- Konu Sahibi missplayful
-
punchshe arkadaşın dediklerine aynen katılıyorum...
kesinlikle aynı düşüncelere sahibim...
ama hayatt kitaplardan ibaret değil... çocuklar da makine değil..
oyuncak konusuna gelince... evde klimayla ısınıyoruz ve sadece alonumuz sıcak.
iki oğlumun da odası ayrı ve buz damı gibi... çok isterdim odalarından çıkmasın oyuncaklar..
ha bi ara tek çocukken yaptım... ama bu sefer ya çocuğumu göremiyorum ya da onun odasından ayrılamıyorum...
sonra ikincisi geldi... hava soğudu... ben bebekle salonda ilgilenirken git buz gibi odanda oyna diyemezdimdimi...
salonda onlara bir çekmece ayırdım şimdi.. küçüğü zaten 16 aylık da 4,5 yaşındaki de arada topluyo, toplamıyo.. çocuk nihayetinde... olunca anlıyorsunuz....
evi süpürüyorsunuz... bi başka odaya geçiyorsunuz.. geri döndüğünüzde bi bakıyorsunz heryer ekmek kırıntısı.. almış bişiler yiyo.. :97:
anne olunca anlıyo insan... dağınıklık delirtiyo ama onlar uyuduktan sonra koltukların arasından çıkan oyuncaklar da gülümsetmiyo değil...
bana da yardım edin ne olur!!!eskiden meğer ne kadar titizmişim( 1 ay öncesi) 25 gün önce doğum yaptım ve bütün hayatım kızım oldu!bırakıp tuvalete bile gidemiyorum bazen,inat edip uyumazsa başından ayrılamıyorum hemen ağlıyor,kucağımda durmak istiyor.temizlik yemek hak getire evde!nasıl olacak bu şekilde bilmiyorum.40 çıkana kadar tamam da sonrasında nasıl toparlanacağım,yorgunluktan,uykusuzluktan zaten kıpırdayacak halim kalmıyor,o uyursa ben de bşraz uzanmaya çalışıyorum.bu gidişle pisliğimizde boğulacağız,eve bakıyorum her yerde minik minik eşyalar.düzenimiz oturur mu acaba bzim de?
yardım edecek kimsem de yok eşimden başka.kayınvalidem gelip kalıyor arada ama sağolsun 4-5 gün durdu oturma odasını süpürmekten başka bi iş yapmadı,oturduğumuz yerlerden toz kalkacak nerdeyse,sezeryanlı olduğum için hemen toparlanamadım,ekstra sağlık sorunlarım çıktı üstüne,umarım hepsi geçer de eski temiz evime kavuşurum.:2:
benmki de daha bi buçuk yaşında. odanda oyna diince anlamaz yani. salonda mecbur oyuncaklar felan ama ben bişi düşündüm. oyun çadırı alıcam şöyle güzel bişi. ouncakalrı onun içine atıcam. en azından gizlenmiş olurlar diye düşünüorum. tabiki gene çıkıcak ordan oyuncaklar ama en azından biri geldiinde kamufle kolay olur.
canım canavarlık anlayışlarımız farklı sanırım,senin anlattığın şeylerden değil ki benim sıkıntım.başka bir arkadaşın da yazdığı gibi sen odayı süpür çık geri döndüğünde yerleri kırıntı içinde bulman söz konusu oluyor ya da senin arkandan yapacağını yapıyor zaten,makina değil bunlar çocuk.ve senin anlattığın kadar anlayışlı 2 yaş grubu erkek çocuk bulman biraz hayal bence.kafalarına koyduklarını yapmaları an meselesi oluyor maalesef.çocuklarnızı canavara çeviren sizsiniz ağlayan yine sizsiniz :))
tabi çocukların evde kapalı kalmanında etkisi var
tabiki çocuğun yapacağı yaramazlıklar oyunlar da var ama
evinizin kurallarını ona benimsetmelisiniz
1 yaşındayken hayırı öğrenmeli
hayır dediğiniz şeyi sırf ağlıyor diye verirseniz çocuk nasılsa ağlayınca veriyor diye herşeyi ağlayarak ister..
evde dokunmadığınız eşyalara cııs kötü pis gibi engel olamazsınız
ona açık açık bununla oynamak yok hayır alamazsın izin vermiyorum bu senin oyuncağın değil diye
her almak isteyişinde hayır diye cevap vereceksiniz
hep aynı ses tonu ne kızgın ne de umursamaz
sabit sakin bir ses tonuyla kararlı bir şekilde
hayır diyeceksiniz
ha birde çocuğunuzun aklının kaldığı bir eşyadan uzaklaştırmak içinde asla başka birşeyi aklına sokmayın
mesela vazoyu almak istiyor
sizde aaa bak senin ne güzel kamyonun var derseniz sadece konuyu geçiştirmiş olursunuz yarım saat sonra aklına yine eşya gelecek ve almaya çalışacaktır
siz açıkça netçe hayır bu oyuncak değil alamazsın ben onunla oynamıyorum diyerek te onun oynanacak birşey olmadığını netleştirin..
herzaman kararlı bir ses tonu kullanın
siz kızarsanız eğer o inatla yaparak size ceza verir
o kızdı bende oynadım onu dinlemedim
o kızdı bende ona küstüm gibi
kızmayın
ama herşeyede izin vermeyin..
çocuklarınız okul hayatına başladığında herşeyi elde edemeyecekler ve mutsuz olmasına neden olabilirsiniz her istediğini elde etmeye alıştırarak..
henüz çocuğum yok uygulamaya geçmedim :))
ama çevremde uygulayanlar var
öncelikle dediğim gibi evlerde tıkılmak çocukları zaten değiştiriyor bunu biliyoruz
kış çocuklar için zaten bir felaket :))
ama oyun odasını ayrı bir oda gibi düşünmeyin sizin belirlediğiniz alan gibi düşünün..
mesela salondaysanız örneğin halının üstünde oynuyor masanın tepesine çıkmasına koltuk tepelerinde dolaşmasına izin vermeyin..
:) yine başından belirttiğim gibi çocuklarınızı robotlaştırın demiyorum tabiki oynayacaklar yaramazlık yapacaklar ama evin kurallarınıda bilecekler..
mesela abur cubur yerken onun kullanabileceği plastik geniş bir tabak alın böyle üzerinde güzel karakterler olan onun üzerinden yemesi için teşvik edin..
güzelce uyduğunda ödüllendirin..
salonda oynadı oyun bitti mesela çizgi film izleyecek oyuncaklarını toplamadan açmayın
oyuncak kutusu nerede oynuyorsa orada dursun ve ona toplatn siz toplamayın :)
birde çocuğunuzun aşırı hareketliliğini yaramazlıkla karıştırmayın ,,
bazı çocuklar oturup oyun kurup oynamayı sever bazısı koşturmacayı bu kişiliktir içten gelen harekettir..
kanepelerin arasından oyuncak topluyorum demişsiniz :) o oyuncakları çocuğunuza hemen vermeyin onu önce arasın
bulamasın annne kırmızı arabamı gördünmü bulamıyorum
bilmem dün oynamıştın sen
bulamıyorum ama
nereye koyduysan oraya bak eğer oyuncak kutuna koysaydın kaybolmazdı deyin biraz aramasını sağlayın
eğer sizin bulduğunuz yerde arıyorsa..
neden oyuncaklarını kutuna toplamadın ben bu oyuncağını burada buldum..
birdahaki sefere ceza torbasına gidecek eğer toplamazsan deyin..
burda robotluk yada monotonluk yok
bu bir alışkanlık kazandırma yöntemidir :))
pes etmeden uygulayın
her seferinde çocuklar sınırları açmak için zorlayacaktır :)) çocuklar nede olsa
ama alışkanlık kazanmak onların gelecekteki hayatı için muhteşem birşey
her yemekten sonra el yıkamak gibi..
daha sonra şikayet ettiğimiz eşler ortaya çıkıverir alimallah
canım canavarlık anlayışlarımız farklı sanırım,senin anlattığın şeylerden değil ki benim sıkıntım.başka bir arkadaşın da yazdığı gibi sen odayı süpür çık geri döndüğünde yerleri kırıntı içinde bulman söz konusu oluyor ya da senin arkandan yapacağını yapıyor zaten,makina değil bunlar çocuk.ve senin anlattığın kadar anlayışlı 2 yaş grubu erkek çocuk bulman biraz hayal bence.kafalarına koyduklarını yapmaları an meselesi oluyor maalesef.
öncelikle dediğim gibi evlerde tıkılmak çocukları zaten değiştiriyor bunu biliyoruz
ama oyun odasını ayrı bir oda gibi düşünmeyin sizin belirlediğiniz alan gibi düşünün..
mesela salondaysanız örneğin halının üstünde oynuyor masanın tepesine çıkmasına koltuk tepelerinde dolaşmasına izin vermeyin..
:) yine başından belirttiğim gibi çocuklarınızı robotlaştırın demiyorum tabiki oynayacaklar yaramazlık yapacaklar ama evin kurallarınıda bilecekler..
mesela abur cubur yerken onun kullanabileceği plastik geniş bir tabak alın böyle üzerinde güzel karakterler olan onun üzerinden yemesi için teşvik edin..
salonda oynadı oyun bitti mesela çizgi film izleyecek oyuncaklarını toplamadan açmayın
bazı çocuklar oturup oyun kurup oynamayı sever bazısı koşturmacayı bu kişiliktir içten gelen harekettir..
kanepelerin arasından oyuncak topluyorum demişsiniz :) o oyuncakları çocuğunuza hemen vermeyin onu önce arasın
bulamıyorum ama
nereye koyduysan oraya bak eğer oyuncak kutuna koysaydın kaybolmazdı deyin biraz aramasını sağlayın
pes etmeden uygulayın
her seferinde çocuklar sınırları açmak için zorlayacaktır :)) çocuklar nede olsa
konu ev toplamaktan çocuk eğitimine geldi...
buraları geçelim istersen
sen temziliyorsun bi bakıyosun kusmuş...
tuvaleti yıkayıp çıkıyorsun, çişim var diye giriyor.. hedefi şaşırıyor yerlere işiyor...
yer siliceksin bi bakıyosun kovanın içinde
ya da kova devrilmiş.. parkeler kabarmak üzere...
koltuk siliyorsun, sümüklü burnunu silmiş...
çocuklu evde düzen temizlik epey zor...
yapabilenlere :81:
bana da yardım edin ne olur!!!eskiden meğer ne kadar titizmişim( 1 ay öncesi) 25 gün önce doğum yaptım ve bütün hayatım kızım oldu!bırakıp tuvalete bile gidemiyorum bazen,inat edip uyumazsa başından ayrılamıyorum hemen ağlıyor,kucağımda durmak istiyor.temizlik yemek hak getire evde!nasıl olacak bu şekilde bilmiyorum.40 çıkana kadar tamam da sonrasında nasıl toparlanacağım,yorgunluktan,uykusuzluktan zaten kıpırdayacak halim kalmıyor,o uyursa ben de bşraz uzanmaya çalışıyorum.bu gidişle pisliğimizde boğulacağız,eve bakıyorum her yerde minik minik eşyalar.düzenimiz oturur mu acaba bzim de?
yardım edecek kimsem de yok eşimden başka.kayınvalidem gelip kalıyor arada ama sağolsun 4-5 gün durdu oturma odasını süpürmekten başka bi iş yapmadı,oturduğumuz yerlerden toz kalkacak nerdeyse,sezeryanlı olduğum için hemen toparlanamadım,ekstra sağlık sorunlarım çıktı üstüne,umarım hepsi geçer de eski temiz evime kavuşurum.:2:
bulamıyorum ama
pes etmeden uygulayın
herşey bu kadar matematiksel olsa
zaten bunları anlayıp uygulaması için belli bi yaşa gelmiş olması lazım
tabii şimdi ne desek boş, anne olunca anlarsın diyelim
çocuk yapasım yoktu zaten :) hepten kaçtı korkutmayıııın beni :86::86:
neyse konu temizlik ve toplamaktan çok eğitime girdi
bana kızarlar şimdi konuyu amacından saptırma diye :86::86: ben en iyisimi susuyum herkes bildiği konu hakkında konuşsun değil mi kızlar
bu arada bugün dağınıklığımı gidermek adına yaptıklarım
eski giymediğim ve belki giyersem diye sakladığım giyeceklerimi ayırdım :) toz bezi olacakları kesip parçalayıp motive olucam toz bezi olmayacaklarıda belki kullanırlar diye bir torba ile çöpün içine atmadan kenara asıcam
ihtiyacı olan çok insan var ben yıllardır saklıyorum ama giymiyorum :))
valla bir tane dev gibi poşet oldu böylece
hazır elbiselerimi ayırmışkende kalanları bir güzel katladım düzelttim
önce kopegi evden gönder.. her gun süpurmek zorunda kalmazsın
bu bıraz rahatlatır senı
Konu sahibi olarak el atiyorumunchshe sus bakiyim sen ortaligi birbirine kattin cocuk diye diye... hinzir seni... bak dilide kocaman goruyor musunuz kizlar... Yok canim ya amacindan saptirmadin ne guzel bilgiler verdin kimisi ise yarar kimisi ise yaramayabilir ama genede guzel ogutler cocugum olursa mesela ben bi denerim oyuncak torbasi yapmayi ha icine atar atmaz cocuk bize benzer siz kendinize bakin siz cok mu temiz insanlarsiniz der ona bak bisi diyemeyiz Iki pasaklidan cikabilecek cocukda duzenli biri olmayacaktir.... Neyse konumuz bu degil ev gene dandini oldu benim esimin dogum gunusuydu 1 gun arayla sevgililer gunu derken alinan hediyelerin paketleri heryere sacildi... onlar toplancak.. sonra gene camasir var katlanicak sinir geliyo bak gene camasir deyince iyy...bulasiklar bitti Allahtan aksamdan da yemegim kalmisti esim onu yiyiversin gene ben ise gidicem cunku. Gene bu eve temizlik lazim off ya!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?