Evden ayrılmaya karar verdim

Ben evimden çıktım kapıya da kimsenin gelmesini beklemiyorum açıkçası ben beş yil sonunda aldım bu karari
Canım yat dinlen. Bana sorarsan bir sure buraya da girme. Kendini iyi hisseder yada bir fikir istersen gir.

Kesin bir karar vermeden önce iyice bir dinlen. Sıcak bir duş al. Kendini güçlü hissedene dek esinle de görüşme. Bir evliliği bitirmeköyle kolay mı. 5 yıl harcamışsın düzelir diye. Kim bilir belki düzelir. Eşini de bırak herksi de. Kendinle başbaşa kal. Doğru karar ayrılmak mı yoksa gelirse ve hatasını anlamışsa affetmekmi. Salim kafa ile tekrar düşüneceksin tabiki. Ama şimdilik sağlığın için herşeyi bir kenara bırak biraz sakinleşmeye çalış. Sinirini bozacak yorumlar vs oluyor bak evet seni merak edenler var burda endiselenen ama olumsuz yorumlara cevap vererek dahada strese girme senin derdin sana yeter. Tez zamanda hayırlı karar neyse alman umuduyla. Allah yardımcın olsun

Dünkü tartismamizdan sonra ne desem ne yapsam boş diye düşünüyorum evden ayrılmaya karar verdim.beş sene mücadele verdim. emek verdik sevdik sekiz sene boyunca birbirimizi bekledik. evlendik yuvamiz yikilmasin dedim ama olmuyor.Eşim hep ben hep annem diyor başka birşey yok buraya cok konu açtım bilen bilir artık yapamıyorum.
Onun için tek önemli insan annesi ben yokum ailem yok.
Dün evde sakin sakin oturup kahve iciyorduk anneler günü önümüzdeki hafta dedi.bende evet dedim konuşmanın devamında annesi ile beraber anneler gününü planladıklarını anladim.kötü niyetli bi plan değil planları fakat eşimle k.v herşeyi Ben yokmusum gibi planladıkları için tepem attı buna rağmen alçak bi ses tonuyla beraber planlamamiz gerekmez miydi dedim.sadece bunu söyledim sen kimsin sana iyilik yaramıyor sana mi soracam annem seni insan evladı sanıyor o melek gibi kadın senin ne olduğunu bilmiyor v.s v.s bu ve bunun gibi bir çok laf söyledi.bunca lafa rağmen tamam yaparız planı ama ben belki başka birşey düşünmüştüm benim fikrimi biliyor musun dedim.sen kimsinki demeye devam etti.annesinin bize yaptiklari fedakarliklari gormuyormusum (oturduğumuz ev k.v nin)
Benim ailem ne fedakarlık yapıyormuş....annesi olmasa çadırda bile oturamazmisim. .cumartesi günü annemle kiz kardesim gelecekti ben cuma gunu çeker giderim dedi (kavga ettiğimiz icin) Bende beni bunlarla tehdit edemezsin git ama ben millet gelince böyle yapmıyorum surat asmiyorum evden ayrılmiyorum saygı gösteriyorum dedim (annesi sık gelir hatta burdan çıkmak istemez)
Annemi kastediyosan tabi gelecek ev onun ister gece dörtte gelir ister sabah gelir o ev sahibi senin ailen de gelir ama misafir statüsünde dedi.daha bir çok laf kalabalığı var ama fazla uzatmak istemiyorum.
Son olarakta ben babama küfür etmiş adamım istersem senin yedi sülalene küfür ederim dedi ben çok sinirlendim üstüne yürüdüm hadi etsene diye yakasından tuttum o da beni hirpaladi. Çantamı aldım çıktım evden saatlerce bi parkta oturdum .mesaj atmaya başladı nerdesin diye.Eve döndüm
Şu an uyuyor uyanınca konuşup gitcem çünkü dilekçe vermeyi düşünüyorum dün akşam akşam annemlerin üzülmesini istemedim .hemde konusmadan da evden ayrılmak istemedim bi kere daha gidip geri dönmüştüm bu seferde öyle anmasinlar. konuşup cikcam .
Annem daha bisey bilmiyor.Onun annesi de şu an sebebi bilmiyor ama kavga ettiğimizi boşanmaya karar verdiğimi söyledim uyanınca beni ara diye mesaj atmış .....paylaşmak istedim umarım doğru karar almismdir
daha neyi bekliyosun

Evlendikten sonra bi anneci bi oğulcu olurlar. Elin kizi geince iki tarafta kiymetli olur nedense.. Burda sen sonuna kadar haklisin ağirligini koy. Hem ailesine sygisizlik etme guzel agirla olan sana olsun ve ailene surat yapilsinn. Saygi herseyden once olmali. Kocanda da sayginin s si kalmamis.

Yani belki naif yapından belki de benim gereksiz kuruntumdan ama ben hala bu gidişi kesin gidişolarak görmüyorum, dediğim gibi belki kendimle kıyasladığımdan öyle,hani ben olsam böyle narince gider miydim bence hayır,sen 3 5 güne dönecek gibisin,suçlar gibi yazmıyorum bunu yarattığın his bu

Günaydın.
Bence sakin olması daha iyi minnie minnie 'nin.
Haklıyken haksız duruma düşmesin.
Bunaldıkça duşa gir.
Abdest al.
Namaz kıl.
Dua et.
Uyu arkadaşım bol bol dinlen.
İnşallah maddi sıkıntı da yoktır da hemen bir uzmana git,terapi iyi gelecektir.
Burada da psikologta da bol bol anlat, ağla, anlat, ağla...
İçinden ne geliyorsa yaz çiz,dinleriz biz seni...
Bundan sonra herşey çok güzel olsun inşallah.
Allahım yardımcın olsun inşallah...

Bir kere gidip geri dönmüşün.
Eğer ikinci kez aynı kararı aldıysan en azından kararından geri dönme.
Kendine saygın olsun biraz. Yani en azından 'kendinin' bari kendine saygısı olsun ki diğerleri sana artık saygısızlık yapamasın. Dik dur ve bu duruşunu bozma. Giderken bile suçlu gibi gitme.

Çok yormusum kendimi farkina varmadan.
Öğlen eşim uyanır uyanmaz yattığım odaya baktı gittiğimi düşündü .ona yarim saatligine dışarda bi isim oldugunu dönünce konusup evden ayrilacagimi söyledim çok şaşırdı kısa bi isim vardı hallettim hemen anneme telefon açtım durumu anlattım gel burnu surtsun nasıl istersen öyle yaparsın sonra dedi.ondan aldigim cesaretle eve döndüm eşimin dünkü halinden eser yok sakinlesmisti artık dayanamadığımi sabrının bittiğini söyledim gitmekle neyi cozeceksin dedi bende kalınca da bisey çözemiyorum herşey daha kötüye gidiyor dedim kimsenin evini de işgal etmek istemiyorum kendi evine gidiyorum dedim ufak bi çanta yaptim çıktım evden en azından ihtiyacım olan şeyleri aldım.annesi arayıp duruyordu ona da döndüm telefonla gel bize konuşalım dedi gelemem ben gidiyorum dedim bekle konuşalım dedi geldi bi yere oturduk konuşmam gereken ben degilim oğlun dedim söylemek istediğim bi kaç şey daha vardı soyledim

Hakkında hayırlısı olsun diliyorum tekrardan .. Şuan eminim kendini hafiflemiş hissediyorsundur ..
Zaman zaman belki canın çok acıyacak, zaman zaman da çok mutlu hissedeceksin .. Ama bir şekilde gececek ..
Maddi imkanın varsa bir terapiste git bence, kolay değil 5 yılını egoist bir adamla geçirdin .. Bol bol dua et, eski arkadaşlarınla görüş .. Evliyken yapamadığın, eşin yüzünden görüşemediğin herkesle görüşebilirsin ..
Allah'ım şu zor zamanlarında yardımcın olsun ..
Eğer eşine tekrar dönme durumun olursa da ona iyi bir ders vermeden asla dönme .. O kapıdan çıkarak senin de bir kişiliğin dayanma noktan olduğu kanıtladın aslında eşine .. Çünkü o tüm bunları yani seni hiçe saydı hep ..
Hayata yeniden başlamak değil aslında zor olan, o yeni hayata başlayamaya karar vermek ..

minnie minnie eşinin sakin karşılamasının nedeni, daha önce gidip dönmen.
yine tıpış tıpış geri döneceğini düşünüyor, çünkü çok düşüncesiz bencil ve egoist. kendisinde hata bulduğunu düşünmüyorum. senin naz kapris yaptığını düşünüyor bence.
o yüzden dönmeye karar versen bile eşini o evden kiraya çıkmaya ikna etmeden, söylediklerine pişman etmeden dönme.

Öğlen eşim uyanır uyanmaz yattığım odaya baktı gittiğimi düşündü .ona yarim saatligine dışarda bi isim oldugunu dönünce konusup evden ayrilacagimi söyledim çok şaşırdı kısa bi isim vardı hallettim hemen anneme telefon açtım durumu anlattım gel burnu surtsun nasıl istersen öyle yaparsın sonra dedi.ondan aldigim cesaretle eve döndüm eşimin dünkü halinden eser yok sakinlesmisti artık dayanamadığımi sabrının bittiğini söyledim gitmekle neyi cozeceksin dedi bende kalınca da bisey çözemiyorum herşey daha kötüye gidiyor dedim kimsenin evini de işgal etmek istemiyorum kendi evine gidiyorum dedim ufak bi çanta yaptim çıktım evden en azından ihtiyacım olan şeyleri aldım.annesi arayıp duruyordu ona da döndüm telefonla gel bize konuşalım dedi gelemem ben gidiyorum dedim bekle konuşalım dedi geldi bi yere oturduk konuşmam gereken ben degilim oğlun dedim söylemek istediğim bi kaç şey daha vardı soyledim
Hala annesiyle ne diye konuşuyorsun
O da sana çok çektirdi
Öküz ölünce ortaklık biter
Sen o öküzü tamamen bitirmemişsin demek ki, tabiri caizse

bence böyle sakin davranarak çok daha iyi yapıyorsun ben olsam yapamazdım, annemin evi girer de çıkar da sana mı soracak dediğinde elime çekiç alıp duvarları camları kırardım ama madem bu zamana kadar böyle sakin ilerledin, bitirişin de aynı şekilde olsun.

ben herkesin aksine sakın affetme geri dönme diyemiyorum. evden ayrılmakla çok iyi yaptın kesinlikle, niyetin de geri dönmek olmasın ama zaman neyi gösterir bilemeyiz. belki eşin sana annesinden ve evinden uzak mutlu bir yaşam teklifi ile gelir. o zaman bunu değerlendirmeyi düşünebilirsin belki. o anda düşünmezsen de senin kararın elbet ama sakince çekip gidişin ona en çok koyacak olanı bence..

Canim az önce konularina baktım. Sen bu adamı boşver. Neden? Çünkü kocan sorunlu, anasi sorunlu. Sen o evde değer görmüyorsun ama bunu hiçbir kadın haketmez. Baksana evine ilk baştan isinamamissin bile. Bence bu adamı çekme. Cocukta yok zaten. Mutlu olmaya odaklan. Sen bu adamla mutlu musun? Bu adamla ileride mutlu olma ihtimalin var mi? Kendin diyorsun anasi da garip anasi. Sen nesin bu durumda? Insan ne için evlenir aile olmak için? Aile olabildiniz mi? Hayir. Neden evlendin o zaman? Ben değmez diye düşünüyorum bu adama.

bu kaynana sizin evden çıkmazdı. şimdi niye eve gelmiyoda mesajlar atıpduruyo evine çağırıyo dışarda buluşup konuştunuz. oğluyla niye konuşmuyo

çocuk da yoksa henüz adamda da bi gelişme ümidi yoksa ayrılmak doğru olabilir. tavrı çok yanlış.Bu erkek annelerini hiç anlayamıyorum neden kabul edemiyorar oğullarının artık bi evi düzeni hayatı oldğunu

ben de erkek annesiyim, henüz küçük oğlum
burada yazılanları okudukça korkuyorum bende mi böyle olacağım diye
Allah'ım diyorum bana yol göster, sakın evlatlarımı mutsuz edecek bir anne yapma beni
vallahi korkuyorum artık okudukça...

ben de erkek annesiyim, henüz küçük oğlum
burada yazılanları okudukça korkuyorum bende mi böyle olacağım diye
Allah'ım diyorum bana yol göster, sakın evlatlarımı mutsuz edecek bir anne yapma beni
vallahi korkuyorum artık okudukça...

bunu bende zaman zaman düşünüyorum bence hobisi olmayan yada mutsuz evlilik yapan kadınlar ileride erkek çocuklarının evliliklerini kıskanıyorlar.

Back
X