Eve gelen misafir ve sonrası

Oda bişeymiiii..
Benim eltim geldi gittiğinde bir baktım koltukların altına bebek bezlerini atmış .
Kapının arkasında bebek bezi ıslak mendil sıkıştırmış ..
Evine gittiğimdede eşime derdim yemekmi yiyorum dayakmı yiyorum bilmiyorum diye ..
Ocakta kurumuş lekeler herşeyi mikrodalga ya atıyor mikrodalganın tavanından yağlar damlıyor ısrarla deterjan kullanmıyor kimyasal sevmiyorum diye insan bulaşık deterjanı bilemi kullanmaz . herşeyi makinaya yıkıştırıyor makinanın haznesi makarna pilav yemek artığı lapalaşmış ..
Yemek yaparken dayanamayıp atlayıp bir elimde tel bir elimde bez ..
Geldiklerinde de artık yatılı kalmamaları için elimden geleni yapıyorum onlar gelince bende salıyorum kendimi onlar gidince 40 gün 40 gece temizlik ...

bir daha onu eve alma

Benim de yeğenlerim var biri 2,diğeri 3 yaşında.
Her ikisinin de annesi peşlerinden koşar buna rağmen ortalık dağılıp kirleniyor, hiç de üzülüp dertlenmiyorum.
Onlar gidince toplarım,süpürür silerim.
Her gün evimde değiller sonuçta.
Çocuk dediğin gezer,dolaşır,karıştırır doğasında merak var çünkü.
Kendilerine zarar gelmediği sürece müdahale etmem.
Bu kadar titizseniz çocuklu misâfir kabul etmeyin,en güzel çözüm yolu bu.

aynen boyle okudum yazdiklarinizi

allah sabir versin

Ay sen de aynı ben . Ne yapacağımı bilemiyorum .

Sorun çocuklu gelinmesinden ziyada annelerin ilgilenmemeleri malesef çocuk evdeyken böyle bir tutum sergilese kıyameti koparırlar ama başka yerde olunca amaaan kafamı dağıtıyom az sohbet ediyim naparsa yapsın moduna giriyorlar.
Haftaya da o bahsettiğiniz kadın da toplanın bakalım ne yapıcak o zaman.

bu ailelerinde rahatlığına hastayım biz kırk defa çocuğun peşinde dolanalım değmesin yapmasın ama bize gelen hep kirletme çocuğuna laf etmemeye geliyor. bir de sizin titiz olduğunuzu biliyor... çağırma valla gelmek isterse bi daha canım siz gittiğinizde daha çok iş yapmak zorunda kalıyorum de.

Ben tepkimi koyarım kardeşi o kadar laf sayarken nerde imiş yeğenini gidip görmek ile beni ve evladını eziyor müsade etmem burnundan getiririm herkes saygılı olacak yok öyle yağma yeğenine önce evladı gelir

Katılıyorum artık olan olmuş, bir an önce kendinizi bunaltmadan temizleyin gitsin. Bundan sonrası için de ona göre davranır gerekirse arkadaşınızla öncesinde konuşursunuz. İnsan olan arkadaş halden anlar zaten, anlamıyorsa da küssün keyfi bilir.

Olan olmuş artık, temizliğinizi yapacaksınız mecburen ama bir daha davet konusunu 2-3 kez düşünürsünüz kaçış yok.

Salondaki masaya açın sofrayi...hep beraber oturun hem çocukları gozetleyip yedirin hem de sadece masanın altına dökülür dokulen de

Ama böyle düşüncesiz insanlara bir daha gitmeyin ki gelemesinler...çok gıcık olurum ben de

önerim toplu misafir çağırmayın özellikle okadını çağırmayı

Yakınlık dereceniz ne olursa olsun tatlı bir dille rahatsızlığınızı belli edin bence. Elbette misafir baş tacı, ve bunu düşünmek sizin değil onun görevi. Düşünmediğine göre siz hatırlatın. Mesela kucağınıza alıp herkesin yanında annesine verin ve 'annesi bu yaramaz 1 saatte evi mahvetti, sen evde nasıl başa çıkıyorsun' deyip samimiyetsiz bir gülüş yapabilirsin. Bunu da dikkate almazsa artık, davetlerinizi kısıtlayabilirsiniz.

Ya ohoo yok kurabiye yemesini blmyosa cocugun elinden ķurabiyeyi alirdim diyenler yok haddini bilmiyosa cocuga kizardim diyenler.. kendinizde misiniz.. evinize gelmislerse yapacak bisey yok. Bastan cagirmayin ipe un serin. Yada.. bi elektrik supurgesi acip cocuk uyuynca da lekelenen yerleri silmek cok zor degil...demekki sizin cocugunuz cok uslu ve hic dokup kirletmiyor ki aliskin degilsiniz..

Biraz once gitti misafirlerim.konu sahibi ile ayni şeyleri yaşadım.kizim çok titiz 4 yaşında.ve odası dağıldı diye ağlamaktan canı cikti.cocuklari kırmadan soylesekte anlamıyorlar.anneleride ilgiliydi hemde.ama olmuyor ıste.1 saatte evi tertemiz yaptım.sabahta supurucem bitti gitti.kalp kırmaya değmez.uzunca bir süre çocuklu misafir agirlamayida dusunmuyorumbüyük kızımın odasına doluşan bütün küçük çocuklar onu bile delirtti ve heryeri mahvettiler.oda kimseyi kırmadı ama yinede.sonucta herzaman olan birşey değil.

Aman ne bileyim benim kizim zaten kendisi bir kac cocuga bedel. Sanirim alistim ben dokuklerini toparlamaya :) duvarlarimda el izleri yerlerde cikolatalar kurabiyelee biskuviler. Kanepe altindan cikan bayatlamis ekmek parcalari,giysi dolabindan cikan çizi krakerler falan.. heryerden hersey ciktigi icin.. konu sahibinin evin durumunu anlatmasi pek de sey gelmedi bana galiba

Bende gerçekten çok sinir oluyorum böyle insanlara annelik babalık sadece ev içerisinde olmuyor çocuğunu bu konulardada eğitmen gerekir ama çoğu anne baba aman başkasının evi nasıl olsa diye umurlarında olmuyor.Ama sizinki yine iyiymiş bize gelen misafir çocuk halıda uyuyakaldı annesi oralı bile olmadı çocuk halıya tuvaletini tabi annem mosmor oldu ama misafir birşey diyemiyosun.

İnanın kaç kez söyledim üstelik kendi kızımada dedim annecim oturarak yiyin diye
Direk onun çocuklarına desem yanlış anlar misafir sonuçta ayıp etmiyim dedim ama o hiç oralı olmadı
Kirk yilda bir gelmisler bisey olmaz eline yapismadi

Asla çocukları yetişkinlerle aynı anda yedirmem önce onlara masa kurarım yanlarında durup yediririm sonra ortalıkta çerez merez bırakmam ve yetişkinlerle yemek masasında hem yemek yer ve çay may faslı aynı yemek masasında yaparız çok tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…