evde yemek yok

Haftalık paramı okulda harcıyorum hergün 7 lira yanı okulda bir hamburger 5 lira 4 liralık ta var

eski konunu okudum sen neden kaç sene sana bakan dedenleri bırakıp geldin babamla yaşıycam diye?
annen mi gönderdi?

Babanın iş durumu çok mu kötü? Başka çocuğu var mı?Annen nerde ondan harçlık alabilme durumun yok mu?

Yavrum ekmek yok mu?Koy içine biraz peynir ye.Ne bileyim bir makarna yap.Makarnanın ziyan olacak malzemesi yok.Harçlık veriyorsa ekmek peynir alacak para da verir.

Ayrıca neden tek tabak?Yok mu evde başka?
Tabak var bir sürü de biz kullanmıyoruz. Ya o fark etmesin diye peynir yumurta yemiyorum soruyor yedin mi diye bende hor görüyor diye hissediyorum

Ay Canim gerçekten içim sızladı
istanbuldaysan gel yanıma okuldan sonra beraber yemegimizi yer öyle evine gidersin dicem
neden baban oyle yapıyo ya
Sende söyle canım
baba doymuyurum ben ekmek arası bişiler yiyim de internetten de videolari izle kolay basit şeyleri baban yokken yap ye canım 1.2 yapınca alişirsin zaten gerçekten gözlErim doldu üzüldüm ya
lise bire giden yigenim var o aklıma geldi oda hiç bişi yapamaz biri önüne yemek getirmese aç kalir

Noddle bikere yedim nasil kustum midem cikicakti yerinden

çok üzüldüm

eğer hep babanla yaşayacaksan böyle gitmez sen kendin kural koy

baban böyle görmüş böyle yaşamış olabilir ama sen artık büyüyorsun, ayrı tabakta yiyeceğiz de, yemek yapmak istediğini söyle haftaiçi neyse de haftasonu yapabilirsin internette videolu anlatılıyor.

nereye kadar böyle hazır yiyeceksin ki?

baba evde malzeme yok markete gidelim de

böyle olmaz

babamlarda aynı tabaktan yerlermiş bundan 30 40 yıl önce, halam büyümüş lise çağına gelmiş akşam yemeğinde tabak çıkarmış herkese bundan söyle böyle yiyeceğiz demiş, dedem bir yadırgamış iki yadırgamış sonra alışmış. onlarda babalarıyla büyümüş halam tek kız. evin bütün kurallarını halam koymuş. sende öyle olmalısın

Haftalık paramı okulda harcıyorum hergün 7 lira yanı okulda bir hamburger 5 lira 4 liralık ta var

bari her gun 2 ekmek al içine peynir koyar salça sürer yersin.

Tabak var bir sürü de biz kullanmıyoruz. Ya o fark etmesin diye peynir yumurta yemiyorum soruyor yedin mi diye bende hor görüyor diye hissediyorum

ayyy sen de ya
hor görürse görsün açtım yedim dersin sorarsa
napcak canını mı alıcak yani.
evde varken yememen çok acayip
tabak da kullan baban bişey derse ben yıkarım de

su, deterjan gider diye mi yedirmiyor başka tabakta?

o zaman babandan günde fazladan 1 tl daha isteyeceksin, ya da okuldaki harcamanı 1 lira azaltmaya çalış,
eline geçen paralarla ufak ufak bişeyler stokla acıktıkça yersin. süt de tok tutar mesela, babana süt aldır, akşam yatmadan içersin.
bi de açım demeye utanılır mı hiç? hem de babaya, masallardaki kötü kalpli üvey babalardan değilse, hiçbir normal adam çocuğunu aç bırakmaz.
bırak babamı, acıksam komşuma bile derim açım diye, sen sesini çıkarmayınca adam da aç olduğunu düşünmüyordur, erkek milletine her şeyi dimdik söyleyeceksin, kendisi düşünsün, anlasın, farketsin diye beklersen çooook beklersin.

Tövbe yarabbim! Buraya girdikce her defasinda bir kere daha şok oluyorum. Bu nasil hayat! Bu nasil bir yasam. Babana desene açım ben.

Karnini bile doyurmayan babaya hersey mustehak. Ne demek yediklerimi sayiyor. Valla pesss! Bakalim daha neler görecez.

Makarna al. Ucuz. Yap gizli gizli ye.

Ayni tabaktan yemek nedir yahu. Ben kucuk cocuklarima bile yemegini yogurdunu ayri ayri koyuyorum.

Bir eve sebze meyve girmez mi! Mezara mi goturecek! Babani tanisam varya ne laf sokardim.

“Bazen beni arkadaşımın evine yolladı gitmek istemedim utana sıkıla gittim arkadaşımda kaldım. Babam rahat yatmak istiyor ya evde ondan. Neymiş aile göreyim diye yolluyormuş. Hayattan uzağım. Kafam gitmiş benim sanırım. Hiç bişey düzelmiyor. Beni babam hiç sevmiyor”

Böyle demişsin bir konunda. Canım dedenlere dönsen olmaz mı?

Annemi yanında büyümem sağlıksızdı ondan

şu anda da fiziksel olarak sağlığından olacaksın böyle giderse.
17 yaşında olduğun yazıyor.
şu an hayatının kontrolünü eline almazsan hiç yapamazsın.
baban o senin, madem yanına geldin yiyip içeceksin tabiki.
yarın 2 tabak çıkar, hızlıca ye, biraz daha alayım doymadım babacığım de.

okuldaki rehber öğretmenin iyi biriyse git onunla konuş, babana nasıl yaklaşman gerektiğini danış. hatta o fark ettirmeden babanla konuşabilir bi şekilde bu sorununa çare olabilir.

ama her şey sende bitiyor, sen talep edeceksin ki alabilesin
ağlamayan çocuğa meme vermezler.

bir ihtimal baban çocuk yetiştirmediği için 17 yaşındaki bir kızın ihtiyaçlarını bilmiyordur.

kafeye gidip sen çay içmezsin di mi dediğinde yooo içerim babacım sağol çok iyi olur de.
isteyenin bi yüzü kara demişler...

Babam ayrı sofra kurulmasını sevmiyor. Mesela birlikte yicem illa. Ayrı yesek doyarım ama onla yiyince aç kalıyorum. Bide hep kuru fasulye nohut ben sevmiyorum onun sevdiği yemekler onlar. Ben yiyemiyorum. Zaten para olsa ben gider makarna alırım başka şey alır yaparım. Evde yoğurt olsa tabağa koyup yemek istiyorum ama onu da birlikte yiyoruz kızmaz belki yesem ama sorar kötü hissederim yani.

Annenden gizlice destek almalısın. Babanla yaşıyorsun diye annen annelikten çıkmamalı. Ya da bu durumu tamamen annene anlatmalısın, ben başta annen yok sandım ama yorumundan annenin varlığını gördüm. Konuşmalısın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…