Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

canım merhabalar hoşgeldin aramıza, çiçek severler çoğalıyor nekadar güzel birşey bu. çok teşekkür ederim evim çiçeklerle güzelleşiyor tatlım, gün ve gün heryerden bir çiçek fışkırır oldu, bu bir bağımlılık.
begonya konusundaki başarından dolayı tebrik ediyorum. menekşelerden çelik almayı bende çok istiyorum ama biraz sabır işi sanırım cesaret edemedim henüz :) orkideler için ona uygun karışım topraklar satılıyor eğer öyle birşey aldıysan onlar zaten gereken karışımı yapmışlardır, sen şeffaf bir saksıya koy kökleri güneş alsın.
Birde kızlar tekrar söylüyorum kesinlikle çiçeklerinizi yer değiştirmeyin derim ben, hangi çiçeğimin yerini değiştirdiysem kötü oldu yani (( açelyam fena durumda şuanda. akşam bitki besini vereceğim eski yerine aldım bakalım inşallah düzelir.

Hoşbuldum canım teşekkürler orkidemin saksısı seramikti ama içinde şeffaf plastikten saksı vardı ben de seramik olandan çıkardım şimdi bir de böyle deneyeceğim ama 10'a yakın çiçeği kuruyup düştü
Menekşelerimi başka bir saksıya alıp cam önüne koyacağım sanırım

Uğraşamam beklerim diyosanız yanına dikebilirsiniz
Bir küçük boy saksım var ona geçireceğim artık bir de yaprak kırıp plastik bardağa ekeceğim böylelikle denemiş olurum öğrenirim

İnşallah ölmez canım ya Ah ne güzel Allah bağışlasın kızınızı ya ben de çocuk yok o yüzden çiçek ve kuşlara sardım Evet ben o ferforje saksıyı aldığımda hiç çiçeğim yoktu ama sırf hoşuma gitti diye almıştım sonra menekşeleri diktim ama bilmiyordum büyükmüş meğer menekşeleri başka saksıya alacağım buna ne diksem acaba ya
Bu arada saksılarına ve çiçeklerine bayıldım mutfakta çektiğin fotoğrafta mor yapraklı bir çiçek var onun adı ney çok güzel gözüküyor

Bu arada fotoğraf atarım şimdi canım

Canım saksı bu :)
Bu arada bitki besinini nereden bulabilirim küçük bir yerde yaşıyorum ama migrosta falan var mıdır ki

Eklentiler

• 20150311_120151.webp
    31,5 KB · Görüntüleme: 220
rabiacım ferforje saksılığına bayıldımmm, maşallah ne kadar güzel, onun içine kalanço koyabilirsin 3 ayrı renk, hem fiyatı uygun hemde bildiğim kadarıyla dayanıklı bir tür. çokta tatlı durur rengarenk. heryerde bulabileceğin bir tür.
bitki besini büyük bir migros ise eğer mutlaka vardır. yada büyük yapı marketler varsa koçtaş bauhaus tekzen vs gibi oralarda da oluyor.
menekşenin yaprağını kırıp diktikten sonra üzerine de bir plastik bardak kapatacaksın bir ay kadar arada bir açıp havalandırmak gerekiyormuş tabi, benlacivert nickli arkadaşım uzmanı o konunun, yazılarını oku mutlaka.
orkidelerin kökleri mutlaka güneş görmek istermiş o yüzden hep şeffaf saksıda satılır, iyi yapmışsın seramikten çıkartmakla.
o mor yapraklı çiçeğimin adını bende bulamadım, aldığım yere gidince bende bakıcam.

Kaç yıllık evlisin canım pco filanmı var yoksa istemedinizmi henüz bir bebek?

Canım hiiiç üzülme. Ne demiştim? Kalanchoe bir sukulenttir.
Yani çelik almadan da çoğaltabiliriz :)
Genç yapraklarından birini daldan kesip toprağa yatır. Ama toprağa saplamadan, sadece hafif nemli toprağın üzerine yatır.
Minik yavruları 1-2 haftaya görürsün Allah'ın izniyle :)

Canım maşallah çok güzel olmuşlar :)
1 tanesi sedum palmeri, 1'i echeveria, 1 de sedum var ama alttüründen emin değilim.

InFlames ve C Camille_claudel aşağıdaki mesajı başka bir arkadaş için yazmıştım ama sanırım size de yardımcı olabilir :)

dışarı çıktığımda mutlaka bakacağım canım çok sağol Çiçek konusunda bi hevesliyim ki sorma Dün A101den aldım bitane camillia yazıyor hoşuma gitti
Yok pcom çok şükür hem daha yılımız dolmadı 7 aylığız daha
İstiyoruz ama olmadı bilmiyorum eşim ameliyat olmuş 8 yaşında ondan olabilir diye düşünüyorum. Bu ara fazla düşünmek istemiyorum doktor falan ama bidahaki aya doktora gideceğiz sanırım bakalım hayırlısı olsun

FLOREEES SEN NERELERDEYDİN KAÇ GÜNDÜR ÖZLEDİM. bir tane işyerine aldım kalanchoe dan hepsi tomurcuk halindeydi ama buraya işte direk güneş hiçbir vakitte vurmuyor, aydınlık ama boya kokuları filan var inşallah burayı sever ve dayanır. olmazsa eve götürmek zorunda kalacağım üzülerek. yahu şu sukulentlerin toprağa gömülmeden çoğalmasına hayret içerisinde kaldım ben internette gördüm bayıldım, en kısa zamanda denemek istiyorum.
A101 sağolsun ya bizleri çiçeksiz bırakmıyor o konuda süper, geçen hafta salon çiçekleri getirmişti görümüşsündür belki, topikteki arkadaşlar aldı hep çokta güzellerdi.
hamilelik konusunuda çok kafana takmamaya çalış, çünkü şöyle bir psikolojik durum oluyor; sen o konuya yoğunlaştıkça inadına gecikiyor olmuyor, nezamanki aklından çıkartıp başka şeylere yoğunlaşıyorsun işte ozaman bi bakmışsın gelmiş minik kuş :)

olur inşallah canım kafanı takma benim gibi olmazsın inşallahdaha çok yenisin

Ben de özledimmm birkaç gündür modum düşük canım hiçbir şeye bakasım gelmiyordu.
Kayınvalidem de geldi şimdi tuzu biberi oldu
Ben hiç denemedim yapraktan üretmeyi ama belki kalanşomdan kv isterse ona yapabilirim.

Bu arada echeveria'dan emin değilim yine de araştır istersen yanıltmış olmayayım :)

Kızlar takmamaya çalışıyorum ama görümce,anne rahat bırakmıyor ki
Onlar her ay arıyorlar adet oldun mu falan her ay terslememe rağmen ısrarlar bitmiyor sanki ben keyfime çocuk yapmıyorum
Zeynep senin neyin var canım?

ahhh canım benim kafana takma desem seni en iyi anlayan benim fayda etmez biliyorum çeken bilir ama sen daha çok yenisin strestende olmayabilir üzülme rabbim doğru zamanı biliyordur
sen bana neyin yokki de
bende pko, tüp tıkanık, kan pıhtılaşması
eşimde morfoloji bozuk ,sperm az,vs...
cumartesi 4. deneme için görüşmeye gidicez istanbula

canım benim Allah yardımcın olsun hayırlısıyla olsun inşallah

InFlames ve C Camille_claudel aşağıdaki mesajı başka bir arkadaş için yazmıştım ama sanırım size de yardımcı olabilir :)

hoşgeldin cnm...bende bu aşamaya gelene kadar ne çiçekler çürüttüm bilmeden şimdi iyi gidiyom artık tecrübe oluyo menekşelerin 3 ay çok olmuş acık incetmeden toprağı eşelesen nasıl olurki
zeynep rabia kızlar ....
zeynep cnm daha önceden bahsetmiştin çok sormak istemedim biliyom çok zor ama ne güzel tedavi görüyon sanırım tüp bebek tedavisi inşallah tutar belki ikiz belki üçüz olur Allah ın takdiri öyle gör kusuru kendinde arama tatlım
ço hassas bi dönemdesin az çok anlıyom çevrenin etkisi büyük moral olucaklarına insanı yerin dibine sokarlar bnmde ilk gebeliğim düşüktü düşükten sonra çok yıprandım çok zordu süpriz geldi acı gitti yavrum 4 ay sonra yine hamile kaldım şimdi bi kızım var çok şükür düşük yaptıktan sonra suçlusu ben oldum insanların gözünde sigara içiyodun ondan dediler halbuki ben sigaryı bırakmıştım bebek istiyom diye düşük sonrası akraba gelinleri bana zarf atıcı kelimeler neler neler ama etrafta hamile bayanlar çok içimi yaktılar çok kızıma hamile kaldım doğumda çok kilo aldım yok kilo fazla almışın kızım doğdu tombik tombik yemin ederim zeynebcim ufak bebeğe biraz az emzir çok emziriyon geç emekledi kilosunu kaldırmıyo hep bahane hep bahane ürettiler senin için duacıyım Rabbim en kısa zmnda güzel haberlerle sevindirsin inşallah
rabia kuzum sen daha yeni evlisin adet miş yok neymiş sormak neymiş ne kadar sinir oldum
ben düşükten sonra puzzl yaparak stres attım inan çok iyi geliyo 2000 parçalık bi puzzl almştık sırf kafam dağılsın kendime geliyim diye hiç aklımda gebelik yoktu sadece zmna bırakmıştım bi baktım adetim geçti heralde geç olucam diye üstüne düşmedim en son test alıp yapmıştım kızımda süpriz oldu yaramaz
rabbim dualarınızın mukafatını bebişle verir inşallah takmayın kafanıza biz varız burda kızlarrrrrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…