• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evden kurumsalda çalışıp bebek büyüten annelerimiz var mı?

kediannesiyiim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2024
17
44
3
Kurumsalda diye belirtme sebebim aslında çalışma saatlerinin 9 saat olması ve günün belli kısmını kaplaması.
Deneyimlerinizi bekliyorum bebek planlarken merak ediyorum sürecin nasıl ilerlediğini:)

Kurumsalda diye belirtme sebebim aslında çalışma saatlerinin 9 saat olması ve günün belli kısmını kaplaması.
Deneyimlerinizi bekliyorum bebek planlarken merak ediyorum sürecin nasıl ilerlediğini:)
Kurumsal olmasa da sabah 9 akşam 6 çalışıyorum, tabiki zor oluyor. Hiçbir şey yetişmiyor, evde de işte de her iş yarım kalıyor ama ilk yıllar böyle normaldir, bebek büyüdükçe işler değişecektir diye düşünüyorum.
Bakıcı ablamiz var, ailelerimiz uzakta. Bebeğe bakacak güvenilir kimseniz yoksa o süreç çok yıpratıcı olacaktır, güvenilir kişi bulmak kolay değildi bizim için.
Sormak istediğiniz bir şey olursa çekinmeyin

Genellikle evden çalıştığım bir işim var. Bebeğim kreşte olmadığında, evde eşim bakarken bile çalışamıyorum öyle söyleyeyim. Tabii ki bebekten bebeğe de değişir, ancak benim içeride olduğumu bildiğinden devamlı benim yanımda kalmak istiyor haklı olarak. O nedenle hem çalışmak hem de tek başınıza bebek bakmak çok çok zor olur bence aynı anda. Yine de olabilir tabii ki :)

Bence işin dinamikleriyle ve bebekle alakalı kolay ve zorluğu.
Bebeğim 5 aylıkken başladım işe, o zaman işler yoğun değildi bebeğimin kendi kendine oyalandığı ve uyuduğu saatler bana çalışmak için yeterliydi ama şimdi iş yoğunlaştı o yüzden 3-4 saat yetmiyor annemden destek almaya başladım bebeğim de 8,5 aylık oldu yine çok zor bi bebek olmadığından nispeten kolay çalışmak.

Back
X