- 1 Ağustos 2014
- 8.809
- 12.559
- 298
Bu cok mantikli bak; kuru pastalar, kurabiyeler, kekler yapacagina kur bi sofra salatali mezeli tarzda, cocuklara da ayri sofra acma, emrivaki yap "anneleri sizler yedirirsiniz diye dusundum, cocuklar bunları kendileri yiyemez" diyerek veya "once cocuklari halledelim de kendimiz rahatca oturalim" diyerek baska bi emrivaki yapBen olsam açar bi şarkı temizliğimi yaparım
Bir daha da sorumsuz arkadaş kabul etmem evime
Ha oldu ki emrivaki yaptı geldi diyelim
Diğer odaların kapılarını kilitlerim çocukları durmadan uyarırım kim olmaması gerektiği gibi davranıyorsa uyarırım anası uyarmıyorsa görev bana düşer öyle ayıp olur diye oturup izleyemem sabrım taşar benim
Ve çikolata kurabiye kek falan yapmam olar geldiğinde
Dökülme ihtimali az şeyler; börek makarna köfte gibi gibi
Çocuğum var, evime de sık sık çocuklu misafir gelir. Bulundukları her yer de batar. Umrumda da değil. Çocuk onlar. Ayrıca annelerine de tek laf etmem hatta bırak rahat olsunlar derim. Ev dediğin şey müzeye koymak için değil, içinde yaşamak içindir. Kirlenir, batar... bazen eşyalar kırılır. Önemli olan içindekiler mutlu vakit geçiriyor mu. Arkadaşlarım da bana karşı öyleler. Zaten yapacagimiz tek is etrafi dagitmasinlar diye cocuklarimizin pesinden kosmak olacaksa neden toplaniyoruz. Herkes evinde otursun. Yalnızlıktan asosyal olup depresyona girelim. Her allahın günü bdv de bir çocuklu misafir evimi mahvetti konusu var. Almayın madem evinize. Siz gitmeyin gelmek isteyene de bahane uydurun. Üç beş geri çevirmeden sonra eşek değillerse anlarlar niyetinizi. Sizlerde pırıl pırıl pırıl evlerinizde bir basiniza oturursunuz.Dün akşam misafirim vardı. Uzun zamandır gelmek istediler fırsat olmadı geçen aradılar gelicez diye tamam dedim hazırlığımı yaptım. Gelenler üç kişi üçte çocuk. Bendede var iki çocuk biri daha bir yaşında üstelik. Benim sıkıntım bu gelen arkadaşlarımdan bitanesi çocuklarıyla hiç ilgilenmedi herşeyi ellerinde gezerek yediler sofra bezi sermiştim çocuklara ama sofra bezinden geri kalan heryer batmış. Şu anda ayağımı bastığım heryerde kurabiye var. Heryer çikolata ve ben aşırı rahatsızım bu durumdan. Neden bi insan çocuğuyla ilgilenmez arkadaş ya yemin ediyorum çocuk yemiş yemiş ellerini kızımın dolaplarına sürmüş ben şimdi oturmuş nasıl temizlesem diye düşünüyorum. O kadar sinir oldum ki. Üstelik kadın benim nasıl titiz ve temiz olduğumu yakınen bilir dikkat etmesi gerekirdi diye düşünüyorum. Tamam tabiki misafir gelince ev dağılır mutfak batar ama benimki bomba düşmüş gibi oldu. Arkadaşımında gönlü kırılsın istemiyorum ama her geldiğinde böyle oluyo. Ne yapmamı tavsiye edersiniz.
Dogumuma 1 hafta vardi arkadasin kizi bize geldiklerinde keceli kalemle haliyi boyadi. Anasi olacak kadin da istifini bile bozmadi, ne olacak esin siler sen silemezsen dedi.
Son gorusmemiz oldu.
Ben tahammul edemiyorum bu kadarina.
Sonra ortak arkadasimiza ne oldu ki niye beni engelledi diye sorabilecek kadar da yuzsuz.
Cocuguna sahip cikamayan evinde otursun veya disarda gorusulsun. Sen de 2 cocukla misafirden evvel ayri, onlar gidince ayri temizlik yapmak zorunda degilsin. Zaten 2 cocuk var basinda
dimi zaten 40+4te dogum yaptim canim burnumdaydi, gunum gecmisti, hergun dr.a gidiyordum alttan muayene edip duruyordu, tam cildirmalikResmen sabotaja uğramışsınız doğum üstü
Bir de tepki göstersen,ne kıymetl malı var,çocuğumdan kıymetli mi demezler midimi zaten 40+4te dogum yaptim canim burnumdaydi, gunum gecmisti, hergun dr.a gidiyordum alttan muayene edip duruyordu, tam cildirmalik
Ben genelde çocuklarda yüksek net tonda ama bolca tatlı süslü cümlelerle kurallı bir şekilde konuşur uyarırım ...genellikle de çocuklar bundan hoşlanarak karşılığını veriyorlar ...iletişimimiz genelde pozitif oluyor ...İnanın kaç kez söyledim üstelik kendi kızımada dedim annecim oturarak yiyin diye
Direk onun çocuklarına desem yanlış anlar misafir sonuçta ayıp etmiyim dedim ama o hiç oralı olmadı
Size tamamen katılıyorum..evim kreş gibidir.her gelen misafirim cocukludur..ikişer,üçer çocuklarını alır gelirler..ve heryer savaş alanına dönsede hiç aklıma gelmez şikayet etmek.eger şikayet ediceksem çağırmam.bide böyle konular oldukça içim acıyor,bende bı yere gidince arkamdan laf ediyorlarmıki diye.konu sahibi evinize çocuklu misafir cagirmayin derim.Çocuğum var, evime de sık sık çocuklu misafir gelir. Bulundukları her yer de batar. Umrumda da değil. Çocuk onlar. Ayrıca annelerine de tek laf etmem hatta bırak rahat olsunlar derim. Ev dediğin şey müzeye koymak için değil, içinde yaşamak içindir. Kirlenir, batar... bazen eşyalar kırılır. Önemli olan içindekiler mutlu vakit geçiriyor mu. Arkadaşlarım da bana karşı öyleler. Zaten yapacagimiz tek is etrafi dagitmasinlar diye cocuklarimizin pesinden kosmak olacaksa neden toplaniyoruz. Herkes evinde otursun. Yalnızlıktan asosyal olup depresyona girelim. Her allahın günü bdv de bir çocuklu misafir evimi mahvetti konusu var. Almayın madem evinize. Siz gitmeyin gelmek isteyene de bahane uydurun. Üç beş geri çevirmeden sonra eşek değillerse anlarlar niyetinizi. Sizlerde pırıl pırıl pırıl evlerinizde bir basiniza oturursunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?