Evi cekip ceviremiyorum!!!

Bende zevk almıyorum günlük temizlik amenna, ama detaylı temizlik için çalışmadığım halde imkanım olsa yardımcı tutardım. Bu tembellik olmasa gerek bu yönde harcayacağım enerjiyi kendimle ilgili başka uğraşlarla harcamayı tercih ederim. Ama pisliğe dayanamadığım için kendimi sürüye sürüye yapıyorum sevmediğimden 2 saatte yapılan iş saatlerimi alabilir...

Ayrıca GnotiSeavton arkadaş gibiyimdir bende, moralim bozuksa o gün hiç bir iş yapmak gelmez içimden. Keşke o anlarda temizlik yada başka meşgaleye kendimi verip kafamı dağıtabilsem. Ama yok oturur kukumav kuşu gibi düşünürüm

bende düzenli kadın alıyordum..şimdi başka kadın bulmam gerekecek...
ya düzgün çalışan birini bulmakta güç gerçekten..
çalışıyorum..kendimi de düşüneyim değil mi? ne gerek var hem iş hem ev ömür törpüsü bence...

Ben de bunu anlatmaya çalışıyorum.İmkan varsa kadın neden tutulmasın?Konak'larda insanların kaç tane hizmetçisi var.Şimdi kalkayım sen sosyetiksin ,aa ne gerek var,eşinin ütüsünü sen yapmazsan eşin seni ne yapsın,desem ne kadar komik duruma düşerim.Gülerler,sana ne be sen mi kazanıyorsun parayı ,derler...Ben de kalkayım onları eleştireyim aynı şey.Herkes imkanına göre yardım ,destek alır ne var bunda?Ben aksine isterim her hemcinsim yorulmasın,nankör ev işiyle uğraşacağına kendine zaman ayırsın.Ama yok konu başka yere çekilecek ısrarla . :)

ev işlerinden saçını taramaya vakit bulamayan bayanların eşlerine çekici gelip gelmediğini nereden biliyorsunuz?

Tabi adamcagizin kendine bakamayan , saci basi daginik , ter kokan , camasir suyu kokan , tum gun temizlik kiyafetleri ile dolasan yani hizmetci sendromu varsa herhalde cekici gelir o kadinda Ama erkekler bile temizlikcilerin fransiz maid kisa mini etekli fransiz stili olanini seviyor uzun etekli basi yazmali cicekli desenli bluz giymisini seveni duymadim

Yardimci almanin nesi kotu anlamiyorum. Zaten cogu yardimci yemek fln yapmiyor onuda bi zahmet ben yaparim yemegi, utuyu, bulasigi eve gelip temizlik yapsin ben geri kalanini yaparim.

temizliğe yardım için gündelikçi kadın almayan kadın profilinize bayıldım doğrusu. uzun etek hayatımnda giymedim yazma da tarzım değildir. çiçek desenli bluzlarla da aram iyi değil. işlerimi kendi düzenime göre yaparım temizliklerden sonra değil üstüm başım ellerim dahi çamaşır suyu kokmaz özenliyimdir. tüm gün temizlik kıyafetiyle dolaşan tiplerden de değilim. evimde lavobonun üstünde kokmuş bulaşık görmektense; bir arkadaşım evime gelecek diye utanıp çekinmektense işlerimi halleder üstüne de duşumu alırım.
ayrıca kimse sizin tarzınıza laf etmezken siz niçin sürekli insanlara saldırganca hizmetçi ruhlu ifadelerini kullanıyorsunuz anlayamadım. evine bakan her kadını bir aşağılama tavrı içerisindesiniz????

Birisiyle karistirdiniz galiba... ben hic evini temizleyen kadina hizmetci muamelesi yapmadim... OKudugunuzu ANLAMIYORSANIZ haydi tekrar ilkokula... bir adam temizlik yapan bayanida cekici bulabilir ama nasil temizlik yaptigina bagli, temizlik yaparken ne giydigine bagli:d Bu tarif ettigim kiyafetleri giyende cok bayan var. Hic BIR ERKEGINDE cekici buldugunu sanmiyorum. Temizlikciden temizlikciyede fark var dimi ama...Ben size neyin cekici gelmeyecegini yazdim acikladim siz alindiysaniz yara gocunca meselesi olabilir. Yoksa o zaman bir yorum yapip karsilik vermeniz gerekmiyor.Surekli saldirganca diye bir ifade yok ben fikrimi ilk kez beyan ettim bu konuda. Insan bencede once kendine bakmali sonra evine etrafina vs...Ben kahvalti bile etmeden temizlik yapmaya kalkisanlarida hic anlamam hatta isyan ederim. Benim bildigim sabah kalkinca yuz yikanir insan karnini doyurur sonra ne yapilacaksa yapilir. Ac karnina hem asabi olurum hemde yapilacak isler bi yere kacmiyor... beklesin bi zahmet

Kardeşim bakk son kez yazıyorumm. Çok güzel oynuyorsunuz cümlelerle. Allahım'a şükür kendime çok iyi bakarım. Saçımı tarayamaya da gayet vaktim var makyaj yapmaya da. Ama bir dönem derslerim kurslarım vardı o zaman evişi bile fazla yapmadım ama kadında çağırmadım on kere söyledim kadın almaya karşı değilim diye dee.. Evet yüceltiyorum çünkü eşime yaptığım hizmeti, hizmetçilik olarak görmüyorum, saçımı süpürge etmiyorum kadın gibi de kadınım. Bunun mazoşistlikle alakası yokki. Dedim ben kadına verilen paraya acıyorum onun yerine birikimime koyarım çocuğuma daha fazla youncak alırım bu kadar basit. Ben evişi yapmayan kadın illa ki aldatılır demedim asıl sizin bunu böyle anlamınız enteresan.. Evde evinin işini kendi yapan kadının aldatılma riski ne kadar varsa, iş yapmayan, kendi süsüne püğsüne bakan kadınında vardır dedim. Maalesef günümüzde erkekler karım benimle süper ilgilenyor, evişi yapmyor, kendine bakıyor deip aldatmamazlık yapmıyorlar. Ego meselesi. Benim eşim çevremde pervane olduğu halde yine de garanti veremem yarının ne getireceği hiç belli olmaz sizde kesin konuşmayın bence. Ayrıca eşim yemek yok diye asla beni aşağılammıştır bu çok farklı birşey ve böyle birşey olsa bende tepkimi veririm ama banaaa göreee evlenmek sadece gezmekten, tozmaktan ibaret değil... Ben annemi, anneannemi örnek alıyoruım evine de yeten bir kadın olmak istiyorum. Misafirim geldiğinde ellerimle yemek hazırlamak sunmak hoşuma gidiyor. Yanii biizm ne hizmetçiliğimiz kalıyor, ne mazoşistliğmiz ne bilmem nemiz. Annelerimiz neydi o zaman. Onlar bize bakarken, önümüze çeşit çeşit yemek koyarken arkamzı toplarken sorun yok ama dimi.. Yapan biri var nasılsa. Ben arkamı küçüklüğümden beri kimseye toplatmadım annemin kadın alacak durumu yoktu bana öğretti kendi işimi nasıl yapacağımı.Bugünün yarını da var kimse ne oldum dememeli ne olacağım demeli yapmasa da bilmeli.. Ama zaten bunlar isteyerek gönülden yapılacak şeyler.. Bu arada bundan sonra yazacağım yazıları da merak edip incelerseniz haber verişm selam göndereyim sizeee..

yaaa işte canım maalesef öyle bir profil var kontes gibi yaşayanların gözünde. Etrafta bu işi parayla yapan hizmetçilerle karıştırıyorlar bizi ki ben onları bişle aşağılamam. Hem bir insanın iş yaparken yazma takması, elinin çamaşır suyu kokması yadırganacak birşey değil. Eldiven denen birşey var değil mi zaten. Ben tam tersine iş yaparken daha seksiyimdir ayıptır söylemesi kısa şortumu badimi çekerim ayağıma, bandana mı takarım. Eşim o halimi de sever. Her arkadaşım günün her saati evime gelebilir. Bir de mıck mıckk neden sürekli eşimin yanında duramıyım ki yapışık ikizler gibi ne gerek var. Ben onu yollarım dışarı sen arkadaşlarınla görüş derim ki zaten görüşmek ister bende o arada işimi yaparım. Geldiğinde zaten iş bitmiş olduğundan görmez bile.. Haftaiçi de işten gelince ufaktan toplarım süpürürüm.. Şimdi annemle yengem gelecek severek ellerimle hazırlıcm herşeyi annemde bu halimden gurur duyuyor iyi bir ev hanımı ayrıca iş kadını olabildiğim için. Kaynanam aynı şekilde gönül rahatlığıyla arkadaşlarını çağırır bana. Eve gelen kadınlarının yemeğini beğenmezler ben yaparım ama severek. Yeri gelir evlerini de temizlerim kadın izindeyken. Yanii böyle demedikleri kalmıyor biz birşey söylüyruz kıyanet kopuyor yada çok farklı yerlere çekiliyor. İş yapmayan kadın illa aldatılır demişmişimm mesela... Birşey deyip sonra 90 derece döndürüyorlar. Eşler hizmetçi seviyorsa diyecek birşeyimiz yok diyorlar sonrada sizin için demedik diyorlar evinin işini kendi yapan herkese denmiş işte o laf ötesi var mı.. Ama biz ne hizmetçiyiz, ne de mazoşisttt annelerimizde değildi, anneannelerimizde..

sorunun kaynağı yazdığın şeyde: tembelsiniz

bir de o dağınıklığın üstüne köpek besliyorsunuz, çıldırırdım o evde yahu

yapmanız gereken şey bu tembellikten kurtulmak ve her şeyi anında yerli yerine koyup dağınıklık biriktirmemek. yoksa tabii ki bir yandan camaşır birikir bir yandan bulaşık

benim de yatak dağ olur bazen. ben de tembelim de yavaş yavaş alıştırıyorum kendimi. mesela eve gelince kıyafetimi çıkarıp yatağın üstüne koymamaya çalışıyorum, hemen asıp kurtuluyorum. yoksa işin içinden çıkımıyor.

Maşallah çiçekli bluz giyen basma etek giyen kadınları da yerin dibine soktunuz. Yapmayın Allah aşkına Anadolu da bir sürü kadın böyle geziyor hepsi kötü pis mi? benim annem öyle gezer mesela. Bir çok topluma faydalı insanı da öyle analar büyüttü.

Lütfen tanımlamalarınıza dikkat edin. Evinizin pisliği temizlenince geçer ama insanlara yakıştırdığınız aşağılamalar geçmez.

Kontes gibi yaşamanın kime zararı var ki? :) Herkes rahat yaşasın ne var bunda...Dediğim gibi kadınların hiçbir getirisi olmayan ev işleriyle yorulmaları,çürümeleri benim hayat görüşüme ters.Kendim için demiyorum,tüm kadınlar için diyorum.Ev işleri kutsal diyeceksiniz neredeyse,az kaldı. Ev işleri zeka ve yaratıcılık gerektirmez.Bunun için bana ve eşime hiçbir katkısı yok.Bizim de evimiz her zaman misafir ağırlayacak konumdadır.Dağıtmayız,evimiz temiz ve mum gibidir,ama temizliği sevgimi katarak ben yapmıyorum,o nedenle kutsal değil. Sevgi katarak temizlik,ütü yapmak nasıl oluyorsa onu da anlamış değilim. :) Temziliğe gelen kadın her seferinde teşekkür eder,senin sayende param var ,diye...Ben de ona eline ,koluna sağlık diyerek teşekkür eder,gönderirim kapıdan.İKİ taraF dA son derece memnun yani.Böylece sevmediğim boş işlerle zamanımı öldürmüyorum.Eşimle birbirimize daha çok zaman ayırıyoruz.Haftasonunu iş yaparak değil de gezerek değerlendiriyoruz.Fani işlerle uğraş uğraş nereye kadar.Hem kendini fazlasıyla ev temizliğine adayan kadınlar çabuk çöküyor.

Ben basma etek giyen basinda yazmayla is yapan kadinda birinin fantezisini susleyebiliyorsa elbet o kadinda erkegine cekici gelir dedim. Cekici olmaktan bahsediyoruz gercekci olalim ... Koyde yasayan bayanlar bile cekici olmaK Istediklerinde cesit cesit ic camasirlari sexy seyler giyiyorlar ... o zaman kimse is yapan kadin erkegine cekici gelebilir gibi bir sey ortaya atmasin. Is yaparken cekici nasil olunuyormus Allah ASKINA. ben kimse is yapmasin aman ha cekici olmazsiniz demiyorum. Herkes isi kendisi ve ailesi icin yapacak o ayri mesele. Ama hic bir erkegin vay be karim lavaboyu ovuyor,camlari siliyor,camasit katliyor nede sexi fln demez. Ancak bir istisna ile diyebilir cok sexy french maid kostumu giyiyorsaniz onun haricinde asla diyen olacagini sanmiyorum. Siz is yapmakla cekici gelmek kismini ayni cumleye sokmayin.Ayrica pek cok kadin gercektende tarif ettigimiz gibi buna diger uyelerde katilmis benim yazdiklarima benzer seyler yazanlarda olmus. Bazen oyle kadinlar goruyorum ki eve ustu basi pasakli camasir sulu t shirt gitmis,saci basi yag, dedigim gibi camasir sulu kokuyor, herseyi yeri zamaninda giymek guzel nasil koyde kisa etek sehirde giyilcek seyler giyilmezse sehirde de oyle seyler giyilmez.Giyen giysin basma etek taksin yazma... ben cekici bulmuyorum koydede yasamiyorum benden de shrin gobeginde o sekilde yasayanlari garipsememi bekliyemezsiniz. Tek marifetleri tum gun ay soyle ev temizledim su yemegi yaptim sunu bunu yaptim deyip komsularina govde gosterisi yapmak. Bu kadinlar genelde maalesef tuzu kuru ev hanimlari. tek marifetleride ev isi yapmak baskada bi becerileri ilgi alanlari yetenekleri yok. Herkes neyi begenmedigini soylemekte ozgurse bende soylemekte ozgurum. Sehirde buyudum ben basma etek giymem yazma takmam , bu stili kendine yakistirana sozum yok. AnADoludaki kadinlar iyi olabilir anamiz bacimiz olabilir ama bunun iyilikle guzellikle alakasi yok. Ben cekici bulmuyorum siz buluyorsaniz giyebilirsiniz.Durmayin sinemaya giderken, alisverise ise giderken giyin o zaman o sekilde cikin toplum karisina bana ne....

Evimi temizlerimde temizlememde bu da artik kimseyi ilgilendirmez.... istersem kadin tutarim istersem tutmam iyiki bir konu actim yardimci olmaktan cok burayi kavga duvarina cevirdiniz. Kim napiyosa yapsin benim evimde kimseyi ilgilendirmesin. Destek olmaktan cok kostek olup cimbizla laf cekip kavga cikartmaya calismaktan baska bisi yapildigi yok. Ben tekrar soyluyorum is yapan kadin nasil cekici oluyor? Miller kokteyl elbisesi ic camasiriyla mi is yapiyoda cekici olacak? Ben is yapan kadin cekici degildir hizmetci gibidirde demedim. Hersein ortasi var. Artik sirf is yapmis oldugunuz icin buraya gellipte is yapanlarin esine cekici gelmedigini ne biliyorsunuz ... gibi ithamlarda bulunulmasin. Benim derdimde kimseyi germesin. Konunun basindan beri kendimi tuttum tuttum saygimi bozmiyim dedim artik yeter yani.Kotu isemde kotu kaka bi insanim ben herkes gitsin evindeki camini tezgahini silsin hava atmaya yaptim demeye bahaneniz olur ne diyim.Is yapmayi diger kadinlarla afedersiniz kendini yaristirmak olarak algilayan ne cok hanim varmis megersem.

Saygımı bozmiyim dedin bana patladın yani...
Bu konuya yaptığım diğer yorumları okudun mu sen?
Lirik saçını taramadan güne başlayan kadından bahsetti, sen tuttun ay evet hiç bir erkeğin basma etek bluz giyen kadını çekici bulduğunu sanmıyorum dedin. İkisi farklı şeyler. Sana cevap veren temizlik abidesi bayanlarda ben uzun etek giymem ben öyle gezmem diye savunmalara geçti. Sanki çok kötü bir şeymiş gibi. Türkiye de bir çok Anadolu kadını evinde köyünde öyle geziyo buna benim annem de dahil. Ayrıca tabi ki temizlik yaparken hiç kadın abiye giyip yapmıyordur herhalde. Temizlik yaparken kimsenin çekici olduğunu zannetmem. Ama evinde ha eşofman giyip gezmişsin ha basma etek bu da kimseyi enterese etmez. Konu iş yapan kadının çekici olmasında kılığına kıyafetine dayandırdınız farklı bir yere kaydı konu. Bende uyarımı yapayım dedim senin evinin temizliği pisliği de beni zerre enterese etmiyor, bu konuda en ufak eleştiri bile yapmadım sana. O yüzden bu çıkışlarını seni bu konuda eleştirenlere yapsan daha iyi olur....

bende temizlik yapmaktan yemek yapmaktan nefret ediyorum. ama yinede yapıyorum pek pasaklı sayılmam. yine de içimden gelerek yapmayı isterdim böyle çok angarya geliyor.

Evet herkes okusun en son yazdigim artik tartisan didisen herkes icindi. Ben kim basma etek giyer kim yazma takar onu bilemem. Anadoludaki kadinlar giyiyordur asagilayan yok birseyde diyemem. Kimse basma etekle yazmayla kotu olmaz. Ama sehrin ortasinda yasayip ay su temizligi yaptim bunu pisirdim sunu temizledim deyip tum gun uniforma gibi bunlari giyen bayanlarda var. Herkes kendine yakisani giyer kendilerine yakistiriyorlarsa amenna. Ben asla giymezdim tarzim degil begenmiyorum. Ayni bazi kiyafetleri asla giymeyecegim gibi bunlarida giymem. Giyenlerde alinmasin zevk tarz meselesi. Giyen oyle temizlik yapan rahat ediyosa eside begeniyosa gene sorun yok.

Senin yazdiginin altina yazmak zorunda kaldim o zaman genele olsun .... cok bunaldim tartismalardan ... kimse is yapmakla hizmetci olmaz kotu olmaz ama kimse yardimci bayan almaklada sosyetik is bilmez vs olmaz. Bosuna tartismanin alemi yok artik. Maddi durumu yeten yardimci bayan alsin yok parasi olmayan veya kiyamayan varsa otursun yapsin o zaman. Herkesin kendi secimi

O kadar da bunalma... Sana güzel taktik verenlerde oldu. Planlı iş bölümünde bahsetti biri gerçekten çok işe yarar bu ev işleri mevzusunda...

Evin temiz olmasını, ha yardımcı tutmuşsun ha kendin yapmışsın, ev temizliğinden değer kaybetmez yani. Haa bunalımlı zamanlarındır totonu yayarsın bir işe elini sürmek istemeyebilirsin pasaklı da dolaşabilirsin. Kimseyi enterese etmez.
Eve yardımcı aldığım için eleştirenleri de hiç tınmam ben. Kadınlığı sadece ev işlerinden ibaret görmüyorum.
Sen bu konuyu açarak taktik istemişsin; bir taktik de benden olsun; Odaya gir şöyle bir etrafı kolaçan et. İç sesini falan dinleme, tak kulağına müziğini başla bir yerlerden. İç sesin seni dürtükler ıyy sevmiyorum istemiyorum diye dinleme...

Dunden beri 6 kez bulasik yikadim.... 5 kez camasir atip kuruttum ve bu hep boyle mi olucak.Birde yemek pisirdim 2 gundur aksatmadan. Ama koca olcak adam totosunu kaldirmiyor. Cok sinirleniyorum ya. iciyor yiyor yediklerini kaldirmiyor.... e hic bulasiga bile elini surmedi yillardir insan bi yardim eder camasirlar dag gibi gene hic elini surmez, yaptigi bir is var arada supurge tutar. Neyse Allahtan bosanicaz naparsa yapsin. Kendi pisliginde bogulsun o zaman kimsenin arkasini toplamak zorunda kalmam en azindan

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…