• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eve dadanan çocuk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Oğlum parktan eve ailesini ve kendini tanımadığım ilk defa gördüğüm biriyle gelse sorumsuzluk edip eve almam tabi ki. Belki annesi saatlerce arayacak, kaçırıldo diyecek.

Siz çocuğunuz elinden tutup getirdiği yabancı birini direkt eve mi alıyorsunuz? Sizce bu anormal değil mi?
Aynı şekilde bende asla kabul edemem böyle bir sorumluluğu.Gerekirse o an kendi çocuğumu da alıp bahçeye inerim. Dışarda oynasınlar

Daha önce oğlum bahçede oynarken bir komşuya (adamı uzaktan taniyoruz adını dahi bilmeyiz )yardım etmiş posetlerine
Adamın apartman kapısına kadar götürmüş poşetleri ...

Daha önce adamin mahalledeki çocuklara olan ilgisi yakınlığı dikkatimi çekiyordu !

Oğlumun poşetleri ona yardım için evine kadar igttigini duyduğumda bişey yokmuş gibi davranıp eşime anlattım durumu ..

Adam normal birine benzemiyor dedim ...eşim bayağı anlattı çocuklara ...

İşte ayağın takilir düşersin adam da korkar ne yapacağını bilemez...yada evin bir uerinde kilitli kalırsın başına bir iş gelir falan diye böyle biseyler anlattı ....

Benim o zaman bile aklım basimdan gitti ya çocuğa bişey yaptıysa diye ...

Kadın ya umursamaz yada o çocuğa bakamauacak kadar başka bir çocukla meşgul kesin
Yani kaç çocuklu kadınlar var ama her çocuklarına sahip çıkıyorlar. El kapısında çocuğu dolaşan annenin bir bahanesi olamaz. Sizde tek başına bahçeye bırakmayın herşey bir anda oluyor zaten.

Yani kaç çocuklu kadınlar var ama her çocuklarına sahip çıkıyorlar. El kapısında çocuğu dolaşan annenin bir bahanesi olamaz. Sizde tek başına bahçeye bırakmayın herşey bir anda oluyor zaten.
Aynen öyle ama adamın cocuklara yaklaşımı farklı onlarla top oyniyor mesela yada her konuda konisuyor onlarla zaten o olaydan sonra daha gitmeyeceksin dedim o yanınıza gelirse eve gel dedim ...

Gerçekten cok karışık ve kötü bir dünya var şuan bir sonraki adımını kestiremiyorsin bazı insanlarin

Merhabalar,oğlumun arada sırada parkta oynadığı bir çocuk var.Bu çocuk bir kaç defa oğlumla bize geldiler bu arada oğlum 6yaşında diğer çocuk 7 8 yaşkarında.neyse bize geldiklerinde oynarlar yemeklerini filan yediririm ama bu çocuk geldim mi gitmek bilmiyor hava kararan kadar oturur,evde kafasına göre takılır sesimi çıkarmam.
Annen merak eder seni hadi artık git diyorum gitmiyor resmen zorla gönderiyorum bu arada annesini de tanımıyorum.
Daha sonraki günler hergün günde 2 3 defa gelmeye başladı. Çocuk akşama kadar bizde annesi çıkıp da çocuğum nerde demiyor nezaman gelse açım diyo annen sana yemek yapmıyor mu diyorum yoo 2 gün önce yapmıştı ama bugün yapar mı bilmiyorum diyo.Dün 3 defa kapıya geldi her zaman müsait olmuyorum özellikle açmadım kapıyı.Eşimde home offis çalışıyor açıkcası rahatsız oluyor gürültüden.

Neyse bu sabah yatak odamda yatağımın yanında buldum çocuğu.uyuyordum sabah 10.kapıya vurmuş oğlumda açıyo hemen kapı kilitli ama açmış.Bi de gülerek ben geldiiim diyo.hoşgeldin dedim kahvaltı hazırladım yedik beraber,biraz oynadılar oğlumla,sonra evine gönderdim.
Öğlen tekrar kapı çalıyo ve çocuk tekrar bizim evde. karnım acıktı dedi tekrar yemek hazırladım yedi.
Asıl çıldırdığım nokta bu çocuk oğluma diyor ki hadi banyoya gidelim dişlerimizi fırçalayalım bende mutfaktaydım hemen koştum bir baktım benim diş fırçamı almış dişini fırçalamaya çalışıyo oğlum da hayır o annemin diş fırçası onu ağzına süremezsin diye bağrıyo.neyse biraz kızdım sakın başkasının fırçasını bi daha ağzına sürme dedim hadi annen merak eder sen evine git dedim
Biraz uzun oldu kusura bakmayın.Ben bu çocuğun ayağını nasıl kesebilirim gerçektende evden çıkmaz oldu kapıyı açmasam yumrukkarıyla vuruyo açana kadar ayrılmıyo.Annesiyle konuşmayı düşünüyorum artık.
Annesini tanımadığınız çocuğu günlerce ve saatlerce eve almak iyi cesaret. Annesi sizdrn şikayetçi olsa ceza alırsınız ben size diyim

O kadar haklısınız ki hislerine tercüman oldunuz teşekkür ediyorum
Hanımefendi gibi takılmayacaksınız onların seviyesine düşüp ağzınıza ne geliyorsa söyleyeceksiniz...
Fikir almaya gelmiştim ama karşılaştığım tepkilere bak..
Anneliğimi sorgulayan kar mı dersiniz
Üç kuruşluk aklıyla zekamı sorgulayanlar mı dersiniz...
Utanmasalar çocuğun ağzını burnunu kır gönder diyecekler çok yazık...
Benim anlamadığım burda yorum yazan çoğu üye arkadaşım anne ve anne olmak çocuklarına duydukları bağımlılığı arttırıp bencilleştirmiş onun da bir çocuk olduğunu fark bile edememişler belki o sizin çocuğunuz olabilirdi kimse ailesini seçmiyor maalesef. Sert elestilerde bulunan suçlayıcı konuşan bireyler psikolojide bile sevgisiz bir ortama sahip olmalarından ya da hayatlarında psikolojilerini etkileyen ciddi problemlerden kaynaklı saldırgan davranışlar gösterdiğini savunur. Evet çok fazla art niyetli insanlar var ve sürekli gözetim şüphecilik bilinç altını yoruyor kişiyi agresif yapıor olabilir ama sağlıklı bireyler yetiştirmek için sağlıklı anne baba olmak zorundayız. Bu kişilerin bu kadar çok olması tamamen hukuk sistemi ile alakalı insanlar artık kötü düşünmekten insan olmanın gerekliligini unuttu oysa iyilik yapmayan birini mutlu etmeyen bi insanın duygusal olarak bencilleşmesine sebep olur ve birine bi su almış olmak çok büyük iyilik yaptığı hissiyatını oluşturur oysa birini mutlu etmek kişiyide mutlu eder. Bu kadar pislik insanların olması olay adaletsiz bir ülke olması ve bu insanların psikolojilerini etkiliyor artık

O kadar haklısınız ki hislerine tercüman oldunuz teşekkür ediyorum
Hanımefendi gibi takılmayacaksınız onların seviyesine düşüp ağzınıza ne geliyorsa söyleyeceksiniz...
Fikir almaya gelmiştim ama karşılaştığım tepkilere bak..
Anneliğimi sorgulayan kar mı dersiniz
Üç kuruşluk aklıyla zekamı sorgulayanlar mı dersiniz...
Utanmasalar çocuğun ağzını burnunu kır gönder diyecekler çok yazık...
Aynen öyle hele bir daha gelsin kapımıza bak ne yapacağım ben ona demenizi beklerler gibi aynı

Benim anlamadığım burda yorum yazan çoğu üye arkadaşım anne ve anne olmak çocuklarına duydukları bağımlılığı arttırıp bencilleştirmiş onun da bir çocuk olduğunu fark bile edememişler belki o sizin çocuğunuz olabilirdi kimse ailesini seçmiyor maalesef. Sert elestilerde bulunan suçlayıcı konuşan bireyler psikolojide bile sevgisiz bir ortama sahip olmalarından ya da hayatlarında psikolojilerini etkileyen ciddi problemlerden kaynaklı saldırgan davranışlar gösterdiğini savunur. Evet çok fazla art niyetli insanlar var ve sürekli gözetim şüphecilik bilinç altını yoruyor kişiyi agresif yapıor olabilir ama sağlıklı bireyler yetiştirmek için sağlıklı anne baba olmak zorundayız. Bu kişilerin bu kadar çok olması tamamen hukuk sistemi ile alakalı insanlar artık kötü düşünmekten insan olmanın gerekliligini unuttu oysa iyilik yapmayan birini mutlu etmeyen bi insanın duygusal olarak bencilleşmesine sebep olur ve birine bi su almış olmak çok büyük iyilik yaptığı hissiyatını oluşturur oysa birini mutlu etmek kişiyide mutlu eder olay tamamen adaletsiz bir ülke
Vallahi nokta atışları yaptınız muhteşemsiniz 👏🏻👏🏻çok doğru söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum.

Vallahi nokta atışları yaptınız muhteşemsiniz 👏🏻👏🏻çok doğru söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum.
Ben artık polis gelirse suçlusunuz bilmem ne gibi adaletsiz sisteme göre yaşamı kosullandıran bireylerden ve bu şekilde de çocuk yetiştirilmesi olayından çok rahatsız oluyorum. Hukuk adalet doğruyu bulmak zorunda. hukuk ailesi tarafından bakilmayan bir çocuğun evime gelip yemek yemesini problem edip gerçekten tecavüze uğrayan çocukların zanlılarını salmasın önce ,
biz toplum olarak adaletsizliği kedinin kumu örtmesi gibi örtmeye devam edersek kimsede ne sevgi kalacak ne psikoloji üstüne çocuklarımızın psikolojilerini bozup kordugumuz o pislikler dışarda dolaşacak.

Ben artık polis gelirse suçlusunuz bilmem ne gibi adaletsiz sisteme göre yaşamı kosullandıran bireylerden ve bu şekilde de çocuk yetiştirilmesi olayından çok rahatsız oluyorum. Hukuk adalet doğruyu bulmak zorunda. hukuk ailesi tarafından bakilmayan bir çocuğun evime gelip yemek yemesini problem edip gerçekten tecavüze uğrayan çocukların zanlılarını salmasın önce ,
biz toplum olarak adaletsizliği kedinin kumu örtmesi gibi örtmeye devam edersek kimsede ne sevgi kalacak ne psikoloji üstüne çocuklarımızın psikolojilerini bozup kordugumuz o pislikler dışarda dolaşacak.
Vallahi daha ne denir ki çok güzel tespitler yaptınız hukuk sistemi yanlış ama toplum olarak duyarsız olduk o bir gerçek hani bir bayan eşi tarafından boğazı kesilerek öldürüldü o mekanda da kameraya çektiler yahu terlik ayakkabı da mı fırlatamadın o insana sandalyeyi fırlat telefonu fırlat kameraya çekmek nedir Allahım korusun kimse kimseye yardım etmiyor artık bana dokunmayan yılan bin yaşasın yazlığımızda apartman girişinde kızım bebek arabasından düştü ben biraz bağırdım bi kişi de çıkıp noluyor acaba demedi kızım baya ağlamıştı kimse kimseyi tanımıyor selam dahi verilmiyor farklı kültürlerdeki insanlar yolda tanımadıklarına bile Hello diyor selam bile vermez olduk bırakın iyiliği efenim

Vallahi daha ne denir ki çok güzel tespitler yaptınız hukuk sistemi yanlış ama toplum olarak duyarsız olduk o bir gerçek hani bir bayan eşi tarafından boğazı kesilerek öldürüldü o mekanda da kameraya çektiler yahu terlik ayakkabı da mı fırlatamadın o insana sandalyeyi fırlat telefonu fırlat kameraya çekmek nedir Allahım korusun kimse kimseye yardım etmiyor artık bana dokunmayan yılan bin yaşasın yazlığımızda apartman girişinde kızım bebek arabasından düştü ben biraz bağırdım bi kişi de çıkıp noluyor acaba demedi kızım baya ağlamıştı kimse kimseyi tanımıyor selam dahi verilmiyor farklı kültürlerdeki insanlar yolda tanımadıklarına bile Hello diyor selam bile vermez olduk bırakın iyiliği efenim

Ben size bi tane söyleyeyim otogarda kan davası yüzünden iki adam 20 yaşında çocuğun birini bıçakladı ambulans onu kurtarmasın diye çocuğun basında durdu polisler müdahale etmedi ya da edemedi. Çocuğunuza da çok üzüldüm geçmiş geçmiş olsun

Agzin acik okudum, cocugunu merak etmeyen nerde oldugunu bilmeyen vede cocugun surekli karnin ac olmasi.. yazik gunah birsy diyemiyorum. Sizede kizamiyorum iyi niyeten ses cikarmamissiniz en bastan sonra gel gitler cok oluncada baş edememissiniz belli ki. Ama hissetigim kadari ile cocugu bilincli gonderiyor annesi kotu niyetlide olabilir bilemem ama cocugun tutun elinden evine gidin annesiyle konusun heryere oyle rahatca gitmesine izin vermesin. Su devirde etraf sapık,cocuk tecavuzcu binbir felaketle dolu ve cok fazla duyar olduk haberlerden. Allah korusun basina kotu bir olay gelir size kalır ugasirsiniz.

Meb'den Önerilen ; Öğretmenler uzaktan eğitim derslerinde "ögrenci izni olmadan " kameralari açmamalılar

Amaç : çocukların "özel hayatın sınırlarını " öğrenmeleri , ögretmenleri dahi olsa, sadece kameradan dahi olsa kişisel alan sınırlarını korumalarını hatirlatma

Bu sırada bazı veliler ; gel yavrum karnını doyurayim, evimizde takıl, anan baban kimse kim ilgilenmiyorum, aa yine mi geldin hem de yatak odamiza, acsan yemek yapayim...

Amaç: 404 not found!

Diğer bazı veliler ; sabah 8 "hadi git oğlum sokakta oyna" ... aksam 10 " aa geldin mi oğlum, hadi git yat"

O Çocuğu dünyaya getirme amacı : 404 not found!

Bu ülkeye çok fırın gerek, çook ekmek yemeli bazıları!

Meb'den Önerilen ; Öğretmenler uzaktan eğitim derslerinde "ögrenci izni olmadan " kameralari açmamalılar

Amaç : çocukların "özel hayatın sınırlarını " öğrenmeleri , ögretmenleri dahi olsa, sadece kameradan dahi olsa kişisel alan sınırlarını korumalarını hatirlatma

Bu sırada bazı veliler ; gel yavrum karnını doyurayim, evimizde takıl, anan baban kimse kim ilgilenmiyorum, aa yine mi geldin hem de yatak odamiza, acsan yemek yapayim...

Amaç: 404 not found!

Diğer bazı veliler ; sabah 8 "hadi git oğlum sokakta oyna" ... aksam 10 " aa geldin mi oğlum, hadi git yat"

O Çocuğu dünyaya getirme amacı : 404 not found!

Bu ülkeye çok fırın gerek, çook ekmek yemeli bazıları!
Salçalı ekmek yesinler herşey o salçalı ekmekte salçalı ekmek yemedikleri için böyleler

O degilde yorumlari okuyunca güzel bir cocukluk gecirmisim diye düsündüm :KK51:
Bizim zamanimizda komsu cocuklar birbirinin evlerine gidiyordu. Yalniz aileler birbirini taniyordu tabiki. Ki bu bence cok önemli. Ama hic öyle aman elalemin cocuguna birsey olur basima kalir diye büyük bir tedirginlik yoktu. Yani vardida ama cocuklari birbirinden uzak tutacak sekilde yoktu.
Elbet büyüklere daha cok sorumluluk düsüyor komsu cocuklarini misafir edince ama en azindan bunu göze alanlar vardi. Cunki aksi olsaydi cocuklar birbirinden uzak kalacak.

Yani herseyin bir dozu var bence. Cocuklara elbet dogruyu yanlisi anlatmali. Elbet aileler birbirini tanimali. Ama cocuklarin da cocuklugunu elden almamaya calismali.

Bir cocugu korkuyla büyütmek fanusa kapatir gibi veya steril bir ortamda yetistirmeye calismak yanlis.
Uygun ortam varsa veys olusturulmussa cocuklari bukadar kati yetistirmeyi dogru bulmuyorum.

Normal yasantimizi müge anli tadinda korkunc seylerle her an karsilacakmis gibi yasamayalim bence de.

Orta yol ve akli selimiyet iyidir.

Konu sahibine gelince de.. iyi niyetinizden süphem yok. Güzel bir annesiniz. Paranoyak fikirleriniz olmadigi icin bu sizi kötü anne yapmaz.
Ama bir tik daha temkinli olun yinede. Ailelerin birbirini tanimasi önemli cunki.

Çocuk başkalarında bulmadığı rahatlığı huzuru sizin evde bulmuş ne güzel.
Ama birdahaki sefere çocuk geldiğinde sizde onunla onun evine gidin bi bakın, çocuğun annesinin bukadar ilgisiz olmasının altında ne yatıyor bi öğrenme çalışınız. Belkide şiddete maruz kalıyor yavrucak, evden kaçıyor. Çocuk hizmetlerini aramanız gerekirse ararsınız vicdanınız rahatlar.

2 çocuğa da derken?bakın her türlü eleştiriye açığım ama şu an saçmalıyorsunuz.evet ben de gelmesinden rahatsızım ama çocuk açım diyor ve benim vicdanım rahat etmedi yemeğini yedirdim ilgilendim.Beni o kadınla aynı kefeye koyup yargılama hakkınız yok.ben çocuğumu kimsenin evine göndermedim göndermem.
O zaman biraz empati yapın hanımefendi. Sizin cocugunuzun yabancı bir eve girmesi yanlışsa. O cocugu kendi çocuğunuz gibi düşünüp en bastan eve kabul etmeyecektiniz

İnanamıyorum. bir çocuğu annesinin izni olmadan nasıl evinize alırsınız. Çocuğunuz evde daha iyi vakit geçirsin diyemi. Bu duruma şahit olsam sizi sikayet ederdim
"Annesinin izni olmadan" mı? çocuğun annesi bile ortalıkta yok, o anneden bi haber.
Neyseki çocuk kötü bi aileye denk gelmemiş diyebilirsiniz. Ama siz şikayet edermişsiniz, enteresan.

Siz halen neyi savunuyorsunuz anlamiyorum. Resit olmayan bir cocugu ailesinden habersiz eve almak bir suctur. SUC. Hoplasanda ziplasanda bu boyledir. Eger konu sahibi gercekten bukadar merhametli ise. O cocugu alir evine gider ailesiyle tanisir. Anne umursamiyor olsa bile sormak zorundadir bize gelmesi uygunmu degilmi diye. Karsi tarafin hatali davranasilari bIzi ilgilendirmez ama bizim yaptiklarimiz bizi ilgilendirir. Bu bir sorumluluktur. Konusahibinn oglu ise ne anlamis olurdu bu durumdan? 1. Eve rastgele biri alinmaz. 2. Muhtac insanlar gozetilir 3. Dogru hareket etmek/usul ogrenmek.
Ama anladigim kadariyla konu sahibi biraz sikilmis gibi cocugun sik sik gelmesinden. Dedigim gibi yoksa gider tanisirdi zaten aileyle. O kapiya bu kapiya gitmismi gitmemismi umursamiyorda. Bumu duyarlilik, merhametlik?. Nasil bir ortamda buyuyor cocuk? Neden ev ev geziyor? Neden ac? Belki annesi calisiyor cocuga bakan kisi saliyor disari. BeLki annesi yok uvey annesi var. Aileyi kibar bir dille tembihlemek gerek. Olsbileceklerden bahsetmek gerek vs vs. Duyarlilik budur

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X