Evi cekip ceviremiyorum!!!

yani insanın yaşadığı evi bu kadar bırakması bana hiç mantıklı gelmiyor. Eğer gerçekten ev işlerinizi düzene sokmak istiyorsanız eğer, ilk olarak evdeki tüm çöplerinizi atın, her odadaki fazlalıkları ayıklayın. Ev dekorasyon ürünleri satan mağazalardan evinizi organize edecek sevimli kutulardan alın. Camlarınızı açın evinizi havalandırın. Mutfağınızı toparlayın gereksizleri atın. Dolaplarınızı yeniden düzenleyin. Camlarınızı silin. Yatak odanızın dolaplarını hepsini boşaltıp yeniden düzenleyin. Evinize yetiştirmek üzere çiçekler alın. Onlarla da ilgilenin. Dekorasyon dergileri alın onları karıştırın.Kısacası bir plan yapın ve evinizi sevin. Misafirlerinizi davet edin. Onların geleceğini bilmek içinizdeki şevki arttıracaktır. Her üşendiğinizde o an kalkın yerinizden ve evinizle uğraşmayı görev olarak değil stres atmak için, keyif almak için yapmaya çalışın. Açın müziğinizi zevkle yapın işlerinizi. Bu kadar dert etmeyin ayrıca. Bunlar zevkli şeylerdir.

canım zaten öyle hergün cam,kapı silmen gerekmiyor ki..ama mesela çamaşırları biiktirme toplayınca katlayıver kaldır hemen.süpürge desen 15 dk nı almaz.toz alman 10 dk sürer.günde yarım saatini ayırsan evin derli toplu olur.ev dağınıkken kendinde mutsuz olursun çünkü..

birde aklıma geldi söyleyeyim dedim..şimdi çok dağınık ve pis oldugunu söylüyorsun ya evin durumun yoksada 1 kereliğine kadın al..o dağınıklıktan kurtul...dolaplarınıda kendin düzenledinmi sonrası zaten daha kolay..günlük süpürge açarsın ,toz alırsın acil işleri yaparsın.cam-kapı ..vs.çok zorunna giden işlerde 2-3 aya bi kadın alırsın..

ben evimi süpüremedimmi onun sıkıntısı beni daha çok yoruyor.kalkıp süpürü veriyorum sırtımdan yük kalkıyor.düşünmek işi dahada büyütüyor.düşünme kalk yap daha kolay inan...

evindeki dağınıkla köpeğinizi ilişkilendirmeyin, köpekten kurtul yazmış bir arkadaş da çocuklar da evi çok dağıtıyor, onlardan kurtuluyor muyuz? fazladan ev süpürülecek, başka bir zahmeti yok ev içinde... benim de kedim var, tüyünden başkası rahatsız oluyor daha görmeden... sanki onlar gelip evimi süpürüyor

kardeşimin köpeği var, her zaman mis gibidir evi. çok yoğun bir işi var üstelik. 10-15 günde bir yardımcı kadın gelir. her gün yemek yapacağım diye uğraşmaz. işleri briktirmeden yapar ve gereksiz hiçbir eşya elinde tutmaz... bence en önemlisi bu, evde ne kadar çok ıvır zıvır, eşya varsa onları elden geçirin önce...
bir de çalışan bayanlar genelde daha programlı oluyor. ben yoğun çalıştığım dönemlerde evi daha derli toplu tutuyordum.
yemek olayına gelince, biraz bol yapın, ertesi güne de kalsın 1-2 çeşit, yanına çorba, salata veya pilav ekleyerek bir öğün daha aradan çıkarırsınız...
banyoya girdiğinizde birkaç dk fazla kalıp çamaşır suyu ile lavabo ve klozeti elden geçirin.
toz bezini elinize alıp birden toz işini bitirin. yer silme de aynı şekilde... oda oda ayırmaktansa iş bölümünü işler üzerinde yapmak daha kolay bence. bir gün evi toparlayın, ertesi gün süpürün ve toz alın. sonraki gün cam silin vb...
çamaşırları toplarken katlayarak ayırın, ütülenecekler sepette kalsın. diğerlerini ayırın, hepsini yerine koyun. yerlere-koltuk üstlerine bırakmayın.

eşinizle iş bölümü yapın. iş yaptırabiliyorsanız ne güzel. elinden gelen her işi yaptırın. bir liste asın buzdolabının kapısına... kim kendine düşen işi o gün yapmamışsa, sofrayı o kaldırsın mesela :)

eve kadın alamazsanız, yakın bir arkadaşınız veya aileden birinden yardım rica edin. beraberken daha kolay iş yaparsınız...

bende bekarlığımda pek iş yapmadım.çoğu ev hanımlığını becerebileceğimi bile düşünmüyordu kesinama 3 çocuğum olmasına rağmen evim derli topludur temizdir diyebilirim
öncelikle canım hergün kapı pencere zaten silinmez.sabah uyandığında evini bir topla fazlalıkları kaldır sonra bir süpür daha sonra mutfağını hallet makineyi boşalt tekrar doldur
varsa çamaşırın ser ki ben bunu uyanınca hemen yapıyorum topladıklarını katla.ütülenecekleri ayır haftanın bir günü ütüle.bazen benim 2 haftada bir ütü yaptığımda oluyor.
yemeğinide öğlen fazla yap akşamada aynısını yiyin bu da işini kolaylaştırır bence
bu kadarını bile yapsan evin derli toplu ve temiz görünür tabi eşinide uyar o da biraz titiz olsun sana yardımcı olsun yoksa çalışan bir bayan olarak zorlanırsın

offfff benimde en buyuk korkularımdan biri burda yazılanları kendıme ornek alcam bende:18::18::18::18:

1 yıl sonra fln evlencem ama yemeklik alısverıs yapılcak kıslık kurutmalıklar olcak fln olcak fılan olcak offfffffffff

bıde hergun ne yemek yapıyosunuz yaaaaaa bı memur maaşıyla hergun ne pişirilir annem yapıyo ben yıyorum

kendı yuvam olunca ne pişircem ben hergun yaaaaaa:26::26::26:

aslında iş yapmaya verseniz kendinizi eminim ki yaptıkça yapasınız gelecek.
bende öğrenciyim, ailemle yaşıyorum. annemde bana pek iş yaptırmazdı ama artık yapıyorum. tek başıma bütün evi temizliyorum. çamaşırları falan yıkıyorum. ütüyü de elimden geldiğince yapıyorum. (uğraşırsam güzel ütülüyorum ama genelde annem ütüler). zaten her gün temizlik mi olur ki. bi odaya süpürge tutmak kaç dk?
zaten evde 2 kişiymişsiniz çokta kirlenmez sanıyorum. haftada 1 gün güzel bi temizlik yaparsınız olur biter. camlarda zaten sürekli silinmesi gerekmiyor. bi camları sildirmek için bi kadın çağırırsınız...

yemek konusun da da kahvaltıda zaten bişey yok. öğle yemeğini çok yaparsanız akşama da yersiniz =)

ben açıkcası ev işlerini seviyorum ama sürekli uygulama ödevlerim olduğu için genelde annem yapar. bende yardımcı olurum...

Dert edilecek,hayatı kabusa çevirecek bir konu değil bu,kendinizi suçlamaktan vazgeçin öncelikle.Ayda iki defa kadın alsanız bile rahat edersiniz.Dağınık olmadıktan sonra eviniz mum gibi görünür.Böyle şeyler için asla canımı sıkmam.İş güç yapmadığım için keyifli bir hayatım var,kendime ve eşime ayıracak çok zamanım kalıyor,bu daha önemli. Eşiniz de ılımlı bir insan anlaşılan,hiç keyfinizi bozmayın,düzenli olun yeter.

alında ben de zaman zaman yap yap nereye kadar bunu sonu yok ki demiyo değilim
genel anlamda çok düzenliyim hatta evim pis dediğim zaman bana gülerler çünkü hep derli topludur
ama ben bilirim dip bucak temizlemem gerek.
gözümde büyüttüğüm zaman ızdırap gelir bana şu an olduğu gibi
camları silmem gerek tül perdeler yıkanacak
duvarlar kapılar silinecek fayanslar ovulacak
koltuklar çekilecek gümüşlük baştan aşşağı içindekiler yıkanıp yerleşecek
mutfak dolapları elden geçecek silmek yıkamak gerek
böyykk kusucam şimdi
a bi de halılar var silincek
ve ben hala kalkıp yapacak enerjiyi bulamıyorum kendimde
aslında kalkıp yapsam geceye kadar bitiririm ama
bu sıralar tembelliğim üstümde gözümde büyüyo iş yapmak
bunları yapacak sadece haftasonu olması da kötü
iş yerinde dinleniyorum evde dinleneceğime
kendimi harap etmenin ne anlamı var
ama gelde bana sor üstümde ağırlık yapıyo yapmadan da
duramıyorum ben en iyisi bi ucundan başliyim

Bırak dağınık kalsın diyecemm ama olmaz araştırmalara göre dağınık ev insanın piskolojisinide etkiliyormuş ki sizinkide etkilenmiş .

Benim tavsiyem arkadaşım ıvır zıvır ne varsa at gitsin önce bir ferahlat evini sonra oda oda topla .
Gir dip bucak mis gibi koksun evin ama bu temizliği korumalısın canım buda yapacağını ertelememenle alakalı bulaşıkmı yıka hemen kaldır çamaşırmı yıka aklında duracağına yap gitisin.Bunu rutin bir şekilde yapmalısın bir gün yap on gün otur olmuyo maalesef.
Hıh bu arada anneme teşekkürler canımızı yedi zamanında ama meyvelerini hep topluyorum genç olmama rağmen benden yaşca büyük teyzeler bile gıpdayla bakıyor evime.

Aslan yattığı yerden belli olur derler. Pis ve dağınık bir evde oturmak nasıl içinize siniyoki? İnsanın psikolojisi bozulur o evde..

Yardımcı kadında neyin nesi ayrıca? Zaten her işte bir yardımcı var. Halılar mı kirlendi, halı yıkama fabrikaları var 3-5 günde tertemiz bir şekilde elinize geçiyo. Evi süpürge süpürüyo siz sadece iki-üç kol hareketiyle fiziksel gücünüzü kullanıyosunuz. Çamaşırı çamaşır makinası yıkıyo, bulaşıkları bulaşık makinası heralde makinaya yerleştirmekte zor olmasa gerek. Yemeğe gelince düdüklüsü var, blender ı var, mikseri var, fritözü var, çaycısı var iki soğan bir kaşık salça yağ tuz yemek hazır. Ne kaldı geriye ee bi zahmet camlarınızı da bir kaç ayda bir siliverin. Ne kadınlar bilirim hem çalışıyolar hem evleri mis gibi. Evde sabahtan akşama kadar yan gelip yatan ev hamınlarına on basarlar... Mazeret değil hiçbir şey. Yapmıyorum, böyle mutluyum diyosanız o sizin sorununuz...

aynı bensin.
ben 10 yıllık evliyim iki çocuk var zamanla biraz ilerledim evişlerinde ama

en güzeli sal gitsin.kimseye aldırma

Şaka mı bu okuduklarıma inanamadım ya!
Arkadaşım temizlik bence sonradan kazanılacak
bir alışkanlık değildir,insanın içinde olan bişeydir...
Ya temizsindir düzenlisindir, ya da pis ve dağınık.
1 haftalık ameliyatlıyken temizliğimi yapan yanımda kalan yok diye
etrafın tozuna dayanamadım kalktım tozları aldım sonrada ağrılarım
arttı hastanelik oldum doktor kendimi nasıl bu hale soktogumu sordu
tozları aldıgım için eğil kalk yasak olan hareketleri yaptığımı söyledim
temizlik senin canından önemli mi dedi.
temizlik canımdan önemli değil ama tahammül edemiyorum dağınıklığa
evim temiz olmazsa geçip oturamam,uyuyamam rahat edemem,dinlenemem.
anne evindede böyleydim,10 aylık evliyim hala böyleyim bişey değişmedi yani.

diyeceğim o ki,
temizlik içten gelen birşeydir ve sen dağınıklığı yaşam tarzı
haline getirmişsin değişeceğini zannetmiyorum.
bir gün yaparsın ama 1 ay ellemezsin.
ayrıca şunuda bilmeniisterim düzensiz bir ev
dağınık ve kirli olan yaşam alanı insan psikolojisini bozuyor!

Ne demişler;
''bakarsan bağ,bakmazsan dağ olur ''
:92:

Okurken kalkip gelip evinizi temizleyesim geldi valla ruhum hizmetci napayim daginiklikta sinirlerim bozulur,illa hersey yerli yerinde düzenli olacak insanin psikolojisi bozulur...

Benim tavsiyem vakit buldukca odalari tek tek temizlemeniz,mesela bi gün yatak odasi bigün oturma odasi ,mutfak falan siraya koyun yoksa toptan isin icinden cikamazsiniz anlattiginiza göre.Cam ve ütü isini hic beceremem diyorsaniz ayda birde olsa o isler icin yardimci tutun 2 saatte piril piril yaparlar.

ben 1 bucuk aylık evliyim
annem hep derdi sen ewlen ewini b.k götürür..
düzenli olarak her gün ufak tefek şeyler yapıyorum birikmiyo 10 güne bir de halıları falan herseyi kaldırıp süpürgeydi silmekti toz almaktı derken ew tertemiz oluyo
biriktirirsen işin içinden çıkamazsın..
yemek işinde ben de çok zorlanıyorum cok fazla bilmediiim için..
ama kolay şeyler öğrenmeye calısıyorum
eşim iki gün aynı yemegi yemeyi sewmio ama her gün de yemek yapamam ki
bi de öğlen için ayrı aksam için ayrı yemek daha bi zor..ha yapmak istiyosan yine basit bi öğün hazırlayabilirsin..sana tawsiyem biriktirme
her gün yapılan işler süpürge 20 dk ortalıgı toplamak 20 dakka eline bi de toz bezi alsan öyle görünen yerlerin tozunu alsan o da bikaç güne bir yeter onun dısında da artı biyer mi kirlendi orayı temizlersin camasır yıkanıcak mı ütülenicek mi onu yaparsın zor deil inan
ben öğrendiysem bu işleri ewimin bi düzeni warsa herkesin wardır :))geri kalan zamanda da istediğini yaparsın
ayrıca tawsiyem dip bucak temizlik için ayda bir yardımcı tutman iyi olur tek basına zorlanıyosan

Birde bu isin dini boyutuda var biraz,
yasam tarzini falan gectim ama
biz müslümanlar dinimizce temizlige cok önem veren insanlariz
veya öyle olmak zorundayiz

dinimizdeki cogu kuralin sebebi temizlik ve hiyjendir...
kimseyi kirmak istemiyorum ama bi müslümana kesinlikle pis bi yerde yasamak yakismiyor bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…