Evdeki tüm ekonomik yük bende

ashley64

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2021
14
31
3
43
Merhabalar. Ailemle yaşıyorum. Evin tüm ihtiyaçlarını ben karşılıyorum. Kirayı ve faturaları ben ödüyorum. İki kardeşim var. Biri okuyor, biri de iş arıyor. Onların harçlıklarını ben veriyorum. Annem çalışmıyor, ev hanımı ama babam emekli. Dolayısıyla maaşı var ama pek bir şeye karışmaz. Sen büyüdün, evin büyüğüsün diyor. En son film izlemeyi çok sevdiğim için güzel bir televizyon aldım eve. Ama tabi bana kalmadı bu televizyon. Benden başka herkes izliyor. Sanki ailem için çalışıyormuşum gibi geliyor. Yani yapmasan kendimi vicdanen sorumlu hissediyorum. Yapsam da bana çok bir şey kalmıyor. Ailem için mi yaşıyorum diyorum bazen. Onlat için var olmuşum diyorum. Ondan dolayı çalışmaktan da zevk almıyorum.

Merhabalar. Ailemle yaşıyorum. Evin tüm ihtiyaçlarını ben karşılıyorum. Kirayı ve faturaları ben ödüyorum. İki kardeşim var. Biri okuyor, biri de iş arıyor. Onların harçlıklarını ben veriyorum. Annem çalışmıyor, ev hanımı ama babam emekli. Dolayısıyla maaşı var ama pek bir şeye karışmaz. Sen büyüdün, evin büyüğüsün diyor. En son film izlemeyi çok sevdiğim için güzel bir televizyon aldım eve. Ama tabi bana kalmadı bu televizyon. Benden başka herkes izliyor. Sanki ailem için çalışıyormuşum gibi geliyor. Yani yapmasan kendimi vicdanen sorumlu hissediyorum. Yapsam da bana çok bir şey kalmıyor. Ailem için mi yaşıyorum diyorum bazen. Onlat için var olmuşum diyorum. Ondan dolayı çalışmaktan da zevk almıyorum.
Yaprak dökümü Şevket olmuşsunuz tebrikler...Kendiniz için de birikim tatil için para ayırın. Aileniz kardeşlerinizi yaparken size güvenmediler.Kendinize iyi bakın önce kendiniz.Tabiki arada yardımlar olur ama aileniz sizi ağır bir sorumlulukla başbaşa bırakmış ..Sevket'in sonundan ders çıkarın ve babanızla konuşun ve birikim yapın bence.

Yaş kaç ?
Sen büyüdün diyor ya.
Sürekli evdemisin,çıkıp gezmezmisin hiç ?
Sikildiginda bir kaç gün kafa dinlemek için bir yerlere gitmezmisin.

Babanız maaşı napıyor? Hani gelir durumu hiç olmaz, bir engeli vs. Olur eyvallahda bu türlü çok saçma yani. Kardeşlere gelince yaşları kaç? Şimdi okuyanlar bile ailesine yük olmamak icin part time çalışıyor.

Nasıl alıştırırsanız öyle gider. Şimdi bekarsınız kendinize jestler yapmanın tam vakti. Evlenince sorumluluk artınca öncelikler değişiyor. Artı olarak ufak meblağ bile olsa bir birikimde yapın.

Siz böyle yaptıkça evlenseniz bile beklentiler kesilmez. Belki yüzünüze karşı istemezler ama, beklerler yani.

senelerce bizim evin ekonomik yükünü annem üstlendi.
2 çocukla boşanıp anne evine döndüğü için kendisini sorumlu hissetti.
işi gücü yoktu sıfırdan iş kurdu dükkan açtı vs
bizden önce annemin kardeşi ve annesi birlikte yaşıyordu, bizimle birlikte 5 kişi oldu o ev toplam.
sadece anneannemin emekli maaşı ki o da 3 kuruştu ve annemin parasıyla döndü.
10-15 sene sanırım bu düzen böyle devam etti yalan olmasın da.
para saçmasına rağmen evde en rahat edemeyen insan annem oldu.
ne kendine harcayabildi, ne eve harcadığı paranın değeri bilindi ne de evde doğru düzgün bir keyif yapabildi.
kardeşi okuyorum ayağına 30 yaşını da geçti işe mişe girmedi beş kuruş vermedi eve.
ben okulu bitirdim işe girdim ben de eve vermeye başladım
ama zerre kıymet bilen yok yani
en son ne oldu biliyor musun?
senelerce beslediği kardeşi küfür kıyamet annemi evden kovdu sebebi de artık annemin kardeşi için isyan etmesi
beş kuruş katkısı bile olmadığını söylemesi
öyle bir kavga koptu ki üstüne yürüdüm öldürecektim elimden zor aldılar odaya falan kapadılar onu
cinnet anıydı yani
sonra biz evimizi düzenimizi ayırdık annem şimdi mülk edinme planları yapıyor
annesi ve kardeşini beslememiş olsaydı şu ana dek çoktan bir evimiz olurdu :)
aileye yapılan bu tarz desteklerin kıymeti bilinmiyor

annemin kardeşi o kadar alışmıştı ki hiçbir zaman yüzü kızarmadı
ben koca herif oldum, eşşeğin tekiyim okul uzadı ama en azından part time iş yapıp kiranın bir ucundan tutayım demedi
hep yan gelip yattı sevgilisi ile tatillere gitti
geldiğinde de harcadığı paraları ballandıra ballandıra anlattı
yok yemek yemişler 500 lira hesap ödemiş
ama suç annemdeydi yani insan demez mi kardeşim sefan olsun ama şu eve sen de katkı yap
hani allah sana daha çok versin güzel harcamışsın ama evine de katkın olsun biraz
annem hiçbir zaman ağzını açıp konuşamadı
en büyük hatası buydu

sana tavsiyem en kısa zamanda ya ayrı eve çık ya da borçlan
borçtan kastım ne bileyim kredi falan çek kendine bir mülk al, araba olur ev olur arsa olur ama ailen için değil kendin için yap
eğer bunu yapmazsan inanılmaz pişman olursun
krediden korkuyorum giremem dersen sanki her ay borç ödüyormuşsun gibi belli bir miktarı bankaya yatır, altın, döviz ya da tl mevduat hesabı şeklinde
en azından kendin için para biriktirmiş olursun

ama en mantıklısı ayrı eve çıkman
afedersin aile içinde seveni döverler, döveni severler (bu söz farklı aslında ben çevirdim)

ben bu durumlarda kredi cekilmesinden yanayım. çünkü öyle bı lanse ediliyo ki elinizde sabit bı ödeme olmayınca o para buhar oluyo.

6 aylık bir yıllık şeklinde kredi çekip bankaya yatırmak. yatan parayı da sepet yapmak lazım bence.
bir iki kredi bittikten sonra ev peşinatı yapmaya çalışın. siz araba alsanız araba da size kalmaz çünkü. bide durduk yere masraf. 1+1 2+1 uygun bı ev bulursunuz çok büyük bi ilde değilseniz

Geliriniz ne kadar

Kira ev geçimi harçlık tv aldım vs

Yani bunlar için çok iyi bir gelir gerekir

Bir arkadaşım işe başlamıştı, vefat eden babadan kalan maaş ile geçiniyorlardı o işe başlayınca hayat standardı iyileşmişti

Sonra işten ayrılması gerekti bir süre keşke dedi biz yine eski standartta devam etseydik kardeşim şimdi alıştı bu yaşama eskiden bilmezdi şimdi bilip de uzak kalacak

Siz başka yere gitseniz onlar yine zorda kalır evet katkı olur da bu sadece tv almak olur kira olmaz, faturalardan biri ya da birkaçı olur ama amca oğlunun düğününe altın olmaz

Evin kirası, faturaları babanıza ait olmalı. Hani atıyorum market alışverişini siz yaparsınız yada eve kalıcı bir ihtiyacı hediye alırsınız ama sorumluluk size ait olmaz. Sonuçta siz de bir gelecek kuracaksınız. Bahsettiğiniz profil evlenecek olsanız size destek olmaz kendin hallet der gibi. Dolayısıyla birikim için altın alın kenara koyun. Bir şekilde dur demek zorundasınız. Yada bir araba vs alın borcum var deyin.

Ne münasebet ya ne biçim aileler var? Evlenince ne olacak,sizden para almaya devam mı edecekler? Evin geçimini babanız sağlamalı sizde çalışan ve o evde yaşayan birey olarak katkıda bulunmalısınız. Kusura bakmayın ama böyle aileler nedense aç gibi geliyor bana,suratım büzüştü düşününce istemsiz..

Ailesi büyük ekonomik sıkıntılar çekmiş bir ailenin çocuğuyum, hiç sene kaybetmeden okudum ve hemen atandım.. Doğal olarak aileme hep çok destek çıktım.. Yapmasam vicdanen sorumlu hissediyorum demişsiniz ya çok iyi anlıyorum sizi, ailemin ben den beklentisi olmuyordu ama vicdanım rahat etmiyordu.çalışma hayatında iki üç yıl tamamen aileme destek çıktıktan sonra durup düşündüm para kazandığım en güzel yaşlardayım kendim için bir şeyler yapmazsam ileride bunun da pişmanlığını yaşarım diye, kredi çekip araba aldım.Kredim ve kendi masraflarımdan kalanın dışında da Olduğu kadar aileme destek çıktım..Şimdi iyiki de kendim için de bir şey yapmışım diyorum.Kendiniz için bişeyler yapın mutlaka tavsiye ederim.

Sizin kendinize ait hiç gelecek kaygınız yok mu? Hayatınız boyunca o evin reisliğini mi üstleneceksiniz?

Baban maasini ne yapiyor .Sonucta size guvenerek cocuk yapmamistir.Bence de krediye girin yine katki saglarsiniz ama o kdr da her seyi ustlenmeyin

Back
X