Evi cekip ceviremiyorum!!!

punchshe arkadaşın dediklerine aynen katılıyorum...
kesinlikle aynı düşüncelere sahibim...

ama hayatt kitaplardan ibaret değil... çocuklar da makine değil..

oyuncak konusuna gelince... evde klimayla ısınıyoruz ve sadece alonumuz sıcak.
iki oğlumun da odası ayrı ve buz damı gibi... çok isterdim odalarından çıkmasın oyuncaklar..
ha bi ara tek çocukken yaptım... ama bu sefer ya çocuğumu göremiyorum ya da onun odasından ayrılamıyorum...

sonra ikincisi geldi... hava soğudu... ben bebekle salonda ilgilenirken git buz gibi odanda oyna diyemezdimdimi...

salonda onlara bir çekmece ayırdım şimdi.. küçüğü zaten 16 aylık da 4,5 yaşındaki de arada topluyo, toplamıyo.. çocuk nihayetinde... olunca anlıyorsunuz....

evi süpürüyorsunuz... bi başka odaya geçiyorsunuz.. geri döndüğünüzde bi bakıyorsunz heryer ekmek kırıntısı.. almış bişiler yiyo.. :97:

anne olunca anlıyo insan... dağınıklık delirtiyo ama onlar uyuduktan sonra koltukların arasından çıkan oyuncaklar da gülümsetmiyo değil...

benmki de daha bi buçuk yaşında. odanda oyna diince anlamaz yani. salonda mecbur oyuncaklar felan ama ben bişi düşündüm. oyun çadırı alıcam şöyle güzel bişi. ouncakalrı onun içine atıcam. en azından gizlenmiş olurlar diye düşünüorum. tabiki gene çıkıcak ordan oyuncaklar ama en azından biri geldiinde kamufle kolay olur.

bana da yardım edin ne olur!!!eskiden meğer ne kadar titizmişim( 1 ay öncesi) 25 gün önce doğum yaptım ve bütün hayatım kızım oldu!bırakıp tuvalete bile gidemiyorum bazen,inat edip uyumazsa başından ayrılamıyorum hemen ağlıyor,kucağımda durmak istiyor.temizlik yemek hak getire evde!nasıl olacak bu şekilde bilmiyorum.40 çıkana kadar tamam da sonrasında nasıl toparlanacağım,yorgunluktan,uykusuzluktan zaten kıpırdayacak halim kalmıyor,o uyursa ben de bşraz uzanmaya çalışıyorum.bu gidişle pisliğimizde boğulacağız,eve bakıyorum her yerde minik minik eşyalar.düzenimiz oturur mu acaba bzim de?
yardım edecek kimsem de yok eşimden başka.kayınvalidem gelip kalıyor arada ama sağolsun 4-5 gün durdu oturma odasını süpürmekten başka bi iş yapmadı,oturduğumuz yerlerden toz kalkacak nerdeyse,sezeryanlı olduğum için hemen toparlanamadım,ekstra sağlık sorunlarım çıktı üstüne,umarım hepsi geçer de eski temiz evime kavuşurum.:2:

valla cnm benm de yardım edicek kimsem yoktu. 4-5 aylık olana kadar da evi pislik götürdü. sonrasında da liste yapıp yavaş yavaş temizledim heryeri. yapıcak pke bişiyin yok gibi görünüo. mümkün olduunda dağıtmamaya çalış ki toparlamak zorunda kalmayasın, ıslak mendille görünür yerlerin tozlarını kirlerini al, süpüremezsen gırgırla, halıya battaniye felan ser, misafirin gelince kaldırırsın temiz olur. ya da imkanın varsa temizlikçi tut. başka da çare yok gibi..

henüz çocuğum yok uygulamaya geçmedim :))
ama çevremde uygulayanlar var

öncelikle dediğim gibi evlerde tıkılmak çocukları zaten değiştiriyor bunu biliyoruz
kış çocuklar için zaten bir felaket :))
ama oyun odasını ayrı bir oda gibi düşünmeyin sizin belirlediğiniz alan gibi düşünün..
mesela salondaysanız örneğin halının üstünde oynuyor masanın tepesine çıkmasına koltuk tepelerinde dolaşmasına izin vermeyin..

:) yine başından belirttiğim gibi çocuklarınızı robotlaştırın demiyorum tabiki oynayacaklar yaramazlık yapacaklar ama evin kurallarınıda bilecekler..
mesela abur cubur yerken onun kullanabileceği plastik geniş bir tabak alın böyle üzerinde güzel karakterler olan onun üzerinden yemesi için teşvik edin..
güzelce uyduğunda ödüllendirin..
salonda oynadı oyun bitti mesela çizgi film izleyecek oyuncaklarını toplamadan açmayın
oyuncak kutusu nerede oynuyorsa orada dursun ve ona toplatn siz toplamayın :)

birde çocuğunuzun aşırı hareketliliğini yaramazlıkla karıştırmayın ,,
bazı çocuklar oturup oyun kurup oynamayı sever bazısı koşturmacayı bu kişiliktir içten gelen harekettir..
kanepelerin arasından oyuncak topluyorum demişsiniz :) o oyuncakları çocuğunuza hemen vermeyin onu önce arasın
bulamasın annne kırmızı arabamı gördünmü bulamıyorum
bilmem dün oynamıştın sen
bulamıyorum ama
nereye koyduysan oraya bak eğer oyuncak kutuna koysaydın kaybolmazdı deyin biraz aramasını sağlayın
eğer sizin bulduğunuz yerde arıyorsa..
neden oyuncaklarını kutuna toplamadın ben bu oyuncağını burada buldum..
birdahaki sefere ceza torbasına gidecek eğer toplamazsan deyin..

burda robotluk yada monotonluk yok
bu bir alışkanlık kazandırma yöntemidir :))
pes etmeden uygulayın
her seferinde çocuklar sınırları açmak için zorlayacaktır :)) çocuklar nede olsa
ama alışkanlık kazanmak onların gelecekteki hayatı için muhteşem birşey
her yemekten sonra el yıkamak gibi..
daha sonra şikayet ettiğimiz eşler ortaya çıkıverir alimallah

ben büyük oğlumda onu da denedim. o da çok yer kaplıyo... bi zaman sonra sıkıyo insanı

canım canavarlık anlayışlarımız farklı sanırım,senin anlattığın şeylerden değil ki benim sıkıntım.başka bir arkadaşın da yazdığı gibi sen odayı süpür çık geri döndüğünde yerleri kırıntı içinde bulman söz konusu oluyor ya da senin arkandan yapacağını yapıyor zaten,makina değil bunlar çocuk.ve senin anlattığın kadar anlayışlı 2 yaş grubu erkek çocuk bulman biraz hayal bence.kafalarına koyduklarını yapmaları an meselesi oluyor maalesef.

benim despot bir anne olduğumu söyler eşim... dediklerinziin hepsni yapıyorum hiç merak etmeyin.
tek birşey söylüyorum. yaşayaın ve görün

o da anne olunca anlıycak merak etme
o zaman gelip burda yazmasını çok isterim çooookkk

despotluk çok farklı bir şey bence
eğer çocuğunuza kalkmıycaksın oturmayacaksın zorla bunu yiyeceksin gibi davranıyorsanız bu despotluktur ama
siz alışkanlık kazandırmaya çalışıyorsunuz ve tamamen onun iyiliği için yapıyorsunuz
zaten çocuğunuzun normal bir çocuk gibi davranmasında sakınca yok
ama eğer siz ona bu dönemde temel alışkanlıkları kazandıramazsanız bu sorun olur
örneğin dişlerini fırçalaması elerini yıkaması eşyalarının yerini öğrenmesi düzenli olması gibi..

eşinizin sizi despot olarak görmesine şaşırdım...

hani şuda var çocuğunuzda aşırı hareketlilik gibi durumlar söz konusuysa siz yetersiz kalabiliyor olabilirsiniz

veya ben bunları yapıyorum ama hiç işe yaramıyor diye düşünmeyin işe yarayacağı zaman gelecektir emin olun
çünkü temel hafıza 5 yaşına kadar hani reklamlardada çıkıyor 6 çok geç diye :))
oğlunuz muhtemelen çok fazla enerjiye sahip ( yedikleri içtikleri genetik yapısı hormonları ve karakterleri) ise size hiç işe yaramıyormuş gibi gelecektir...
umarım benim söylediklerimi yanlış anlamıyorsunuzdur..
gerçekten çevremde bu uygulamaları yapan çok yakınlarım var..
börneğin erkek olan 4 yaşında
oyun bitince oyuncaklarını toplar.. küfürlü söz eden olursa yanında ona kızar.. ama acayipte hareketlidir yani bu onun bir oyun canavarı olduğunu göstermez..
yengem ona hiç tv izltmiyor sürekli onunla oyunlar kurup onu eğitici şeyler yapıyor
sulu boya resimleri kitap okuma her akşam 4 tane hikaye kitabı dinler..
:))
ama dediğim gibi bu aşırı hareketli halini yaramazlığa döndrdiği zaman parmakla sayılcak kadar azdır
yani bi yan faktör varsa belki..
çok sevdiği bir arkadaşı kendi yaşında yada amca dayı gibi onu şımartan kişiler varsa belki..
onun haricinde normal çocuk dozunda hareketli koşar futbol oynar yerinde durmaz :)
birde abur cubur yada yiyecekleri eline verip öyle gezerek yemeye izin vermiyor yengem
her zaman birşey verdiğinde altında bir tepsiyle oturarark yemesini sağlıyor eğer dökerse kraker falan birdaha vermeyeceğini söylüyor uyarıyor
ekmek dökülmez oturarak yenir diye uyarıyor

yani bilemiyorum şimdi sizde ne deseniz haklısınız iş başa gelmeden insan bişey bilemiyor ama :)
bize öğretilen teknik bu gerisi uygulamaya kalmış :) uygulayınca tutarmı bu teknikler herkesde geçerlimidir orasınıda bilemem :))
ben bilgilerimi paylaştım umarım size ukalalık taslıyorum gbi gelmemiştir tabiki sizlerin yaşadıklarınızı anlayabilmem için çocuk sahibi olmam gerekecektir :))

konu ev toplamaktan çocuk eğitimine geldi...
buraları geçelim istersen

sen temziliyorsun bi bakıyosun kusmuş...

tuvaleti yıkayıp çıkıyorsun, çişim var diye giriyor.. hedefi şaşırıyor yerlere işiyor...

yer siliceksin bi bakıyosun kovanın içinde
ya da kova devrilmiş.. parkeler kabarmak üzere...

koltuk siliyorsun, sümüklü burnunu silmiş...

çocuklu evde düzen temizlik epey zor...
yapabilenlere :81:

bu anlatım daha iyi olmuş. hepsi olmasa da genel olarak gerçekçi yaklaşımlar olmuş. benim oğlum için anlatayım mesela...

balkon kapısının olduğu yerde peteğin önünde battaniye serdim yere ve oyun minderi içinde oyuncakları duruyor. genel olarak oda dağılmıyor ama bikaç saat sonra oyuncakları diğer odalardan topkayabiliyorum. gene de tamen dağılmasından iyidir. salonum büyük olduğu için sorun yaşamıorum bu konuda.
yemeğini mutlaka mama sandalyesinde yediriirm. yemek saatleri bellidir. tabiiki gene yemek yerken mızırdanır ama mama sandalyesinde kımıldayamadığı için rahat yediriyorum. 6 aydan sonra sürekli mama sandalyesinde yediğimiz için de çok fazla rahatsız olmuyor sandalyeden ve inmeye çalışmıyor. istisnalar hariç tabiiki.
doğduğundan beri oto koltuğunda.. ufak tefek kısa mesafeler hariç hep oto koltuğunda seyahat ettik ve artık kucakta oturmak rahatsız ediyor onu. koltuğunda çok rahat. hatta uykulu olduunda kucakta ağlıyor koltuğuna geçince uyuyor.
gece yatmadan önce altını değiştirir, üstünü giydirir, oyuncaklarını toplar tv ve ışıkları kapatırım. böylece kendiliğinden yatak odasına doğru gider. uyku saati geldiğini anlar yani.
hayır yapma gibilerinden konuşuyordum ama bunu bi dr uyarıda bulunana kadar yaptım ben. dr çocuk oyun oynarken onunla ilgilenmez yaramazlık yaptığında hayr yapma gibilerinden konuşursanır çocuk sizin ilginizi çektiğini düşündüğü için daha fazla yaramazlık yapmak ister demişti. onun yerine yaramazlık yaptığında eğer zarar verici birşey değilse ilgilenmeyip, oyuncaklarıyla oynadığında ya da güzel birşeyler yaptığında onu takdir edip onunla ilgilenmek daha doğru olacaktır demişti. ben de bunu uyguluyırum ve daha etkili oldu. bazen oyuncaklarıyla oynar sonra gelir bize alkış yapar. bakarız güzel bişiler yapmış hemen alkışlar ilgileniriz. çok geliştirdi bu şekilde kendini maşallah.
ilgilenmediğimizde çekmeceleri dağıtır, tv kapatır, koltuklara çıkmaya çalışırdı artık çok fazla yapmıyor bunları. daha çok ilgilenmediimizde oyuncak getirir bize oynamak istediğini belirtir artık. haa tabiiki herzaman değil genelde geçerli bunlar. oto koltuğunda yırtılırcasına ağladığı da oldu, mama sandalyesinden atlamaya çalıştığı da oldu. yalnız bırakamıyorum tabiiki kırcak dökcek bişi bulsa durmaz çünkü biliyorum. bunlar genel anlamda işe yarıypr herzaman değil. gene de çocuk işte...
bu arada konu dışı oldu ama konu buraya geldiği için anlattım ben... rahatsız ettiysem özür...

işte herşeyi özetleyen içimi okuyan bir yazı.aynen katılıyorum

seni anlıyorum. benim hiç yardım edenim olmadı. birkaç kez eltim ve kardeşim yardım etti o kadar.geçen kış ben de aynı durumdaydım.artık eski düzenini unutman gerek. her şey bebek eksenli olmak zorunda. onun beslenmesi, onun temizliği öncelikli. bebeğinin uykusunu ve emmesini rutine oturtursan rahat edersin. o huzursuz olursa her türlü iş kalır.
ben herhangi bir sıralama yapmadan bulduğum her fırsatta bir şeyler yapmaya çalışıyordum. mesela tuvalete girsem ihtiyacımı gördükten sonra hemen krozeti lavaboyu temizliyordum.
kışın çorba en pratik yemek. eşin de buna razı olmalı. ben hep çorba yapıyordum.halen de öyle. içine kavurup buzlukta sakladığın kıymayı da ekle. hem yeni doğum yaptın hem de emziriyorsan protein alman gerek.
bebeklik dönemi geçse de düzen konusunda asla eskisi gibi olmayacak hiç bir şey. ben bölünmeden herhangi bir işi yapabilmeyi özlüyorum en çok.aynı anda bin şeyi düşünüp yapmaya çalışmayı, çoğu işin yarım kalmasına alışmayı öğrendim.
evi temizleme işinde kocana da sorumluluklar ver. en azından bir süre ütüsünü kendi yapsın. ya da akşamları biraz bebekle ilgilensin. asla her işi üstüne alma.
ben antre ve mutfaktaki halı kilimi tamamen kaldırdım. uzun saplı faraş ve süpürgeler var şimdi çok pratik. elektrik süpürgesini çalıştırana kadar bunlarla hop iki dakkada alıyorum fayanstaki kırıntı ve çöpleri.
hayatını zorlaştıran, ayrıca temizlik gerektiren tüm örtü,biblo, süs vs...her şeyi bir süre ortadan kaldır.

herşey bu kadar matematiksel olsa

zaten bunları anlayıp uygulaması için belli bi yaşa gelmiş olması lazım

tabii şimdi ne desek boş, anne olunca anlarsın diyelim

herşey bu kadar matematiksel olsa

zaten bunları anlayıp uygulaması için belli bi yaşa gelmiş olması lazım

tabii şimdi ne desek boş, anne olunca anlarsın diyelim

çocuk yapasım yoktu zaten :) hepten kaçtı korkutmayıııın beni :86::86:
neyse konu temizlik ve toplamaktan çok eğitime girdi
bana kızarlar şimdi konuyu amacından saptırma diye :86::86: ben en iyisimi susuyum herkes bildiği konu hakkında konuşsun değil mi kızlar

bu arada bugün dağınıklığımı gidermek adına yaptıklarım
eski giymediğim ve belki giyersem diye sakladığım giyeceklerimi ayırdım :) toz bezi olacakları kesip parçalayıp motive olucam toz bezi olmayacaklarıda belki kullanırlar diye bir torba ile çöpün içine atmadan kenara asıcam
ihtiyacı olan çok insan var ben yıllardır saklıyorum ama giymiyorum :))
valla bir tane dev gibi poşet oldu böylece
hazır elbiselerimi ayırmışkende kalanları bir güzel katladım düzelttim

Konu sahibi olarak el atiyorumunchshe sus bakiyim sen ortaligi birbirine kattin cocuk diye diye... hinzir seni... bak dilide kocaman goruyor musunuz kizlar... Yok canim ya amacindan saptirmadin ne guzel bilgiler verdin kimisi ise yarar kimisi ise yaramayabilir ama genede guzel ogutler cocugum olursa mesela ben bi denerim oyuncak torbasi yapmayi ha icine atar atmaz cocuk bize benzer siz kendinize bakin siz cok mu temiz insanlarsiniz der ona bak bisi diyemeyiz Iki pasaklidan cikabilecek cocukda duzenli biri olmayacaktir.... Neyse konumuz bu degil ev gene dandini oldu benim esimin dogum gunusuydu 1 gun arayla sevgililer gunu derken alinan hediyelerin paketleri heryere sacildi... onlar toplancak.. sonra gene camasir var katlanicak sinir geliyo bak gene camasir deyince iyy...bulasiklar bitti Allahtan aksamdan da yemegim kalmisti esim onu yiyiversin gene ben ise gidicem cunku. Gene bu eve temizlik lazim off ya!

önce kopegi evden gönder.. her gun süpurmek zorunda kalmazsın
bu bıraz rahatlatır senı

Kopegimi evim kirleniyor diye gondermem.O da ailenin bir uyesi cocugum yok ama cocugum gibi diyebilirim.Aramizda duygusal bir bag var onunla ve bunu hayvan beslemeyen anlayamaz. Esimde benim kadar bagli kopegimize o da asla vermez. Ben ne zaman bir hayvan alsam onu olunceye kadar bakacagim diyerek niyetlenerek alirim. Daha once kus , kaplumbaga, hamster ve balik besledim ve hepsi olene kadar evimdeydi. Bir hayvan benim bildigim ya hic alinmaz yada alindiysa asla olene kadar verilir bakilmaz. Sirf ev biraz tuy oluyor diye onu gondermem.Zaten 2 ay sonra bahaceli eve tasiniyoruz bu sorun cozulmus olacak.

Ustelik kopegim cogu insandan daha anlayisli , beni cani gonulden seviyor cogu insan beni onun sevdigi gibi cani gonulden hic sevmedi. Birakin esi dostu arkadasi komsuyu allah askina.. ailemden sonra cikarsiz sevgiyi ben o kopekte buldum maalesef.Cogu insan o kopegin yarisi kadar olamadi.. Onu asla ve asla gondermem. Evi 2 gunde bir supuruyorum ama asla ondan vazgecmem. Benim icin cogu insandan daha degerli o. Isteyen a halisi tuylenmis biraz desin pasakli desin hic umrumda degil. Zaten cok akilli bir kopek onun mutfaga girmesi yasak ve asla mutfaga girmez.uzaktan ben is yaparken izler mutfak kapisinin onune yatar ama girmez.

Canim ben de calisan bir anneyim aksama kadar disarda bir suraya bir buraya telasla savrulurum.En muhimi yemek tatilimde buna tatil denirse tabi is yaparim.Enerjimizi tamamen is hayati tuketir bize kalintilari kalir.Zaten yanlis hatirlamadiysam gececiydin.Canim erkekler bile bu tarz islerde yipprairkrn sen nazik bir bayan durumunda bastan yenik baslarsin.Tatlim isini degistirirsen daha iyi duruma gelirsin.BILIM ADAMLARI en kaliteli uyku gece uykusudur yerini biseycikler alamaz diye demecleri var.Simdi ev isleri ama ilerde metebolizman cokebilir Allah vermesin.Simdilik tavsiyem kesin esine liste yap ve yukun fazlasini ustlenmesini sagla.durumunu izah et.: Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…