Eve gelen misafir ve sonrası

ben boyle olanlari hic cagirmiyorum evime.son care herseyi goze alip cagiriyorum gittikleri gibi de butun evi bastan temizliyorum.tamam cocuktur bazen istenmeyen kazalar olabilir ama bile isteye dagitilmasi benim sinirlerimi hoplatiyor

Evli değilim. Ama bize çocuk gelse gayet neyi nasıl yapması gerektiğini söylerim. Ellerini yıka, orda yeme, o odaya girme gibi. Tabi evin kızı olunca başka. Kendi evimde ne yapacağım bilmiyorum ayıp olabilir diye düşünüyorsunuz ama sonuçta misafirin yaptığı ayıp hiç değilse söylese ya da seni zor durumda bıraktığı için utansa anlarım. Böylesine diyecen arkadaş

Aynı ben. Dün akşam misafirim geldi. Gelirken marketten abur cubur almışlar. Paketleri açıp geziyorlar evin her yeri kek parçacıkları dolu. Elinde kek ile koltukların tepesinden masaya atlamaya çalışıyorlar. Düşersiniz filan dedim ama.

Sonuç olarak iki seçenek var:

Bu insanlarla ya evinde görüsmeyeceksin.

Ya da bu şekilde kabil edeceksin.

Çünkü anladim ki uyarmayla düzelmiyor. Bir insan ya rahattir
Ya da degildir.

Serbetli tatlı verdim tüm misafirlere eline aldı ısırıp yere attı.Yerden aldım tatlıyı yeri sildim.bir süre sonra tekrar istedi veremem dedim.Bu kez dedesi anne babasının yanında istedi.Hayır diyip yere attığını evin yağ ve şerbet olduğunu vereöiyeceğimi söyledim.
Sonuç dedesi geliyor anne baba gelmiyor misafirliğe eve.Umrumda değil.

Benim 16 aylık oğlum var. Karşı komşum çalışıyor çağırdığında rahat edemiyorum oğlum bişey yapacak diye genelde ben çağırıyorum. Kendisine de dedim ben çok gelmeyeyim oğlum batırır döker sen ne zaman istersen gel diye ki ben çağırırım genelde allah var kadın hiç sorun etmez çağırır yinede ama ben rahat edemem bir de titiz kadın mahçup olurum ya bence arkadaşınız az empati yapsa anlardı sizi ama bazı kadınlar çocuklarını başkasının evinde çok rahat bırakıyor

En iyisini yapmışsınız bende çocuklu aile almıyorum yada eşime soruyorum nasıl çocukları diye kendi tanır çünkü ona göre davet ediyorum artık

Çocuk ile misafir kabul etmiyorum dışarda buluşalım diyorum hafta içi çalışıyorum tek hafta sonum var üç çocuk ve hamileyim ola ki geldiler kovalarım evinizde yaptırmadığınızı başkalarının evinde neden yaptırıyorlar kimsenin evine üç çocuğu alıp gitmedim çok ayıp yaptıkları

Bir daha ev ortaminda gorusmeyin.
Disarda bulusun
Yoksa cozumu yok bu konunun.

Misafirlere birsey diyemiyoruz normal olarak sonra da arkadan sinir oluyorz en iyisi gorusmemek ya da dusarda gorusmek

Böyle rahat annelere sinir oldugum kadar baskada kimseye olmuyorum yeminle
Dün sewdigim arkadas geldi bes yasında oglu var.çişi gelince git oglum yap diyo.her defasında klozetin her yeri çiş,öff anlatırken bile midem bulanıyo.ya bi anne neden cocugunun peşinden tuvalete gitmez.eminim ewdede aynıdır.yani biliyodur sonuçta oglunu.her gelmelerinde aynı şey

Ben asla çocuklara ayrı sofra kurmam. Yemeğe otururken herkes kendi çocuğuna yakın olacak şekilde düzen ayarlarım. Öyle kırılacak eşyam olmadığı için genelde rahat olurum. Hamurla, kumla oynamak istediklerinde örtü sererim, dağılırsada dağılır takmam kafaya. Eşyaya çok önem veren biri değilim zaten, o yüzden mobilyalarımın çoğunu ekonomik, kılıfları yıkanabilen şeyler aldım.Ve eğer rahatsız olduğum bir durum varsa o an çocukları uyarırım. Arkadaşım kırılır, üzülür diyebileceğim bir arkadaşım benim için samimi olmadığım kişi demektir. Onlarıda çok misafir etmem.

biz de biyere gideriz geliriz ama önce çocuklara yediririz ki biz gerken onlar oyun oynar bizde çayın keyfini çıkartırız
ben bi gofret bile olsa örtü sermeden yedirmem ayy o örtü yüzünden ayak parmağım bile koptu dikildi şansıma örtü çekmecesi düştü ayağıma da başparmağın yarısı koptu dikildi ama o örtü serildi

zaten evde çocuğa o düzeni öğrettiğim için gittiğim yerde rahatım tertemiz yer ellerini yıkarlar
ama gelen çocuk gezerek yedimi örtüye bastımı biyere döktümü ters ters bakarım zaten olmadı uyarırım bak dökülüyo teyzem şimdi burda nasıl oynıcan diye ama benim çocuk gezerek yiyo başka türlü yediremiyorum diyen anneye de bırak aç kalsın o zaman diyesim var

alırım küçük çocuğumu kucağıma, canım senin çocuğa bi bakıversene ben şimdi ilgilenemiyorum dökülenlere basıyorlar günah derim galiba.

Bende onun evine giderim çocuklarıma söylerim dökün dagitin o zaman anlar ne demek olduğunu kısasa kısas yani ne öyle bende çekilirim köşeye çocuklarım kırsin döksün umrumda olmaz onların evinde o da birşey derse senin cocuklarinda kalır yanı yoktu kusura bakma ama sen nasıl ses etmediyse benden de bekleme detm

Bir seferinde çocukların içlerine su doldurulmuş balonları (balonları yanlarında getirmişler ) duvarlara fırlatıp patlattıklarına şahit olmuştum.
Benim için zirve odur
Kaba tabir ama yuh yahu
Hep bu bencillikten
bir tanesi bana evde de böyle durmuyor bu çocuk dedi gülerek
Evine gittim salon kapalı diğer odalar kapalı çocuk bir ayağa Kalkmaya kalktı annesi öyle bir yerine oturttu ki çocuğun ayağı burkulacak zannettim
Bir köşede oturuyor ayağa kalkmaya çalışınca annesinin haşin bakışlarıyla gerisin geri yerine oturuyor
Ayrıca evine ne zaman git pırıl pırıl tek bir oyuncak bile yok etrafta ama bizim evlere gelince çocukları bu kadar sınırlama ak lazım ne yapalım hep böyle diye karşıdakiyle sohbete devam

Ben cocugum kucukken oturmalara vs gitmiyordum.
gittigim insanlarda olsa olsa cocuklarimiz yasit oynasinlar diye bir araya geldigim insanlardi.
Böyle cocuklu insanlar gelincede geriliyorum.
Herkes evinde guzel guzel otursun bence.
Hic gelmesinler gerek yok ben boyle iyiyim.

Ben çocuklara durun, oturun ellerinizi sileyim derim. Annelerden bozulan oldu. Gelmesin zaten öylesi. Çocuk çikolataya sokuyor elini. Annesi dur evladım elini silelim Falan demez mi? Ağızlarını açmıyorlar bazen.

Benciller çünkü. Elin evi diye düşünüyorlar. En güzeli hiç çağırmamak böylelerini

Doğum zamanı gelen bir toplulukla benzer şeyleri yaşadım. Benim bile varlığını unuttuğum dondurmalar ellerinde, çocuğumun kıyafetleri yerlerde, birkaçı ceviz bulmuş kırıyor, anneler eğlencede ben cinnet eşiğinde şaşkınlıkla izlerken annelerden biri "Ayy Missisim şimdi doğurduğuna pişman olacak bizimkileri gördükçe." dedi pişkinlikle. Sakince "Çocuk bu gördüğünü uygular. Misafirlikte nasıl davranılacağını öğretirsem pişman olmam." dedim. Sonuç bir buçuk yıldır kendilerinden haber yok Ola ki karşılaşırsak zoraki bir "Merhaba." diyoruz karşılıklı. Insanları kırmayarak olmuyor malesef.

Benim de benzer şeyler geliyor hep başıma, gelen misafir çocuklarından sonra yarım gün temizlik yapıyorum. Anneleri konuşucaz biz diye kendilerini paralıyor resmen. Hatta bugün bir arkadaş ve kızı geldi. Kadın bir başladı o onu dedi bu bunu dedi şiştim valla. Kızı da kızımın çıkardığı ne kadar oyuncak varsa resmen parçaladı gitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…