- 25 Mayıs 2015
- 1.417
- 1.237
- 133
bir daha onu eve almaDün akşam misafirim vardı. Uzun zamandır gelmek istediler fırsat olmadı geçen aradılar gelicez diye tamam dedim hazırlığımı yaptım. Gelenler üç kişi üçte çocuk. Bendede var iki çocuk biri daha bir yaşında üstelik. Benim sıkıntım bu gelen arkadaşlarımdan bitanesi çocuklarıyla hiç ilgilenmedi herşeyi ellerinde gezerek yediler sofra bezi sermiştim çocuklara ama sofra bezinden geri kalan heryer batmış. Şu anda ayağımı bastığım heryerde kurabiye var. Heryer çikolata ve ben aşırı rahatsızım bu durumdan. Neden bi insan çocuğuyla ilgilenmez arkadaş ya yemin ediyorum çocuk yemiş yemiş ellerini kızımın dolaplarına sürmüş ben şimdi oturmuş nasıl temizlesem diye düşünüyorum. O kadar sinir oldum ki. Üstelik kadın benim nasıl titiz ve temiz olduğumu yakınen bilir dikkat etmesi gerekirdi diye düşünüyorum. Tamam tabiki misafir gelince ev dağılır mutfak batar ama benimki bomba düşmüş gibi oldu. Arkadaşımında gönlü kırılsın istemiyorum ama her geldiğinde böyle oluyo. Ne yapmamı tavsiye edersiniz.
Oda bişeymiiii..
Benim eltim geldi gittiğinde bir baktım koltukların altına bebek bezlerini atmış .
Kapının arkasında bebek bezi ıslak mendil sıkıştırmış ..
Evine gittiğimdede eşime derdim yemekmi yiyorum dayakmı yiyorum bilmiyorum diye ..
Ocakta kurumuş lekeler herşeyi mikrodalga ya atıyor mikrodalganın tavanından yağlar damlıyor ısrarla deterjan kullanmıyor kimyasal sevmiyorum diye insan bulaşık deterjanı bilemi kullanmaz . herşeyi makinaya yıkıştırıyor makinanın haznesi makarna pilav yemek artığı lapalaşmış ..
Yemek yaparken dayanamayıp atlayıp bir elimde tel bir elimde bez ..
Geldiklerinde de artık yatılı kalmamaları için elimden geleni yapıyorum onlar gelince bende salıyorum kendimi onlar gidince 40 gün 40 gece temizlik ...
Ay sen de aynı ben . Ne yapacağımı bilemiyorum .Böyle rahat annelere sinir oldugum kadar baskada kimseye olmuyorum yeminle
Dün sewdigim arkadas geldi bes yasında oglu var.çişi gelince git oglum yap diyo.her defasında klozetin her yeri çiş,öff anlatırken bile midem bulanıyo.ya bi anne neden cocugunun peşinden tuvalete gitmez.eminim ewdede aynıdır.yani biliyodur sonuçta oglunu.her gelmelerinde aynı şey
Katılıyorum artık olan olmuş, bir an önce kendinizi bunaltmadan temizleyin gitsin. Bundan sonrası için de ona göre davranır gerekirse arkadaşınızla öncesinde konuşursunuz. İnsan olan arkadaş halden anlar zaten, anlamıyorsa da küssün keyfi bilir.Ben olsam açar bi şarkı temizliğimi yaparım
Bir daha da sorumsuz arkadaş kabul etmem evime
Ha oldu ki emrivaki yaptı geldi diyelim
Diğer odaların kapılarını kilitlerim çocukları durmadan uyarırım kim olmaması gerektiği gibi davranıyorsa uyarırım anası uyarmıyorsa görev bana düşer öyle ayıp olur diye oturup izleyemem sabrım taşar benim
Ve çikolata kurabiye kek falan yapmam olar geldiğinde
Dökülme ihtimali az şeyler; börek makarna köfte gibi gibi
Yakınlık dereceniz ne olursa olsun tatlı bir dille rahatsızlığınızı belli edin bence. Elbette misafir baş tacı, ve bunu düşünmek sizin değil onun görevi. Düşünmediğine göre siz hatırlatın. Mesela kucağınıza alıp herkesin yanında annesine verin ve 'annesi bu yaramaz 1 saatte evi mahvetti, sen evde nasıl başa çıkıyorsun' deyip samimiyetsiz bir gülüş yapabilirsin. Bunu da dikkate almazsa artık, davetlerinizi kısıtlayabilirsiniz.Dün akşam misafirim vardı. Uzun zamandır gelmek istediler fırsat olmadı geçen aradılar gelicez diye tamam dedim hazırlığımı yaptım. Gelenler üç kişi üçte çocuk. Bendede var iki çocuk biri daha bir yaşında üstelik. Benim sıkıntım bu gelen arkadaşlarımdan bitanesi çocuklarıyla hiç ilgilenmedi herşeyi ellerinde gezerek yediler sofra bezi sermiştim çocuklara ama sofra bezinden geri kalan heryer batmış. Şu anda ayağımı bastığım heryerde kurabiye var. Heryer çikolata ve ben aşırı rahatsızım bu durumdan. Neden bi insan çocuğuyla ilgilenmez arkadaş ya yemin ediyorum çocuk yemiş yemiş ellerini kızımın dolaplarına sürmüş ben şimdi oturmuş nasıl temizlesem diye düşünüyorum. O kadar sinir oldum ki. Üstelik kadın benim nasıl titiz ve temiz olduğumu yakınen bilir dikkat etmesi gerekirdi diye düşünüyorum. Tamam tabiki misafir gelince ev dağılır mutfak batar ama benimki bomba düşmüş gibi oldu. Arkadaşımında gönlü kırılsın istemiyorum ama her geldiğinde böyle oluyo. Ne yapmamı tavsiye edersiniz.
Biraz once gitti misafirlerim.konu sahibi ile ayni şeyleri yaşadım.kizim çok titiz 4 yaşında.ve odası dağıldı diye ağlamaktan canı cikti.cocuklari kırmadan soylesekte anlamıyorlar.anneleride ilgiliydi hemde.ama olmuyor ıste.1 saatte evi tertemiz yaptım.sabahta supurucem bitti gitti.kalp kırmaya değmez.uzunca bir süre çocuklu misafir agirlamayida dusunmuyorumYa ohoo yok kurabiye yemesini blmyosa cocugun elinden ķurabiyeyi alirdim diyenler yok haddini bilmiyosa cocuga kizardim diyenler.. kendinizde misiniz.. evinize gelmislerse yapacak bisey yok. Bastan cagirmayin ipe un serin. Yada.. bi elektrik supurgesi acip cocuk uyuynca da lekelenen yerleri silmek cok zor degil...demekki sizin cocugunuz cok uslu ve hic dokup kirletmiyor ki aliskin degilsiniz..
Aman ne bileyim benim kizim zaten kendisi bir kac cocuga bedel. Sanirim alistim ben dokuklerini toparlamaya :) duvarlarimda el izleri yerlerde cikolatalar kurabiyelee biskuviler. Kanepe altindan cikan bayatlamis ekmek parcalari,giysi dolabindan cikan çizi krakerler falan.. heryerden hersey ciktigi icin.. konu sahibinin evin durumunu anlatmasi pek de sey gelmedi bana galibaBiraz once gitti misafirlerim.konu sahibi ile ayni şeyleri yaşadım.kizim çok titiz 4 yaşında.ve odası dağıldı diye ağlamaktan canı cikti.cocuklari kırmadan soylesekte anlamıyorlar.anneleride ilgiliydi hemde.ama olmuyor ıste.1 saatte evi tertemiz yaptım.sabahta supurucem bitti gitti.kalp kırmaya değmez.uzunca bir süre çocuklu misafir agirlamayida dusunmuyorumbüyük kızımın odasına doluşan bütün küçük çocuklar onu bile delirtti ve heryeri mahvettiler.oda kimseyi kırmadı ama yinede.sonucta herzaman olan birşey değil.
Kirk yilda bir gelmisler bisey olmaz eline yapismadiİnanın kaç kez söyledim üstelik kendi kızımada dedim annecim oturarak yiyin diye
Direk onun çocuklarına desem yanlış anlar misafir sonuçta ayıp etmiyim dedim ama o hiç oralı olmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?