• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evden istediğim gibi çıkamamak

işte ben de diyorum ki 40 yaşındaki kadının durumunu eş dost anlatmamalı , kendisi bunu başarmalı millette tamam tamam diyecek sonra yine ona carlayacak bu sefer milleti başıma topladını da carlamasına ekleyecek.
Ben evlendim ama anneme gidince hala tepemde.kocamla disarda gezeriz kapiyi kilitliycem ne zaman geliyorsunuz diye arar darlar .
Bu bayanda tez zamanda evden ayrılmalı.evden ayrılmak bile kar etmiyor bazılarına.konusmak ta bi ise yaramaz sanmıyorum

Anneniz normal değil. Kusura bakmayın ama 40 yaşına kadar buna ayak uydurduysaniz sizin psikolojiniz de normal kalmamış.
Mesajlarda kaçırmış olabilirim. Siz evlenseniz Anneniz tek mi kalacak? Yani sırf kendisine bağımlı olunsun, başka hayatı olmasın karsisindakinin, yalnız kalmasın diye böyle davranan sıkıntılı insanlar da var. O yüzden sordum
Evet ruhum çürüdü resmen. Tek kalmaz hayır onun için yapmıyor. Bence de normal değil hastalık seviyesinde

40 sene nasıl çözmediniz ki ayılıp bayılsınlar çalışıyor musunuz ne plursa olsun ayrı eve çıkın.

Anneniz hasta siz de annenizin bu abarti heraketlerine uyum saglayarak kendinizi hasta ediyorsunuz.
Kardesiinize karismiyor neden cunku kardesiniz sizin kadar sallamiyor.

Esimin annesine de her seye bayilir, tansiyonu cikar. Biz evlenirken de cikiyordu tansiyonu. Baska ulkeye tasinma karari aldigimizda da bayildi ayildi tansiyon aletiyle dolandi evin icinde bi ton konustu soylendi eşim sallamadi istedigi kadar bayilabilir dedi cikti isin icinden. Annesi de kendi kendine duzeldi.

Hayatinizi mahvetmissiniz boş yere.

işte ben de diyorum ki 40 yaşındaki kadının durumunu eş dost anlatmamalı , kendisi bunu başarmalı millette tamam tamam diyecek sonra yine ona carlayacak bu sefer milleti başıma topladını da carlamasına ekleyecek.
Yahu orası öyle ben de sizin gibi düşünüyorum. Ancak şimdiye kadar neden başaramadı o zaman? Yani koca kadın sonuçta değil mi? Kendisi gitsin halletsin mantıklı evet ancak gerekirse diyorum sözü geçen birini devreye soksun.

Normal değil kesinlikle. Anneniz karışmaya alışmış ve sizi serbest bırakmak kontrolü dışında kalacak bundan çekiniyor çünkü buna alışmış bunu değiştirmek, güven vermek, sınır çizmek sizin elinizde.

Yahu orası öyle ben de sizin gibi düşünüyorum. Ancak şimdiye kadar neden başaramadı o zaman? Yani koca kadın sonuçta değil mi? Kendisi gitsin halletsin mantıklı evet ancak gerekirse diyorum sözü geçen birini devreye soksun.
annesi ekmeğini öyle yemiş alışmış bu başkaldırıyı 40 yıl yapamamış 41. yıl yapsın ki annesi de bu uyandı desin umarım başarır.

Anneniz hasta siz de annenizin bu abarti heraketlerine uyum saglayarak kendinizi hasta ediyorsunuz.
Kardesiinize karismiyor neden cunku kardesiniz sizin kadar sallamiyor.

Esimin annesine de her seye bayilir, tansiyonu cikar. Biz evlenirken de cikiyordu tansiyonu. Baska ulkeye tasinma karari aldigimizda da bayildi ayildi tansiyon aletiyle dolandi evin icinde bi ton konustu soylendi eşim sallamadi istedigi kadar bayilabilir dedi cikti isin icinden. Annesi de kendi kendine duzeldi.

Hayatinizi mahvetmissiniz boş yere.
Haklısınız. Cesaret ve bir de sabır lazım bana çokça.
Bir arkadaşımla cuma-pazar bir yerde kalmak istiyoruz. İlk denemem ve baş kaldırış bu olacak 🤭
Abes değil değil mi abartılı bir istek değil yani?

Annenizde ciddi sorun var. Yaşınızı almış koskoca kadınsınız. Bu yaştan sonra annenizden izin falan istemeyin. Ergen olsanız hadi neyse ama o yaşı çoktan geçmişsiniz
Benim evimdeysen( onun eviymiş) benim sözüm geçer diyor. Yapmalıyım evet bıktım bu durumdan

Normal değil kesinlikle. Anneniz karışmaya alışmış ve sizi serbest bırakmak kontrolü dışında kalacak bundan çekiniyor çünkü buna alışmış bunu değiştirmek, güven vermek, sınır çizmek sizin elinizde.
Buna çok geç kaldım ama bastırmış beni çoktan. Değiştirecem umuyorum

Ağzınızı acmazsaniz kimse size hakkınızı vermez. Siz kendinizi savunmazsaniz kimde sizin hakkınızı savunmaz. Üniversite sonrasi giriş çıkış saatlerimi kendim belirledim. Bugün akşam 10 da gelirim ya da minibüs geç gelir 12 de anca evde olurum gibi gibi. Sorun çıkarttılar bazen. Ben de çıkarttım karşılık olarak. Susup oturacak değildim. Evlendim kız arkadaşımla çıkarım. Eşim müsaitse alır yoksa taksiye biner dönerim. Rakı içmeye de giderim kahveciden 11 de dönerim. Sabahlamiyorum ama kendimi de kasmiyorum

Haklısınız. Cesaret ve bir de sabır lazım bana çokça.
Bir arkadaşımla cuma-pazar bir yerde kalmak istiyoruz. İlk denemem ve baş kaldırış bu olacak 🤭
Abes değil değil mi abartılı bir istek değil yani?

Tabi ki abartili değil. Ben 18 yaşimda arkadaslarimla tatile gittim. Erkek arkadaslarimla sehir disina kampa tatile gittim.
Bazen eve sabah geldim...
Birak ayiliyor mu bayiliyor mu naparsa yapsin tedavi olsun. Gidin hayatinizi yaşayin.
Takmadiginizda birakaacak bu sacma heraketleri.

Konunuzu okurken sizin adınıza üzüldüm. Konuya verdiğiniz cevaplara bakılırsa bu durumun doğru olmadığının sizde farkındasınız. Mantıklı biri olduğunuz belli. Annenizin sizi 40 yaşında yönlendirmesi gerçekten saçmalık ötesi. Bu şekilde devam ederse sizin özgüveniz bile doğal olarak etkilenir: Ben ayrı eve çıkmanız taraftarıyım. Anneniz ile yaşarsanız bu şekilde devam edeceğini düşünüyorum.

Ağzınızı acmazsaniz kimse size hakkınızı vermez. Siz kendinizi savunmazsaniz kimde sizin hakkınızı savunmaz. Üniversite sonrasi giriş çıkış saatlerimi kendim belirledim. Bugün akşam 10 da gelirim ya da minibüs geç gelir 12 de anca evde olurum gibi gibi. Sorun çıkarttılar bazen. Ben de çıkarttım karşılık olarak. Susup oturacak değildim. Evlendim kız arkadaşımla çıkarım. Eşim müsaitse alır yoksa taksiye biner dönerim. Rakı içmeye de giderim kahveciden 11 de dönerim. Sabahlamiyorum ama kendimi de kasmiyorum
Ne güzel siz zamanında tepkinizi ve sınırınızı koymuşsunuz. Takdir ettim

Tabi ki abartili değil. Ben 18 yaşimda arkadaslarimla tatile gittim. Erkek arkadaslarimla sehir disina kampa tatile gittim.
Bazen eve sabah geldim...
Birak ayiliyor mu bayiliyor mu naparsa yapsin tedavi olsun. Gidin hayatinizi yaşayin.
Takmadiginizda birakaacak bu sacma heraketleri.
Umarım bırakır. Bırakmak zorunda. Bırakmasa da kendi bilir artık. Teşekkür ederim

Konunuzu okurken sizin adınıza üzüldüm. Konuya verdiğiniz cevaplara bakılırsa bu durumun doğru olmadığının sizde farkındasınız. Mantıklı biri olduğunuz belli. Annenizin sizi 40 yaşında yönlendirmesi gerçekten saçmalık ötesi. Bu şekilde devam ederse sizin özgüveniz bile doğal olarak etkilenir: Ben ayrı eve çıkmanız taraftarıyım. Anneniz ile yaşarsanız bu şekilde devam edeceğini düşünüyorum.
Teşekkür ederim ilginiz ve övgünüz için. Çok istiyorum kendi evim olsun. Arkadaşım çağırınca hemen giyinip çıkayım, veya ben ona diyeyim hadi gel. Umarım olur ✨

Çok haklısınız :KK43: lütfen cesaretiniz olsun kendinize yeni bir hayat kurmaya bakın. Anneniz size kötü niyetli değil, ancak sizi hastalıklı derecede kontrol altına almış. Anneniz sağlıklı düşünmüyor ciddi anksiyete sorunu var gibi duruyor.

Back
X