- 13 Ekim 2008
- 2.707
- 264
- 698
- Konu Sahibi missplayful
-
Temizlik ve düzen konusunda bu kadar sıkıntıları olan kişilerin evde hayvan beslemelerini anlayamıyorum.
Bir çocuktan daha fazla ortalığı dağıtıp kirletiyorlar..
keşke biraz rahat olabilsem bu konuda.bekarım daha sorumluluklar tam anlamıyla üstümde değil ama aşırı titizim ve hiç memnun değilim bu huyumdan.sevgilimle dışarda görüştüğümüzde bile rahat vermiyorum ona.elini ora değme buraya dokunma elini yıka yok ıslak mendil yok kolonya fenalık geliyor kendi kendime yaptıklarımdanAllahtan oda çok titizde bunalmıyor benden.
anneminde her işine karışıyorum.wc,lavabo sürtmekten çamaşır suyu manyağı oldumbiri elini yıkasa yerleri ıslattı diye bile gıcık oluyorum.su faturaları sayemde rekor seviyesinde
Biz karı-koca rahatız şekerim.Eşimin öyle takıntıları yok.Herkes dört dörtlük olamaz.Eşim için iyi yemek yapan bir eş değil de,zeki,üretken,güzel,iyi kalpli bir eş kriterdi.Özetle birbirimizi bulduk,ikimizin de keyfi yerinde ve çok mutluyuz.Yani evde yemek pişmiyor diye eşim gidip başka bayanla evlenmez,küçük hesapları yoktur.Benim eşim yemek yok diye isyan etmedi hiç,demek ki diğer erkekler gibi değil.Bu da benim şansım.
valla arkadaşım rahatlık başka birşey, evde hep tozla, kedi kumlarıyla, ütüsüz dolpata duran dağınık eşyalarla yaşamak çok ayrı birşey. Biz size dört dörtlük olun aman hergğn süpürün silin demiyoruz ki ama muhakkak bir evde düzen olmalı bunu eşiniz için değil kendiniz için yapmalısınız. Yani toz içinde ve aylarca yıkanmayan ütülenmeyen şeylerle nasıl yaşayabiliyorsunuz hiç mi gözünüze batmıyor. Yanii biz evde işimizi yapıyoruz diye zeki, üretken ve iyi kalpli değil miyiz hepsi bir arada olamıyor mu. Bende çalışıyorum çok titiz değilim ama işimi de yaparım. Hem bir de sağlıkçıyım demiştiniz sağlıksız olan bir evde nasıl barınıyorsunuz çocuk yapmaya da niyetiniz olmasa gerek. O ayrı bir hijyen gerektirir çünkü. Dediğim giib eşiniz ses çıkarmasa da bir bayan olarak siz evinizi temiz tutmalısınız. Siz istediğiniz kadar bakımlı olun, hergün duşunuzu alın, güzel kıyafetler giyin eviniz o halde olduğu sürece sizde temiz değilsinizdir bunu unutmayın. Sürekli değiştirilmeyen çarşafta bir toplu iğne başı kadar olan tozda ne kadar mikrop ve haşere var görülmeyen biliyor musunuz, o tozunu almadığınız yerlerden havaya ucuşan mikropları ciğerlerinizde taşıyorsunuz, ütüsüz giyilen hiçbir kkıyafet yıkansa da hijyen değildir buhar ile hijyen kazanır. Silinmemiş mutfağınızdaki bardakla içtğiniz bir su ile hastalığa devetiye çıkarırsınız. Hele kedi kumları astıma kadar gidebilir şu an olmayabilir ama 4o lı yaşlarda çok acısını çekersiniz. İşte bu yüzden dış görünüşünüz ne kadar mükemmel olursa olsun içinizde kirlisiniz. Nereye kadar böyle gidebilir ki. Ben o temizlik kokusunu hiçbirşeye değişmem. Evet haftasonumdan pek birşey anlamıyorum ama akşama bir arkadaşım size gelmek istiyorum dese içim rahat kabul edebilriim. Ayrıca günlere böldüğüm için işlerimi hiçte birikmez. Tabi bu sizin yaşam şekliniz olmuş yapacakta pek birşey yok..
çalışıyorum diyorsun ama haftada zaten 3-4 gün çalışıyorsunuz. demek ki yinede bol bol boş vaktiniz var
haftanın 6 günü çalışanlar napsın?
bence sadece tembellik bu, kendini motive etmelisin
ben şahsen dağınık bir evde yaşıyamam, bazen akşam işten gelince süpürüyorum evi eşim çıkıyor bana yorgun geldin uzansana, bırak şu süpürgeyi diye ama bırakamıyorum, huzursuz oluyor uyuyamıyorum
Yazdıklarımı bir daha okumanızı tavsiye ediyorum.Benim evim her zaman temiz ve mum gibidir.Çünkü sürekli bir yardımcım var. :))) Her şeyi yapıyor.Kendi evi gibi evimiz.Sizin zeki,üretken,iyi kalpli olup olmadığınızı bilemem.Eşinize,çevrenize sormak lazım.Bunun temizlikle iç alakası yok.Eşiniz tamizlik yapmadığınız için başkasıyla evlenirdi,sizinle neden evlensin ,diyenlere yazdım.Eşim ,dediğim gibi kendine hizmetçi aramıyor.Beni zeki,güzel,iyi kalpli ve üretken olduğum için seçti.Genelde erkekler iyi yemek yapıyor mu diye eş seçiyor da benim haberim yok?Demek ki çoğu kişinin ki öyle...Bence çok acı bir durum. Ben sağlıkçı değilim ayrıca. Ütümü de kadın yapıyor. :)
pardon ben konu sahibine ithafen yazmıştım bunarı ama sizin yazınızı alıntı yapmışım. Ancak sizin yazınızdada katılmadığım noktalar vardı. Aynı kişi sandım zaten. Ben şunu anlamıyorum çalışan bayanlar işyerinde para kazandığı için verilen tün görevleri yapıyorlar, beğeniyorlar, geziyorlar tozuyorlar keyfini çıkarıyorlar hayatın. Ama ev işlerine gelince ben yapamam benim işim bu değil. Bence bu bir iş olarak görülmemeli ya da özgürlüğü kısıtlayıcı birşey. Ben evişi yaparsam klasım bozulur, kendme bakmam, bakımsız olurum eşimin göznde hizmetçi gibi olurum gibi takıntılar oluyor ama yok öyle birşey.Bir erkek kadını sadece yanında dolaşsın diye mi alıyor. Aşık oluyor ama ortak hayatllarında kendi elleriyle birşey yapan kadına da bence saygı duyuyorlar çünkü dışarıdaki birçok bayandan farkı oluyor o kadının. O zaman sizden de sıkılabilir koluna takacak başka bayanda arayabilir yine kariyer olan, zeki, üretken. Ben ilkokul mezunu da olabilirdim, çalışmayabilirdim ama eşim bana aşık olduktan sonra bunların ne önemi kalırdı. Ünlülerde üretken, zeki, evde iş yapmazlar o zaman onlarında size gör aldatılmaması lazım ama aldatıyorlar demekkş bu kıstas değil ama işte iş kadını, evde ev kadını olmasını bilen, eşi için birşeyler yapan ne bileyim mesela bir yemek, bir kendi eliyle ütülediği gömleği daha fedakarca buluyorlar kusura bakmayın. Ben kendimi evde iş yapıyorum diye hizmetçi olarak görmüyorum eşiminde beni asla o şekilde gördüğünü zannetmiyorum eşimde bana yardım eder beraber yaparız evimizin işini bazılarını ben tek yaparım ama sonrada çok güzel giyinir, makyajımı da yapar yine çıkarım gezmeye. Başka yönlerden de o an, başımda eşarp elimde eldiven iş yapıyorsam duşumu alır seksi birşeyde geçirirm ve 4 senelik evliliğimizde heyecanımı hiç kaybetmedik şükürler olsun çünkü düzenimi oturttum saatletce iş yapmam ben günlük kısa kısa yaparım. Yani herşeyi 2. bir kadın yaptıktan sonra dışarıda gezmekte olan onca kadından eşinizin gözünde sizin farkınız ne oluyor. Bence aşk bir yere kadar hele ki çocuk olunca dadılarla büyütmeyi düşünüyorsunuz sanrım. Hadi öyle gece kim kalkacak kim emzirecek. Aa ama sizin çocuk yapmaya da niyetiniz yoktur heralde. Bizim annelerimiz herşeyimizi, yapan, temizleyen değil miydi. Aşkları mı bitti. Eşleri saygı duymadı en büyük saygıyı bence evinde de evinin kadını olmayı beceren eşler alır. Çünkü diğer kadınlardan ayrılırlar. Herkesin eşine hizmeti farklıdır. Ben istesem kadında alırım hergün dışarda da yerim o maddi gücüm var ama zevk alıyorum yemek yapmakan ve eşimin eline sağlık karıcım demesinden. Ama işyerine geldiğimde de o kimliğimi bir kenara koyarım.
Haftada 6 gun calisiyorumSu an bosanmak uzereyim iyice kendimi salmamak ve cildirmamak icin daha cok calisir oldum.Zaten bu hafta yeni ev tutuyorum umarim yeni ev telasi ile duzgun bir duzen oturtabilirim
hmmm, çok üzüldüm, geçmiş olsun :44:
bence ama ev işi falan yaparak en azından kafan dağılır biraz, stres atarsın
ben öle yapıyorum, canım sıkıltığı zaman yada birşeye kızdığım zaman ev işi yapmaya başlıyorum
hem spor gibi hemde stres atıyorum
İnsanlara neden dert oluyor anlamıyorum,işini başkasına yaptırmak.İmkanım var ki yaptırıyorum.Ha,imkanım olmaz,yine de evi temizleyeceğim diye paspal paspal dolaşamazdım.Bir sürü çalışmayan arkadaşım var çocuklu.Tüm gün evdeler,işlerinin bir türlü bitmediğini,ev işinin çok nankör olduğunu,akşama eşleri geldiğinde kollarını kıpırdatamadıklarını söyleyen onlar.Saçlarını bile tarayamadıklarını,o kadar işten sonra kendilerine vakit ayıramadıklarını,eşlerinin de onları sen kendini çok saldın,dışarda kadınlar manken gibi,dediklerini içim acıyarak dinledim.Demek ki her şeyi dört dörtlük yapabılen kadın yoktur.Robot mu bu ? Benim eşimin dışarıda gözü olmadığı her şeyi bende bulduğu için benim öyle bir kaygım yok. Eşim de benim zihiniyetimden anlayacağınız.Öyle olsaydı bunca yıldır evliliğimizi sürdüremezdik.Eşim eşi faal olsun,üretken olsun bayılır.Ekonomik anlamda benim kazandığıma da ihtiyacı yok.Ben tamamen sevdiğim,keyif duyduğum için çalışıyorum.Benim kazandığım paranın 1 kuruşuna da dokunmaz.Tüm masrafları da o karşılar. Benim çocuk yapıp yapmayacağım sizi ilgilendirmez. :) Annem de çalışan bir kadındı.Hiç bir eksiğimiz olmadı.Tüm gün çocuklarını günlerde taşıyan bir anne olmadı. :)) Bizimle kaliteli zaman geçirirdi.Ben işimi kadına yaptırıyorum,o da mutlu para kazandığı için. :)) O yüzden sizin dertlenmenize gerek yok. :)
[http://www.kadinlarkulubu.com/gebel...larimbuyrun-sohbete-1583.html#post20621749/B]
Burada pek bir dertlenmişsiniz ev işlerinden.Başka yerlerde de eşinizle ev düzeni yüzünden kavga ettiğinizi yazmışsınız.Linki neden verdim,çünkü yazdıklarınızla çelişiyorsunuz.Kimse ,eşiniz de dahil olmak üzere ,size madalya takmayacak ev işine gömüldünüz ,diye. :) Kadın alanın eşine kulp takan ben miyim ? :)Eşim farklı benim,herkesin eşi gibi değil.Ev işi ile ömrümü çürütemem doğrusu,yapacak daha önemli işlerim ,meşgalelerim var. :)Evinin işini başkasına yaptırmak sosyetiklik ,değildir.Herkes imkanları ölçüsünde bunu yapar.İmkanı olan ,kendi canının kıymetini bilen herkes yardımcı tutar.Çocuğum olunca evet kadın bakacak,çünkü annemin dizinin dibinde değilim.Bebeği evde evde tek başına bırakacak halim yok.İşleri kadın yapacak ,ben de kuzuma sevgi vereceğim,babasıyla.Siz kendinizi ev işine adayın,eşiniz sizi bırakmasın,ne diyeyim.Öyle bir korkunuz var çünkü.
ayrıca şuna da açıklık getireyim kopyaladığınız kısma baktımda benim bugnlerde daha da fazla toğunluğum var ailem geliyor kaynımın düğünü için ve ayrıca temizlik yapıyorum çünkü annem bile olsa evimi en iyi haliyle görsün isterim. Bir de eşimle ev düzeni hakkında kavga etmeniz temizlikten yakındığımdan değil, tam tersine eşimin bazı işlere karışmasından dolayı idi başlığı okusanız anlardınız eşimin anlamadığı yapamadığı işlere karışmasını, burnunu sokmasını istemem çünkü yapmaya çalışsa da yapamıyor ben üzerinden geçiyorum yine olay buydu ama dedim ya keşke okusaydınız. Yani evinmin kurduğum düzenine eşim dahil kimse karışamaz ancak yardım eder. Var olan dolap mutfak düzenim bozulursa kızarım bu da öyle birşeydi yanii..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?