Eve gelen misafir ve sonrası

eeh

Benim güzel kızlarım
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2018
81
156
8
39
Dün akşam misafirim vardı. Uzun zamandır gelmek istediler fırsat olmadı geçen aradılar gelicez diye tamam dedim hazırlığımı yaptım. Gelenler üç kişi üçte çocuk. Bendede var iki çocuk biri daha bir yaşında üstelik. Benim sıkıntım bu gelen arkadaşlarımdan bitanesi çocuklarıyla hiç ilgilenmedi herşeyi ellerinde gezerek yediler sofra bezi sermiştim çocuklara ama sofra bezinden geri kalan heryer batmış. Şu anda ayağımı bastığım heryerde kurabiye var. Heryer çikolata ve ben aşırı rahatsızım bu durumdan. Neden bi insan çocuğuyla ilgilenmez arkadaş ya yemin ediyorum çocuk yemiş yemiş ellerini kızımın dolaplarına sürmüş ben şimdi oturmuş nasıl temizlesem diye düşünüyorum. O kadar sinir oldum ki. Üstelik kadın benim nasıl titiz ve temiz olduğumu yakınen bilir dikkat etmesi gerekirdi diye düşünüyorum. Tamam tabiki misafir gelince ev dağılır mutfak batar ama benimki bomba düşmüş gibi oldu. Arkadaşımında gönlü kırılsın istemiyorum ama her geldiğinde böyle oluyo. Ne yapmamı tavsiye edersiniz.

İnanın kaç kez söyledim üstelik kendi kızımada dedim annecim oturarak yiyin diye
Direk onun çocuklarına desem yanlış anlar misafir sonuçta ayıp etmiyim dedim ama o hiç oralı olmadı

Dışarıda buluşalım diyin?

Ben olsam açar bi şarkı temizliğimi yaparım
Bir daha da sorumsuz arkadaş kabul etmem evime
Ha oldu ki emrivaki yaptı geldi diyelim
Diğer odaların kapılarını kilitlerim çocukları durmadan uyarırım kim olmaması gerektiği gibi davranıyorsa uyarırım anası uyarmıyorsa görev bana düşer öyle ayıp olur diye oturup izleyemem sabrım taşar benim
Ve çikolata kurabiye kek falan yapmam olar geldiğinde
Dökülme ihtimali az şeyler; börek makarna köfte gibi gibi

Teyzecim ayakta yemek yenilmez çok ayıp gel burda biz sizinle ilgilenelim beraber yiyelim diye ikaz edebilirsin ben öyle yapıyorum kırılan da olmuyor kırılacak insan cocuguyla ilgilenir laf söz gelmesin de kirilmayayim diye ona zahmet

İnanın kaç kez söyledim üstelik kendi kızımada dedim annecim oturarak yiyin diye
Direk onun çocuklarına desem yanlış anlar misafir sonuçta ayıp etmiyim dedim ama o hiç oralı olmadı

Niye ayip olsun? Misafir misafirliğine bilmez ise elbette diyeceksin. Gerekirse sert bir şekilde. Eğer kurabiye ile gezmek isteyip ve oturup yemiyorsa o kurabiyeyi elinden alirdim.

Binbir zahmet ile evi temizle sonra çocuk gelsin mahv etsin, annede laklak etmenin derdine düşsün. Buna ben olsam göz yummazdim.

Yapacak bşy yok.

Şimdi arayıp söylersen rahatsız da olurlar.
Bir daha davet etmezsiniz gerekirse.

benımde var etrafımda boyle kısıler
ben onları dısarda cafeye davet edıyorum
kımse kusura bakmasın ev ortamının tadını cıkarmak ıcın evıme cagırırım
sonrasında soylenıp yorulup pısman olacagım kısılerı evıme cagırmam

Açık açık söyleyeceksiniz.
Arkadaşıma nasıl söylerim die düşünmeyeceksiniz, çünkü arkadaşınız gördüğünüz gibi sizi hiç düşünmüyor.
Böyleleri alınacaksa alınsın bir daha da gelmesin.
Çocukları olan arkadaşlarım salonları kirlenmesin die salonlarını kapattılar, benim salonumda cirit artırıyorlar çocuklarına, daha neler neler.
Bunu yaptıran arkadaşıma başka arkadaşımı örnek göstererek dert yandım ama benim ki yapmadı dedi. Yarım ağız gülünce bozuldu. Gelmek istedi kabul etmedim.

yapacağınız şey bu kadar yumuşak yüzlü olmamak.aman alınır mı kırılır mı diye düşünmemek.onlar "misafir". misafir misafirliğini bilecek.gerekirse çocuğu sertçe uyaracaksın.baktın anlamıyor annesine gidiceksin "x bakar mısın bak böyle böyle oluyor sen yediriver " diye konuşucaksın.ensesine vur ağzından lokmasını al tarzında ev sahibi olunca gerçekten tepene çıkıyorlar.ben eminim ki o kişi bir başkasının evinde çocuğuna sahip çıkıyor ama senin yumuşak yüzün yüzünden sen bunları çekiyorsun.uzuun bir süre de misafir kabul etme böylesini.kolay gelsin şimdiden.

Çocukların annelerine açık açık söyleyin. Çocuklarınızı uyarın etraf batıyor toplayamıyorum falan deyin. Onlar sizi düşünmüyorsa siz de onların kırılıp kirilmayacagini düşünmeyin. Sonuç olarak sizin eviniz çocukların savaş alanı olmamalı. Ayrıca misafirleriniz emrivaki yapmışlar. Bu da çok saygısızca.

Vallaha ne yalan söyliyim ben çocuk olunca pek yadirgamiyorum.. Annenin dikkatsizligi evet ama belki o da sobete dalıp unuttu. Veya biraz kafa dinliyim demiştir. Benim küçük kuzenim bir kere yatak odama girmişti. Odaya girdim o sirada fondötenimi almış duvara sürüyordu. Bir baktım bütün dolaba ve aynalara da sürmüs. Annesi mutfakta oturuyordu annemle. Yani olan olmuş. Çocuğu incitecek değilim. Annede sohbete dalmış. Sonra bir gülme geldi Tabi ki temizlemesi kolay değil, ama gelecek sefer çocukları uyarırsiniz bu konuda. Ben misafirlikte hep oğlumun peşinde koştururum hata yapmasın diye.

Ben olsam acıkca annesını uyarırım sonra onların pıslıgını benmı cekıcem herkes cocuguna sagıp cıksın. En sınır oldugum seydır. YaDa mısafırlıge gıtmesın kımse

Şakayla karışık söyleyebilirsiniz
Arayın " ay ne iyi ettinizde geldiniz sıpalarıda unuttuk heryer çikolata kurabiye olmuş bidaha hazırlık yapıyo gibi oldum " diyin

Anneler çocukların etrafında olmalı ama bi anlık bakmayınca ev birbirine girebiliyo bidaha ya çağırmayın ya gözünüz önünde tutun çikolata şekerde vermeyin ellerine

Evde bastırılan çocuklar kendi evlerinde yapamadıklarını başka evlerde yapıyorlar.Emin olun annesi o çocuğu evde kurala boğuyordur.Sizin yerinizde olsam dışarıda buluşmayı teklif ederdim.Çocuğu olan arkadaşlarımın çocukları böyle şeyler yapmıyor Allah'tan.Eve sokmazdım ben olsam.

Bir seferinde çocukların içlerine su doldurulmuş balonları (balonları yanlarında getirmişler ) duvarlara fırlatıp patlattıklarına şahit olmuştum.
Benim için zirve odur

Gelmek isterse bidaha dışarda buluşalım zor oluyor sonrasında çok yoruluyorum diyin anlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…