Evdekiler beni hiç uyutmuyor

Siz çalışıyorsunuz diye tüm aile saat 11de sessizliğe bürünemez ki akşam 11erken bi saat. Evet biraz daha dikkat etseler güzel olur ama sizin beklentiniz de biraz fazla. Kulak tıkacı kullanın hem rahat rahat uyursunuz hem de sinirleriniz bozulmaz. Yapacak bi şey yok başka malesef.

Gece temizlik yapanları hayatın boyunca hiç anlamadım. Neden gece yaparlar diye. Komşularınız hiç rahatsız olmuyor mu?

Gececi insanlardanim ben. Bebeklikten beri gece aktifmişim. Enerji gerektiren şeyleri gece yaparim genelde. 😁😁 Gunduzleri miskin oluyorum o yuzden o tarz şeyleri gece yaparim. Ama komşulara ses gitmiyor bizde.

Sizi çok iyi anlıyorum. Ben de üst komşu yüzünden kulak tıkacı sipariş verdim. Yalnız kulak tıkacı yorumlarına baktığım da sabah telefonun alarmını bile duymuyoruz diyenler olmuş. Umarım kulak tıkacı gerçekten bu kadar etkilidir.

Böyle bir sorun yaşayanınız var mı? Ben çalışıyorum. Ve yorucu bir işim var. En azından gece 11 gibi en geç uyumak istiyorum. Fakat annem ve kardeşim hiç uyumazlar. Annem sürekli mutfakta iş yapıyor. Takır, tukur. Ve gece 2-3 e kadar oturur. Kardeşim de öyle. Bilgisayar oyunları, bağırışları filan gece geç saatlare kadar. Tabi ikisi de evde. Sabah 7de kalkıp işe giden bir ben oluyorum. Bir kaç kez söylendim dikkat edin diye ama napalım diyorlar. Aynen devam. Siz böyle şeyler yaşıyor musunuz?
Ben evden değil ama üst kattan yaşıyorum. Üst katta 27 yaşında ailesinin hala neden evden atmadığını bilmediğim oğulları sabah 7lere kadar küfürle, kahkahayla oyun oynuyor. Hiç de susmuyor nerdeyse. Yöneticiye söyledik. Video çekiyormuş oyun oynarken ondan gürültüluymus. Dikkat ederiz erken kapatır dediler. Ama 1 hafta sussa tekrar şikayet edilene kadar yine başlıyor. Yani ne dese odamızda duyuluyor. Bazen öyle bir gaza geliyor ki" ohaa ne oldu şimdi ohaa ohaa" diye böğürüyor. Küfürleri saymıyorum. Ailesi de sessiz sakin 50 yaş üstü insanlar. Söz geçiremiyorlar belli. Boşuna demiyorum belli bir yasa gelmiş koca insanları evde tutmayalım gitsin çalışsın diye. Bu gece de yine 7ye kadar oynadı. Uykumdan sıçriyorum o kadar diyeyim. Çok dolmuşum:)

Böyle bir sorun yaşayanınız var mı? Ben çalışıyorum. Ve yorucu bir işim var. En azından gece 11 gibi en geç uyumak istiyorum. Fakat annem ve kardeşim hiç uyumazlar. Annem sürekli mutfakta iş yapıyor. Takır, tukur. Ve gece 2-3 e kadar oturur. Kardeşim de öyle. Bilgisayar oyunları, bağırışları filan gece geç saatlare kadar. Tabi ikisi de evde. Sabah 7de kalkıp işe giden bir ben oluyorum. Bir kaç kez söylendim dikkat edin diye ama napalım diyorlar. Aynen devam. Siz böyle şeyler yaşıyor musunuz?
ben de önceleri en ufak sese bile uyanan bir insandım,düşünün ne çektiğimi. ancak iş hayatım gereği nereyi bulursam uyumayı öğrendim-alıştım orası ayrı :halay:ama alışmadan önce yumuşak ,kulağa tam uyan kulak tıkaçlarından almıştım. gerçekten mis gibiydi. size de tavsiye ederim,eğer karşınızdakiler anlamıyorsa siz söylemenize rağmen,boşuna yıpratmayın kendinizi. kapınızı tam kapatın,tıkacınızı takın,alarm kurduğunuz telefonu da baş ucunuzda duyabileceğiniz bir yere koyun,uyanırsınız :)

gece yatmadan melisa çayı vb için iyice uykuya hazır hale gelirsiniz :)
Günde 3-4 saat mi uyuyorsunuz 😱 Nasıl yetiyor, ben 8 saate bile yataktan zor kalkıyorum.
inanın insan alışınca daha fazla uyuyamaz hale geliyor ,insan çok ilginç bir organizma,neleri tolere ediyoruz bir bilseniz :KK200::bicak:

Kulak tıpası işe yarayabilir.

bekarken ailemle beraber kaldığımda ben de böyle oluyordum. Hiç de halden anlamazdılar. Ayrı eve çıktım çok geçmeden. Tek sebep bu değildi tabi. Tek sebep bu olsa katlanırdım belki. işim de uzaktı ama gerçekten çok zor bir süreçti. Annem babam gece 2-3e kadar tv izler 10 da kalkarlar ben 5.30da kalkıyorum. Evin sessiz kaldığı süre 2 saat bu kadar kalitesiz bir uyku daha olamazdı. Bilmiyorum nasıl çözersiniz ama evdekilerle ciddi ciddi konuşmanız lazım ya. Gece 11de ses bitmeli evde.

Kan degerlerinize baktirsaniz mesele anlasilir aslinda. Normalde 5 saat uyku yeterli cunku. Benimki biraz ekstraya giriyor olabilir :KK66:

inanın insan alışınca daha fazla uyuyamaz hale geliyor ,insan çok ilginç bir organizma,neleri tolere ediyoruz bir bilseniz :KK200::bicak:

I-ıh ikna olmadım şahsen, bence siz zekisiniz ondan az uyuyorsunuz 😂

Böyle etrafımda az uyuyan birkaç kişiyi düşündüm şimdi konu açılınca, hepsinin kesişim kümesi normale göre daha zeki insanlar olmaları sanırım.

Kendimi de gömmüş oldum arada ama ne yapalım böyle kabul ettim kendimi de 😂

aksam 10 dan sonra kesinlikle mutfak toplamam bulaşık makinesi camasir makinesi caliştirmam. Apartmanımız calisan insanlarla dolu duvarlar cok ince insanlar bende dahil sessizlik istiyor belli bir saatten sonra.

zaten esim ben calisan oğlumda okula giden bireyler olduğumuz icin en gec 11 de yatarız. pandemide de bu boyle oldu cunku esin ise gidiyor biz uyumayinca uyuyamıyor. esim erken uyusa bile oğlumu en uzak odaya alır orada oyalarim uyanmasın diye.

Anneniz ve kardeşiniz cok bencil.

Annenizle acik acık konusmayı deneyin. Isinizin yorucu olduğunu erken kalktığınızı uykuya ihtiyacınızı olduğunu anlatın.

Benim annem ev hanimiydi ama tüm aile 10 da 11 de yatardık. cunku annemde erken kalkar bize babama kahvaltı hazırlardı sabah 7 de herkes ayakta olurdu bizim evde.

Kardesiniz hadi ergen diyelim annenizin sizi anlaması lazim.

Böyle etrafımda az uyuyan birkaç kişiyi düşündüm şimdi konu açılınca, hepsinin kesişim kümesi normale göre daha zeki insanlar olmaları sanırım.

estağfurullah efendim gerçekten mahçup oldum :))

ben de zorlanıyorum elbette ama kronik yorgunluğa bünyem alıştı galiba,ancak nöbet ertelerinde ölü gibi uyurum 10 saat falan :KK48: :KK48:

yani zamanım varsa asla 2-3 saat uyumam, mecburiyetten uyurum,yoksa uykuya bayılırım ,sağlıklı olan sizinki :KK200:

Ben üniversiteye gidene kadar dedem kışları bizde kalırdı.geceleri hiçbirimizi uyutmazdı.annem babam öğretmendi gece uykusuz sabah okula giderlerdi.çocukken anlamazdım da lisede üniversitede bana da zor gelirdi.ama canım dedeme hep sabrederdim.sabaha kadar moralini düzeltmeye çalışırdım.babamlar sen yat derlerdi bazen de onlar uyusun diye ben bakmaya çalışırdım .senin konun bambaşka da bu bana o günleri hatırlattı.senin böyle bir durum degil tabi keşke seni de düşünmeye çalışsalar.aslında en azından mutfak işiyle ugraşmasa annen.en rahatsız edici ses ordan oluyor

O kadar iyi anlıyorum ki.. Ben de uyku konusunda çok hassasım tık sesinde sinirlerim bozuluyor
Keşke biraz saygılı olsalar çalışıyorsunuz sabahın 7’sinde kalkıyorsunuz üstelik hava kapkaranlıkken..
Siz de sabah kalkınca güm güm ses yapın bırakın uyansınlar zaten sabaha karşı yatıp sabah yan gelir yatıyorlar

Yaaa valla alakasi yok,zekaysa hele bende hic yok 😂af buyrun hiyar gibi dusunmekten uyku diye bir kavram yok bende. Ornek vereyim,uzun yola cikacaksak gunler oncesinden kafamda bin tane sey dolanir benim. Onu mu alirim yanima,bunu mu hazirlarim,yolda ne yeriz,cocugu oyalayacak hangi oyuncagi koysam,evde tek tek liste yaparim sacmasapan😂 diyelim gece yarisi 2de cikilacaktir yola,ben o aksam erkenden yatar uyurum,saat falan hic kurmadan 01.30da uyanirim dugmesine basilmis robot gibi. Yatarken soylemem yeterli kendi kendime istedigim saatte uyanirim. Sanirim babam da benim gibiymis,ona cekmisim. Abuksubuk bir ise yaramayan bir durum.

Napiyorsun onca saat derseniz de oglum aksam 8.30da yatar uyur ben ondan sonra yemek yaparim,temizlik yaparim, utu yaparim,ertesi gun icin kiyafet hazirlarim. Kitap okurum,kulaklikla muzik dinlerim. Gecen gece geldiler bana kalktim koltuklarin yuzlerini cikardim yikadim,kuruttum yerine geri taktim. 😃

Eğer alışkanlıkları böyle ise konuşsanız da sizi kırmamak için iki gün dikkat etseler üçüncü gün yine dönerler eski hallerine. Bence siz kendinizce çözümler bulun. Kulak tıkacı, göz bantı gibi. Eğer kapınız eski ve iyi kapanmıyorsa, ya da ince vs ise odanıza kalın ve yeni bir kapı da taktırın

11 geç bir saat değil ki. Siz uyuyorsunuz diye sizin düzeninize uymak durumunda değiller. Kulak tıkacı fikrine katılıyorum. Benim eşim uyku tutmayınca gidip PlayStation oynuyor mesela, illa ben uyuyorum sen de yatakta put gibi dur uykunun gelmesini bekle diyemem ki. Benim de uyku tutmadığında gidip bitki çayı hazırladığım, süt kaynattığım çok olur. Eşim uyuyor diye mutfağa girmemem, hareket etmemem mi lazım?

Ben yaşıyorum😔 evde iki tane ergen var ve ne sabahları ne gündüzleri var. Sürekli mutfak oda arası gidip geliyorlar gece boyu. Gece uykusuz kalmayı geçtim sabah mutfağa bir giriyorum bulaşık diz boyu. Kafayı yememe ramak kaldı. Kendimi nerelere atsam bilemiyorum. O kadar mutsuzum ki. Bu süreç hiç bitmeyecek gibi geliyor

Back
X