Evi cekip ceviremiyorum!!!

Canim az kaldi 6 ay daha sabretmem lazim. Cunku aldigim gelir cok iyi. SU anda yeni araba aldik inanki borcumuz cok. Yoksa hic katlanmazdim, mecburum simdilik. Ama 6 aydan sonra birakicam normal gunduz isine donucem.Yoksa bende hic haz etmiyorum aksam 8 de cik gece 4 de gel.Bak simdi yemek yapiyorum apar topar gidicem ise hic esim gelmesiyle yemek yiyip ise goturmesi bir oluyor onun yuzunude goremiyorum. Ins bitecek bunlar yakinda. Zaten cocuk yapicaz ondan sonra oturucam ben acikcasi biraz calismiycam.

Punchshe, önerilerin için çok teşekkürler.Gerçekten pratik ve yararlı, tabi ben bu konuda bir hayli de kitap okuduğumdan bunlar o kitapların özeti gibi olmuş.İşe başlamadan önce bakmam gereken bir kılavuz gibi.

Yalnız bir şeyi belirtmeyi unutmuşum benim oğlum 15 yaşında,9.sınıf öğrencisi.Önerilerini okurken beni çok eski yıllara götürdün onun oyuncaklarının dağınıklığı yıllarına ama inanın ki büyük erkeklerin dağınıklığı çok daha fazla oyuncak dağınıklığı ne ki.Evde 2 bilgisayar bunların yazıcıları, ses sistemleri, kulaklıkları,kabloları usbleri, cdleri, bataryaları,çoklu fişler,oğlumun gitarı, anfisi, arkadaşının gitarı, eski gitarı,notalar, çalışma kağıtları, benim zorla çalışsın diye ortalığa çıkardığım ders yardımcı kitapları,okunacak kitaplar,ortalığa saçılmış giyecekler, oyun konsolları,spor kıyafetleri,malzemeleri vs.vs..

Söylediklerini uygulayacağım ne zamandır kadın alamıyordum kendim yapamam ama kimseninkini de beğenmem, iyi kadınlarında boş gününü yakalamak onun boş gününün senin boş gününe denk gelmesi falan derken neyse cumartesi ev temizlendi birazda olsa düzenlendi.Bu şekilde tutmaya çalışacağım ve parti parti dolapları çekmeceleri elden geçireceğim.

Sizin için basit olabilir ama biz ev işi sevmeyen ve pratiği olmayanlar(galiba birazda bu konuda tembel, arkadaşın dediği gibi iş de 12 saat çalışırım sorun olmaz)) için bu önerileriniz gerçekten çok kıymetli.

Bu arada bana yazdıklarını okuduktan sonra bir önceki yazıyı yazdım sonra çocuk konusunda girdiğiniz muhabbeti okudum.Deneyimlerime dayanarak söylüyorum hamileliğim başından itibaren bu onuda kitaplar okumaya başladım ve hala devam ediyorum.Artık ergenlik ve gençlik dönemi kitapları, gerçi bunlar bebeklik ve çocukluk dönemlerindeki kitaplar kadar başarılı değil.Ama bebeği ve küçük çocuğu olan herkese Punchshe'in dediklerini uygulamalarını tavsiye ediyorum.Tamam deneyimi yok ama sanırım bu konuda eğitim almış biri çünkü bunlar benim okuduğum ve uyguladıklarımla aynı.Yalnız oyuncaklar odadan çıkmayacak veya belli bir köşede oynanacak hariç.Bence çocuk özgür olmalı evin içinde sonuçta orası çocuklu bir ev kimse kusura bakmasın dağınıklığı sevmeyen gelmesin.Oğluma daha bebeklikten başlayarak hep yetişkin gibi davrandım, elinden oynamaması gereken bir şeyi alıp yerine oyuncak verip kandırmadım.Onunla neden oynamaması gerektiği konusunda konuştum anlayacağı şekilde güzelce anlattım ve her zaman dinledi.O da bir yetişkin gibi davranıp yapmaması gerekenleri yapmadı hatta yapmaya kalkışan başka çocukları oda benim ona söylediklerimi söyleyerek yaptıklarından vazgeçirmeye çalıştı. Yedi aylıktan itibaren yemeğini kendi yemeğe başladı döke saçada olsa kısa sürede dökmeden yemeği öğrendi.Tabi bütün zamanınızı çocuğunuza ayırmanız gerekiyor.Önce muşamba bir masa örtüsü seriyordum.Üstüne bez bir sofra bezi üstüne o zaman zor bulunan kollu arkadan bağlamalı muşamba önlük takıyordum.Tabağı kaşığı çatalı koyuyordum.Tabi birde yedikten sonra bunları toplama faslı başta biraz eziyetli ama öğrenince siz rahat ediyorsunuz.En sevmediğim görüntüdür çocuğunu karşısına oturtmuş elinde tabak kaşık habire çocuğun ağzına tıkıştıran anne.Siz ne verirseniz onlar onu alırlar yalnız Punchshe'in dediği gibi siz kararlı olup sürekli aynı davranışı sergilerseniz kısa sürede alışıyorlar.İstisna olmayacak bugün misafir var ben yediriyim dışardayız üstü batar ben yediriyim yok alırsın yedek kıyafet değiştirirsin.Yani çocuğa değil kendine despotluk yapacaksın asla tembellik yapmayacaksın.Çocuğun yiyecek kırıntıları yaptığını söylemişsiniz, kesinlikle çocuk gezerken eline birşey verilmeyecek,birşey yemek istiyorsa ya masaya oturacak ya bir örtü serecek oturup yiyecek, yoksa yiyemez. Ben hiç bu dediklerinizle karşılaşmadım alıştırdığım için hep bu şekilde.Bunun gibi nasıl olması gerektiğini anlatacaksınız ve uygulama yerleşene kadar kararlı devam edeceksiniz.Bir buçuk yaşına kadar çalışmadım evde idim ve tüm bunlara bu sğrede alıştırdım daha sonra babaannesi ve anneannesi baktı ama hiç bozulmadı.Görenler hep hayran kalırlardı oğluma ne kadar akıllı büyük adam gibi diye.Tüm çocuklar akıllıdır yalnız yetişkinler onlara tutarsız davranınca onlarda ne yapacaklarına şaşırıp kafalarına göre davranıyorlar.Onlara siz kılavuz olmalısınız.Mesela babaannesi eline birşeyler veriyordu yemesi için, onun evinde geze geze yiyiyordu ama bizim evde veya anneannesinde asla yemiyordu. Bende bazen ordada karışıyordum bazende karışmıyordum çünkü babaannesi onun alışkanlığını biliyordu yinede eline veriyordu onun evi kirleniyor sonuçta temizleyecek olan o.

Artık yatmalıyım yarın işe gideceğim.Aklıma geldikçe size önerilerde bulunabilirim yalnız şunu söyleyeyim tüm bu el yıkama diş fırçalama banyo yapma evi kirletmeden yemek yeme alışkanlıklarını kazandırıyorsunuz ve bunları çok güzel uyguluyor.Fakaaaaattttt ergenlik çağı gelince tüm bunlar hafızadan siliniyor sonunda dişini fırçalamayan,banyo yapmaya üşenen, her tarafı kirleten, orada burada yediklerinin tabaklarını,bardaklarını bırakan, mutfakta kendine b,rşeyler yapıp tüm mutfak tezgahını bir uçtan bir uça dağıtan, salona getirip yiyen ve yediklerinide orada bırakan bir ergen geliyor.Sonra kızın biri bu genç erkekle evlenince onun bu pasaklılığı karşısında işte annesi hiç alıştırmamış ondan böyle gibi yorumlar yapıyor.Ama bu haksızlık!!!

Bununla ilgili içini rahatlatacak bişey söyleyim yine çocuğum yok yaşamadım ama :) aldığım pedogoji eğitimine dayanarak söylüyorum
ergenlik çağı gelip geçicidir 3-4 yıl katlancaksınız neye katlancaksınız hemde bilmediğiniz birşeye
şuanda oğlunuz kişilk çatışması yaşıyor kendi öz kimliğini bulma kavgası içinde hemde toplumda yer etmesini istediği bireysel özgün özgür, bu dönem bazı çocuklar için çok sancılı bazıları için çok kolay geçer
ses değişirken konuşmak istemeyecektir
aynaların karşısında daha çok vakit geçirecektir
mutfakta kendisine yemek hazırlamak onun bir nevi bağımsızlığını ilan etmesidir bakın ben evdeki yemeği ısıtıp yemiyorum ben başımın çaresine bakarım..
odasındaki dağınıklık ( bu dönem için) özgürlük demek

bu dönemde ebevynler çok dikkatli olmalıdır ama yine de konuşmayı elden bırakmdan şunu konuşabilirsiniz
:)
tabiki senin odana karışmayacağım ister pasaklı olursun ister dağınık ama ben nasıl senin yaşam alanına saygı duyuyorsam sende ortak alanlarımıza saygı duymalısın :)
evin belirli kısımlarını hepimiz kullandığı için sadece sen kullanıyormuş gibi davranamazsın
mesela ben gelsem senin defter kitaplarını karıştırsam kafama göre bazılarını atsam hoşuna gider mi??
diyerek evin temel kurallarını hatırlatın
ama bu dönem asilik dönemi olduğu için kuralları delme isteği baskın gelecektir :)
geçici merak etmeyin ergenlik geçince oturucak kafası yerine eski alışkanlıklarına sahip olcak
hele bir kızla tanışsın süslenip püslencek :))
bu kadar eğitim bilgisi yeter :) ama özel birşey sormak isterseniz özelden sorabilirsiniz

ev toplamada bu yönden pratiklik istiyorsanızda çocuğunuzun odasının dağınık olmasına karışmayın (kitapları defterleri), ama odası dışını dağıtmasına da izin vermemeye çalışın :) çok büyük baskı yapmayın ters tepebilir

bu kesinlikle insanın içinden gelmeli.bende çalışıyorum ama evim her zaman pırıl pırıldır.
sabahları saatimi yarım saat erkene kuruyorum.o zamandada evlerimi topluyorum yataklarımı düzeltiyorum.hatta viledam her zaman temizdir hemen üzerine mis gibi kokulu bir yüzey temizliyeci
sıkıp nemlendirip parkelerimi bile siliyorum:):):):benimkide biraz abartı ama ne yapayım içim rahat etmiyor başka türlü.bence insanın yapısıyla ailesinden görmesiyle alakalı bu.zorlamakla olmaz canım.

Öneriler için gerçekten çok teşekkürler içimi rahatlattınız yoksa üzülüyordum ben küçükken bu alışkanlıkları kazanacağım diye boşuna mı uğraştım diye.

Söylediğiniz şekilde liseye başlaması onun için dönüm noktası oldu.Birden bire büyüdü her arkadaşından birşey öğreniyor sonra onu araştırıyor. Örneğin arkadaşı müzikle ilgileniyorsa oda müzikle ilgileniyor ama taklit olarak değil o arkadaşından daha ileri seviyeye geliyor mesela.Sporla aynı şekilde, yani arkadaşları sayesinde ufku genişliyor ve ilgisini çeken konularda da kendini geliştiriyor. Bunu takdir ediyorum ve söylediğiniz şekilde bir arayış içinde olduğunu görüyorum.

Dağınıklığı konusunda söylediklerinizi uygulayacağım:79:

Son düzenleme:
yorumlar çok güzeldi.ben de derim ki ayda 1 kere temizlikçi al,köpeğin çaresine bakın,verin birine.kendinize zor bakıyorsunuz zaten.eşin de yardımcı olsun,kirli giysilerini kirli sepetine atsın.

yorumlar çok güzeldi.ben de derim ki ayda 1 kere temizlikçi al,köpeğin çaresine bakın,verin birine.kendinize zor bakıyorsunuz zaten.eşin de yardımcı olsun,kirli giysilerini kirli sepetine atsın.

Ben artik ne diyim bilemiyorum sanki cok basit birseymis gibi 2 yildir baktigim kopegimi sirf ev daha temiz olsun diye vermemi mi tavsiye ediyorsunuz? pes dogrusu bu tavsiyeyi veren 3 cu veya 4 cu kisisiniz. Kopegimi vericek olsam zaten almazdim, bizde bir hayvan alindigi zaman olene kadar bakilir. Bakamayacak hevesle alinmis bir varlik degil aileye dahil edilen bir aile uyesi. Zaten esim benim sevdigimden daha cok seviyor ve asla verdirmez ben konusunu dahi etmem. Kopegin caresine fln bakamayaiz en azindan bahceli eve tasinabilirsiniz diyebilirdiniz, 2 AY SONRA BAHCELI EVE TASINIYORUZ.Yetiskin ,karakteri olan insanlar zaten eve alinmis hayvani degersiz can tasimayan bir varlikmis gibi baskasina vermez yada bastan hic almaz.

kopege bakamamak gibi bir durum soz konusu degil, gunde iki kez disari cikartilir sabah=aksam sonrasinda iki kez yemek su verilir. Onun disinda arada balkona cikar sonrada kivrilir bir yere yatar. Bana hic bir zorlugu yok. Sadece biraz tuy dokuyor onuda supuruyorum. Egitimli bir kopek zaten mutfaga girmesi yasak ve girmiyor.Inanin kopek bizim yaptigimiz daginikligi pisligi yapmiyor evde en az daginiklik cikaran aile uyesi o kopekcik. Biz ondan bin kat beteriz.

Kendimizede bakabiliyoruz bakamiyoruz diye birsey yok. Her gun yemek yapilir,camasir yikanir, herkes kendi kisisel bakimini kendi yapar. Sadece evin daginikligini toparlayamiyoruz bazen. Insan kendine nasil bakar ki baska?Eve bakmakla kendine bakmak farkli seyler. Ha kendini bile doyuramazsin, sacini basini tariyamaz, utunu beceremessin,kendi bakiminda baskasina kalir o ayri bi sey ama oyle bisey soz konusu degil. Evde kimse bebek degil bakimi baskasina kalsin herkes yetiskin.Sadece daha organize olmamiz gerekiyor hepsi bu.

kopeginizi sakın ha vermeyin bu iste onun bir gunahı varmıs gibi verin diyenlere bende cok kızıyorum neticede bir can bir esya degilki ordan oraya bırakalım...

ev isi konusunda da cok birikmis belli belki suan gozunu cok korkutuyor bence isleri cok biriktirmeden yap mesela camasır yıkandıktan sonra hemen as veya topladıktan sonra hemen katla utule hani aman sonra yaparım deme bunu bir zorunluluk gibi dusun veya yapmazsam kotu birsey olur falan takıntı gibi mesela:26:...temizlik icinde buyuk temizlik yapacagın zaman birini cagır boyle boyle bence alısırsın daha onceden hic is yapmadıgın icin boyle usengenclik olmustur eninde sonunda alısırsın...aslında ev isleri okadarda sıkıcı degil yaptıkca hosuna gitmeye baslar...

bence sen evının fotosunu cek buraya koy bızde akıl werelım sana hem evını merak ettım dagınık halını hem yardımcı olmus oluruz ne dersınn

Köpeği sakın vermeyin! (gerçi zaten vermem dediniz ama olsun ben yine de söyliyim:)

ev işi olayı biraz yapı meselesi bence. bende de aynı sorun var. şimdi 2 de çocuğum var... (neyse ki kimse çocukları verin demeye cesaret edemez:)))))
maddi olanağınız varsa yatılı kadın alın. hem çok daha ucuz hem de her işi yapıyorlar.
bazıları ev kadını olarak dizayn edilmemiş, ben de onlardan biriyim diyorum... sen de öyle de, boşver gitsin:)

İş de yemek de yapmıyorum.Yardımcı tutun,eviniz mis gibi olur.Ütüyü de yapar,hatta çamaşırları makineye bile atar.Sıkmayın canınızı ,fani dünya iş yapmakla heba edilmemeli zaman.:87:

Senin dediğin tuzu kuru olanlar için gecerli.Her kadın ister öyle yapmak ve unutma ki her kadın kadındır............

annemin evinde 18 yaşına kadar köpeğimiz vardı. 14-15 yaşına kadar yaşar demişlerdi. 18 yaşındaydı öldüğünde... 1 haftalıktı bize geldiğinde. ben 5 yaşımdaydım.. beraber büyüdük... dünyanın en güzel hayvanı bence köpek.. hayvan bile değil alışınca kardeş gibi, evlat gibi.. herşeyi anlıyor.. seninle acını bile paylaşıyor... eşya gibi verin demek hoş değil gerçekten..

kimisi evinde hayvanbeslemeyi sever kimisiz sevmez boşuna tartışmayın ucu bucağı yok bunun :)
missplayfulda köpeğini seviyor
siz köpeğinden ayrıl dediniz diye ayrılcak değil..
sizde kendi evinizde hayvan beslemezsiniz çok üzülmeyin

aynen benim eşimde öyle demek erkekelerin çoğu böyle..

çok teşekkür ederim ilgine.söylediğin biçok şeyi yapmaya çalışıyorum zaten.evimde hiç öyle ıvır zıvır süs eşyası yok,hiç sevmem o yüzden kızımın eşyaları gözüme batıyor bazen .oryalıkta kremleri,damlaları bilmem ne işte..eşim en büyük yardımcım,ben çocuğa bakarsam o yemek yapıyor,o bakarsa ben yapıyorum.mutfağı da topluyor.ama ben takıntılıymışım meğer yetinemiyorum,her yer çok pis görünüyor.keşke imkanım olsa haftalık temizlikçi alırım ama malesef.ancak ayda 1 falan çağırabilirim.bebek baya masraflı oluyormuş meğer,bu kadar olacağını sanmıyordum.
oturduğum odam problem oluyor,halı ve koltuklar krem renkli,her kiri belli ediyor.önce böyle değildi ama şimdi kıyamadığım koltuklarımı kızım fırt fırt kusup duruyorama napıyım,çok tatlıherhalde bir şekilde yoluna girer işler.

benim her hafta misafirim geldiği için haliyle cumartesi sabahları dip köşe temizlik yaparım ama camları sadece 2 sefer sildirdim birinde gündelikçi geldi ikincisinde annemler bana gelmişti anneciğim silmişti o kadar silme boşver dememe rağmen çünkü salonumun camı komple cam duvar yerine komple bir cam düşünün asla ellemem dedim bu camı üstelik neden taşındığımıda bilmiyorum sanırım oglumun gürültüsünden sürekli sorun çıkartan alt komşun yüzünden olsa gerek.diğer odalarımdaki camlarda hep boydan duvarın yarısı kadar lüks konut diye geçiyor sitede ama çok iğrenç geliyor bana nasıl temizlenicek diye düşünüp duruyorum mevsimden mevsime sildirmek lazım sanırım.
canım sende bebek yokmuş özellikle asla erteleme mesela sabah kalkınca ilk iş yatağını güzelce düzelt yarısına kadar açıkta bırak odanı havalandır temiz hava içini açar hem .çamaşırlaırnızı katla kaldır ortalıkta birşey bırakma sonra diğer odaları tek tek gez ortalıktakileri kaldır en sonda bir süpürge al hop odaları süpür güzelce.hemen mis kokulu bir vileda al güzelce açıkta kalan yerleri sil sildiğin suya çamaşır suyuda kat yarısını klozete diğerini normal alafranga tuvaletine dök beklesin öylece.sonra banyona git güzelce lavabonu yıka tabi yer halınıda kaldırıp orayıda süpürüp viledaladığın için yerler kurumuştur ser lavabo tamam hemen camını sil.sonra al cam sildiğin bezi fısfısı git yatak odanda vs tv ne varsa onları da aradan çıkart.sonra git güzelce tuvaletlerini yıka herşey yerli yerinde ortalıkta birşey kalmadı.eğer kahvaltını geç yapıyorsan kahvaltını yap bulaşıklarını diz tezgahı temizle .deterjanı at yıkansın.sen de git uzan kanepeye aç tv izle keyfine bak al meyveni de .
cam vs olayları olsun odaların kapıları olsun ayda bir silsen gene yeter.ben hergün cam silen annemden hergün kapı silerken eşlik eden ablamlar gibi değlim ama napim benim evin şekli şemalı buna izin veriyor.

Son düzenleme:
Sana katılıyorum insan baktığı hayvanı atamaz sırf temiz olmak için. Ama daha titiz olursun orası da var. Başkaları bir kez temizlikyapıyorsa sen bunu artırmak zorundaasın. Şimdi diyeceksin benim sorunum zaten o biri bile yapamamak. Bence organize olmalısın. İşlerini 1 günde bitiremiyorsan günlere bölmelisin. Her temizlikte yapacağın klasik işler olmalı süpür, toz al, yer sil gibi... bunların yanında her temizliğinde arada bir yapılacak 1 işi yapmalısın. Dolapları düzenlemek, ütü, cam silme gibi. İnan yaptıkça zevk alacaksın. Her yeri temiz gördükçe tekrar temizlemek isteyeceksin. Temizlik zor gelmeyecek çünkü daha az zamanını alaca her seferinde. Yorgunluk gibi bir bahanen de kalmayacak zamanla.

bu yorgunluk ve bitkinlik için dr a git bence. tahlil filan yapar vitamin, kan hapı verir belki.
arabasına özen göstermeyen terk erkek senin eşin herhalde ilk kez duyuyorum arabada muz kabuğu çekirdek kabuğu filan. benim sevgilim en ufak bişey döksem canıma okur yeminlen
evin banyonun mutfağın pırıl pırıl olmasının, o tertemiz düzenli buzdolabında akşam için hazır mis gibi bi ev yemeği olmasının verdiği mutluluğu yaşasan eminim bu durumu sürekli korumaya çalışırdın.
düşünsene iş çıkışında arkadaşlarınızı görüyosunuz sen diyosun ki hadi bize buyrun hiç çekinmezsin ki ev nasıl olsa derli toplu yemek te var... ama şimdi kapı çalınca bile açasın gelmiyodur ya içeri girmek isterse diye
eğer bi sağlık sorunun yoksa tamamen psikolojik bu isteksizliğin
sakın kabullenme bu durumu ikimiz de pisiz ne demek canım sen kadınsın
bi de evde olduğun sürede zamanını nasıl geçiriyosun o da önemli pc den uzak dur derim gerçekten her işten alıkoyuyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…