• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

çiçeklerimin adlarını bilmiyorum, eşime bana buket getirme, iki günde solmayacak güzel saksı çiçeği getir dedim iki ay önce arkadakini getirdi geçen ay da öndekini, ismini de bilmiyor :1: bilen varsa bildirirse sevinirim.

Eki Görüntüle 572353

en baştaki çiçeğin ismi Siklamen canım.Bizim buralarda dağlarda aşısız olanı yetişir onada Kuskusebe çiçeği denir.İşte alttaki resimde.Benimkilerin rengi beyaz.Bunlar dağlarda çamlık alanlarda çok rahat yetişirler.Çok özel bakıma ihtiyaçları yoktur.Kururlar ve seneye tekrar çıkarlar kurudu diye atmayasın çünkü patates gibi kökleri vardır.
25494d1196021632-gezi1.jpg

177910d1288551494-cyclamen.jpg

İşte bundan benimkiler.Yerini severse çok arsızlar çabuk çoğalıp böyle bir güzellik sunabilirler sana:1:
Senin bunlar aşılı olanlar.Benimde bahçemde var şu an henüz çiçek açmadılar.Aslında geç kaldı tembeller.:1:Benim evimin bahçesi olduğundan içeride oğlumdan dolayı artık çiçek bakamıyorum.Bunlarda benim bahçemdeki güzellerim :)

http://www.kadinlarkulubu.com/fotograf/593507-bunlarda-bahcemden-kareler.html

Son düzenleme:
en baştaki çiçeğin ismi Siklamen canım.Bizim buralarda dağlarda aşısız olanı yetişir onada Kuskusebe çiçeği denir.İşte alttaki resimde.Benimkilerin rengi beyaz.Bunlar dağlarda çamlık alanlarda çok rahat yetişirler.Çok özel bakıma ihtiyaçları yoktur.Kururlar ve seneye tekrar çıkarlar kurudu diye atmayasın çünkü patates gibi kökleri vardır.
25494d1196021632-gezi1.jpg

177910d1288551494-cyclamen.jpg

İşte bundan benimkiler.Yerini severse çok arsızlar çabuk çoğalıp böyle bir güzellik sunabilirler sana:1:
Senin bunlar aşılı olanlar.Benimde bahçemde var şu an henüz çiçek açmadılar.Aslında geç kaldı tembeller.:1:Benim evimin bahçesi olduğundan içeride oğlumdan dolayı artık çiçek bakamıyorum.Bunlarda benim bahçemdeki güzellerim :)

http://www.kadinlarkulubu.com/fotograf/593507-bunlarda-bahcemden-kareler.html

siklamenimin yaprakları kaldı sadece

orkidelerim var onların da çiçekleri döküldü

Yaprakları kalsın sorun değil canım.Kökü patates gibidir o seneye tekrar çıkar.Birde çok sulamaman lazım bilgin olsun

Bunlara baktıkça insanda ne sinir kalıyor ne stres :)))

Eklentiler

• $image.webp
    $image.webp
    29,6 KB · Görüntüleme: 118
  • $image.webp
    $image.webp
    37 KB · Görüntüleme: 132
uzn zamandır çiçek ekleyen yok

Eki Görüntüle 572341 Eki Görüntüle 572343 Eki Görüntüle 572344

Eki Görüntüle 572345

kılıçlarım görüldüğü gibi büyüdü ama çiçek açmadı

tatlım çiçeklerin harika görünüyor maşallah :) ve hepimizin ilk tercihi yoğurt kapları bu yönden yoğurt kapları çok güzel geri dönüştürülüyor :) yalnız gözünü seveyim şunların dışını,şu 1 milyoncularda satılan stickerler ile kaplarsan daha bir alımlı duracağını düşünüyorum çiçeklerinin.inan fotoğrafta ilk gözüme takılan yörsan yoğurt kapları oldu :26: bu arada yörsan helal sertifikası almış bir yoğurt markası.iyi tercih :23:

bende de çiçekler var.heveslendim paylaşacağım yakın zamanda.ama seninki kadar sağlıklı görünmüyorlar :17: belki fotoğraflardan ne hastalığı var onda da yardımcı olursunuz :34:

günaydın bayanlar :3:

ablamın nikahımda aldığı saksı çiçeğini evden uzak kaldığım yirmi günden sonra, eve döndüğümde kurumuş bulmuştum ve çok üzülmüştüm :50: bir daha hiçbir çiçeğe bu kötülüğü yapmayacağım, saksı çiçeği almayacağım dedim kendi kendime.

sonra eşim bir kalp kırma vakasından sonra elinde menekşelerle geldi :53: umarım bunu öldürmem, dedim bu sefer kendi kendime.

sonra bir 10 gün daha evden uzaklaştık. döndüğümde menekşelerimde çiçek kalmamıştı :50: kurumuş yapraklarını ve çiçeklerini kopardım... sulamaya devam ettim... mutfak penceresinin önünde duruyordum garibim:31:

eşim pencereyi açarken çiçeği kaldırmak gerekiyor, zor oluyor diye, kaldırmış buzdolabının üstüne. ve iki hafta önce çiçek açtığını gördüm :53: hele şimdi, bir sürü tomurcuk var ve bu sabah da iki tane tomurcuk açmış :16: her gün prensesimi anne ve babası olarak seviyoruz :16::16: ne kadar mutlu ediyor açan bir çiçek :103:

Annemin komşusu kışın dondu diye kapıya attığı çiçeği annem kıyamayıp almış içeri.Çiçekte toparlamış kendisini.Sonra annem bana hediye etti.Çilli begonya,söğüt begonya da diyorlarmış.Çiçeğim sürekli çiçekleniyor.Ama eski yapraklarının ucları biraz kuru.Maalesef bu çiçeklerimin genel sorunu,Neden acaba?

$DSCF24051-horz.webp

Annemin yine dikip bana verdiği begonyam.Annem çiçek açmıyor bu diyor.Ama internette açtığını yazıyordu :44:

$DSCF24071-horz.webp

Eşimin babannesinin taaa 7 yıl önce dikip eşim evlendiğinde evine göndereceğim dediği çiçek.Evleneli 1,5 yıl oldu.Artık çiçeğimiz bizimle.Kauçuk çiçeği :8:

$DSCF24271-horz.webp

Düğünde çok sevdiğim bir büyüğümün gelemeyip gönderdiği anthorium çiçeğim,eşimin arkadaşının ev hediyesi barış çiçeği ve yine annemin diktiği begonyanın başka bir cinsi paşaçadırım :16:
Anthoriumumun artık yeni bir saksıda çoğaltılması mı lazım sizce? böyle dokunmasam büyüse bir zararı olur mu?
Nazlı kızım barış çiçeğim en son nisanda açmıştı.Dört gözle tekrar açmasını bekliyorum :16:

$DSCF24371-horz.webp

çiçeksiz bir hayat düşünemiyorum.Enerji veriyorlar insana.Balkonda da sütleğenim,kalançom,sardunyanın bir cinsi olan ceylan çiçeğim var.ama bir türlü açmıyor :44: Onları da bir ara fotoğraflarım.Şimdilik bu kadar :54:

Son düzenleme:
Arkadaşlar çiçekleriniz çok güzel ellerinize sağlık. Çiçeklerinizi eklerken isimlerini de belirtirseniz hepimiz için de faydalı olur. Ben de şimdilik bir iki çiçeğimin resmini ekleyeceğim. Fırsat buldukça da eklemeye devam ederim.
Sevgiler.

dioneawx3.jpg

Bu benim ilk etobur bitkim olan venüs sinekkapanı. Kapanlarındaki gösterişli renkleri ve kokusuyla sinekleri cezbediyor ve kapanlara sinek konduğu anda çok hızlı bir şekilde kapanıp sineği hapsederek enzimlemeye başlıyor.

Bir kaç gün kadar kapalı kalan kapan bitkiye lazım olan azot ve fosforu sinekten sağladıktan sonra açılıyor ve sinekten geride sadece besin değeri olmayan kanat bacak gibi artıklar kalıyor.

sarracenia5ed8.jpg

sarraceniait4.jpg

Bu da başka bir etobur bitki türü. Türkçe ismi yok şimdilik:) Sarracenia olarak geçiyor. Diğerinde olduğu gibi bunda hareket eden kapan yok onun yerine ibrikler var. yine bu ibrikler koku ve cazibenin etkisiyle sinekleri kendine çekiyor. İbriğin giriş kısmında yapışkan mumsu bir nektar var. bu nektar sinek ve ya böceğin sinir sistemini etkileyip sersemleştiriyor. Ayrıca ibriğin iç yüzeyinde asla hiç bir sinek veya böceğin yürümesi mümkün değil. Böylece içine giren bir sinek asla dışarı çıkamayarak ibriğin dibine kadar düşüyor. Burada yine aynı sistemle enzimlenerek gerekli maddeler bitkiye sağlanmış oluyor.
Farklı türleri, boyutları ve renkleri var sarraceniaların şimdilik bende iki türü mevcut.
İkinci resimdeki sarracenia purpurea diye bilinen tür. Bu türün ibrikleri 1/3 oranında sindirim sıvısıyla doludur. Çok net değil ama fotoğrafta da görülüyor.

Sinek yiyen çiçek mi ilk defa duyuyorum ve daha önce de hiç görmemişim :26:

Arkadaşlar çiçekleriniz çok güzel ellerinize sağlık. Çiçeklerinizi eklerken isimlerini de belirtirseniz hepimiz için de faydalı olur. Ben de şimdilik bir iki çiçeğimin resmini ekleyeceğim. Fırsat buldukça da eklemeye devam ederim.
Sevgiler.

dioneawx3.jpg

Bu benim ilk etobur bitkim olan venüs sinekkapanı. Kapanlarındaki gösterişli renkleri ve kokusuyla sinekleri cezbediyor ve kapanlara sinek konduğu anda çok hızlı bir şekilde kapanıp sineği hapsederek enzimlemeye başlıyor.

Bir kaç gün kadar kapalı kalan kapan bitkiye lazım olan azot ve fosforu sinekten sağladıktan sonra açılıyor ve sinekten geride sadece besin değeri olmayan kanat bacak gibi artıklar kalıyor.

sarracenia5ed8.jpg

sarraceniait4.jpg

Bu da başka bir etobur bitki türü. Türkçe ismi yok şimdilik:).......
canım etobr bitkilerini nereden aldın

Hay maşallah ...
Ya benim de eskiden menekşelerim çok güzel olurdu ve çiçeksiz olduğu dönemler nadirdi.Ama şimdi nerdeyse çiçek açmıyor desem yeridir açsa da tek tük.Bir de tek gövde değil de bir kac gövdeli büyümeye başladılar.Böyle olunca da menekşeden ziyade uzun yapraklı bir kaç gövdeli bol yeşil yapraklı bi çiçek olup çıktılar.
Neden böyleler acaba, fikriniz var mı? Bir ara sıvı gübre verdim çiçek açsınlar diye, çiçek açmak yerine gövdeyi büyütmeyi tercih etti menekşelerim:44::44::44::44:

slm arkadaşlar benım evım guneş gormuyor maalesef ama ışık giriyor evıme karanlık degıl cıcek bakmak istiyorum var bır ıkı saksı cıcegım ama annemlerde onu almak ıstıyorum annemlerden guneş görmesede buyurler mı

onları soldurmak ıstemıyorum

Hay maşallah ...
Ya benim de eskiden menekşelerim çok güzel olurdu ve çiçeksiz olduğu dönemler nadirdi.Ama şimdi nerdeyse çiçek açmıyor desem yeridir açsa da tek tük.Bir de tek gövde değil de bir kac gövdeli büyümeye başladılar.Böyle olunca da menekşeden ziyade uzun yapraklı bir kaç gövdeli bol yeşil yapraklı bi çiçek olup çıktılar.
Neden böyleler acaba, fikriniz var mı? Bir ara sıvı gübre verdim çiçek açsınlar diye, çiçek açmak yerine gövdeyi büyütmeyi tercih etti menekşelerim:44::44::44::44:

yeri ve güneş ışiığıyla ilgili sorun olbilir bir de çok büyüdü bir kaç gövde oldu demişsiniz ayırmanız gerekir bence gövdeleri onun için de çiçek açmayabilir. ben hiç sıvı gübre kullanmadım bir ara muhabbet kuşumun gübresini kullandım :52: ama şuanda onu da kullanmıyorum. çok seviyorum her birini her sabah daha yüzümü yıkamadan onların yanına gidiyorum desem yeri :52:

slm arkadaşlar benım evım guneş gormuyor maalesef ama ışık giriyor evıme karanlık degıl cıcek bakmak istiyorum var bır ıkı saksı cıcegım ama annemlerde onu almak ıstıyorum annemlerden guneş görmesede buyurler mı

çiçeğinizin türüne bağlı direkt güneş istemeyen çiçekler yetiştirebilirsiniz.

çiçeğinizin türüne bağlı direkt güneş istemeyen çiçekler yetiştirebilirsiniz.

dikenli taç diye bir çicek var ondan yetiştirmek istiyorum onunda sevip sevmediğini bilmiyorum annemlerde baya güzelleşti büyüdü filiz bile verdi

onu alıp soldurmakta istemiyorum ama evımde yetiştirmekte ıstıyorum napacağım bilemiyorum

yeri ve güneş ışiığıyla ilgili sorun olbilir bir de çok büyüdü bir kaç gövde oldu demişsiniz ayırmanız gerekir bence gövdeleri onun için de çiçek açmayabilir. ben hiç sıvı gübre kullanmadım bir ara muhabbet kuşumun gübresini kullandım :52: ama şuanda onu da kullanmıyorum. çok seviyorum her birini her sabah daha yüzümü yıkamadan onların yanına gidiyorum desem yeri :52:

Benim eskiden menekşelerim acaip güzel olurdu ya burda daha güzel ortamları, sıvı gübre kullanıyorum,toprakları harika gene de anlamadım neden:44:
Evet haklısın fazla gövdeli olunca ayırmak mantıklı ama kendileri çok büyük değil fakat bir sürü ayrı gövde çıkarıyorlar ha bre.Şimdi havalar soğumasına rağmen yine de değiştireyim istiyorum bakalım fırsat bulursam yaparım yoksa seneye kalacak.
Kuş gübresi gübrelerin en iyisi imiş zaten:34:

Çiceklerini cam kenarına koyarsın, çok aşırı karanlık olmadığı sürece gayet de güzel büyürler bence.Hem çiçekler belli bir süre sonra ortamlarına ayak uydurabiliyorlar zaten.

dikenli taç diye bir çicek var ondan yetiştirmek istiyorum onunda sevip sevmediğini bilmiyorum annemlerde baya güzelleşti büyüdü filiz bile verdi

onu alıp soldurmakta istemiyorum ama evımde yetiştirmekte ıstıyorum napacağım bilemiyorum

Canım dikenli taç çiçeğini ben de çok severim, bizim mahallede neredeyse her evin penceresinde bu çiçek var, onları seyrede seyrede geçiyorum önlerinden her zaman:1::1::1:
Ben de kendime aldım ve onu cam önüne aşağıya zemin üzerine koydum, çok aydınlık bir yerde olmasına rağmen güzel gelişmedi en son cam kenarına koydum hemen serpildi. Bu çiçek güneşi çok seviyor.Ama sen de küçük bir tane ekip camın önüne koy bakalım, belki sever ortamını.

Paşa kılıcı her tür ortamda yetişebilen bir bitki, seviyorsan eğer onu da alabilirsin evine.

Son düzenleme:

dikenli taç güneş ister diye biliyorum yoksa çiçek açmaz.menekşe yetiştirebilirsiniz aslında mesela benim menekşelerim direkt güneş ışığına maruz kalmıyor kuzey cephedeler ya da açelya, atatürk çiçeği, kurdela çiçeği bakabilirsiniz

Benim eskiden menekşelerim acaip güzel olurdu ya burda daha güzel ortamları, sıvı gübre kullanıyorum,toprakları harika gene de anlamadım neden:44:
Evet haklısın fazla gövdeli olunca ayırmak mantıklı ama kendileri çok büyük değil fakat bir sürü ayrı gövde çıkarıyorlar ha bre.Şimdi havalar soğumasına rağmen yine de değiştireyim istiyorum bakalım fırsat bulursam yaparım yoksa seneye kalacak.
Kuş gübresi gübrelerin en iyisi imiş zaten:34:

Çiceklerini cam kenarına koyarsın, çok aşırı karanlık olmadığı sürece gayet de güzel büyürler bence.Hem çiçekler belli bir süre sonra ortamlarına ayak uydurabiliyorlar zaten.

Canım dikenli taç çiçeğini ben de çok severim, bizim mahallede neredeyse her evin penceresinde bu çiçek var, onları seyrede seyrede geçiyorum önlerinden her zaman:1::1::1:
Ben de kendime aldım ve onu cam önüne aşağıya zemin üzerine koydum, çok aydınlık bir yerde olmasına rağmen güzel gelişmedi en son cam kenarına koydum hemen serpildi. Bu çiçek güneşi çok seviyor.Ama sen de küçük bir tane ekip camın önüne koy bakalım, belki sever ortamını.

Paşa kılıcı her tür ortamda yetişebilen bir bitki, seviyorsan eğer onu da alabilirsin evine.

dikenli taç annemin evinde güneşte baya bir buyudu ve filiz verdi bende oyle olmaz galıba en ıyısı çiceği yerınden oynatmamak

solarsa cok uzulurum artık anneme gittikçe severim.

dikenli taç güneş ister diye biliyorum yoksa çiçek açmaz.menekşe yetiştirebilirsiniz aslında mesela benim menekşelerim direkt güneş ışığına maruz kalmıyor kuzey cephedeler ya da açelya, atatürk çiçeği, kurdela çiçeği bakabilirsiniz

Şimdi dediğin çiceklere baktım Atatürk çiceğini cok begendım kırmızı kırmızı pek güzel duruyor birde menekşeleri cok sevıyorum en ıyısı bunlardan alayım evıme

Son düzenleme:
Back
X