Evde yokken bekar kaynin gelip kalması.

Amin inşallah ,sizde sağlıkla sihhatle bebeğinizi kucağınıza alın inşallah,Allah hayırlı bir evlat etsin.
Ben 2 negatif tup bebek tedavisinden sonra dogal yoldan hamile kaldim. Insallah siz de kalirsiniz. Benim amh degerim cok dusuktu, baska sorunumuz yoktu. Ama tup benekle bile zor ihtimal demislerdi.
Stressiz kalip oluruna birakinca oldu. Seni cok iyi anliyorum ben surekli agliyordum neden olmuyor diye. Kafani rahatlatmaya calis ve oluruna birak. Tup bebek tedavisi sirasinda alinan ilaclarin etkisi 3-4 ay gecmiyormus. Ben de negatiften 4 ay sonra gebe kaldim. Darisi sana. Tup bebek surecicok cok zor. Cidden yasamayan bilemez.

Hic bisey olmaz ben gelince gitmis olsun derdim biterdi tedavi oldugun icin diyorum bunuda .Benim sadece icimin almadigi sey o ewin hali amaninnnn bekar ewine donmustur.Yoksa kaynim kardesimdir istedigi zaman gelir kalir basimin tacidir.

Buradaki yorumlara bakınca herkes ne kadar merhametli, vicdanlıymış vay be diyesim geliyor.

Konu sahibinin yazdıklarıyla bazı yorumların uzaktan yakından alakası yok, kadın ben yokken gelmesin dememiş mesela. Demiş ki bana sorulsa da iyiydi ama neyse dedim , yaklaşık bir aydır da kalıyor ama artık ben dönüyorum ve evimde rahatça elbisemi geceliğimi şortumu giymek istiyorum diyor. Aslında gerekirse don atlet dolaşmak istiyorum diyor yazacaktım ama ondan bile vazgeçtim , ben mecazen bir kelime yazarım tutar onu da başka yere çekerler neme lazım dedim kendi kendime.

Kadın tüp bebek tedavisinden negatif sonuç almış, zor bir süreç geçiriyor. Yaz aylarındayız ortalık yanıyor. Dini boyutunu geçtim evde kim olsa yatak hazırlaması yemeği temizliği var. En basitinden ben klozet konusunda çok titizimdir. Misafir gelince ayrı gidince tekrar temizlerim. Bu kadın sürekli wc ve banyo temizleyip çamaşır suyundan mı zehirlensin ? Aman geliversin sen hizmet etme diyebilmek için ya çok rahat umursuz yada titiz olmamak gerekiyor.

Herkes kaynını idare etmek zorunda değil, kaldı ki eşi polismiş . Çok yoğun ve uzun süre çalışıyorlar, o evde yokken kardeşi intihar etmeye kalksa yada intihar etse bu kadının psikolojisi ne olacak? Kendi derdi kendine yeterken 21 yaşındaki adamla niye uğraşsın? Herkesin anne babası sorumludur çocuğundan, eşiniz kardeşine abilik ederken size de eş olarak yapması gerekeni yapıp sizi rahat ettirmeli. Tavrınızı koyup gerekirse o gidene kadar otelde kalacağım o zaman deyin, ek seferler düzenlenir bilet bulurlar bir şekilde.

Şöyle söyleyeyim belki bundan dolayı da taslanirim ama eğitimci dediniz ya kendimce fikirlerimi yazayım ki eğitimci olsam bile uzmanlık alanım değil onu da belirteyim.

Ben intihar eğilimi olduğuna inanmıyorum neden diyeceksiniz çünkü kafasına koyan (Allah korusun) bir şekilde yapar ve etrafındakilere ben intihar edeceğim demez,birazcık zora gelince bununla ailesini korkutmasi çok kötü o anne baba ve aileye de yazık günah yani.Diyelim ki gerçekten kafasına koydu bunu bizim yapacağımız tek şey uzman yardımı almasını saglamak ona da yanasmiyorsa 21 yaşındaki bir genci elinden tutup goturemeyiz.
İki sene dershaneye gönderdik (sadece biz degil diğer kayinla birlikte ) ders çalışmayı bırak dershaneyi bile bıraktı son zamanlarda haliyle düşük bir not aldı psikolojim bozuk diye ona buna çattı ki kimse kendisine bir şey demesin diye yani intihar etmek isteyen elli kere ederdi
Sanki birebir benim kaynımı anlatıyorsunuz bu kadar olmaz. İntihar teşebbüsleri kafa yapısı ve hatta memleket bile aynı.. Ve bu kaynım karşısında bütün aile çaresiz. Ne deyim zor bir durum

Valla kimse kusura bakmasın ben evimde yokken o evde annemin kalmasını bile istemem ben. Birde kayın yani. Ne işi var. Evdeyken gelir MAKUL bir süre kalır gider. Ne öyle günlerce aylarca kalıyor yani ne alaka. Ben istemezdim kimse kusura bakmasın.

İyi geceler kızlar bir konuda düşüncelerinizi merak ediyorum,biz Bursa'da oturuyoruz ama ben şuan tüp bebek tedavisi için İstanbul'dayım yaklaşık 25 gündür,ben buraya geldikten üç dört gün sonra 21 yaşında bekar kaynimin yola ciktigini Malatya'dan bize geldiğini duydum,yani öncesinde fikrim dahi alınmadı, normalde çok sıkinti yapmam ama bu çocuk biraz degisik çok detaya girmek istemiyorum ama merak edilirse yazarım,benim esimde polis çalıştığı günler sabah sekizde gidip aksam dokuz gibi donuyor, üç haftadir benim evimde ve gitmeye de hiç niyeti yok gibi,ben çalışan bir bayanım (öğretmenim) yaklasik 25 gündür evimden ayrı tedavi görüyorum ve işlerim bitti bir iki güne dönüyorum kalan tatilim bir ay bile değil Allah aşkına çok mu bencilce düşünüyorum istememekle lutfen sizde fikirlerinizi söyleyin siz olsanız ne yapardınız:KK43:
Kesinlikle haklısınız bu konuda bencil olmalıdır insan zaten.. Yarın bi gün laf söz olur başınız ağrır.. Ne alaka kaynım gelsin bende kalsın bide kocam evde yok sürekli çalışıyorsa. Benim prensiplerime kesinlikle aykırı ve şiddetle karşıyım böyle şeylere

Ben 2 negatif tup bebek tedavisinden sonra dogal yoldan hamile kaldim. Insallah siz de kalirsiniz. Benim amh degerim cok dusuktu, baska sorunumuz yoktu. Ama tup benekle bile zor ihtimal demislerdi.
Stressiz kalip oluruna birakinca oldu. Seni cok iyi anliyorum ben surekli agliyordum neden olmuyor diye. Kafani rahatlatmaya calis ve oluruna birak. Tup bebek tedavisi sirasinda alinan ilaclarin etkisi 3-4 ay gecmiyormus. Ben de negatiften 4 ay sonra gebe kaldim. Darisi sana. Tup bebek surecicok cok zor. Cidden yasamayan bilemez.
Benim de amh sorunundan dolayı olmuyor,sizi amh düşük olanlar sayfasında görmüştüm hatta aynı merkezde(Bursa Acıbadem) tedavi olmusuz,sizin adınıza çok sevindim sağlıkla mutlulukla bebeğinizi kucağınıza alın inşallah banada dua ederseniz çok sevinirim:)

Allah yardımcınız olsun, umarım hayırlı ve sağlıklı bir evladınız olur. Ama size hak verdim en azından sizin haberiniz olmalıydı. Yine de canınızı sıkmayın lütfen olanla ölene çare yok. Eşinizle tatlı tatlı konusun (ben de öğretmenim eşim özel harekatçı çalışma şartları çok zor, çok stresli oluyorlar) ben kalsın istemiyorum değil de burası bizim yuvamız kendi annem babam bile olsa kalacakları zaman senin de onayın olsun isterim şeklinde. Ayrıca eşinize de onu çok özlediğinizi baş başa kalmak istediğinizi tatlı tatlı anlatın. Ancak tatlı tatlı konusunca hallediyorlar bir şeyleri siz hiç yüz göz olmayın.

Günaydın kızlar,hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim fikirleriniz için çok iyi geldi bana mesajlarınız.
Eşim Bursa'dan beni almaya geliyor birde doktor rabdevumuz var tabi, öncesinde bir yerlerde kahvaltı yapalim dedi eşim,kahvaltı da bu konuya bir çözüm bulmasını söyleyeceğim umarım anlayışla karşılar çünkü aramız biraz limoni önceki akşam arayıp eniştesine 10 bin lira borç(2 aylık) verecegini ona söz verdigini söyledi, ben de neden benim fikrimi almıyorsun diye kızınca biraz gerginlik oldu (enişte bey arabasinin modelini yukseltiyormus) artık bıktım ben galiba ya bunların maddi manevi istekleri de dertleri de bitmiyor:( benim hiç derdim yokmuş gibi.

Allah yardımcınız olsun, umarım hayırlı ve sağlıklı bir evladınız olur. Ama size hak verdim en azından sizin haberiniz olmalıydı. Yine de canınızı sıkmayın lütfen olanla ölene çare yok. Eşinizle tatlı tatlı konusun (ben de öğretmenim eşim özel harekatçı çalışma şartları çok zor, çok stresli oluyorlar) ben kalsın istemiyorum değil de burası bizim yuvamız kendi annem babam bile olsa kalacakları zaman senin de onayın olsun isterim şeklinde. Ayrıca eşinize de onu çok özlediğinizi baş başa kalmak istediğinizi tatlı tatlı anlatın. Ancak tatlı tatlı konusunca hallediyorlar bir şeyleri siz hiç yüz göz olmayın.
Çok teşekkür ederim inşallah ben de hayırlısıyla anne olabilirim.
Artık birileri de bana tatlı tatlı konuşsun istiyorum,Allah'ın gucune gitmesin ama ben de yoruldum ben de insanım,birileri de ben söylemeden bazı şeyleri akil etsin istiyorum:(

Günaydın kızlar,hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim fikirleriniz için çok iyi geldi bana mesajlarınız.
Eşim Bursa'dan beni almaya geliyor birde doktor rabdevumuz var tabi, öncesinde bir yerlerde kahvaltı yapalim dedi eşim,kahvaltı da bu konuya bir çözüm bulmasını söyleyeceğim umarım anlayışla karşılar çünkü aramız biraz limoni önceki akşam arayıp eniştesine 10 bin lira borç(2 aylık) verecegini ona söz verdigini söyledi, ben de neden benim fikrimi almıyorsun diye kızınca biraz gerginlik oldu (enişte bey arabasinin modelini yukseltiyormus) artık bıktım ben galiba ya bunların maddi manevi istekleri de dertleri de bitmiyor:KK43: benim hiç derdim yokmuş gibi.

Çok teşekkür ederim inşallah ben de hayırlısıyla anne olabilirim.
Artık birileri de bana tatlı tatlı konuşsun istiyorum,Allah'ın gucune gitmesin ama ben de yoruldum ben de insanım,birileri de ben söylemeden bazı şeyleri akil etsin istiyorum:KK43:
Haklısınız ama ne yazık ki asker/polis gibi beylerin temel özellikleri de bu. Ancak çok tatlı, alttan alarak anlatınca anlıyorlar yoksa daha inat oluyorlar. Ben de çok sinirli biriyim ama (kıskançlık dışındaki bütün konularda) hep tatlı tatlı anlatıyorum. Siz de bebek istediğinizi bu yüzden maddi açıdan zorda kalabileceğinizi, eşinizi çok sevdiğinizi ailelere de saygı duyduğunuzu ama yuvanızı her şeyden üstün tuttuğunuzu anlatın. Ve hatta şu sıralar biraz ilgi ve sevgi istediğinizi onu çok ama çok özlediğinizi bu problemlerle uğraşmak istemediğinizi üstüne basa basa söyleyin. Bakalım ne yapacak. Umarım çok mutlu olursunuz.

Haklısınız ama ne yazık ki asker/polis gibi beylerin temel özellikleri de bu. Ancak çok tatlı, alttan alarak anlatınca anlıyorlar yoksa daha inat oluyorlar. Ben de çok sinirli biriyim ama (kıskançlık dışındaki bütün konularda) hep tatlı tatlı anlatıyorum. Siz de bebek istediğinizi bu yüzden maddi açıdan zorda kalabileceğinizi, eşinizi çok sevdiğinizi ailelere de saygı duyduğunuzu ama yuvanızı her şeyden üstün tuttuğunuzu anlatın. Ve hatta şu sıralar biraz ilgi ve sevgi istediğinizi onu çok ama çok özlediğinizi bu problemlerle uğraşmak istemediğinizi üstüne basa basa söyleyin. Bakalım ne yapacak. Umarım çok mutlu olursunuz.
İnşallah çok teşekkür ederim,şuan gayet sakinim bakalım zaten ters konuşarak bir şeyleri halledemeyecegimin ben de farkındayım,bir şekilde orta yolu buluruz insallah.
masal3487 masal3487 hakkında hayırlısı olsun...enişte dediği kişi kardeşinin kocası mi oluyor?
Kız kardeşinin eşi,eski konularimda da var daha öncede erkek kardeşine de vermiştik 14 bin kadar araba aldığında (borç yani) hala tam olarak vermiş değil bölük pörçük bazı aylar hiç vermiyor bu konuda dertli oldugum için iki aylığına da olsa vermek istemiyorum(ki nerden bileyim iki ay ) eşimde benden habersiz söz vermis ondan dolayı biraz tartıştık

Kız kardeşinin eşi,eski konularimda da var daha öncede erkek kardeşine de vermiştik 14 bin kadar araba aldığında (borç yani) hala tam olarak vermiş değil bölük pörçük bazı aylar hiç vermiyor bu konuda dertli oldugum için iki aylığına da olsa vermek istemiyorum(ki nerden bileyim iki ay ) eşimde benden habersiz söz vermis ondan dolayı biraz tartıştık
Artık herkes Profilin görünümüne kısıtlama getirdiği için eski konular gorulemiyor canım .Esin neden sürekli herkese söz veriyor ki..."bir hesap kitap yapayım, biliyorsun biz de çok masrafın olduğu bir döneme girdik " filan dese (bence yalan da değil) sana konuyu açsa en azından fikrini alsa ....hakkınızda hayırlısı olsun ama evliligin esinin ve ailesinin maddi manevi hayat standartlarını yükseltip senin standartlarını dibe cekmesin😔

Artık herkes Profilin görünümüne kısıtlama getirdiği için eski konular gorulemiyor canım .Esin neden sürekli herkese söz veriyor ki..."bir hesap kitap yapayım, biliyorsun biz de çok masrafın olduğu bir döneme girdik " filan dese (bence yalan da değil) sana konuyu açsa en azından fikrini alsa ....hakkınızda hayırlısı olsun ama evliligin esinin ve ailesinin maddi manevi hayat standartlarını yükseltip senin standartlarını dibe cekmesin😔
Son cumlen tam da bizi anlatıyor :KK9:
Eşim bir şeyler verince birilerine yardımcı olunca daha çok sevileceğini düşünüyor sanırım,ya da kendini hep bir abi olarak mecbur hissediyor,yani tam olarak bilemiyorum psikolojik boyutunu ama kendince iyilik yaptığını düşünüyor

Kaynınızın özel durumundan dolayı birkaç haftalığına gelip kafa dağıtmış gibi düşünün. Sağlığı için iyi olmuştur gibi düşünün

Son cumlen tam da bizi anlatıyor :KK9:
Eşim bir şeyler verince birilerine yardımcı olunca daha çok sevileceğini düşünüyor sanırım,ya da kendini hep bir abi olarak mecbur hissediyor,yani tam olarak bilemiyorum psikolojik boyutunu ama kendince iyilik yaptığını düşünüyor
Bazı insanlar sürekli aranilip-sorulmak, ihtiyaç duyulmak ister.Kimse kimsenin kara kaşına kara gözüne hayran olmadığı için de bunu ya borç para verme makinası olarak halleder ya da kendi evinin musluk çeşmesi bozukken başkasının cesmesini onarmaya giderek....esin illaha birisine karşı sahiplenme/ koruma duygusu yaşamak istiyorsa bunu seninle giderebilir.Sonucta aylardır onu baba yapabilmek için tonla hormon ilacı alan ,3 haftadır kendi yatağında yatamayan sensin. Ustune bir de maddi kaygılarla boğuşma.Hicbirsey yapamiyorsan gönlünce ye -iç -gez.

Back
X