Evi cekip ceviremiyorum!!!

ben de 2 yıl ev arkadaşlarıyla kaldıktan sonra, son 2 yıldır da yalnız yaşıyorum. kocaman 2+1 evim var ve hiç bekar evi gibi değil, dayalı döşeli. yani, aynı şekilde bakım isteyen bir ev. ve ben de sizin gibi pek ev işleriyle arası olan biri değilim bu yüzden birikmesin diye, evimi hep derli toplu tutmaya çalışıyorum, biriktirmiyorum hiç bi şeyi. temizlik de 2 haftada bi kadın geliyo, o yapıyo. yemek zaten hak getire...

ben de şöyle bi çözüm buldum, sen de bunu uygulayabilirsin.
Kadını 2 haftada bi tam gün alıcama, her hafta bi kere yarım gün alıcam. Gündeliğinin de yarısını vericem, yani aynı paraya gelmiş olcak. Böylece benim evimde kuramadığım düzeni, o benim adıma kurabilir diye umuyorum

aynı öğrencilik dönemimbizde de mutfakta tabakların içinde küflenmiş yiyecekler mi ararsınız... artık kullanılacak çatal tabak kalmayınca bulaşık yıkardık yarım günümüzü alırdı düzen temizlik insanın biraz içinde olacak galiba...en kötüsü de erteleme huyu(m) şuanda hala bekarım ama son 3-4 yıldır çok daha düzenliyim, ama yine de pek çoğunuza göre yinede yeterli değildir eminim. şöyle söyleyim haftada bir gün ayrıntılı denilebilecek bir temizlik yapıyorum o kadar, kıyafetlerimi kaldırma, bulaşık vs onlar günlük tabiki (şuanda hayatta eskisi gibi olamam diyecek kadar yol aldım şükür)...amaaa yaklaşık 6 ay sonra evleniyorum, merak ettiğim şu evli arkadaşlar hergün mü ev silip süpürüyosunuz, toz alıyosunuz:26: gözüm korktu şimdi... çalışıyorum... yemek haftasonu birkaç çeşit yapıp 3 gün yiyoruz demiş bazı arkadaşlar, hergüne birini gibi mi? ilk yapıldığı gibi taze oluyo mu? buarada çok güzel yemek yaparım Allahtan ama o da biraz yavaş
yardımcı olursanız sevinirimmmmm :18:

:) dertleriniz o kadar tanıdık geldi ki bana...velilerimizin anlattıkları ile birebir aynı...sanırım bu 9.sınıf çağındakilerin ortak sorunu...atlatacaktır bu dönemi emin olun siz sadece sağlıklı bir şekilde yanında olun..eleştirel yaklaşmayın...ilgi alanlarıda sürekli değişebilir ve dediğiniz gibi hepsine kaptırabilir kendini...ne olmak istediklerini çözmeye çalıştıkları bir dönem...bırakın biraz kendi haline..üstüne gitmeyin...dağınıklığı konusunda da öyle aslında sabırlı olabiliyorsanız...

O kadar zor değil aslında sadece gözünüzde çok büyüttüğünüzden zor gelebilir ve yapmadıça da yapası gelmez insanın ama yaptıkça da zaten rutine döner. Ben mesela planlıyımdır o gün kalkınca hangi saatte neyi yapıcam planlarım. Evin her tarafını aynı gün yapacaksın diye bir kaide yok. Bir gün salona girersin dip bucak bir gün mutfağa. Bulakış makinen varsa doldur bulaşıları tezgahın üzerinde birşey konuldukça anında kaldır birikmesin yoksa gözünde büyür. Yemek işini de mesela sulu yemek yapacaksan hiçbir işini yapmadan yemeği koy işleri yaparken bir yandan da o pişsin. Çalışıyorsun sanırım o zamanda haftasonundan buzluğa bişeyler koy mesela sigara böreği kolaydır oturduğun yerden bile sararsın at buzluğa haşlanması gereken bakliyatları haşla buzluğa at elinin altnda bulunsun. Günlük olarak düzenli yaparsan hem yorulmazsın hem birikmez gözünde büyümez. Gardırobunda aldığnı düzgün al düzgün koy. Dağılmaz hiç. Ütünü tv seyrederken yap sıkılmazsın. Ve birkaç haftanın çamaşırını biriktirme her hafta yıka az olsun çabuk bitsin.

Çok teşekkürler,:13: İnanın sizlerden bunları duymak ben çok rahatlatıyor.Çünkü artık benimle sohbeti azalıp arkadaşları ile arttıkça, hatta artık benimle yalnızca günlük zorunlu şeylerle ilgili konuşuyor olunca insanın çok zoruna gidiyor ve en yakın arkadaşımı kaybetmiş gibi oluyorum.Acaba yanlış yaptığım birşey mi var, bu durumda ne yapmalıyım ben üstüne gidip konuşmaya zorlamalı mıyım yoksa kendi haline mi bırakmalıyım diye panik yapıyorum ne yapacağımı bilemiyorum.Ama siz böyle açıklamalar yaptıkça tamam doğru yoldayım yaşasın oğlumu kaybetmiyorum bu bir süreç diye rahatlıyorum.

Siz eğitimcilerin hakkını ne yapsak ödeyemeyiz zaten

evi çekip çevirmenin sırrını buldum iş biriktirmemek:) hergün azar azar yapınca hem ev çok pislenmiyor hem de dağılmıyor

Henüz bekarım ama annemin temel olark verdiği öğütler şudur:

Kızım işini sakın biriktirme erteleme,yoksa herşey dağ gibi büyür gözünde.

Her gün bir odayı detaylı temizle,hepsine bi anda yüklenme

Aldığın şeyi yerine koy,evin dağılmaz.Ve o şey kaybolmaz.

Erken kalk,yoksa yetiştiremzsin yetişse de başka şeylere vakit ayıramazsın,günün bereketinden yararlan.

siz islerden korkmayin isler sizden korksun hanimlar(terzi kendi sokugunu dikemezmis)

ev her zaman düzenli olmaz ama isterseniz yapabilirsiniz
bir kere şu üşengeçlikten çıkmak için bir yerlerden başlamanız şart
eşinizi de uyardıkça o da size uyum sağlayacaktır
sonuçta erkekleri düzene sokan da kadınlardır
bir de ben evde hayvan besleme olayını hiç sevmiyorum yani istesemde tertemiz olamaz gibi geliyor
ama madem sevip besliyorsunuz evinizde temizliğine de katlanacaksınız

amaaan ben de aynen senin gibiyim. hiç bi zaman annem gibi evinde öğün öğün yemek pişen, toz alan, çamaşır suyuna elini değdiren, hele hele cam silen bir kız olamadım. Çok üşenirim. Öğrenci evimde neysem hala oyum neredeyse.. bazen ayda yılda bir çok detaylı yapıyorum, daha doğrusu yapıyorUZ eşimle, sonra o bizi bi 6-7 ay götürüyor. Haftada, iki haftada bir yerleri süpürüyorum. toz falan almam, nefret ederim. Ütüye falan da üşenirim, birikir birikir ayda yılda bir yaparım. Bi de kedi var kedi kumlarını ve tüylerini saçıyor ortalığa eşşek. Yuvarlanıp gidiyoz, ama bi misafir geliceği zaman vaktim darsa elim ayağıma dolaşıyor mahcup oluyorum. Yine de biz yuvarlanıp gidiyoruz. Oh. mis :))))))

Bende aynıyım ne olmuş yani Elimden geldiği kadar yapıyorum ama ev bi şekilde dağılıyor yine. Bende koyverdim gitti...

offf offf tıpkı bizim ev :))
ben 4 yıllık evliyim ilk yıl evimiz çoğunlukla tertipli düzenliydi tabi eşimin evde olduğu hafta sonları hariç,benim eşimde aynı benim gibi biraz dağınık ama zamanım bol olduğu o dönemler bundan hiç şikayetçi değildim ancak şu an biri 3 yaşında biri 8 aylık iki kızım var ve ev çarşamba pazarı gibi. Ara ara dip bucak köklü bir temizlik yapıyorum sonda hep üsten geçiyorum,evimiz ana cadde üzerinde her gün toz almak gerekiyor ama ben bunu yapamadığım için evim sürekli toz içinde bazen baş edemeyip (2 ayda bir gibi) yardımcı çağırıyorum (zaten başka türlü de perde yıkamam ve cam silmem mümkün değil 3 yaşındaki kızım ben merdivenin tepesindeyken arkamdan tırmanıveriyor) . eve çat kapı misafir gelecek diye ödüm kopuyor herkesi çay kahve içmeye kolay kolay davet edemiyorum
annemler çocuklar uyurken yap diyorlar ama gündüz küçük olan 1 er saatten toplam 2 saat uyuyor,büyük kızım zaten uyumuyor.çok şükür akşam erkenden yatarlar gece uykuları iyidir ama ben gündüz küçük kızım uyurken büyük kızımla vakit geçiriyorum (dergiler,faaliyetler,bulmacalar yapıyoruz) akşam ikisi de uyurken ise iş yapmak hiç içimden gelmiyor çünkü bir kaç saatte olsa kendime vakit ayırmak istiyorum,kendimi şımartmak istiyorum,eşimle olmak istiyorum.akşamları kadın iş yapar adam oturur tv izler ben böyle bir evliliğim olsun istemiyorum.

inşallah çocuklar birazcık daha büyüdükten sonra yine eski düzenli tertipli hayatımıza dönebiliriz,inşallah evdeki tek dağınıklık kızların odasındaki oyuncaklar olur ...

Çok doğru bir yorum, eğer evinizde hayvan varsa temizliği asla ihmal edemezsiniz. Benim beş tane kedim var ve çalışıyorum. Gündüzleri ablam evde, işleri paylaşırız. Ben her akşam kumlarını temizlerim, banyoyu baştan aşağı çamaşır suyuyla temizlerim,üç günde bir nevresimler mutlaka değişir,hafta sonu biriken herşey yıkanır,mama ve su kapları temizliği hergün yapılır.Her hafta sonu mutlaka derin temizlik yaparım. Ablam evde çeyiz işi yapıyor o yüzden oda tüm işi üstlenemediğinden ev işlerini biriktirmiyoruz. Buna on yıldır devam ediyoruz. Yorgunluktan ölsem bu işleri ihmal edemem.Ama başarılıyız , evimize her gelen bu kadar kediniz var ama hiç belli değil asla koku yok diyorlar:) hayvan bakmak çok çaba gerektiriyor.

Seni o kadar iyi anlıyorumki, bende senin gibiyim çünkü. 2 ay önce başka şehire tayinim çıktı, bu yaşıma kadar annemin yanından hiç ayrılmamıştım. Elimi hiçbir işede atmadım. Şimdi burda yalnız eve çıktım, annem ilk taşındığımda temizliğimi yaptı. Onlar döndükten sonra ben 2 kere temizlik yapabildim. Yerlere terliksiz basamıyorum. Yemek, bulaşık ve çamaşırdan temizliğe vaktim kalmıyor. Yalnız yaşıyorum, inanın bıktım bulaşık yıkamaktan. Çamaşırları yıkıyorum asıyorum, askıdan giyinip tekrar kirliye atıyorum. Ne ütü yapıyorum ne dolaba yerleştiriyorum yani. O kadar sıkıldımki ev işinden bu hep böylemi olacak. Hergün yemek yapmaktanda bıktım, bazen sıkılıyorum kahvaltı yapıyorum, ama 3 gün üstüste kahvaltı bıktırıyo. Mecbur yemek yapmam gerekiyo. Tembellikte sınır tanımıyorum. Mesela dilimlenmiş kaşar ve dilimlenmiş tost ekmeği alıyorum, tost makinem ocağın üstünde sabit duruyor, hemen dilimleri üst üste koyup tost yapıyorum. Hazır köfte, dilimlenmiş patates alıp pişiriyorum. Hazır çorba yapmaya bile üşendiğim için çabuk çorba kullanıyorum. Suyu kaynatıp kupada içiveriyorum. Ayranı hazır alıyorum, çay kesinlikle demlemiyorum, sallama içiyorum. Halbuki işten eve erkende geliyorum, çok vaktim var ama çok tembelim. Nişanlımda yalnız yaşıyor, o beceriklidir, ama o da tembeldir, çamaşırlarını çamaşır askılığından giyer, genelde kahvaltı yapar, bulaşıkları biriktirir, temizlik ayda yılda bir yapar. Sanırım aynı evi paylaştığımızda uyum sorunu yaşamayacağız:)

İnternette daha az vakit geçirin evde köpek beslemeyin açın müziği başlayın en baştan dibe kadar en son dus alın uzatın ayaklarınızı keyf yapınnnn

Bence de insanın içinden gelmesi gereken birşey...Hele de evlenildiği zaman iki kişi olunuyor zaten iki tarafta düzen içinde yasamayı bilirse bunun için çaba sarfederse ne dagınıklık olur ne pislik...

Bulaşıklar birikiyor deniyor...E birikmesin bunu bayıla bayıla kimse yapmıyor değil mi ? Temizlik için şart...
Temizlikçiyle, yardımcı ya da gündelikçi zart zurt..Bunlarla nereye kadar

Programı da boşver..Dağılmasına izin vermeyin...Herşey sizi elinizde...

Bende hep çalışma hayatında olan biri olduğum için maalesef ev işlerini pek sevmem.Annemin evindeylen herşeyle annecik ilgileniyodu taa ki ben evlenene kadar :)

Anyayı Konya'yı gördüm ondan sonra :)
İlk evlşendiğim zamanlarda hep kadın aldım ayda bir falan ama şimdi hamileyim yinede kendim yapıyorum işlerimi.
Biri yapmak zorunda çünkü eşim zaten eve geç gelen biri olduğu için hafta sonlarıda çalıştığı için c.tesi izinliysem yada pazar günü kahvaltıdan sonra silip süpürürüm.
Çamaşırlarımı yıkar kuruturum ütümü yaparım..Yetişemezsem 1 gün sonraya bırakırım ama genelde bitirmeye çalışırım..

Temizlik imandandır demişler.Bende üşeniyorum bende ayaklarımı uzatıp film izlemek istiyorum keyf yapmak istiyorum ama evli olunca maalesef bekarlıktaki gibi olamıyor :)

bir detaylı temizlik 6-7 ay mı götürüyor inanmıyorum sizee ne yapıyorsunuz pekii bir de evde kedi varmış, kumlar felan. Toz almıyorum, cam silmiyorum, sürmüyorum. Ütüyü ayda yılda bir yıl yapıyorum diyorsunuz peki üzerinize giyecek kıyafeti nasıl buluyorsunuz baya çok kıyafetiniz var demekki.. Yani gerçekten çok rahatsısınız iyi ki hasta olmuyorsunuz toz ve kedi kumları ve tüyleri içinde. Size önerim ev işlerine alışmadan çocuk felan düşünmemeniz yazık oluır çocuğa o evde.. Eşiniz hiç sesini çıkarmıyor mu bir de yanii o da memnun mu bu durumda. Ağzım açık kaldı valla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…