Evi annemin üstüne devretmek istiyorum ama...

Malesef aileme söz geciremedim dün evi annemin halasının üzerine yaptık. Eve geldik kadının telefonuna icra mesajları gelmezmi borcundan dolayı falan iyice delirdim. Akraba emlakcida çarptı galiba bizi 3000 e yakın para gitti. Bütün harç paralari yatirilirken ne beni ne babami istedi kendi yanındakini gönderdi her yere babamdan sadece para istedi zaten sülalede en gıcık olduğum adam babam ona iş yaptırdı. Neyse işlemler bitti bütün dekontlari vericez dedi akşam oldu hala bişey yok sistem yokmuş emlakcinin ne sistemi olabilirki kızlar çok moralim bozuk durduk yere bir sürü para gitti şimdi biraz durcak annem üstüne alicak yine 3000 mi gider

Arkadaşım durduk yere başınıza bela aldınız
yağmurdan kaçarken doluya tutuldunuz
hiç icra borcu olan birine ev devredilir mi anında haciz koyarlar bir de mahkemeyle uğraş dur
kaldı ki o ev miras parasiyla alındığı için esinizin onun üstünde hiç hakkı bile yok
hemen geri alin
bir maliniz var onu da böyle saçma sapan bir şey yüzünden kaybetmeyin

hiç icra borcu olan birine ev devredilir mi anında haciz koyarlar bir de mahkemeyle uğraş dur
kaldı ki o ev miras parasiyla alındığı için esinizin onun üstünde hiç hakkı bile yok
hemen geri alin
ev annesine miras yoluyla kalmış. anne tapuyu konu sahibine vermiş. konu sahibinin mirası değil yani. bu durumda satılmış göstermesi daha doğru değil mi?

Yok canim emlakci akrabana bakma benim basimada geldi aynisi istersen 5 kisiye sat sonra annene sat mali kacirmak icin yaptigin ortaya cikiyor ben bi akrabamla yasadim bunu ida emlakciydi ve oda 4 kisiye satmis benden kacirmak icin en son kardesine satmis davayi ben kazandim hakim bunu bilerek yaptiginiz cok belli dedi yemedi yani bide bosuna masraf yapmis olursun bencede evi sat parayi annene ver
bu i$lerden hiç anlamam ama banka olsam haladaki evi elinden alirdim norcu için
mantikli olan bu , iptal $ansiniz vardir insallah
3-5000 i birak bence hesap etmeyi butun ev gidiyor elden

ev annesine miras yoluyla kalmış. anne tapuyu konu sahibine vermiş. konu sahibinin mirası değil yani. bu durumda satılmış göstermesi daha doğru değil mi?

anne para ile mi satmış
yoksa hediye şeklinde mi acaba eğer hediye ise onda da hakkı yok eşin

hemen geri alin
Ben aileme anlatamadım. Yeni kanunda evlendikten sonra üstüme olduğu için her türlü hak alırmış. Eşim borç yapsa evi satabilirmis öyle dedi ailem

Anneme dedemin evi satıldı. 2 ev parası geçti üstüne birini abimin birinide benim üstüme yaptı. Babamin eşime güveni kalmadı ve araştırdı. Önce evi annemin halasina sattım bir ay falan duracak sonra annem haladan üstüne alıcak böyle olursa mal kaçırdı olmuyormus. Çok bilmiş emlakçı akraba öyle demiş. Şuan eşimin aileme dava açma onları dışarı atma hakkı varmı

Ben aileme anlatamadım. Yeni kanunda evlendikten sonra üstüme olduğu için her türlü hak alırmış. Eşim borç yapsa evi satabilirmis öyle dedi ailem

Hayır yeni kanun falan yok
iznini olmadan satmak bir şey yapamaz
evi anneniz size sattı mi hediye mi etti
hediyeyse hiç hakkı yok
keşke gidip avukata danissaydiniz
şimdi evi üzerine yaptığınız kişinin icra borçlarından dolayi haciz koyulursa bir de onu kurtarmak için ugrasacaksiniz ayrıca öyle bir durum da kurtaramayabilirsiniz
boşu boşuna evi kaybedeceksiniz

Hayır yeni kanun falan yok
iznini olmadan satmak bir şey yapamaz
evi anneniz size sattı mi hediye mi etti
hediyeyse hiç hakkı yok
keşke gidip avukata danissaydiniz
şimdi evi üzerine yaptığınız kişinin icra borçlarından dolayi haciz koyulursa bir de onu kurtarmak için ugrasacaksiniz ayrıca öyle bir durum da kurtaramayabilirsiniz
boşu boşuna evi kaybedeceksiniz
Evin tapusunu üzerime yaptı miras yoluyla olduğu her türlü tespit edilirdi. Avukatada gittim. Hiçbirşey alamaz dedi.Eski avukatlar birşey bilmiyo dediler ya resmen avukata değil emlakciya inandıklar. Birkaç kişiye daha sordular onlarda hak alır kanunlar değişti demiş. Babam ağladı karşımda bende çok üzüldüm gittim devrettim halaya zaten kimseyi uzemiyorum kahr olan ben oluyorum.

Halayada söyledim icra mesajı geliyor diye benim 2 tane maaşım var bişey olmaz geliyo onlar öyle dedi

Evin tapusunu üzerime yaptı miras yoluyla olduğu her türlü tespit edilirdi. Avukatada gittim. Hiçbirşey alamaz dedi.Eski avukatlar birşey bilmiyo dediler ya resmen avukata değil emlakciya inandıklar. Birkaç kişiye daha sordular onlarda hak alır kanunlar değişti demiş. Babam ağladı karşımda bende çok üzüldüm gittim devrettim halaya zaten kimseyi uzemiyorum kahr olan ben oluyorum.

medeni kanun yıllardan beri aynı değişmedi
ben yeni hukukcuyum bilgilerim taze ve o evde esinizin hakki yoktu
hadi tamam aileniz inanmadi niye gidip icralik birinin ustune yaptiniz ben o evi geri alabileceginizi bile dusubmuyorum ailenizle çok pişman olacaksınız
ödediğiniz masraflar da cabası

Haladan annem üstüne alıcak ve kendi üstüne yapıcak ölene kadar benim öldükten sonra kizimindir diye kağıt imzalicakmisim

Ben kendimi anlatamadım dedim ya emlakciya güvendiler eşim kredi kartı borcu yapsa bile ev gidermiş ellerinden insanlarda korktu ağladı bende üzüldüm sonum yok zaten bu adamla. Şimdi benide ailemide mal kaçırmadan dava edebilirmi

Back
X