- 20 Şubat 2012
- 5.744
- 2.636
- 248
Gunaydinnn:)
Kac gundur takipteyim topiginizi, oncelikle butun ciceklerinize masaallah cok guzeller.
Cicek gecmisime gelecek olursam, her turlu bitkiyi cok seviyorum ama bakiminda daha pek muvaffak olamadim5 yada daha fazla begonya oldurmuslugum vardir. Tabaktan sulayacagima banyo yaptirip katliama imza atmisim meger. Simdi biraz tecrube edindim yeni aldigim bgonyam iki haftayi saglam atlatti yasiyo hala seytan kulagina kursun
Orkidelerim fazla sudan curumus kokleri temizlwyip yeni karisima aldim ama sormak istedigim aldigim harcta topragimsi bisey daha vardi yani sirf kabuk degil dun biraz suladim ama korkuyorum yine cururmu diye.
Birde menekse celikledim ama 3 aydan fazla durup bitane bile yavru yaptak vermediler. Curume kesinlikle yoktu ama yaprakta yoktu neyi yanlis yaptim acaba?
Bu arada graphicdesigner ciceklerin ve evin muhtesem gorunuyo:)
Hoşbuldum canım teşekkürlerhoşgeldin rabia :))
eminim çok şey öğreniceksin sürekli bişeyler paylaşıyoruz kızlarla hepimize faydalı oluyo
orkide bakımını hiç bilmem bildiğim tek şey saksısı mat olması
menekşelerin küçük belki ondandır birde kesinlikle cam kenarında olmalı kızlar bu konuda bilgi vermiş :)
Bir küçük boy saksım var ona geçireceğim artık bir de yaprak kırıp plastik bardağa ekeceğim böylelikle denemiş olurum öğrenirimUğraşamam beklerim diyosanız yanına dikebilirsiniz
İnşallah ölmez canım yaRabia canım öncelikle hoşgeldin aramıza. Çok renkli ve sürekli birşeyler öğrenilen bir topik burası. Heleki menekşe konusunda "benlacivert" arkafaşımız 1 numara. Orkidemn maşallah çok çok güzelmiş canım ayy ölmez inşallah ben bile üzülürüm inanki. Menekşeleri koyduğun o ferforje şey nekadar güzelmiş. Tam resmini çekermisin bakim nasıl bişey o. Evliliğinde hayırlı olsun tatlım Allah ömür boyu mutluluklar versin inşallah. Ben 5 yıllık evliyim 1 kızım var 1 yaşında.
canım merhabalar hoşgeldin aramıza, çiçek severler çoğalıyor nekadar güzel birşey bu. çok teşekkür ederim evim çiçeklerle güzelleşiyor tatlım, gün ve gün heryerden bir çiçek fışkırır oldu, bu bir bağımlılık.
begonya konusundaki başarından dolayı tebrik ediyorum. menekşelerden çelik almayı bende çok istiyorum ama biraz sabır işi sanırım cesaret edemedim henüz :) orkideler için ona uygun karışım topraklar satılıyor eğer öyle birşey aldıysan onlar zaten gereken karışımı yapmışlardır, sen şeffaf bir saksıya koy kökleri güneş alsın.
Birde kızlar tekrar söylüyorum kesinlikle çiçeklerinizi yer değiştirmeyin derim ben, hangi çiçeğimin yerini değiştirdiysem kötü oldu yani(( açelyam fena durumda şuanda. akşam bitki besini vereceğim eski yerine aldım bakalım inşallah düzelir.
rabiacım ferforje saksılığına bayıldımmm, maşallah ne kadar güzel, onun içine kalanço koyabilirsin 3 ayrı renk, hem fiyatı uygun hemde bildiğim kadarıyla dayanıklı bir tür. çokta tatlı durur rengarenk. heryerde bulabileceğin bir tür.Hoşbuldum canım teşekkürlerorkidemin saksısı seramikti ama içinde şeffaf plastikten saksı vardı ben de seramik olandan çıkardım şimdi bir de böyle deneyeceğim ama 10'a yakın çiçeği kuruyup düştü
Menekşelerimi başka bir saksıya alıp cam önüne koyacağım sanırım
Bir küçük boy saksım var ona geçireceğim artık bir de yaprak kırıp plastik bardağa ekeceğim böylelikle denemiş olurum öğrenirim
İnşallah ölmez canım yaAh ne güzel Allah bağışlasın kızınızı ya ben de çocuk yok o yüzden çiçek ve kuşlara sardım Evet ben o ferforje saksıyı aldığımda hiç çiçeğim yoktu ama sırf hoşuma gitti diye almıştım sonra menekşeleri diktim ama bilmiyordum büyükmüş meğer menekşeleri başka saksıya alacağım buna ne diksem acaba ya
Bu arada saksılarına ve çiçeklerine bayıldım mutfakta çektiğin fotoğrafta mor yapraklı bir çiçek var onun adı ney çok güzel gözüküyor
Bu arada fotoğraf atarım şimdi canım
Canım hiiiç üzülme. Ne demiştim? Kalanchoe bir sukulenttir.sorma canım yaa
benim de kalanşom vardı ya, ondan bir dal koparıp pet bardağa ekmiştim... ilk günler çok güzel canlıydı, sonra ben çiçekleri sularken oğlum düşürdü bardağı,
hemen alıp tekrar düzelttim ama kökü kımıldadığı için sanırım küstüve tutmayacak gibi...
bugün baktım yaprakları yumuşamış... ve rengi de sarıya dönmüş.. tutarmı sence?
diğer dalını da arkadaşa hediye ettim.. onunki tutmuş.. kendimin ki boşa gitti.. başka dalı da yok tekrar eksem..
Canım maşallah çok güzel olmuşlar :)şimdide gelelim mutfağım için aldığım son çiçeklere, bunlar ile kapanışı yaptım artık :)
1 adet sardunya
1'er adet sukulent cinsi ismini tam henüz araştırmadığım 2 adet farklı cins çiçek.
diğerleri zaten bende vardı, saedece saksılarını güncelledim.
saksılarda tanesi 2,5 TL, bu seferkiler plastik olsun da alttan hava alsın diye düşündüm. Salondakileri sade kibar ve seramik olmasına özen gösterdim, bunlar mutfakta duracağı için renkli neşeli olsun istedim, mutfağım canlı çünkü, salonda ağır takılıyorum, mutfakta coşuyorum :) tezgahın üstündeyken çektim bunları, asıl yerlerinde de çekerim bir ara
Eki Görüntüle 1449008 Eki Görüntüle 1449010 Eki Görüntüle 1449011 Eki Görüntüle 1449012 Eki Görüntüle 1449013 Eki Görüntüle 1449014
Merhaba,
Soğanlı bitkileri severim ama daha hiç yetiştirmedim o yüzden bilemeyeceğim.
Ama orkide baktım zamanında. Nasıl suluyorsunuz, nasıl güneş alıyor bilmiyorum o yüzden aşama aşama yazayım. Aralarında bildiğiniz şeyler var ise özür dilerim.
1-Orkidenin saksısı şeffaf olmalı. Kökler ışık almak ister.
2-Toprağı ağaç kabuğu dediğimiz malzemeye benzer ve az miktarda koyulmalıdır. Özel bir malzeme olduğu için kapsamlı bahçe ürünleri satan bir mağazadan almalısınız.
3-Sulama: Orkideyi şeffaf saksıdan çıkarmadan, olduğu gibi su dolu başka bir saksıya koyun. Burada bitkinin köklerinin kuruluk durumuna göre 1-2 saat kadar bekletin. Sonra yine şeffaf saksısı ile birlikte sudan çıkarın.
4-Sulama sırasında veya kökler ıslandıktan sonra direkt güneş ışığı almamalı. Hatta bu bitki direkt güneş ışığından pek haz etmez ama sabah güneşi ya da akşamüstü şöyle bir vurup geçen güneşin zararı olmaz.
Ben orkide yetiştirdiğim süre içerisinde hiç saksı değişimi yapmadım. Tabii sizin bitkinizin durumunu bilmiyorum. İsterseniz bir fotoğrafını ekleyin, gerçekten sıkışmış mı yoksa başka bir derdi mi var daha kolay anlarız :)
rabiacım ferforje saksılığına bayıldımmm, maşallah ne kadar güzel, onun içine kalanço koyabilirsin 3 ayrı renk, hem fiyatı uygun hemde bildiğim kadarıyla dayanıklı bir tür. çokta tatlı durur rengarenk. heryerde bulabileceğin bir tür.
bitki besini büyük bir migros ise eğer mutlaka vardır. yada büyük yapı marketler varsa koçtaş bauhaus tekzen vs gibi oralarda da oluyor.
menekşenin yaprağını kırıp diktikten sonra üzerine de bir plastik bardak kapatacaksın bir ay kadar arada bir açıp havalandırmak gerekiyormuş tabi, benlacivert nickli arkadaşım uzmanı o konunun, yazılarını oku mutlaka.
orkidelerin kökleri mutlaka güneş görmek istermiş o yüzden hep şeffaf saksıda satılır, iyi yapmışsın seramikten çıkartmakla.
o mor yapraklı çiçeğimin adını bende bulamadım, aldığım yere gidince bende bakıcam.
Kaç yıllık evlisin canım pco filanmı var yoksa istemedinizmi henüz bir bebek?
FLOREEES SEN NERELERDEYDİN KAÇ GÜNDÜR ÖZLEDİM. bir tane işyerine aldım kalanchoe dan hepsi tomurcuk halindeydi ama buraya işte direk güneş hiçbir vakitte vurmuyor, aydınlık ama boya kokuları filan var inşallah burayı sever ve dayanır. olmazsa eve götürmek zorunda kalacağım üzülerek. yahu şu sukulentlerin toprağa gömülmeden çoğalmasına hayret içerisinde kaldım ben internette gördüm bayıldım, en kısa zamanda denemek istiyorum.Canım hiiiç üzülme. Ne demiştim? Kalanchoe bir sukulenttir.
Yani çelik almadan da çoğaltabiliriz :)
Genç yapraklarından birini daldan kesip toprağa yatır. Ama toprağa saplamadan, sadece hafif nemli toprağın üzerine yatır.
Minik yavruları 1-2 haftaya görürsün Allah'ın izniyle :)
Canım maşallah çok güzel olmuşlar :)
1 tanesi sedum palmeri, 1'i echeveria, 1 de sedum var ama alttüründen emin değilim.
A101 sağolsun ya bizleri çiçeksiz bırakmıyor o konuda süper, geçen hafta salon çiçekleri getirmişti görümüşsündür belki, topikteki arkadaşlar aldı hep çokta güzellerdi.dışarı çıktığımda mutlaka bakacağım canım çok sağolÇiçek konusunda bi hevesliyim ki sorma Dün A101den aldım bitane camillia yazıyor hoşuma gitti
Yok pcom çok şükür hem daha yılımız dolmadı 7 aylığız daha
İstiyoruz ama olmadı bilmiyorum eşim ameliyat olmuş 8 yaşında ondan olabilir diye düşünüyorum. Bu ara fazla düşünmek istemiyorum doktor falan ama bidahaki aya doktora gideceğiz sanırım bakalım hayırlısı olsun
olur inşallah canım kafanı takma benim gibi olmazsın inşallahdışarı çıktığımda mutlaka bakacağım canım çok sağolÇiçek konusunda bi hevesliyim ki sorma Dün A101den aldım bitane camillia yazıyor hoşuma gitti
Yok pcom çok şükür hem daha yılımız dolmadı 7 aylığız daha
İstiyoruz ama olmadı bilmiyorum eşim ameliyat olmuş 8 yaşında ondan olabilir diye düşünüyorum. Bu ara fazla düşünmek istemiyorum doktor falan ama bidahaki aya doktora gideceğiz sanırım bakalım hayırlısı olsun
Ben de özledimmm birkaç gündür modum düşük canım hiçbir şeye bakasım gelmiyordu.FLOREEES SEN NERELERDEYDİN KAÇ GÜNDÜR ÖZLEDİM. bir tane işyerine aldım kalanchoe dan hepsi tomurcuk halindeydi ama buraya işte direk güneş hiçbir vakitte vurmuyor, aydınlık ama boya kokuları filan var inşallah burayı sever ve dayanır. olmazsa eve götürmek zorunda kalacağım üzülerek. yahu şu sukulentlerin toprağa gömülmeden çoğalmasına hayret içerisinde kaldım ben internette gördüm bayıldım, en kısa zamanda denemek istiyorum.
FLOREEES SEN NERELERDEYDİN KAÇ GÜNDÜR ÖZLEDİM. bir tane işyerine aldım kalanchoe dan hepsi tomurcuk halindeydi ama buraya işte direk güneş hiçbir vakitte vurmuyor, aydınlık ama boya kokuları filan var inşallah burayı sever ve dayanır. olmazsa eve götürmek zorunda kalacağım üzülerek. yahu şu sukulentlerin toprağa gömülmeden çoğalmasına hayret içerisinde kaldım ben internette gördüm bayıldım, en kısa zamanda denemek istiyorum.
A101 sağolsun ya bizleri çiçeksiz bırakmıyor o konuda süper, geçen hafta salon çiçekleri getirmişti görümüşsündür belki, topikteki arkadaşlar aldı hep çokta güzellerdi.
hamilelik konusunuda çok kafana takmamaya çalış, çünkü şöyle bir psikolojik durum oluyor; sen o konuya yoğunlaştıkça inadına gecikiyor olmuyor, nezamanki aklından çıkartıp başka şeylere yoğunlaşıyorsun işte ozaman bi bakmışsın gelmiş minik kuş :)
olur inşallah canım kafanı takma benim gibi olmazsın inşallahdaha çok yenisin
ahhh canım benim kafana takma desem seni en iyi anlayan benim fayda etmez biliyorum çeken bilir ama sen daha çok yenisin strestende olmayabilir üzülme rabbim doğru zamanı biliyordurKızlar takmamaya çalışıyorum ama görümce,anne rahat bırakmıyor ki
Onlar her ay arıyorlar adet oldun mu falan her ay terslememe rağmen ısrarlar bitmiyor sanki ben keyfime çocuk yapmıyorum
Zeynep senin neyin var canım?
ahhh canım benim kafana takma desem seni en iyi anlayan benim fayda etmez biliyorum çeken bilir ama sen daha çok yenisin strestende olmayabilir üzülme rabbim doğru zamanı biliyordur
sen bana neyin yokki de
bende pko, tüp tıkanık, kan pıhtılaşması
eşimde morfoloji bozuk ,sperm az,vs...
cumartesi 4. deneme için görüşmeye gidicez istanbula
ahhh canım benim kafana takma desem seni en iyi anlayan benim fayda etmez biliyorum çeken bilir ama sen daha çok yenisin strestende olmayabilir üzülme rabbim doğru zamanı biliyordur
sen bana neyin yokki de
bende pko, tüp tıkanık, kan pıhtılaşması
eşimde morfoloji bozuk ,sperm az,vs...
cumartesi 4. deneme için görüşmeye gidicez istanbula
inşallah canım rabbim ben dahil herkese taddırsın düşmanıma bilecanım benim Allah yardımcın olsun hayırlısıyla olsun inşallah
inşallah canım rabbim ben dahil herkese taddırsın düşmanıma bile
ayyy maşallah çok sevindim bakalım resim yolla görelim yahuukıssslarrr lalelerim çiçek açıcak tomurcuk verdiiiii
InFlames ve C Camille_claudel aşağıdaki mesajı başka bir arkadaş için yazmıştım ama sanırım size de yardımcı olabilir :)
inanmıyorum yaa
fiyata bakarmısın, resmen kazıklanmışız A 101'e.. iki katına almışız biz... 10 liray iki tane alırmışız resmen... sinir oldum...
kız niye sinir oldun alındım ama
ama ben yerim bu saksıları yaaaa
çok tatlı hepsi canım yaa, maşallah.. nazar olmasın
mutfağın coşmuş resmen... o mutfakta ne güzel yemekler yapılır bu görsellik içerisinde...
hoşgeldin cnm...bende bu aşamaya gelene kadar ne çiçekler çürüttüm bilmeden şimdi iyi gidiyom artık tecrübe oluyo menekşelerin 3 ay çok olmuş acık incetmeden toprağı eşelesen nasıl olurkiGunaydinnn:)
Kac gundur takipteyim topiginizi, oncelikle butun ciceklerinize masaallah cok guzeller.
Cicek gecmisime gelecek olursam, her turlu bitkiyi cok seviyorum ama bakiminda daha pek muvaffak olamadim5 yada daha fazla begonya oldurmuslugum vardir. Tabaktan sulayacagima banyo yaptirip katliama imza atmisim meger. Simdi biraz tecrube edindim yeni aldigim begonyam iki haftayi saglam atlatti yasiyo hala seytan kulagina kursun
Orkidelerim fazla sudan curumus kokleri temizlwyip yeni karisima aldim ama sormak istedigim aldigim harcta topragimsi bisey daha vardi yani sirf kabuk degil dun biraz suladim ama korkuyorum yine cururmu diye.
Birde menekse celikledim ama 3 aydan fazla durup bitane bile yavru yaptak vermediler. Curume kesinlikle yoktu ama yaprakta yoktu neyi yanlis yaptim acaba?
Bu arada graphicdesigner ciceklerin ve evin muhtesem gorunuyo:)
zeynep rabia kızlar ....olur inşallah canım kafanı takma benim gibi olmazsın inşallahdaha çok yenisin
ohhhh ne ala insan çocuk gibi seviniyokıssslarrr lalelerim çiçek açıcak tomurcuk verdiiiii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?