Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

Canım sana önceki mesajlarımdan birini alıntı yapmıştım hatırladın mı?
Öyle bakıyorsun değil mi orkidene? Aman dikkat prenses gibidir o ilgi alaka ister :)

okudum canım okudum dediklerini yapıyorum aman bi naz bi hava özellikle mavi olanı çok havalı sorma gitsin :KK48:
ama yine de kuruyor çiçekler dökülüyor. Senin dediğini mutlaka yapacağım canım ama kırdıktan sonra direk orkide torağına mı dikeceğim ?:KK64:

Normal bence canim, gecen sene koctastan yedi mi sekiz mi oyle biseye almistim, bakamadim kurudu gitti tabi cicegim:KK43:
benim de öyle alıp kuruttuğum çok çiçek var canım, baya para döktüm çiçek için. en çokta orkideye üzülmüştüm. artık şöyle beni sevecek ve bırakmayacak, nazlı olmayan çiçekler istiyorum :)

benim de öyle alıp kuruttuğum çok çiçek var canım, baya para döktüm çiçek için. en çokta orkideye üzülmüştüm. artık şöyle beni sevecek ve bırakmayacak, nazlı olmayan çiçekler istiyorum :)
Uzuluyorum oyle olunca, dayanikli cicekler lazim bize, acliga susuzluga dayanabilecek cicekler:KK48:

okudum canım okudum dediklerini yapıyorum aman bi naz bi hava özellikle mavi olanı çok havalı sorma gitsin :KK48:
ama yine de kuruyor çiçekler dökülüyor. Senin dediğini mutlaka yapacağım canım ama kırdıktan sonra direk orkide torağına mı dikeceğim ?:KK64:
Yok tatlım o dalı at artık :)
Ben atıyordum yani dikmek hiç aklıma gelmemişti :D İstersen dik bakalım saksılardan birinin dibine ne olacak görelim :)
Yeni dalı verecek olan asıl orkiden. Yaprakların etrafını kontrol edersin kırdıktan sonra böyle yumru gibi çıkıyor sonra uzuyor. İnce çubukla desteklersin güzel güzel uzar.

Bi de ben mis gibi kokan cicek severim, bu orkide kokmuyor:KK53: bi tek goruntusu guzel:KK51::KK48:

o zaman barış çiçeği alacaksınız verin suyu bol bol yapraklarınada fısfıs
muhteşem kokuyo benim o barışım 3 senelik

Yok tatlım o dalı at artık :)
Ben atıyordum yani dikmek hiç aklıma gelmemişti :KK70: İstersen dik bakalım saksılardan birinin dibine ne olacak görelim :)
Yeni dalı verecek olan asıl orkiden. Yaprakların etrafını kontrol edersin kırdıktan sonra böyle yumru gibi çıkıyor sonra uzuyor. İnce çubukla desteklersin güzel güzel uzar.
Hahaha bende kırdığım dal verecek sandım ay ne komiğim yaaa :D ama uçları sanki çiçek verecekmiş gibi foto çekiyim de canım

Orkideci güzeller, sizin için eski bir fotoğrafımı buldum, paylaşıyorum :)
Şu katmer katmer gelen dal. diğer düz uzayan da kök. Karıştırılıyor bazen.

1234326_10151742956439737_1118985413_n.jpg

Evet Zeynep onlar da kök. Suya girseler renkleri koyulaşıyor ama çok yukarıdan çıkmışlar o yüzden su görmüyorlardı.
Orkidemin sıkıldığı dönemler yavaş yavaş kabına sığmamaya başlamıştı her yerden kökler geliyordu saksı ağlıyordu. Yeter diyordu yeteeerr patlayacağım :D

Evet Zeynep onlar da kök. Suya girseler renkleri koyulaşıyor ama çok yukarıdan çıkmışlar o yüzden su görmüyorlardı.
Orkidemin sıkıldığı dönemler yavaş yavaş kabına sığmamaya başlamıştı her yerden kökler geliyordu saksı ağlıyordu. Yeter diyordu yeteeerr patlayacağım :KK70:
acaba saksımı küçük geliyo kök su almadığı için nazlanıyo olmasın

Kızlar bu da orkidemin son hali sanki uçlarından yeni çiçekler çıkacak gibi

Eklentiler

• 20150313_163329.webp
    20150313_163329.webp
    16,4 KB · Görüntüleme: 90
Kızlar bu da orkidemin son hali sanki uçlarından yeni çiçekler çıkacak gibi
Ordide'nin cilveleri canım insana böyle umut veriyor işte :)
Dediğim gibi iyi bakılırsa harikalar yaratır orkide. O uçlar da uzayabildiği kadar uzar, verebildiği kadar çiçek verir.
Ama artık çiçeğini bırakmaya başladıysa bil ki oradan artık çiçek gelmez :( Hepsi dökülünce kırmak gerekir.

Back
X