Evet bitti işte.. Bakın lütfen :(

kim diyor allahın emri diye sizin okuduğunuz kuranla bizimki farklımı dinde emirler bellidir geri kalanlar yorumdur ki o yorumlar da farklıdır tıpki mezhepler gibi kimse kendi yorumunu farz diye diretemez yoksa neden mezhepler olsun??

dinde örtünme yoktur belli yerlerin kapatılması tavsiye edilir ama dinci güruh kadınları geri plana atmak için öyleymiş gibi gösteriyorlar sonra türban takan kadın biz geri planda kalıyoruz diye ağlamaya başlıyor! ben buna karşıyım. böyleymiş gibi gösterip beyin yıkamaya çalışanlara a karşı çıkacağım!

Bunu inkar ettiniz diye bu gerçek değişmez.Günahı günah kabul edip günaha devam etseniz de imandasınız demektir.Aksi taktirde inanç için tehlikeli sözlerdir bunlar.Sizin için söylüyorum,yoksa banane..

kim diyor allahın emri diye sizin okuduğunuz kuranla bizimki farklımı dinde emirler bellidir geri kalanlar yorumdur ki o yorumlar da farklıdır tıpki mezhepler gibi kimse kendi yorumunu farz diye diretemez yoksa neden mezhepler olsun??

dinde örtünme yoktur belli yerlerin kapatılması tavsiye edilir ama dinci güruh kadınları geri plana atmak için öyleymiş gibi gösteriyorlar sonra türban takan kadın biz geri planda kalıyoruz diye ağlamaya başlıyor! ben buna karşıyım. böyleymiş gibi gösterip beyin yıkamaya çalışanlara a karşı çıkacağım!

kuranın tam olarak hangi ayetlerini okudunuz?
efendimiz örtünün derken sence ne kastetmiştir, gerçekten düşünceni merak ettiğim için soruyorum.
mezheplet konusunda haklılık payınız oldugunu düşünüyorum.
ben size bir şey söyleyeyim sınra siz ne isterseniz onu düşünün.
bütün hak dinlerde örtnme vardır.
yahudilerin asılları da kapalıdır hatta bize yobaz diyen kesim oraya gitse kafayı yer sanırım=)
kadın erkek dolmuşları bile farklı İsrailde=)
hıristiyanlık mesela rahibelerin kapalılığını demiycem tabiki de=) onların bir mezhepleri var ama adını hatırlamıyorum.ama bize çok benziyorlar. günah diye tv izlemiyorlar, gayet örtülüler.
yahuuuu hadi bırakalım güzel kardeşim bunları şundan pay biç bütün mahlukat tüğ ile giydirilmiştir=)
biz kıymet verdiğimiz şeyleri saklı tutarız=) altın olsun, para olsun ,çehiz olsun, gelin olsun=)
en basit hediyeyi bile kırk kutuya sarıp veriyoruz.
umarım düşünceleriniz değişir.size kapanın demiyorum, ama farklı bi yerden bakın sadece 10 dklıgına.
efendimize inanıyorsan eger onun ailesinin kapalı oldugunu da biliyorsundur.onlar da dinci güruh muydu.
bak ben öğretmenim çok zor okudum. kapalılığımdan dolayı yanıma çok laf duydum çok dersten kaldım. ama kimseyi suçlamadım çünkü ben bunları göze alarak o okulu okumaya karar verdim.
eger biz hala özgürlükleri tartışıyorsak yazıklar olsun bize.
sevdiğin sana nasılki kısa saç sana daha çok yakışıyor diyorsa başka bi erkeginde eşarp sana çok yakışır demesi çok normal değil mi?
nene hatun saçları röfleli halde değildi Aziziye Tabyasında demi =)
amannnnn kızlar konu dağıldı =)
bırak o oglanı bırak=)
ne hale getirdi topiği =)

değer verdiğimiz şeyleri saklarız ama insan nesne, eşya değildir bu bir ikincisi senin dediğin doğru olsaydı kadınların çoğunluğunun kapalı olduğu ülkelerde kadınların çok mutlu mesut olması lazım gelirdi ama şu işe bakın ki isveç bu konuda dünya birincisi ve kadınları hiç örtülü değiller...

bırakın böyle geyikleri dinde örtünmenin olmadığını türban takmayan onlarca kadın din alimi de söylüyor bu tıpki bizim mezhep sabah namazını 5 rekat kılıyor doğrusu bu demekle eşdeğerdir halbuki bazı mezheplerde 7 bazılarında 3 rekat kılınır.

yahudilik filan beni ilgilendirmiyor ben kendi dinime bakarım ve evet örtülü kadın toplumun gerisinde kalmaya mahkumdur kimse marka imajını 40 derecede pardesü giyip şarıl şarıl terleyip kokan bir kadınla tehlikeye atmaz! özgürlükler değil türban takmayan kadınları değersiz görme saçmalığına kapılmak da ayrı bir ironi ama toplumda ön planda olanlar bizleriz dikkatini çekerim!

değer verdiğimiz şeyleri saklarız ama insan nesne, eşya değildir bu bir ikincisi senin dediğin doğru olsaydı kadınların çoğunluğunun kapalı olduğu ülkelerde kadınların çok mutlu mesut olması lazım gelirdi ama şu işe bakın ki isveç bu konuda dünya birincisi ve kadınları hiç örtülü değiller...

bırakın böyle geyikleri dinde örtünmenin olmadığını türban takmayan onlarca kadın din alimi de söylüyor bu tıpki bizim mezhep sabah namazını 5 rekat kılıyor doğrusu bu demekle eşdeğerdir halbuki bazı mezheplerde 7 bazılarında 3 rekat kılınır.

yahudilik filan beni ilgilendirmiyor ben kendi dinime bakarım ve evet örtülü kadın toplumun gerisinde kalmaya mahkumdur kimse marka imajını 40 derecede pardesü giyip şarıl şarıl terleyip kokan bir kadınla tehlikeye atmaz! özgürlükler değil türban takmayan kadınları değersiz görme saçmalığına kapılmak da ayrı bir ironi ama toplumda ön planda olanlar bizleriz dikkatini çekerim!

Buradaki hiç bir kadın örtülü olmayanları eleştirmezken siz örtünenlerin ne terini ne geri kafalılığını bıraktınız. Müslümanlık hoşgörülüdür. İlk önce bunu bir anlayın. İkincisi yazdıklarınızdan Peygamber Efendimizin hayatını okumadığınız anlaşılıyor. Eğer okusaydınız örtülü kadınlar çok mutlu olurdu gibi bir talihsiz cümleyi kurmazdınız. Bu gerçekten komik olmuş. Koskoca Peygamber efendimiz bile ne işkenceler görmüşken örtülü kadınlar mı mutlu mesut yaşayacak. Burası sınav dünyası ebis hanım. Asıl mutluluk diğer tarafta hepimiz yaşayarak göreceğiz. Belki de sırf örtülü diye aşağıladınız kadınlar yüzünden cennetin kapıları size kapanacak. Ve bir de şöyle düşünün o uydurma dedikleriniz belki de sizin kendinizi haklı çıkarmak için yalanladıklarınızdır. Bu size karşılık son cvbımdı. Böyle aşağılayıcı bir uslube cvp vermeyeceğim. Doğru yolu bulmanız ümidiyle.( Kendi uydurduğunuz doğrular değil Yüce Rabbimin doğrusu)

Konuyu nerden nereye getirdiniz.. müslümanligi tartisacaksaniz ona göre bi konu acin orda devam edin
Bu kiz daha 17 yasinda daha bildikleri ve fikirleri cok degisicektir. Burda bizlerden yardim ve fikir bekliyor!!

Umarim sende dogru yolu bulursun bi an önce! Cok asik oldugun belli yoksa bunlari kendine yaptirmazdin herhalde!

Oha diyorum:( Çok cahilmiş gerçekten.Bırak peşine gitme.Hatasını anlarsa gelir.Anlamazsa cahilliğiyle kalsın.Çok sinir biriymiş gerçekten.
Evet hem sinir hemde sinirli..
17 yaşındaymışsın. O istedi diye mi söyledin bunu? Yoksa gerçekten öyle olduğu için mi.
Saygısızlığa bak. Bu rahatlığı ona sen vermişsin farkında mısın? Biraz düşün. Bir yandan da kurtulduğuna sevin.
Evet ben verdim.Yok o istedi diye değil,gerçekten kapandığım için içim huzur doluydu ve allaha inancım daha kuvvetlenmişti.Bunu içimde yaşayabilirdim ama onada söyleyeyim beraber mutluluğumu paylaşalım istemiştim..
Konuyu nerden nereye getirdiniz.. müslümanligi tartisacaksaniz ona göre bi konu acin orda devam edin
Bu kiz daha 17 yasinda daha bildikleri ve fikirleri cok degisicektir. Burda bizlerden yardim ve fikir bekliyor!!

Umarim sende dogru yolu bulursun bi an önce! Cok asik oldugun belli yoksa bunlari kendine yaptirmazdin herhalde!

Evet çok .. Birde biz onla neleri atlatıpta birlikte olduk .. Çok şey aştık ..

Konuyu dine, müslümanlığa getirenlere ne güzel bir uyarı yapmışsınız. Teşekkür ederim...

Konuyu fetva topiğine çevirenler milyon kere dedik değil mi, bu sitede din konuşmak yasak, neden yasaklandığı da gün gibi aşikar, dönüp yorumlarınıza bakın.
Yasak olmasına rağmen arada derede yazıyorsunuz ya, çoğunlukla aldığınız cezaların dini yorumlarınızdan olduğunu çabuk unutuyorsunuz da ondan galiba.

canım inan üzüldüm ya daha çok küçüksün
bak benim senin yaşlarında bir kız kardeşim var inan ona hep böyle konularda ikazlarda bulunurum
beni ablan olarak kabul edersen eğer
yaşın henüz çok genç önünde uzun bir yol var daha iyileri mutlaka karşına çıkacaktır
bak diyorsun ki aileme küfür ediyor,bana küfür ediyor,her buluşmada konuyu cinsel birlikteliğe getiriyor ve ibaedetimle ilgili bir sözümde bile bana küfürler etti diyorsun
uzak dur bence bundan
tamam haklısın 3 sene kolay değil ama ileride çoluk çocuğun olduğunda böyle hareketlerde bulunsa daha mı iyi
henüz gözün görmüyor doğruyu yanlışı çünkü yaşın küçük ama inan senin için en hayırlısı böyle belkide
RABBİM hakkında hayırlısını versin canım,ALLAH yar ve yardımcın olsun
belkide ALLAH seni ondan kurtarmışdır kim bilir
unutma ALLAH gümüş kapıyı kapatır altını açarmış:34:

3 yıldır hep böylemiydi ,sonradan mı değişti?
sonradan değişti,son 1 yıldır..
canım inan üzüldüm ya daha çok küçüksün
bak benim senin yaşlarında bir kız kardeşim var inan ona hep böyle konularda ikazlarda bulunurum
beni ablan olarak kabul edersen eğer
yaşın henüz çok genç önünde uzun bir yol var daha iyileri mutlaka karşına çıkacaktır
bak diyorsun ki aileme küfür ediyor,bana küfür ediyor,her buluşmada konuyu cinsel birlikteliğe getiriyor ve ibaedetimle ilgili bir sözümde bile bana küfürler etti diyorsun
uzak dur bence bundan
tamam haklısın 3 sene kolay değil ama ileride çoluk çocuğun olduğunda böyle hareketlerde bulunsa daha mı iyi
henüz gözün görmüyor doğruyu yanlışı çünkü yaşın küçük ama inan senin için en hayırlısı böyle belkide
RABBİM hakkında hayırlısını versin canım,ALLAH yar ve yardımcın olsun
belkide ALLAH seni ondan kurtarmışdır kim bilir
unutma ALLAH gümüş kapıyı kapatır altını açarmış:34:
Evet,az önce arkadaşım mesaj attı başka numaradan arıcam aç diye açtım baktım o :5:
Diyoki gerizekalı niye açmıyorsun telefonlarımı,dedim ne halin varsa gör kaç defa dedim yeter düzgün konuş diye artık umrumda değilsin,teli kapattım :5: Allah razı olsun sizden,cümlemize inşallah..

Back
X