- Konu Sahibi missplayful
-
Öneriler için gerçekten çok teşekkürler içimi rahatlattınız yoksa üzülüyordum ben küçükken bu alışkanlıkları kazanacağım diye boşuna mı uğraştım diye.
Söylediğiniz şekilde liseye başlaması onun için dönüm noktası oldu.Birden bire büyüdü her arkadaşından birşey öğreniyor sonra onu araştırıyor. Örneğin arkadaşı müzikle ilgileniyorsa oda müzikle ilgileniyor ama taklit olarak değil o arkadaşından daha ileri seviyeye geliyor mesela.Sporla aynı şekilde, yani arkadaşları sayesinde ufku genişliyor ve ilgisini çeken konularda da kendini geliştiriyor. Bunu takdir ediyorum ve söylediğiniz şekilde bir arayış içinde olduğunu görüyorum.
Dağınıklığı konusunda söylediklerinizi uygulayacağım:79:
:) dertleriniz o kadar tanıdık geldi ki bana...velilerimizin anlattıkları ile birebir aynı...sanırım bu 9.sınıf çağındakilerin ortak sorunu...atlatacaktır bu dönemi emin olun siz sadece sağlıklı bir şekilde yanında olun..eleştirel yaklaşmayın...ilgi alanlarıda sürekli değişebilir ve dediğiniz gibi hepsine kaptırabilir kendini...ne olmak istediklerini çözmeye çalıştıkları bir dönem...bırakın biraz kendi haline..üstüne gitmeyin...dağınıklığı konusunda da öyle aslında sabırlı olabiliyorsanız...
Kizlar ben 2 yillik evliyim ve ciddi bir sorunum var,Basliktada yazdigi gibi evimi cekip ceviremiyorum. Elimden is gelmiyor( Ev islerini organize edemiyorum. Millet hergun nasil cam cerceve silip supurup ustune yemek yapiyor anlamis degilim. Evimiz hep maalesef daginik ve kirli... Esimde benden beter bazen yardimci oluyor bazen ben kendimi zorluyorum ama ikimizde tembeliz ve nasil basa cikicaz bu evle bilmyioruz.Cocugumuz bile yok daha henuz.Surekli ya bulasik birikiyor,katlanicak camasirlar oteki odada dag gibi,kopegimiz var illaki hergun supurge istiyor ev cam zaten silemiyorum acikcasi koyverdim gitti..kiyafetler heryerde sacili... Yemek deseniz elimden geliyor herseyi yapamasamda onuda her gun pisiremiyorum strese giriyorum bugun ne yapica m diye,.,Hic bi zaman 3 ogunu evde hazirlayamadim .. ya kahvalti hazirlasam oglen yemegi yapsam aksam yemegin i yapamiyorum yada aksam yemegi hazirlayamadigim zamanlar oluyo esimle gidip disardan yiyoruz...nolcak bizim halimiz boyle bilemiyorum...iki banyoda full makyaj malzemesi dolu icik cincik heryerde...Ben haftanin 3-4 gunu calisiyorum geceleri ama onun disinda bos oldugum gunlerde oluyor esimde oyle...
Bu evin daginikligindan pisliginden biktim , Yemek,bulasik,temizlik bunlari organize edemiyorum. Lutfen akil verin temiz titiz ev icin ne yapmaliyim. Ben hep ogrenciydim bu arada annem is yaptirmadi... oldum olasi ev isini sevemedim...Ne ZAMAN is yapacak olsam mecalim olmuyor yorgun halsiz hissediyorum. Esim arada sikayet etsede o da benden beter acikcasi.... lutfen bir akil verin
ev her zaman düzenli olmaz ama isterseniz yapabilirsiniz
bir kere şu üşengeçlikten çıkmak için bir yerlerden başlamanız şart
eşinizi de uyardıkça o da size uyum sağlayacaktır
sonuçta erkekleri düzene sokan da kadınlardır
bir de ben evde hayvan besleme olayını hiç sevmiyorum yani istesemde tertemiz olamaz gibi geliyor
ama madem sevip besliyorsunuz evinizde temizliğine de katlanacaksınız
amaaan ben de aynen senin gibiyim. hiç bi zaman annem gibi evinde öğün öğün yemek pişen, toz alan, çamaşır suyuna elini değdiren, hele hele cam silen bir kız olamadım. Çok üşenirim. Öğrenci evimde neysem hala oyum neredeyse.. bazen ayda yılda bir çok detaylı yapıyorum, daha doğrusu yapıyorUZ eşimle, sonra o bizi bi 6-7 ay götürüyor. Haftada, iki haftada bir yerleri süpürüyorum. toz falan almam, nefret ederim. Ütüye falan da üşenirim, birikir birikir ayda yılda bir yaparım. Bi de kedi var kedi kumlarını ve tüylerini saçıyor ortalığa eşşek. Yuvarlanıp gidiyoz, ama bi misafir geliceği zaman vaktim darsa elim ayağıma dolaşıyor mahcup oluyorum. Yine de biz yuvarlanıp gidiyoruz. Oh. mis :))))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?