eve kopek isteyen esim ve cocuklarim:(

Ben böyle güzel bir yazı okumadım..

Bin kez begeniyorum..keşke herkes görüp okusa..

Abartılı bir anlatım, abartılı bir sevgi gibi gelebilir ama bir cana bakmak evlada bakmak gibi oluyor, bu kedi de olabilir köpek ya da kuşta olabilir, çocuğunuzun neden korktuğunu, ne yapılırsa canının yandığını biliyorsanız kedi köpeğinizinde biliyorsunuz, herkes için demiyorum ama bazıları oyuncak muamelesi yapıyor, eline alıp sağını solunu sıkabileceği, kuyruğunu çekebileceği, hayvan kucağında sıkılınca pat diye yere atabileceği bir peluş oyuncak sanılıyor, yine abartılı zannedilecek ama değil verilen emek 2,5-3 yaşındaki bir çocuğa verilen emekle aynı, çocuk bakmaktan farkı yok aslında, tepkileri bile çocuk gibi diyebiliriz, annesi eve gelince bacaklarına sarılan çocuklar nasılsa kedi köpeklerde öyle bacaklarınıza sarılırlar. Tek yapamadıkları konuşmak, herşeyi gözleri ve hareketleriyle anlatırlar.

O yüzden sahipli ya da sahipsiz tüm hayvanlara aynı ihtimamı göstermek lazım.

Guzel yorumlar icin cok tesekkur ederim dedigim gibi ben karar asamasinda olan biri DEGILIM zaten kendimde o gucu bulmuyorum iki kizim ve okul durumu cok zorluyor zor yetisiyorum kararimda kesin
Konuyu acmamdaki sebep kopek alsam mi almasam mi kararsizim degil di ben sadece istemedigime esim ve cocuklari bi turlu ikna edemedim esimde cocuklarla bir oldu iyi olur illa alak dedi sanki pazardan sebze almak gibi..
Neyseki suan detayli bi konusma yaptim ve esim bana hak verdi kopek mevzusunu kapattik kediyide zaten ben sevemedim cocuklarda istemiyor babannesinin kedisi var cok vahsi belki ondan gozumuz korkmustur
Bu mevzuyu esimle konusup hallettik ama kizim uzgun surekli mizliyor yasadigimiz yerden nefret ediyor burda yasiti yok okulu desen sevmiyor en guzeli bi faliyete yonlendirmem ama gidis gelis sorun dersleri zaten kotu cok cikmazdayim cokkk

Cok guzel anlatmissin. Buyuk sorumluluk bence de. Bahce olsa hayvancagiz kosar oynar. Apartman dairesinde ben hayvancagizi evde birakip gitsem bir yere icim ciz eder hic dayanamam. Onlar da uzuluyorlar hem de cok...

Cok guzel anlatmissin. Buyuk sorumluluk bence de. Bahce olsa hayvancagiz kosar oynar. Apartman dairesinde ben hayvancagizi evde birakip gitsem bir yere icim ciz eder hic dayanamam. Onlar da uzuluyorlar hem de cok...
Ya aslinda gereken ilgiyi gosterirsen evde olmadiginde onlar da uyuyup tembellik yapiyor tabi bu 1 yas ustu kopekler icin gecerli
Kopegin de cinsine gorw degisir , bende collie vardi hic uzulmezdi biz evdw yokken paso uyuyordu kuzum
Simdi bahceli evdw yasiyorum bi goldenim bide kedim var bahcede , onlar da gunduz hep uyuyor biz eve donunce aziyorlar :)

Köpeklerde kedilerde hatta kuşlar balıklar evcil bütün hayvanlar çok tatlıda bakamadıktan sonra hayvanı yerinden etmeye gerek yok.
Bugün bi köpek gördüm o kadar tatlı ki insan hemen bitane almak istiyor ama ya sonra ?
Baskılara yenilip almayın sizde de bakacak potansiyel yok.

Bakimi daha kolay başka bir hayvan istemezler mi. Muhabbet kuşu, balik, kucuk su kaplumbagasi vs. Hepsini beslemistim cocukken..

Köpek sorumluluğu ağır,
Her gün mutlaka dışarı çıkmak zorunda,yürümek zorunda vs
Kedi düşünmez misiniz?

Katılıyorum. Kedi çok zahmetsizdir.

Tuvaletini kum kabından başka hiç bir yere yapmaz. Önünde kuru maması ve taze suyu varsa,başka bir ihtiyacı da yoktur. Çok temizdir,titizdir. Yıkanmaya ihtiyaçları yoktur. Tükürüklerinde antibiyotik benzeri,bakteri öldüren bir madde var ve yalanarak temizlenirler..
Ve tıpkı köpek gibi çok dosttur. Çok oyuncudur. Bir yün yumağını atın önüne,saatlerce oynar.Eve neşe verir..

Köpekler özel ilgi isterler. Gezdirilmesi,yıkanması gerekir. Ve sevgiyle beslenirler!

Dolayısıyla eğer baskılara yenilecek olursanız,köpek değil kedi alın.
Yine de kedinin de tüyleri dökülür.Evi süpürmek gerekir sıklıkla.
Bu kadar titiz biriyseniz,size kedi de uygun olmayacaktır..

Iyi düşünün ve lütfen unutmayın ki "bu 15 sene sürecek bir dostluk olacak."

Ve son olarak; lütfen sokaktan sahiplenin. Sokakta o kadar çok sevgiye muhtaç kedi var ki..

Son düzenleme:
Vazgeçtik demişsiniz şimdi farkettim. Hayırlısı..

Gereğince bakılamayacağı şüphesi minicik bile varsa almayın derim.
Benim kızımda 5 yaşında,köpek istiyor ama şu anki evimin şartlarında ve kızımın yaşı itibariyle mümkün değil.
Bahçeli evimiz olmadan alamayacağımızı çünkü köpeklerin dolaşabilecekleri alan olması gerektiğini anlattım ona. Sonra tatile giderken onu yanımızda götüremeyeceğimizi ,evde yanlız bırakamayacağımızı,anlattım,köpeğin sabah akşam gezdirilmesinin gerektiğini,temizliğini,bakımını yapabilecek yaşta olmadığını,anlattım/anlatıyorum. Benim için doğru olanlar bunlar. Sonuçta oda bir can,çocuk gibi,her planına dahil edip ona göre davranmak durumundasın. Bu sene hep gezdik,haftasonları bile gittik bir yerlere,evde bir canımız olsaydı gidemeyecektik. Biraz daha büyüsün,sahiplenebilirim ama şu an imkansız.(asla pet shoptan canlı satın almam) Anlata anlata sebep ve sonuçlarıyla ikna ettim,şimdi ben büyüyünce babam bana golden alacak diyor. İkna edebilirsiniz konu sahibi. Sadece anlatmanız gerekli bol bol sebepleri ile birlikte. Anlayacaklardır.

Eşinize şart koşun tuvalet temizlik sorumluluğunu üstleniyorsa tamam deyin. Yoksa asla kabul etmeyin dediğiniz gibi çok zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…