- 13 Ekim 2008
- 2.707
- 264
- 698
- Konu Sahibi missplayful
-
Artık yatmalıyım yarın işe gideceğim.Aklıma geldikçe size önerilerde bulunabilirim yalnız şunu söyleyeyim tüm bu el yıkama diş fırçalama banyo yapma evi kirletmeden yemek yeme alışkanlıklarını kazandırıyorsunuz ve bunları çok güzel uyguluyor.Fakaaaaattttt ergenlik çağı gelince tüm bunlar hafızadan siliniyor sonunda dişini fırçalamayan,banyo yapmaya üşenen, her tarafı kirleten, orada burada yediklerinin tabaklarını,bardaklarını bırakan, mutfakta kendine b,rşeyler yapıp tüm mutfak tezgahını bir uçtan bir uça dağıtan, salona getirip yiyen ve yediklerinide orada bırakan bir ergen geliyor.Sonra kızın biri bu genç erkekle evlenince onun bu pasaklılığı karşısında işte annesi hiç alıştırmamış ondan böyle gibi yorumlar yapıyor.Ama bu haksızlık!!!
Bununla ilgili içini rahatlatacak bişey söyleyimyine çocuğum yok yaşamadım ama :) aldığım pedogoji eğitimine dayanarak söylüyorum
ergenlik çağı gelip geçicidir 3-4 yıl katlancaksınız neye katlancaksınız hemde bilmediğiniz birşeye
şuanda oğlunuz kişilk çatışması yaşıyor kendi öz kimliğini bulma kavgası içinde hemde toplumda yer etmesini istediği bireysel özgün özgür, bu dönem bazı çocuklar için çok sancılı bazıları için çok kolay geçer
ses değişirken konuşmak istemeyecektir
aynaların karşısında daha çok vakit geçirecektir
mutfakta kendisine yemek hazırlamak onun bir nevi bağımsızlığını ilan etmesidir bakın ben evdeki yemeği ısıtıp yemiyorum ben başımın çaresine bakarım..
odasındaki dağınıklık ( bu dönem için) özgürlük demek
bu dönemde ebevynler çok dikkatli olmalıdır ama yine de konuşmayı elden bırakmdan şunu konuşabilirsiniz
:)
tabiki senin odana karışmayacağım ister pasaklı olursun ister dağınık ama ben nasıl senin yaşam alanına saygı duyuyorsam sende ortak alanlarımıza saygı duymalısın :)
evin belirli kısımlarını hepimiz kullandığı için sadece sen kullanıyormuş gibi davranamazsın
mesela ben gelsem senin defter kitaplarını karıştırsam kafama göre bazılarını atsam hoşuna gider mi??
diyerek evin temel kurallarını hatırlatın
ama bu dönem asilik dönemi olduğu için kuralları delme isteği baskın gelecektir :)
geçici merak etmeyin ergenlik geçince oturucak kafası yerine eski alışkanlıklarına sahip olcak
hele bir kızla tanışsın süslenip püslencek :))
bu kadar eğitim bilgisi yeter :) ama özel birşey sormak isterseniz özelden sorabilirsiniz
ev toplamada bu yönden pratiklik istiyorsanızda çocuğunuzun odasının dağınık olmasına karışmayın (kitapları defterleri), ama odası dışını dağıtmasına da izin vermemeye çalışın :) çok büyük baskı yapmayın ters tepebilir
yorumlar çok güzeldi.ben de derim ki ayda 1 kere temizlikçi al,köpeğin çaresine bakın,verin birine.kendinize zor bakıyorsunuz zaten.eşin de yardımcı olsun,kirli giysilerini kirli sepetine atsın.
Ben artik ne diyim bilemiyorum sanki cok basit birseymis gibi 2 yildir baktigim kopegimi sirf ev daha temiz olsun diye vermemi mi tavsiye ediyorsunuz? pes dogrusu bu tavsiyeyi veren 3 cu veya 4 cu kisisiniz. Kopegimi vericek olsam zaten almazdim, bizde bir hayvan alindigi zaman olene kadar bakilir. Bakamayacak hevesle alinmis bir varlik degil aileye dahil edilen bir aile uyesi. Zaten esim benim sevdigimden daha cok seviyor ve asla verdirmez ben konusunu dahi etmem. Kopegin caresine fln bakamayaiz en azindan bahceli eve tasinabilirsiniz diyebilirdiniz, 2 AY SONRA BAHCELI EVE TASINIYORUZ.Yetiskin ,karakteri olan insanlar zaten eve alinmis hayvani degersiz can tasimayan bir varlikmis gibi baskasina vermez yada bastan hic almaz.
kopege bakamamak gibi bir durum soz konusu degil, gunde iki kez disari cikartilir sabah=aksam sonrasinda iki kez yemek su verilir. Onun disinda arada balkona cikar sonrada kivrilir bir yere yatar. Bana hic bir zorlugu yok. Sadece biraz tuy dokuyor onuda supuruyorum. Egitimli bir kopek zaten mutfaga girmesi yasak ve girmiyor.Inanin kopek bizim yaptigimiz daginikligi pisligi yapmiyor evde en az daginiklik cikaran aile uyesi o kopekcik. Biz ondan bin kat beteriz.
Kendimizede bakabiliyoruz bakamiyoruz diye birsey yok. Her gun yemek yapilir,camasir yikanir, herkes kendi kisisel bakimini kendi yapar. Sadece evin daginikligini toparlayamiyoruz bazen. Insan kendine nasil bakar ki baska?Eve bakmakla kendine bakmak farkli seyler. Ha kendini bile doyuramazsin, sacini basini tariyamaz, utunu beceremessin,kendi bakiminda baskasina kalir o ayri bi sey ama oyle bisey soz konusu degil. Evde kimse bebek degil bakimi baskasina kalsin herkes yetiskin.Sadece daha organize olmamiz gerekiyor hepsi bu.
İş de yemek de yapmıyorum.Yardımcı tutun,eviniz mis gibi olur.Ütüyü de yapar,hatta çamaşırları makineye bile atar.Sıkmayın canınızı ,fani dünya iş yapmakla heba edilmemeli zaman.:87:
Ben artik ne diyim bilemiyorum sanki cok basit birseymis gibi 2 yildir baktigim kopegimi sirf ev daha temiz olsun diye vermemi mi tavsiye ediyorsunuz? pes dogrusu bu tavsiyeyi veren 3 cu veya 4 cu kisisiniz. Kopegimi vericek olsam zaten almazdim, bizde bir hayvan alindigi zaman olene kadar bakilir. Bakamayacak hevesle alinmis bir varlik degil aileye dahil edilen bir aile uyesi. Zaten esim benim sevdigimden daha cok seviyor ve asla verdirmez ben konusunu dahi etmem. Kopegin caresine fln bakamayaiz en azindan bahceli eve tasinabilirsiniz diyebilirdiniz, 2 AY SONRA BAHCELI EVE TASINIYORUZ.Yetiskin ,karakteri olan insanlar zaten eve alinmis hayvani degersiz can tasimayan bir varlikmis gibi baskasina vermez yada bastan hic almaz.
kopege bakamamak gibi bir durum soz konusu degil, gunde iki kez disari cikartilir sabah=aksam sonrasinda iki kez yemek su verilir. Onun disinda arada balkona cikar sonrada kivrilir bir yere yatar. Bana hic bir zorlugu yok. Sadece biraz tuy dokuyor onuda supuruyorum. Egitimli bir kopek zaten mutfaga girmesi yasak ve girmiyor.Inanin kopek bizim yaptigimiz daginikligi pisligi yapmiyor evde en az daginiklik cikaran aile uyesi o kopekcik. Biz ondan bin kat beteriz.
Kendimizede bakabiliyoruz bakamiyoruz diye birsey yok. Her gun yemek yapilir,camasir yikanir, herkes kendi kisisel bakimini kendi yapar. Sadece evin daginikligini toparlayamiyoruz bazen. Insan kendine nasil bakar ki baska?Eve bakmakla kendine bakmak farkli seyler. Ha kendini bile doyuramazsin, sacini basini tariyamaz, utunu beceremessin,kendi bakiminda baskasina kalir o ayri bi sey ama oyle bisey soz konusu degil. Evde kimse bebek degil bakimi baskasina kalsin herkes yetiskin.Sadece daha organize olmamiz gerekiyor hepsi bu.
buarada benim eşimde cidi pasaklı ben tuvaleti yarım saat bogulup içerde çamaşır sıuyundan geçiririm o ise kül döker napyıım anlamıyo konuştuk kaçkere iş bana bakıyo yine üzmüyom kendimi aynen devam motive ede ede kendimi
seni anlıyorum. benim hiç yardım edenim olmadı. birkaç kez eltim ve kardeşim yardım etti o kadar.geçen kış ben de aynı durumdaydım.artık eski düzenini unutman gerek. her şey bebek eksenli olmak zorunda. onun beslenmesi, onun temizliği öncelikli. bebeğinin uykusunu ve emmesini rutine oturtursan rahat edersin. o huzursuz olursa her türlü iş kalır.
ben herhangi bir sıralama yapmadan bulduğum her fırsatta bir şeyler yapmaya çalışıyordum. mesela tuvalete girsem ihtiyacımı gördükten sonra hemen krozeti lavaboyu temizliyordum.
kışın çorba en pratik yemek. eşin de buna razı olmalı. ben hep çorba yapıyordum.halen de öyle. içine kavurup buzlukta sakladığın kıymayı da ekle. hem yeni doğum yaptın hem de emziriyorsan protein alman gerek.
bebeklik dönemi geçse de düzen konusunda asla eskisi gibi olmayacak hiç bir şey. ben bölünmeden herhangi bir işi yapabilmeyi özlüyorum en çok.aynı anda bin şeyi düşünüp yapmaya çalışmayı, çoğu işin yarım kalmasına alışmayı öğrendim.
evi temizleme işinde kocana da sorumluluklar ver. en azından bir süre ütüsünü kendi yapsın. ya da akşamları biraz bebekle ilgilensin. asla her işi üstüne alma.
ben antre ve mutfaktaki halı kilimi tamamen kaldırdım. uzun saplı faraş ve süpürgeler var şimdi çok pratik. elektrik süpürgesini çalıştırana kadar bunlarla hop iki dakkada alıyorum fayanstaki kırıntı ve çöpleri.
hayatını zorlaştıran, ayrıca temizlik gerektiren tüm örtü,biblo, süs vs...her şeyi bir süre ortadan kaldır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?