- 6 Eylül 2015
- 2.688
- 3.866
- 83
- Konu Sahibi Gulgonca86
-
2 kişi 150 mi aliyorlar? Supermis ya valla. Benden 250 almislardi uyuzlardi hic bir yeri adam akilli da yapmamislardi. Ya bana gelenler tembel galiba. Dün de bi tane geldi ama arkasından resmen ben temizledim evi. Ne yapicam bilmiyorum ://
Vallahi cagiriyoruz,yarim yamalak yapip cantalarini takip biz gidiyoruz diyip gidiyorlar,bende kafama gore birini bulamadim,yanarimda ona yanarim:)
Oyle mi diyosun ya? Ben 15 gunde bir cagiriyorum dunki gelen kadini yeni cagirmistim digerinin son yaptigi bir hata beni sogutmustu. Bilmiyorum tekrar cagiricam bayramdan sonra eger o zaman da kotu yaparsa onu da cagirmam artik.. Nasil düzgün birini bulucaz anlamiyorum :/Evet. Yarım günde istediğin her şeyi yapıyorlar. Ben sadece cam, kapı sildiriyorum ama. Bir de temizlik yaparken kirlenen yerleri temizliyorlar. Az yaptıkları için tertemiz çıkıyorlar içinden. Açıkçası bir günde koltuk, avize, mutfak dolabı silseler bunun yanında benim de içime sinmezdi. Tümden gelenlerin arkası illaki temizleniyor yine. Parça parça çağırmak daha verimli oluyor o yüzden.
Hangi şehirdesiniz acaba ?yaa bana gelen ablaya yatıp kalkıp dua ediyorum
sabah 7.45
öğlen 12.30 arası 50 tl veriyorum
daha önce bi konuda da yazmıştım şunları yapıyor eli çok hızlı:
çamaşırları makineye atıyor
balkonları yıkıyor
camları siliyor
halı ve koltukları siliyor balkona çıkarıyor halıları
çamaşırları asıyor
eğer varsa ütü yapıyor
banyo tuvaleti temizliyor
mutfak dolaplarımı dıştan siliyor
ocagı siliyor
buzdolabının içini temizliyor
yerleri süpürüyor ve siliyor
bi kaç hoşuma gitmeyen şey de var ama bunları 15 günde yapan birinden daha ne isterim
2 ayda bir perdeleri yıkıyor
eğer rica edersem mutfak dolaplarını da boşaltıp içlerini silip yerleştiriyor
Ahhh Arzu abla ahhh her konu açıldığında seni yad ediyorum.
Allah razı olsun bir ablam geliyordu sabah eve o girerdi ben çıkardım akşam eve bir gelirdim oturmaya kıyamazdım.
Mis gibi, çiçek bahçesi gibi, bal dök yala misali olurdu her her. Lakin artık bıraktı 2 aydır gelmiyor eşi artık istemiyormuş birazda rahatsızlanmış . Ne yapalım canı sağolsun çok hakkı geçti 120 TL veriyordum helali hoş olsun.
Bir süre eşimle birlikte idare ettik kimseyi bulamadım, geçen hafta artık tak dedi canıma bir hanım geldi.
Yarım gün 75 dedi, 13-18 yada 8-13 gelirim dedi. Ama ben istediğim işi anlattım o saatler içinde yetişmezse hakkın neyse veririm merak etme dedim. anlaştık.
O gün bende evdeydim öğlen 12 gibi başladı ama bende yardım ettim, mübarek gün tek yorulmasın diye.
Camlar silindi, perdeleri ben yıkayıp taktım. Halılar silkelendi büyük olan 2 taneyi birlikte silkeledik diğerleri zaten kilim gibi onları ben silkeledim. Evi süpürüp sildi, bu arada silme işini mop ile yaptı ben onu günlük kullanıyorum ama Ramazan diye ses etmedim. Toz aldı, kapıların tozunu ben aldım.
Koltukların tozunu nemli bez ile aldı.
Kızımın odasında çok eşya var silmek için ben kaldırdım, işi bitince ben yerleştirdim.
Tuvalet banyo temizlendi 75 dedi 80 verdim. Helal olsun.
Kendisine de çıkmadan önce söyledim, bugün evdeyim ve ramazan diye yardım ettim ama senden istediğim iş bu 15 günde bir sabah erken gelirsin yetişmezse çıkmazsın devam edersin farkı neyse öderim dedim anlaştık.
Evim 95 m2 eli çabuk olan bir hanım için 5 saatte bitecek işler bunlar diye düşünüyorum.
Zira Arzu abla yapıyordu daha bile fazlasını yapıyordu, Her geldiğinde mutlaka camlar ve koltuklar siliniyor.
Perdeler yıkanıp takılıyor, mutfak dolapları dışta siliniyor, küçük-büyük mutfak aletlerinin hepsi siliniyor baharatlıkları, yağdanlıkları bile boşaltıp yıkıyor
Silme süpürme toz alma onları saymıyorum onlar zaten temizliğin temeli.
Hatta mevsime göre eşyaların yerini bile değiştiriyordu.
işi bitince toz bezlerini banyo terliklerini v.s. makineye atıp çıkıyordu.
Sizinki biraz uyduruk olmuş sanki.
Ahhh Arzu abla ahhh her konu açıldığında seni yad ediyorum.
Allah razı olsun bir ablam geliyordu sabah eve o girerdi ben çıkardım akşam eve bir gelirdim oturmaya kıyamazdım.
Mis gibi, çiçek bahçesi gibi, bal dök yala misali olurdu her her. Lakin artık bıraktı 2 aydır gelmiyor eşi artık istemiyormuş birazda rahatsızlanmış . Ne yapalım canı sağolsun çok hakkı geçti 120 TL veriyordum helali hoş olsun.
Bir süre eşimle birlikte idare ettik kimseyi bulamadım, geçen hafta artık tak dedi canıma bir hanım geldi.
Yarım gün 75 dedi, 13-18 yada 8-13 gelirim dedi. Ama ben istediğim işi anlattım o saatler içinde yetişmezse hakkın neyse veririm merak etme dedim. anlaştık.
O gün bende evdeydim öğlen 12 gibi başladı ama bende yardım ettim, mübarek gün tek yorulmasın diye.
Camlar silindi, perdeleri ben yıkayıp taktım. Halılar silkelendi büyük olan 2 taneyi birlikte silkeledik diğerleri zaten kilim gibi onları ben silkeledim. Evi süpürüp sildi, bu arada silme işini mop ile yaptı ben onu günlük kullanıyorum ama Ramazan diye ses etmedim. Toz aldı, kapıların tozunu ben aldım.
Koltukların tozunu nemli bez ile aldı.
Kızımın odasında çok eşya var silmek için ben kaldırdım, işi bitince ben yerleştirdim.
Tuvalet banyo temizlendi 75 dedi 80 verdim. Helal olsun.
Kendisine de çıkmadan önce söyledim, bugün evdeyim ve ramazan diye yardım ettim ama senden istediğim iş bu 15 günde bir sabah erken gelirsin yetişmezse çıkmazsın devam edersin farkı neyse öderim dedim anlaştık.
Evim 95 m2 eli çabuk olan bir hanım için 5 saatte bitecek işler bunlar diye düşünüyorum.
Zira Arzu abla yapıyordu daha bile fazlasını yapıyordu, Her geldiğinde mutlaka camlar ve koltuklar siliniyor.
Perdeler yıkanıp takılıyor, mutfak dolapları dışta siliniyor, küçük-büyük mutfak aletlerinin hepsi siliniyor baharatlıkları, yağdanlıkları bile boşaltıp yıkıyor
Silme süpürme toz alma onları saymıyorum onlar zaten temizliğin temeli.
Hatta mevsime göre eşyaların yerini bile değiştiriyordu.
işi bitince toz bezlerini banyo terliklerini v.s. makineye atıp çıkıyordu.
Sizinki biraz uyduruk olmuş sanki.
O kadar da değil 35 az, 50 olması gerekiyordufazla olmus 35 tl hakki helal et yinede zor is Allah yardimcilari olsun.
yarım günde ve 50 tl ye bu yapılanlar çok fazla, verebiliyorsanız biraz daha para verin. kimse ütüyü yarım güne hemde 50 yl ye yapmaz, üstelik halı koltuk, çamaşır yıkama vs. de varbuzdolabı, camlar ayy okudukça ben kötü oldum valla, yani valla verebiliyorsanız 10 tl daha verin gerçekten yaptığı işe göre 50 tl çok az.
Hangi şehirdesiniz acaba ?
Eşit : okudum şimdi İzmir de yaşıyormuşsunuz , üzüldüm şimdiSaydıklarınızı , bize tam gün gelip temiz yapsa ne mutlu olurdum .
Vay masallah. Bunlari peki temiz yapiyor mu? Benimkiler temiz yapmiyor ya.. :/
laminantları viledayla silmiyor
eğilerek bezle siliyor
sonra da bastırmıyor iz kalır diye
o yüzden bence güzel yapıyor
eşyaya biraz hoyrat davranıyomuş arkadaşlarım öyle diyor
ama bence mühim değil
Ay cok iyi ya. Hangi semttesin :))) Istanbuldaysan paylasalim diyecektim
ayy istanbulda olsam hemen verirdim numarasını
Sansim yok benim ya :)))
Sansim yok benim ya :)))
ama zaten istanbulda bu fiyata bu performans hiiiç sanmam ya
Özelden temizlikçi bayanın numarasını verebilir misin memnunsun belli kilaminantları viledayla silmiyor
eğilerek bezle siliyor
sonra da bastırmıyor iz kalır diye
o yüzden bence güzel yapıyor
eşyaya biraz hoyrat davranıyomuş arkadaşlarım öyle diyor
ama bence mühim değil
Çok normal ya kadının ...... çıkarmışsın verdiğin 70 TL buraya yazarak yuh yani
Veririm tabi de..Özelden temizlikçi bayanın numarasını verebilir misin memnunsun belli ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?