- 31 Ocak 2015
- 407
- 937
- 73
- 38
Merhaba hanımlar. Benim 10 aylık bi bebeğim var. Öğretmenim, ikinci dönem işe başlayacağım. Uzun bi araştırma, görüşme sonucunda ortak birkaç kişinin tanıdığı birinde kara kıldım. Her yönüyle içime sindi. Ama eşim diyor ki eve kamera kuralım. Bende şöyle düşünüyorum, kimse kamarayla izlenmeyi kabul etmez yani ben asla etmezdim. Sürekli izleniyor olmak can sıkıcı. Gizli kursak o daha da bi insan haklarına aykırı geliyor. Haberi olursa oldukça Onur kırıcı olacak gibi geliyor. Ama eşim bu konuda ısrarcı. Ama ben çok kararsızım. Zaten çok zor buldum her yönüyle içime Sinem birini. Kamera kuracağız deyip kadını da kaçırmak istemiyorum. Sizce Nası bir yol izlemeliyim.
Tuvalet eğitimine başladığımda kreşe vermiştim. Kreşe vermemiş olsam lazımlik alır, koridora koyardım. Orda da kamera var. Herhangi bir kör nokta da sorun olmuyor çünkü ses olduğu gibi kaydediliyor. Kör nokta da sadece odaların kapı girişleri. Yani çocuğu ses olmasa kapının tam altına geçip hırpalamasi lazım ki onun kör nokta olduğu da belli değil. Bir de dediğim gibi her kamera sesli olduğu için kör noktada da ses kaydolmaya devam ediyorBen kamera kurmadım teklife de karşı çıktım
zira her cmkareye kamera olmaz
eee çocuk az büyüyünce tuvalete girecek kamera yok "ayyy orda neden çok kaldı" diyeceksin
ya da kameranın kör noktası olacak mesela yere bir şey düşecek onu arayacak ama "neden orda kaldı çocuğa bir şey mi yaptı " diyeceksin
ben daha gergin yapar insanı diye düşündüm
zira çocuk tüm evde yaşar ama kamera her yere nasıl konulacak kadın tuvalete de mi gitmesin
bir de mesela üstünü soyunmaz herhalde demişler ama benim bakıcı eve gelip üstünü değiştirir ev kıyafeti giyerdi
Kendi evine kamera koymak değil başkasını habersiz kameraya almak yasak. Yani evine gelen kişiyi gizlice kameraya alamazsın.İnsan haklarına mı aykırı? Kendi evine kamera koymanın herhangi bir ülkede yasak olacağını sanmıyorum.
Santaj tarzı bir amaç olmadığı sürece kendi evinize gizli kamera koyabilirsiniz. Hele ki evde yaşayanların güvenliği için konulduğu düşünülürse hiçbir mahsuru yok. Google'dan araştırırsanız çıkan yargıtay kararlarını görebilirsiniz.Kendi evine kamera koymak değil başkasını habersiz kameraya almak yasak. Yani evine gelen kişiyi gizlice kameraya alamazsın.
Valla internette okuduğum kadarıyla, bu videolardaki ses ve görüntünün, sistemi kuran kişinin taraf olması durumunda sorun teşkil etmeyeceği. Dediğiniz gibi bir örnek bulamadım, merak ettim kolayca bulabileceğiniz varsa link verir misiniz? Öğrenmek isterim.Santaj tarzı bir amaç olmadığı sürece kendi evinize gizli kamera koyabilirsiniz. Hele ki evde yaşayanların güvenliği için konulduğu düşünülürse hiçbir mahsuru yok. Google'dan araştırırsanız çıkan yargıtay kararlarını görebilirsiniz.
Ben sizin gibi düşünmüyorum. Mesela bizde bebeğin tv izlemesi yasak. Şimdi kamera gizli olsa (ki asla yapmam) baktım tv kapalı, tamam içim rahat diyemem. Her şey dayak için değil ki, ayrıca döven hep dövecek diye bir şey de yok. O yüzden yemek saatleri olsun, tv konusu olsun kamera şart. Hatta bazen şöyle oluyor: bakıcı bebeğin odasına uyanmış mi diye sık bakar ama bazen bakarım sessizce oturmuş yatagina, kadın da mutfakta. Hemen ararım, "abla uyanmış" derim. O da koşar, alır. Gizli kapaklı iş yaparsan bunlari diyemezsin.Şu üvey anne vakasindaan sonra ben.olsam kurardim kesinlikle.
10 aylik bide kkonusmaz anlatamaz derdini yani hem sòylerseniz ne anlami varki cocugu dövme iyi bak diye kamera koyuyoruz haberin olsun ama kuytu köselerde dövebilirsin gbi bisey olmus bu hep tedirgin olacak kamerayi bilirse ama bilmedenn koyarsaniz bikac izlersiniz iciniz rahatladmi cikartip atarsniz yanii bukadar basit ama ben mesela cocuklarmi annemden baskasna gvenip brakamam kv olsa bile.
En iyisi tedbir
Guvenlik sirketleri var kapsamli paketler. Acil durumda atiyorum ambulans lazim panik butonuna basiyosun. Veya uzakta bi seyahatte evine bakiyosun ne durumda diye. Bu kapsamli paketler bakicinin uzerine alinmasini engeller ve evinizi kapsamli bir sekilde korur. Ustelik sirketler izliyor ve haber veriyorlar. Bunu deneyebilirsiniz. Misal bak basiniza bisey gelirse buna yangin ciktiginda buna basacaksin. Burda duman sensoru var. Surdada bir kamera var sesli kayit yapiyor seklinde bilgi verirsin bakiciya. Aklima ilk bu geldi :)Merhaba hanımlar. Benim 10 aylık bi bebeğim var. Öğretmenim, ikinci dönem işe başlayacağım. Uzun bi araştırma, görüşme sonucunda ortak birkaç kişinin tanıdığı birinde kara kıldım. Her yönüyle içime sindi. Ama eşim diyor ki eve kamera kuralım. Bende şöyle düşünüyorum, kimse kamarayla izlenmeyi kabul etmez yani ben asla etmezdim. Sürekli izleniyor olmak can sıkıcı. Gizli kursak o daha da bi insan haklarına aykırı geliyor. Haberi olursa oldukça Onur kırıcı olacak gibi geliyor. Ama eşim bu konuda ısrarcı. Ama ben çok kararsızım. Zaten çok zor buldum her yönüyle içime Sinem birini. Kamera kuracağız deyip kadını da kaçırmak istemiyorum. Sizce Nası bir yol izlemeliyim.
Tuvalet eğitimine başladığımda kreşe vermiştim. Kreşe vermemiş olsam lazımlik alır, koridora koyardım. Orda da kamera var. Herhangi bir kör nokta da sorun olmuyor çünkü ses olduğu gibi kaydediliyor. Kör nokta da sadece odaların kapı girişleri. Yani çocuğu ses olmasa kapının tam altına geçip hırpalamasi lazım ki onun kör nokta olduğu da belli değil. Bir de dediğim gibi her kamera sesli olduğu için kör noktada da ses kaydolmaya devam ediyor
Kimin varmış, ben kaçırmışım :)Banyoda da vardı yani benim anladığım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?