: diyelim haftasonu sabahı kayınvalidem uyuyor. Bizim beyefendi ile mesajlasıyoruz diyor ki anneme kızıyorum gece geç yattı şimdi de kalkmıyor hanımefendiyi bekliyoruz daha kahvaltı hazırlayacak.. Ben bunu okudum ve şok. Pardon ama dedim canım sen kaç yaşındasın acıktıysan yumurta kırmayı da geçtim zeytin peynir yok mu dolapta çıkar ye. Veya bir gün de sen hazırla o yesin ne olur yani dedim. Bana da evlenince böyle bakacaksan sıkıntı olur haberin olsun dedim.

Nitekim evlendikten sonra eşim ufaktan tembelliğe sardı. Ben de tembellik yapmayı severim ama iş yapılacaksa birlikte yapılır yani. Ben kahvaltıyı hazırlıyorum sen de ekmek alır mısın diyordum bir iki aldı sen git demeye başladı. Diyaloğu yaziyorum

Koca--bugün de sen al hep ben gidiyorum
ben--olur hayatım ama gelince senin gibi oturup beklerim başka bişey yapmam hazirlarsin yeriz
koca--tamam ne yapılacak
ben--çay demlenecek domates salatalık kesilecek peynir kesilecek zeytini reçeli de çıkarırsın
Koca--(öylece bakıyor)neyse ben ekmek alayım

birkaç olayimiz daha oldu sitem eder gibi ya da ağlar gibi değil bir sorundan bahseder gibi konustum. Ev çok kirlendi saç var heryerde derdi ben de evet süpürge tutmak lazım der susardim şimdi kalkıp süpürür ben hiç gocunmam. Fasulyeyi yıkar hazırlar tv izleyen kocaya götürürüm aşkım sen oturduğun yerden ayiklarsin dimi ben soğan falan dograyayim derim itiraz etmez. Bitince de ellerine sağlık der öperim. Bu sabah da fırça attım islak bornozu ne diye yatağın üstüne atıyorsun asmak çok mu zor.. Çamaşırlarını niye yere atıyorsun kirli sepeti bu çöp değil falan dedim. Şimdi çalışıyor. Geçen akşam dışarı çıkmıştık eve geç geldik. Buzdolabından su alırken dedi ki makarna mı var? Bana ısıtır mısın dedi. Ben de oturduğum yerden seslendim mutfaktasın farkında mısın diye. İlham almak isteyen hanımlar için yazdım uzun olduysa kusura bakmayın :)

flores flores bence seninkide biraz fazla. yani eşim benden makarna istese ben veririm açıkçası gocunmam seninki biraz sdik yarıştırmaya girmiş ve sanırım çalışmıyosun.
biz karı koca çalışıyoruz ve herşeyi ortak yaparız onun canı varsa benimde var salsam benim eşimde hayatta bitarafını kaldırmaz ama zorluyoum üzgünüm çünkü o bana bu konuda acımıyo bende acımam :D

Valla düzelmez. Örnek babam
Hiç bi birikimi yok güvencesi yok .
Ancak yayılmakta üstüne yoktur.
Çok zor durumlar başlayacak da çalışıcak

flores flores bence seninkide biraz fazla. yani eşim benden makarna istese ben veririm açıkçası gocunmam seninki biraz sdik yarıştırmaya girmiş ve sanırım çalışmıyosun.
biz karı koca çalışıyoruz ve herşeyi ortak yaparız onun canı varsa benimde var salsam benim eşimde hayatta bitarafını kaldırmaz ama zorluyoum üzgünüm çünkü o bana bu konuda acımıyo bende acımam :D
valla herkes kendi eşini tanır canım ipleri nerede gevşetip nerede sıkacağını da bilir ;) ikimiz de oturuyorsak ben de gocunmam getiririm tabi ki. Amaaaa buzdolabının önündeyken beni çağırıyorsa bu saçma olur en basitinden. Evet çalışmıyorum o işten geldiğinde yemeğini eksiksiz hazır ederim ondan hiçbir iş beklemem tabağını kaldıracak olsa bırak sen yoruldun akşama kadar derim. Nabza göre şerbet şekerim ne hep ben yapayım ne hep o otursun.

benim eşimde aksine bana göre titiz ve düzenli
herşeyime kurp bulup eleştirir
sofrayı kaldırınca hadi yıkamadan oturmak yok der yardım eder ama nefes aldırmaz
bir kerecik yemekten sonra bacaklarımı uzatıp dinlendirmez
inan bana böyleside gıcık ediyo :KK4:

Eşinizle düzgünce konuşun, alın karşınıza tane tane anlatın. Ondan neler beklediğini söyleyin, mesela şu işleri sen yapabilir misin diye sorun, erkekler her işi yapamaz sonuçta, ama ne bileyim bir işin ucundan tutsalar kafi. Gerekirse duygu sömürüsü yapın, ağlayın ya da mesela gece çocuğu onun başına sarın, benim biraz işim var yetişemiyorum, çocuğu da sen uyut deyin. Kırmadan, dökmeden yani, onun da huyuna giderek.

Kızlar ben bu konuyu ağustosta açmışım. Mutluluktan,şaşkınlıktan buraya gelip konuyu hortlatmış oldum ama yazmazsam çatlarım:KK45: Eşim sabah 9da bizim kızı anneme bırakmış(aynı binadayız) evde ne kadar halı varsa balkona çıkarmış,koltukları masaları çekmiş,temizlik yapıyormuş. Kimseye de söylemiyor,annem tesadüfen görmüş şaşkınlıkla beni aradı anlattı,bizden bile güzel yapıyor dedi :) Seviyorum ben bu adamı yaa. Bir kaç aydır beni yorgun görürse sofrayı da hazırlıyor ama bugünkü performansı beklemiyordum :KK53:
Demem o ki evde yayılan erkek 180 derece dönebiliyor kızlar, bizim elimizde bu :KK39::nazar::nazar:

Back
X