Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

Gazelcim canım benim tamam resmini çekerim inşallah yarın yayınlarım burda inşallah arapsaçıdır. Onuda zaten sen soktun aklıma, o eczanedekini bi güzel anlattın, ben ozamana kadar tanımıyordum arapsaçını, resimlerini görünce netten aşık oldum. arayıp duruyorum, mecnun ettin beni gazelim :KK48:
Begonya konusuda çok aklıma yattı, ben gelde sezonluk çiçek açan çiçeklere pek ilgi duymuyorum, ama sen diyorsunki iyi bakılırsa sürekli açıyor, o yüzden kendisi şuan itibari ile ilgi alanıma girmiştir :KK66:
Ayy gülmekten öldürdün beni, şu menekşelerle alıp veremediğinin kavgası çok güldürüyor beni, inşallah lacivertin tarifleri ile tutacak bu seferkiler canım kalbini rahat tut sen.

lacivert sevgili arkadaşım, menekşe üstadım saygıyla selamlıyorum seni öncelikle:KK52:
öyle bir anlattınki akvaryumdan alınan nem ile çiçeklerin nekadar coştuğunu, inanki akşam matkapla akvaryuma ddelik açasım geldi :KK48: inşallah unutmazsam akvaryumumuzun resmini çekerim akşama.
Menekşenin köklenmesi süper yaa maşallah sana :nazar: gerçekten üstatsın sen helal olsun. heleki çelikler için yaptığın son yorum resmen beni gaza getirdi bukadarmı basit ve kolay anlatılır yaa "Bi saksıya dikebildiğin kadar yaprak dik .sula poşet geçir .unut orda onu terleme yüzünden suda istemez .ışık alsın gölgele .Yapraklar büyür şekli değişir bi bakarsın patlamış minnaklar" işte bukadar basit diyorsun yani :KK49:
Pencerede gördüğün çiçek hikayende süpermiş okurken kıkırdadım resmen, sen onu kafaya takmışsın inşallah birgün o kadını camda görürsünde cesaretini toplayıp konuşup istersin yaa.

suyunu alt saksıyamı döküyorsun üstten vermezmisin :KK57:
Aslında öyle yapılması gerekiyor ama ben üstten bolca verip alta süzülüyo üst saksı hizası kadar doluyo artık ne zaman kurursa yapraklar biraz soluyo öyle suluyorum .Yani çok uzun süre alttan kökler suyu alıyo.Sulayıp durmuyorum.:KK45::KK45:

Gazelcim canım benim tamam resmini çekerim inşallah yarın yayınlarım burda inşallah arapsaçıdır. Onuda zaten sen soktun aklıma, o eczanedekini bi güzel anlattın, ben ozamana kadar tanımıyordum arapsaçını, resimlerini görünce netten aşık oldum. arayıp duruyorum, mecnun ettin beni gazelim :KK48:
Begonya konusuda çok aklıma yattı, ben gelde sezonluk çiçek açan çiçeklere pek ilgi duymuyorum, ama sen diyorsunki iyi bakılırsa sürekli açıyor, o yüzden kendisi şuan itibari ile ilgi alanıma girmiştir :KK66:
Ayy gülmekten öldürdün beni, şu menekşelerle alıp veremediğinin kavgası çok güldürüyor beni, inşallah lacivertin tarifleri ile tutacak bu seferkiler canım kalbini rahat tut sen.

lacivert sevgili arkadaşım, menekşe üstadım saygıyla selamlıyorum seni öncelikle:KK52:
öyle bir anlattınki akvaryumdan alınan nem ile çiçeklerin nekadar coştuğunu, inanki akşam matkapla akvaryuma ddelik açasım geldi :KK48: inşallah unutmazsam akvaryumumuzun resmini çekerim akşama.
Menekşenin köklenmesi süper yaa maşallah sana :nazar: gerçekten üstatsın sen helal olsun. heleki çelikler için yaptığın son yorum resmen beni gaza getirdi bukadarmı basit ve kolay anlatılır yaa "Bi saksıya dikebildiğin kadar yaprak dik .sula poşet geçir .unut orda onu terleme yüzünden suda istemez .ışık alsın gölgele .Yapraklar büyür şekli değişir bi bakarsın patlamış minnaklar" işte bukadar basit diyorsun yani :KK49:
Pencerede gördüğün çiçek hikayende süpermiş okurken kıkırdadım resmen, sen onu kafaya takmışsın inşallah birgün o kadını camda görürsünde cesaretini toplayıp konuşup istersin yaa.

sorma grapım yaa, resmen paranoyak oldum, psikopat oldum çıktım yeminle.. hırs yaptım illa çoğaltmayı başarıcam diye ama olmuyor işte... bu son uğraşım zaten bu bardağa ektiklerim de tutmazsa artık ps ediyorum ve birdaha menekşe çoğaltma işine bulaşmıyorum, sadece saksılarda hazır satılanları alıp mutlu olmaya bakıyorum :D

arapsaçı çok cezbedici bir çiçek canım yaa, aşık oluyor insan resmen.. ben eskiden beri bilirim bu çiçeği anneannem çok severdi rahmetli penceresinde birsürü arapsaçı vardı...
hatta ne yaptı biliyormusun, hani şu köylerde su testileri olur ya, işte onun etrafını çamurla sıvadı eliyle çamuru yapıştırdı testinin heryerine, sonra üç beş dal arapsaçını testinin orasına burasına ekti, bir süre sonra o testinin tamamını arapsaçı kapladı :KK57:
hala gözümün önüne gelir bazen.. çok güzel bi görüntüydü... sulaması da çok basit, testinin içine su doldurup koyardı, testi suyu sızdırdıkça arapsaçı coşardı... resmen arapsaçından testi olmuştu :)
benimde evimde bir tane testi var, bende düşünüyorum ama cesaret edemiyorum, oğlum ufak olunca rahat bırakmaz... bu çiçeklerimi bile zar zor büyütüyorum. biraz büyüsün bende yapmayı düşünüyorum :)
canım bak netten buldum, vet kaldırım kenarlarında olurmuş arapsaçı, .. bak resmi bile var... saksıdaki ile aynı...
arapsaçı çok arsızdır hemen tutar.. sen nerde gördüysen hemen git bir avuç kadar kopar gel, ek...

images2BQZ194F.webp
imagesV8S6YII2.webp

Arapsaçı yazdım bu çıktıııı :KK57:
Eğer böyle oluyorsa yerim ben bunu ya :rolleyes:
383276d1364588232-nertera-oranje-arapsaci-bitkisi-.jpg

yok canım böyle değil... bu üstteki meyvecik gibi şeyler başka bir çiçek.. arapsaçı ile karışık ekilmiş saksıya, büyüdükçe böyle bi görüntü oluşmuş...asıl arapsaçı olan meyvelerin altındaki yeşil kısım...

yok canım böyle değil... bu üstteki meyvecik gibi şeyler başka bir çiçek.. arapsaçı ile karışık ekilmiş saksıya, büyüdükçe böyle bi görüntü oluşmuş...asıl arapsaçı olan meyvelerin altındaki yeşil kısım...
Hadi ya, keşke orijinal olsaydı :KK51:
Ama bunu akıl eden de zekiymiş vallahi. Biz de yapsak ya böyle şeyler :)

kızlar yeni ektiğim çiçeklerim köklenmeyi beklemeye başladılar :) begonya çeliğimi de toprakla buluşturdum bugün.. bakalım tutacakmı? sizinle de paylaşmak istedim... arapsaçımın da son haline bakmak isteyen varsa diye ekliyorum :)
2015-03-12 16.45.26.webp
2015-03-12 16.45.52.webp
2015-03-12 16.46.27.webp
2015-03-12 16.47.01.webp
2015-03-12 16.44.44.webp

ilk resimdeki mis kokulu karanfillerden.. inşallah tutar onu çok arayarak buldum...
ikinci resimdeki küpe çiçeği.. sanırım tuttu gibi.. bir iki hafta oldu ekeli... sağlam duruyor sanki ne dersiniz?
üçüncü olan meşhuuuur yolda bulduğum telgraf çiçeği :D biraz yaprakları yumuşamış gibi ama tutmadımı acaba çok üzülürüm tutmazsa :(
dördüncü resim arapsaçı malumunuz :D
yeni halini soranlar vardı, coşmaya başladı ilk ektiğimde birkaç dal iken, şimdiden saksının toprağının üzerini kaplamaya başladılar :) maşallah...
son resimde bugün ektiğim begonya çeliğim... inşallah tutar yaa çok sevdim ben bu begonyayı :)

Back
X