• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

<script src='http://img222.imageshack.us/shareable/?i=oy057.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>

<script src='http://img440.imageshack.us/shareable/?i=oy058.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>

<script src='http://img138.imageshack.us/shareable/?i=oy062.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>

bu çiçek hakkında yeni bişey öğrendim kılıç çiçeği çiçek açınca mevlüt okutmamız gerekiyormuş yoksa küsermiş

bu çiçek hakkında yeni bişey öğrendim kılıç çiçeği çiçek açınca mevlüt okutmamız gerekiyormuş yoksa küsermiş
canım bende öyle bir şey duymuştum. Birde boyu 1 metreyi geçince ev sahibi olurmuşsun. Seninkiler geçmiş durum nedir :37:

mrb arkadaşlar.bende kılıç çiçeği yetiştirmek istiyorum...komşumuzdan fide aldım ve evde hemen diktim...inşallah çürümeden büyürler:50:...bunu çok istiyorum kılıç çiçeğini çok seviyorum...sizler kılıç çiçeğine nasıl baktınız arkadaşlar böle güzel büyütmüşsünüz maşallah.

canım bende öyle bir şey duymuştum. Birde boyu 1 metreyi geçince ev sahibi olurmuşsun. Seninkiler geçmiş durum nedir :37:

yazıyı yeni gördüm ben boyu 1buçığu geçince diye biliyodum ev değil ama araba aldım

Valla benimkilerde uzun ama bukadar değil ben de tık yok ne ev nede araba
gübremi versem mineralemi boğsam ne yapsam:1::1::1:

kılıç çiçeğim sorum hakkında cvp veren yok :43: superisim22 cnm sizin kılıç çiçeğiniz ne kadar güzel olmuş büyümüş.nasıl yetiştiriosunuz?

Son düzenleme:
kılıç çiçeğim sorum hakkında cvp veren yok :43: superisim22 cnm sizin kılıç çiçeğiniz ne kadar güzel olmuş büyümüş.nasıl yetiştiriosunuz?

valla hiç özenmiyoz cam önüne koyduk güneş görüyor suluyoruz o kadar şimdi iyce uzadı

Benim tatlı kızımm:69::nazar::nazar::nazar::nazar:

$Foto&#287;raf0297.webp

Arkadaşlar çiçekleriniz çok güzel ellerinize sağlık. Çiçeklerinizi eklerken isimlerini de belirtirseniz hepimiz için de faydalı olur. Ben de şimdilik bir iki çiçeğimin resmini ekleyeceğim. Fırsat buldukça da eklemeye devam ederim.
Sevgiler.

dioneawx3.jpg

Bu benim ilk etobur bitkim olan venüs sinekkapanı. Kapanlarındaki gösterişli renkleri ve kokusuyla sinekleri cezbediyor ve kapanlara sinek konduğu anda çok hızlı bir şekilde kapanıp sineği hapsederek enzimlemeye başlıyor.

Bir kaç gün kadar kapalı kalan kapan bitkiye lazım olan azot ve fosforu sinekten sağladıktan sonra açılıyor ve sinekten geride sadece besin değeri olmayan kanat bacak gibi artıklar kalıyor.

sarracenia5ed8.jpg

sarraceniait4.jpg

Bu da başka bir etobur bitki türü. Türkçe ismi yok şimdilik:) Sarracenia olarak geçiyor. Diğerinde olduğu gibi bunda hareket eden kapan yok onun yerine ibrikler var. yine bu ibrikler koku ve cazibenin etkisiyle sinekleri kendine çekiyor. İbriğin giriş kısmında yapışkan mumsu bir nektar var. bu nektar sinek ve ya böceğin sinir sistemini etkileyip sersemleştiriyor. Ayrıca ibriğin iç yüzeyinde asla hiç bir sinek veya böceğin yürümesi mümkün değil. Böylece içine giren bir sinek asla dışarı çıkamayarak ibriğin dibine kadar düşüyor. Burada yine aynı sistemle enzimlenerek gerekli maddeler bitkiye sağlanmış oluyor.
Farklı türleri, boyutları ve renkleri var sarraceniaların şimdilik bende iki türü mevcut.
İkinci resimdeki sarracenia purpurea diye bilinen tür. Bu türün ibrikleri 1/3 oranında sindirim sıvısıyla doludur. Çok net değil ama fotoğrafta da görülüyor.

Eviniz sinekler için tuzaklarla dolu yani :1: aslında evde sinek olmaması açısından güzel,bilhassa sivrisinekleri de temizliyorsa :1: ama ben yine de acırım hayvancıklara galiba ya :1:

uzn zamandır çiçek ekleyen yok

$Adem1604.webp $Adem1605.webp $Adem1606.webp

$Adem1618.webp

kılıçlarım görüldüğü gibi büyüdü ama çiçek açmadı

çiçeklerimin adlarını bilmiyorum, eşime bana buket getirme, iki günde solmayacak güzel saksı çiçeği getir dedim iki ay önce arkadakini getirdi geçen ay da öndekini, ismini de bilmiyor :1: bilen varsa bildirirse sevinirim.

$2012-12-09 15.55.55.webp

Son düzenleme:
Back
X