Eve gelen misafir ve sonrası

Dogumuma 1 hafta vardi arkadasin kizi bize geldiklerinde keceli kalemle haliyi boyadi. Anasi olacak kadin da istifini bile bozmadi, ne olacak esin siler sen silemezsen dedi.

Son gorusmemiz oldu.
Ben tahammul edemiyorum bu kadarina.
Sonra ortak arkadasimiza ne oldu ki niye beni engelledi diye sorabilecek kadar da yuzsuz.

Cocuguna sahip cikamayan evinde otursun veya disarda gorusulsun. Sen de 2 cocukla misafirden evvel ayri, onlar gidince ayri temizlik yapmak zorunda degilsin. Zaten 2 cocuk var basinda

Bir sure once bi arkadasim ve kv si bana kahvaltiya gelmek istediler.bende var 2 tane 3 uncuye 7 aylik hamileyim. onunda var 2 cocugu . Neyse geldiler ...yanina gorumcesinide takip gelmis onunda var 2 tane cocugu .. Ama bu arkadasimla gorumcesiii bir rahattt cocuklarin ellerine simit verdilerr heryer kirintii her yer susam..

Cildiriyorum ..
8 aylik oglunuda salmis meydana emekliyor bir kere bile bakmadi cocuguna.Emekleyerek gidip erzak dolabimi acmis 3 sise domates konserve mi kirmiss ... Allahtan cocuga bise olmamis .olabilirdi de ...Aklim ciktii. Annesi yine rahatt.yine rahattt ....Cildirdim ..sinirimden 2 gece uyuyamadim.
O gun bugundur misafir almiyorum

Aslında bizim kadınlarda su mantık var aman evde peşinde koş koş yoruluyoruz ee misafirlikte salla gitsin nasılsa ben oturmaya geldim kafasında
Benimde iki abim var ikisininde ikişer çocukları var ve felaket yaramazlar sürekli uyarırım her geldiklerinde başka misafir de inanın çocuklu kabul etmiyorum. Benimde 1.5 yaşında bir kızım var kime gidersem gideyim birşey döktüyse bile ev sahibinden süpürgeyi ister evi süpürür toplar öyle cikarim

Ben çocuklarla ev gezmesi yapmıyorum.
Mecburi gittiğim birkaç ev oldu, üst üste 10 defa bize gelmek istemediklerinden.
Allah belamı verdi, yeni evli kadının orta sehpasına çıkıp pasta süren oğlumun peşinde elimde bezle her yeri silerek koşuyordum.
Bırak yemek yemeği, çay içseydim bari dilim damağım kurumazdı.
Ama herkesi bize çağırıyorum, kendi evim sonuçta.
Ha gelen çocuklu arkadaşlar gram ilgilenmez çocuklarıyla ama bendeki afacanalar zaten başlı başına atom bombası düşmüşe çevirdiği için evi, gözüm görmüyor.
Hep diyoruz, çocuk yapabilir ama anne çocuğunu takip edecek.
Benimki gibi çocukları varsa da bir zahmet kendi ağarlayacak misafir.

su kisda kiyamette ne misafirligi.ne giderim ne de cagiririm.iki kizim var 18 aylik ve ucbucuk yas.anneme bile gitmiyorum her yer dagiliyor yaramazlik bagiris cagiris.zaten oturmayi unuttum aman evinde otursun kucuk cocugu olan.zaten iki kelime konusamiyosun aciktim susadim cisim varrr uzar gider.ufak cocugu olan misafir kabul etmeyin musait degilim deyin.hele boyle sorumsuz annesi varsa..

Hmm çocuktur biraz dağıtır biraz pisletir ama Anne dikkat etmeli. Hemen ikaz etmeli veya düzgün yedirmeli. Neyse bende Annenin ne yapması gerektiğini sıralıyorum burda :))) siz bu durumda ya arkadaşınızı birdaha davet etmeyin çok rahatsız oluyorsanız. Yada çocuk geldiğinde dikkat edip ikaz edin. Bişey yapamazsanız mecbur susup temizliğe devam :)) ben diyemezdim temizliğe devam ederdim :)))

Enemmm bende de var 2 bebe.
Misafirlikte tam kalkacağımız zaman bulaşık yıkama oyuncakları toplama son olarak koltukları düzeltme derken bunları yapmadan çıkamıyorum o evden
Hele çocukları dizimin dibinden ayıramıyorum oda ayrı mesele.
Keşke biraz rahat olabilseydim mi acaba diyorum bazen.
Kolay gelsin size ne diyeyim.

Bencede uyarip elinden alsaydin kurabiyeyi.. heleki anasi boyleyse.. bi daha cagirmazdim kendimde gitmezdim

Bu cok mantikli bak; kuru pastalar, kurabiyeler, kekler yapacagina kur bi sofra salatali mezeli tarzda, cocuklara da ayri sofra acma, emrivaki yap "anneleri sizler yedirirsiniz diye dusundum, cocuklar bunları kendileri yiyemez" diyerek veya "once cocuklari halledelim de kendimiz rahatca oturalim" diyerek baska bi emrivaki yap
Burdan o ve ona benzer kadinlara kizmamiz bi seyi degistirmeyecek.. Ya cagirmayacaksin ya da böyle cozumler bulacaksin..

İnsanlar sıkıntılı cidden.. Bana gelen misafir bebeleri de aynı, hemde hepsi.. Biri çerez tabağını salonun ortasında ters çevirdi. Halı üzerinde baktı fıstık var mı diye.. Anası gülüyor.. Biri mutfak sandalyemi yere yatırmış, sırt dayadığımız yerde zıplıyor.. Başka bir çocuğun ağzı çikolatalı kadın salon kırlentini veriyor, al buna koy başını yat diye.. Ağzının çikolatası olduğu gibi yastığa geçti ki salon takımım kadife.. Başka bir çocuk çay döktü kadife koltuğa. Biri şekerle oynarken dökmüştü.. O kadar çocuk ve o kadar olay.. Camları filan parmaklamaları, kanepelerde zıplamaları, duvar boyamalarını saymıyorum..

Benimde oğlum var.. Adam gibi duran ya da çocuğuna bakanların evinde bakarım oğluma.. Tüm bunları yapanların evine girmeden önce verecem eline dondurmayı, çikolatayı.. Bende güleyim yaptığına, baksınlar nasılmış?? Sende al bebelerini git onlara valla

Bir yardimci alin ve evi temizleyin. Bir daha da bu kisilerle evde gorusmeyin. Eve cagirmayin. Kendi evlerinde yaptirmadiklati seyleri yapilmasina musade edenlere sinir olurum ben de.

Çocuğum var, evime de sık sık çocuklu misafir gelir. Bulundukları her yer de batar. Umrumda da değil. Çocuk onlar. Ayrıca annelerine de tek laf etmem hatta bırak rahat olsunlar derim. Ev dediğin şey müzeye koymak için değil, içinde yaşamak içindir. Kirlenir, batar... bazen eşyalar kırılır. Önemli olan içindekiler mutlu vakit geçiriyor mu. Arkadaşlarım da bana karşı öyleler. Zaten yapacagimiz tek is etrafi dagitmasinlar diye cocuklarimizin pesinden kosmak olacaksa neden toplaniyoruz. Herkes evinde otursun. Yalnızlıktan asosyal olup depresyona girelim. Her allahın günü bdv de bir çocuklu misafir evimi mahvetti konusu var. Almayın madem evinize. Siz gitmeyin gelmek isteyene de bahane uydurun. Üç beş geri çevirmeden sonra eşek değillerse anlarlar niyetinizi. Sizlerde pırıl pırıl pırıl evlerinizde bir basiniza oturursunuz.

Maalesef yapacak birşey yok ya uyaracaksiniz bozulacak karşı taraf yada böyle geldi böyle gidecek.
Bizimde akrabadan var böyle bir tip Allah'ın gücüne gitmesin o çocuklar o kadar şımarık ve anne çocuk hepsi o kadar vurdumduymaz ki insan çocuklardan soğuyor ... Geçen gün anneme gitmişlerdi , kadincagizin salonda beyaz halıları var üzerine çikolata sos dökmüşler . Annem diyor çocuk dökmüş annesi gülüyor Muş sen ne yaptın demiş oturmuş. Ben olsam bez deterjan ister silerim hemen. Defalarca özür diler mahçup olurum.

Ortayı tutturan ebeveyn çok az.
Etrafımızdaki insanlar ya kafayı temizlikle bozmuş ruh hastaları ya da özgüven olayını çok yanlış anlamış rahat ebeveynler.
Çocuk gittiği evde canavarlaşıyorsa ya evinde çok baskı altındadır ya da alabildiğine özgürdür.
Ev bütün aile bireylerinin ortak yaşam alanıdır. Çocuğumuz dahi olsa istediği gibi hor kullanamaz. Bunu küçüklükten itibaren öğretmek lazım.
Ama tabi bizim küçük prens ve prenseslerimizin psikolojisi bozulur. Aman tek bir ikazda bulunmayalım.
Çocuğunun zekasının artık bedeninden taştığını ve bu sebeple 6-7 saat 1 sayfalık ödevi yaptıramadığını düşünen ebeveynlerle yaşıyoruz.
Pisliğin içinde yaşamasının sebebini zeki olmasına bağlayan hekim gördü bu gözler.
Hı hı evet ortak yaşam alanında pijamanı ters çevirip sağa sola atman tamamen zeki olmandan kaynaklı.

Resmen sabotaja uğramışsınız doğum üstü

İnanın kaç kez söyledim üstelik kendi kızımada dedim annecim oturarak yiyin diye
Direk onun çocuklarına desem yanlış anlar misafir sonuçta ayıp etmiyim dedim ama o hiç oralı olmadı
Ben genelde çocuklarda yüksek net tonda ama bolca tatlı süslü cümlelerle kurallı bir şekilde konuşur uyarırım ...genellikle de çocuklar bundan hoşlanarak karşılığını veriyorlar ...iletişimimiz genelde pozitif oluyor ...

Size tamamen katılıyorum..evim kreş gibidir.her gelen misafirim cocukludur..ikişer,üçer çocuklarını alır gelirler..ve heryer savaş alanına dönsede hiç aklıma gelmez şikayet etmek.eger şikayet ediceksem çağırmam.bide böyle konular oldukça içim acıyor,bende bı yere gidince arkamdan laf ediyorlarmıki diye.konu sahibi evinize çocuklu misafir cagirmayin derim.

Yorumlarınız için teşekkür ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…