Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

zeynep rabia flores canlarım çok teşekkür ederim. şuandan cepten bilgisayara aktarıyrum hemen yayınlıycam.
flores oh çok şükür desene çiçek harekatı başlıyor yine hadi bismillah. ben toprak konusunda çok bilgisizdim şimdi toprak konusunda da bilgi edineceğim bazı çiçekler başka tür toprak severmiş filan yeni öğreniyorum. torf morf neler varmış neler :)

zeynep rabia flores canlarım çok teşekkür ederim. şuandan cepten bilgisayara aktarıyrum hemen yayınlıycam.
flores oh çok şükür desene çiçek harekatı başlıyor yine hadi bismillah. ben toprak konusunda çok bilgisizdim şimdi toprak konusunda da bilgi edineceğim bazı çiçekler başka tür toprak severmiş filan yeni öğreniyorum. torf morf neler varmış neler :)
Sorma o toprak konusunu :) malum forumdan mı bilgi alıyorsun :D
Onlar iyice çıldırmışlar ya botanikçi olmuşlar ciddi ciddi :)
Evet canım bazı çiçeğin toprak ihtiyacı farklıymış ben kaktüsleri sukulentleri kum, taş ağırlıklı süzek toprağa dikmeyi deneyeceğim ölmezler inşallah :D

kızlar hepimiz birbirimize çiçek yollayalım ay bu ne heyecan ne adrenalin yaa ölücem şimdi :) süper bir duygu. Nilayım canım tekrar tekrar çok teşekkür ediyorum. Teşekkürler bence yetersiz kalıyor...
20150318_100736.webp
20150318_101048.webp
20150318_101656.webp
20150318_101801.webp
20150318_101936.webp
20150318_102003.webp
20150318_102227.webp
20150318_103458.webp

Sorma o toprak konusunu :) malum forumdan mı bilgi alıyorsun :KK70:
Onlar iyice çıldırmışlar ya botanikçi olmuşlar ciddi ciddi :)
Evet canım bazı çiçeğin toprak ihtiyacı farklıymış ben kaktüsleri sukulentleri kum, taş ağırlıklı süzek toprağa dikmeyi deneyeceğim ölmezler inşallah :KK70:
OO SEN bilgilisin bak maşaşllah evet o malum site dediğin agaclar.. dimi.:)
Evet grapcım sulama işi öyle olucak .:KK60:
Bide çok sinirliyim :KK62::KK62:böcüğün biri karanfil tomurcuklarımı çatııır çatır yemiş :mad::mad:yaprağıni ye sapını ye niye yiyon çiçeeeeemi :mad:
ayy inanmıyorum yaaa bula bula senin çiçeğini nerden bulmuş evin içinde değilmi karanfil, eve nasıl girdi yaa balkondamıydı yoksa?

ayy inanmıyorum yaaa bula bula senin çiçeğini nerden bulmuş evin içinde değilmi karanfil, eve nasıl girdi yaa balkondamıydı yoksa?
Balkonda çiçek .Hiç böcük vakam olmamıştı suçluyu bulursam cesedini ibreti aleme yayınlıycam :KK42::KK42:Açıcaktı yaaaa .dımdızlak kalmış .

Yok canım bilgili değilim çırak gibiyim hatta :)
Evet ağaçlar.. :KK45: Görmüşsündür belki millet resmen sera kuruyor evine :KK57:
Kimyasallarla falan iş yapıyorlar yani bizim gibi "Suyu az mı acaba yoksa çok mu koydumo_O" gibi bir olayları yok :D
Balkonda çiçek .Hiç böcük vakam olmamıştı suçluyu bulursam cesedini ibreti aleme yayınlıycam :KK42::KK42:Açıcaktı yaaaa .dımdızlak kalmış .
Ah kıyamamm bol kokulu bir çiçek ya belki de o yüzden dadandı :(

yaa eve varmama daha 7 saat var arkadaş neasıl geçer bu vakit. hadi şöyle hesapliyim 17,30 da çıkarsam 5,5 saatim kalmış olur, yoldaki süreyi katmiyim geri sayım yapim.

flores hakkaten yaa ordakiler aşmış oku oku kendimi kaybettim resmen. kimi bu arapsaçını hiç tutturamıyor defalarca çürüttüler okudum hep. ben arsız diye bilirsim ama bunun da nazikliği varmış ben bunu ev içine koymiyim benim ev baya sıcak ve nemsiz çünkü gece gündüz yanıyır kombi. arka taraftaki kapalı balkonuma koyim diyorum. ama tabiki dallarından alıp evin farklı farklı yerlerine dikicem bakalım nerde mutlu olacak ona göre orda bakacağım.

Gazelcim kalanşo ile ilgili verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. görüntü olarak formu iyi maşallah ama çiçekleri açılmıyor diye üzülüyordum demekki normalmiş. ben onu alırken özellikle tomurcuklu olanı seçtim ki daha uzun süre göreyim çiçiekleri diye:)) ama hiç göremiyorum o başka.
vay anasını demek nazlı kaprisli triplisin :))))) recep ivedik gibi saydın yaa o geldi aklıma, "perdelerini kaldırıncada kedi gibi bir insansındır" ozaman :))
bence A4 kağıdı bu menekşelerin ilacı kesin iyi gelecektir bende umutluyum senin için.

Nilayım bende aynen dün çabuk çabuk yazıp çıktım hep, hem hastaydım hem yoğundum hem dışardaydım iş için ...
"arapsaçına döndüüüüüüüm, çöz beniiii arapsaçııııı" ayyy heyecan dorukta bakalım ne durumda gelecek inşallah tam arapsaçına döndürmemiştir kargocular :) ama ne yapar ne eder hertürlü imkanımı seferber edip onu tutturmam lazım inşallah. onun diğer ismi gibi gözbebeğim olacak bakalım.

Flores hakkaten sende hareket yok bu sıralar alımları durdurdun galiba :KK66:

Ben menekşe sulamasını yaprakları aşağı doğru inmeye başlayınca yapıyorum. lacivert sen mi söylemiştin bu bilgiyi???

ayy kızlar sabah 07,30 da işyerindeydim öyle bir dalmışımki arapsaçına bir baktım saat 9 olmuş ben hala forumlarda arapsaçına bakıyorum nasıl yaşatılıyor nasıl bakım yapılıyor, hangi ortamı sever, nasıl sulamak gerekir.... vs vs. ayyy deli oldum bu çiçeğe ben Allahım inşallah yaşar ve inşallah yerini çok sever ve inşallah büyüyüp saksıdan sarkacak görüntüye kısa zamanda gelir. ayy öyle hevesliyimki öyle heyecanlıyım ki anlatamam. böyle arkadaştan gelen bir çiçek çok daha farklı bir heyecan oluyor, birşey olmaz inşallah öyle üzülürümki anlatamam. oyy yerim ben onu nasıl gelecek kimbilir mini mini ayyy minik kuşum benim sabırsızlıkla bekliyorum. Nilayımmmmmmmmm seni çok seviyorum :KK19:

grapım harikasın yaa :) okudukça güldürdün beni.. bu ne heyecan canım benim... uçacaksın şimdi :KK66:
nilay saolsun ne kadar mutlu etti seni..
arapsaçın harika görünüyor çok canlı çok diri.. bişeycik olmaz hemen ek toprağa... dediğin gibi evin farklı yerlerine koy, soğuğu sevmez ama onu söyleyim... çok güneşte de yanabilir.. ama ışığı çok sever coşar...
suyu da az az ver...
ben kargoda mahfolur diyordum ama iyi bari bişey olmamış.. geçmişte kargocularla kavga etmişlğim bile var, bu kolileri atarak istif yaptıkları için.. istanbula teyzeme bişey yollamıştım, paramparça etmişler.. çok üzülmüştüm....manevi değeri çok büyüktü...tıpkı senin çiçek gibi... şükür et valla yine iyi göndermişler...:KK48:
neyse güle güle büyüt çiçeğini... inşallah hepsi tutar...tutacağına eminim zaten arsızdır...
Evet grapcım sulama işi öyle olucak .:KK60:

Bide çok sinirliyim :KK62::KK62:böcüğün biri karanfil tomurcuklarımı çatııır çatır yemiş :mad::mad:yaprağıni ye sapını ye niye yiyon çiçeeeeemi :mad:

laci sen çok yaşa emi kahkaha attım resmen :KK70::KK70:
böcükler sapını yese de sen çiçeeeeni göremeyecektin zaten :KK70:
canım benim üzülme... bahçe çiçeklerinin kaderi bu.. böcüklere ziyafet :KK70:

Kızlar çalıştığım yerin yakınında bir abi var tabelacı. Bir iş için az önce uğradım. Baktım harfler falan var böyle metal. Boyalı ve içi boş. Ne geldi aklıma? Tabii ki saksı yapmak :D Sordum, ara sıra boşa çıkan harfler olabiliyormuş verirmiş bana :) Sevindimmm... Bol bol verse de beğendiklerinizi size göndersem keşke :)

:mad:Yaktı beni bu böcük cigerim yaniyyyy.
AYY kıyamam yaa hakkaten pis böcek onu bulursan ibreti alem resmini mutlaka çek bakalım tipsiz nasıl bişeymiş.

grapım harikasın yaa :) okudukça güldürdün beni.. bu ne heyecan canım benim... uçacaksın şimdi :KK66:
nilay saolsun ne kadar mutlu etti seni..
arapsaçın harika görünüyor çok canlı çok diri.. bişeycik olmaz hemen ek toprağa... dediğin gibi evin farklı yerlerine koy, soğuğu sevmez ama onu söyleyim... çok güneşte de yanabilir.. ama ışığı çok sever coşar...
suyu da az az ver...
ben kargoda mahfolur diyordum ama iyi bari bişey olmamış.. geçmişte kargocularla kavga etmişlğim bile var, bu kolileri atarak istif yaptıkları için.. istanbula teyzeme bişey yollamıştım, paramparça etmişler.. çok üzülmüştüm....manevi değeri çok büyüktü...tıpkı senin çiçek gibi... şükür et valla yine iyi göndermişler...:KK48:
neyse güle güle büyüt çiçeğini... inşallah hepsi tutar...tutacağına eminim zaten arsızdır...
ayyy kargocular aslında bunuda çok fena hale getirmişler, çiçek saksının içinde ters dönmüş düşün yani bu nasıl bir atış arkadaş zıp zıp zıplatmışlar ters döndürüp parende attırmışlar, Allahtan boyu kısa bir bitkide dallarının hepsi kırılmamış.
dediğin gibi evin her odasına dikeceğim evde bol bol küçük plastik saksı var, çiçekçilerden gelen saksıları atmıyordum lazım olur diye şimdi işime yarayacak.

Flores ayyy süper fikir yaa, kız sende ne fikirler var muhteşemsin acayip üretici bir beyine sahipsin maşallah diyorum. bu arada sen ne iş yapıyorsun? bana yakın bir mesleğin var gibi geldi bana. ben grafikerim. yoksa sormuşmuydum daha evvel, bugün kafam 1500 kusura bakma :)))

AYY kıyamam yaa hakkaten pis böcek onu bulursan ibreti alem resmini mutlaka çek bakalım tipsiz nasıl bişeymiş.

ayyy kargocular aslında bunuda çok fena hale getirmişler, çiçek saksının içinde ters dönmüş düşün yani bu nasıl bir atış arkadaş zıp zıp zıplatmışlar ters döndürüp parende attırmışlar, Allahtan boyu kısa bir bitkide dallarının hepsi kırılmamış.
dediğin gibi evin her odasına dikeceğim evde bol bol küçük plastik saksı var, çiçekçilerden gelen saksıları atmıyordum lazım olur diye şimdi işime yarayacak.

Flores ayyy süper fikir yaa, kız sende ne fikirler var muhteşemsin acayip üretici bir beyine sahipsin maşallah diyorum. bu arada sen ne iş yapıyorsun? bana yakın bir mesleğin var gibi geldi bana. ben grafikerim. yoksa sormuşmuydum daha evvel, bugün kafam 1500 kusura bakma :)))

arapsaçının dalları kırılsa bile kırıldığı yerden ek toprağa... her haliyle tutar o üzülme canım :)

Kusur yok canım heyecanını anlıyorum :) Zaten sormamıştın :D
Ben küçük bir şirkette sekreterlik-ön muhasebe işlerine bakıyorum.
Bu tarz şeyler ilgi alanıma giriyor keşke seninki gibi bir işim olsaydı :)
Ama genellikle araştırma yaparak fikir ediniyorum, bazen o fikirlerden aklıma başka fikirler geliyor falan :)
Ben de atmam öyle kapları. Tenekeden salça kutuları olur ya, onu da atmamıştım. Sonra onunla ilgili bir fikir gördüm acayip hoşuma gitti :) Dur bulayım yeri gelmişken göstereyim.

floresss ayy inanamadım yaa hakkaten salça kutuları bunlar ama nekadar süper olmuşlar. üstünü ne ile boyuyoruz bunları peki, sprey boya tutar heralde dimi çok iyi fikir. istemeyen yamultmasın yani direk düzgün hali ile boyasın, renk renk negüzel olmuşlar. sende çok cevherler görüyorum ben, sen aslında hakkaten başka meslek olmalıymışsın:)

Back
X