Evi cekip ceviremiyorum!!!

Yazınızı okudum ilk öncelikle suçlu anneniz neden dersen bi iş yaptırmazsa sen yapma ben yaparım derse olacagı bu .sadece sizin aile için demiyorum bunu yapan tüm aileler için diyorum. Çocuga zorluguda alıştıracaksın her zorluga.çünkü yarın birgün yanlız kaldıgında ozaman o evin sorumlulugunu kendi bilicek .sizde moralinizi bozmayın durumunuz çaresiz bi olay degil.çaresi içinizden gelerek isteyerek iş bölümü yaparak hergün belli biyeri temizliyebilirsiniz bigünün içinde hepsini yapmanız şart degil.ben hergün işimi gücümü yaparım çalışsamda degişmez bu dedigim gibi öncelikle insanın içinden gelmeli ve sizde istedikten sonra başarırsınız emin olun boşyere üzülmeyin neolucak diye. Yarından itibaren bile yavaş yavaş başlayarak evini düzene sokabilirsin.Önemli olan istemek...

Canım bende 2yıllık evliyim.bide 6aylık oglum var .evimizde dubleks cok zor oluyor temizlemek ama napalım biz kadınların görevi bu.bende baslarda senin gibiydim ama duzeldım.sana bı yardımcı lazım canım bence

coluk cocugun yok bi de oldugunu düsün .daha cok dagiliyo.calisan bir insansin .evin okadar dagilmaz. yeni evliyken iki günde bir temizlik yapardim.iki haftada bir de ince temizlik, tamam dir.mesela calisan bir insan aksam dan yemegini hazirla. aksam mutfagini temiz tut. sabah iki kahvati bulasigi olur.onlar da makineye üsten süpür.yatagini topla.aksam dan oturma odani toplu tut. bunlar on bes dakkani alir günlük isine gidersinben de yurt disindayim .hersey elinin altinda.daha kolay. evimde fazla esya bulundurmam .ivir ziviri pek sevmem.her sey pratik olsun.evimde neyin nerde oldugunu bileyim isterim.cekmecelerimi actigim da düzenli olsun.kullanacagim kadar tabak tencerem olsun.digerlerini kaldiririm hemen .mesala bayram temizligi yapiyom.dün halilarimi sildim.bugün mutfagim komple yaptim.yarin da camlarimi silerim perdelerimi yikarim. daginik olsun hasta olrum yapamam gibi geliyo,

Biliyorum kolay değil...Bende yeni evli sayılırım.Evim üstelik çok büyük temizlik kolay değil...Şu an çalışmıyorum.Ama haftasonu temizliği yapıyorum.Ütüyü kulağımda müzik eşliğinde yapıyorum.Yemek yedik mesela hemen kalkıp toparlar makineye atarım.Camları da evide hergun sılmek zorunda değilsin.Yemek işini haftasonundan yaparsan 2gün idare edilebiliyor.Bu arada durumun elverişli ise yardımcı tutabilirsin...Ama düzeni ayarlayabilirsen iş bölümünü o zaman hem paradan hemde zamandan tasarruf etmeyi öğrenirsin.Not: 2 ay önce annemin evinde odamın dağınıklığından rahatsz olmayan ben şimdi başkalarına tavsiye veriyorum.Annem görse gözleri yaşarırdı doğrusu...

sizin herşeyden önce amacınız temiz bi evden ziyade derli toplu bi ev olmalı.süpürülmemiş bi ev, tozlu mobilyalar, kirli camlara tahmmül edebilirim ama dağınık bi eve asla...ilk önce bu sorununuzu çözün bence.mesela işe gereksiz eşyalardan başlayabilirsiniz.bütün gereksiz ıvır zıvırları verin birilerine gitsin.dağınıklığın ana sebebi bu.sonra evinizi temiz tutmak için herşeyi anında yaparsanız silme süpürme dışında bi sorununuz kalmaz.yani dışardan geldiğiniz gibi kıyafetlerinizi hemen dolaba geri koyun.kirliyse hemen sepete...bişey yiyip içtiğinizde hemen onu yıkayın ya da bulaşık makinesine koyun.makyaj bitirdiğinizde malzemeleri hemen yerli yerine koyun vs...bölece evi toparlamak gibi bi derdiniz kalmayacak çünkü hiç dağılmayacak.benim küçük çocuğum olduğu için ister istemez dağılıyor ama gece yatmadan önce misss gibi toparlayıp yatıyorum.gün aşırı süpürge açıp ardından bi toz alsanız.haftada 1 yerleri silseniz şimdilik sizin için yeterli olur.arkadaşların dediği gibi ayda 1 kadın tutarsınız oldu bitti..yemek konusunda da artık 3 çeşit yemek o kadar basit bişeyki.çok zorlanırsanız ilk denemelerinizi hazır çorbalar makarna sıradan bi patates yemeği fasulye falan yaparak geçiştirebilirsiniz.internette bi sürü yemek tarifi var.en zor yemeğin hazırlanması bile 1 saat sürüyor.aslında o kadar basitki.3 çeşit yemeği 1 saaatte yapıp mutfaktan çıkarım temizlik 1 saat..eeee bütün gün yan gel yat.bence sizin derdiniz üşengeçlik tembellik.hadi toparlayın biraz kendinizi.gece gece temizlik yapasım tuttu hee

çamaşır yıkamak için (muhtemelen makineden yıkıyosunuz yani siz değil makine yıkıyor)çamaşırları ayırıp makineye koymak max 5 dk.kahvaltı hazırlamak max 20 dk. bulaşık yıkamak max 30 dk. tavuğu dışarı çıkarmak max 15 sn :))) toplam 1 saatlik bi iş yapmışsınız.canım benim yaaa sen bütün gün napıyorsun Allah aşkına.kırılma nolur gerçekten merak ettiğim için soruyorum.çalışmadığın günler napıyosun hiç canın sıkılmıyormu

Canim haklisin ama esim benim yabanci ve bizim yemeklerimize aliskin degil. Turkiyedeyken kebap, lahmacun,pide gibi seyleri severek yiyordu cunku bunlar hep etli. Mesela esim Turk olsaydi bir pilav yapardim, corba salata tavuk belki bitti gitti... Ama esim Amerikali salata yemez her gun mutlaka tavuk, et veya balik turunden bir et yemek istiyor. Yaninda da bir makarna veya pilav yapmazsam veya baska bir yemek gercekten sikayet ediyor. Maalesef sebze yemeklerini sevmez. Mesela ispanak yapsam agzina koymaz, Bezelye pisirsem yemez cunku et yok. Hep et yemeklerine havuc, bezelye, fasulye patlican ekliyerek pisiriyorum turlu gibi , guves gibi onun haricinde bu yemekleri yemez ki.... Anliycagin her gun etli yemek ister yoksa yiyemez o yemegi fast food ve et agirlikli beslenme burda zaten sebze yemeklerini pisirmesinide bilen yok. Ben Izmir liyim inan ben dayanamiyorum her gun et yemeye bikkinlik geldi... Yemek isi beni cok geriyor

Mesela gece calisiyorum ben sabah 4 de eve geldim ve sonra 5 te yatabildim cok yorgundum isten sonra ve her yanim agriyodu acikcasi. Sonra uyandigimda saat 1 idi oglen ve kahvalti hazirladim disari alisverise gittik ve dediklerimi yaptim haa birde yemek pisirdim , camasir,sonra marketten alinanlari yerlestirdim, dus aldim, bulasiklari yikadim sonra saat oldu 6 zaten aksam 8 30 da iste olmam gerekiyor. Zaman gecti iste.

canım şöle 5 çeşit et yemeği ezberle daya önüne.bıkınlık gelmese oh ne ala devam et.kendin içinde haftada 1 istediğin bi yemek yap.bi kaç gün onu idare et.kendimden biliyorum.benim eşimde et delisi.bi ara yeter artık et yemek istemiyorum dediğimi hatırlıyorum.he bu arada çalıştığın günler vaktin az oluyormuş.o günler sadece çamaşır yıka ortalığı topla.sil süpür yapmak için zorlama kendini.bi de kadın hafta 1 tutabilirim demişsin ama gerçekten gerek yok.ben inanıyorumki evini dağıtmadığın sürece ayda 1 derin temizliğe gelmesi yeterlidir.bi arkadaş liste hazırlayalım sana demiş.bence güzel bi fikir.şu gün şunu yap bunu yap diyelim.bi oyun gibi...senin de hoşuna gider hem bi işi başarma mutluluğunu bizimle paylaştıkça

işte yadellere gelin olup gitmiş bir Egeli hem de bir İzmir kızı.......ben de bir İzmir kızı annesiyim ve sizin anneniz gibiyim....ev işlerini öğrenmesinden ziyade kızımın kariyerini önemsediğimden, gençliğini doya doya yaşamasını istediğimden bitmek tükenmek bilmez evişlerine onu hiç bulaştırmadım....ama onun okuyup bir meslek sahibi olmasını, kendi ayakları üzerinde durmasını herşeyden çok önemsedim....kaldi ki, şimdi bir meslek sahibi, evli ve çocuklu, elinden geldiğince evini temiz tutup, yemeğinide yapıp bebeğini de büyütüyor....
hayat dışarda çalışılarak paylaşılıyorsa evde de paylaşılması gerekir.....siz yavaş yavaş eşinizi de işlere dahil ederek işin ucunu kaçırmadan evişlerini yapmaya çalışın....zaten ev işleri ne biter ne tükenir,her gün silbaştan, yeniden yap yap.....bu nedenle çokta takılıp kendinizi üzmeye değmez....gerektiğinde de yardımcı alın ki kafanız gönlünüz rahat olsun ve kendinizi yorgun argın hissetmeyesiniz.....kolay gelsin....İzmir den Sevgiler.....

Son düzenleme:
Merhabalar

Yazilarinizin birkaç yerinde kendimi gördüm. Evliligin ilk zamanlarinda evde ki e$ya sayisi ve aksesuar sayisi daha azdi örnegin. Ve inanirmisiniz mutfak bölümünde her aletin bir yeri vardi. En basitinden su $i$esi sag tarafta durcakti. Böyle biçak setim vardi onun yeri bir yerdeydi. E$im ordan biçaklari kullandigi zaman hafif kaydi mi? Hemen onu alip düzeltiyordum saçma sapan. Baktim manyak manyak en ufak $eylere dikkat ediyorum böyle otoriter, askeriye yönetiminde evde ya$anilmaz.
Kendimi frenledim.

Bi ara hatta fazla frenledim hiç bir$eyi takmaz olmu$tum bu da e$imin ho$una gitti. Sizin bahsettiginiz o kirli kiyafetleri banyoya yere atiyordu. Günlük giydiklerini de yatagin hemen kenarina. O öglenciydi bense memur sabah gidip ak$am geliyordum eve her geldigimde bir sürprizle kar$ila$maya ba$ladim.
Bilgisayar masasinin üzerinde biriken tabaklar, içecekler, vs... gibi

$imdi evdeyim (zaten hamileyim) evde olunca daha fazla gözleme $ansim oldu. Mesela yatak odasina böle kirli giysileri koyabilcegi bir sepet gibi bir$ey aldim. Banyo da zaten vardi. 1 tane de çama$ir makinasinin oldugu yere aldim. Dedim: bak hangi odada olursan ol, oradaki sepetlere atacaksin bir dahakine kirlileri. Artik bunu yapiyor o konuda mutluyum

Banyo da $uan benim tek sorunum Di$ firçasi ile di$ macunu bunlar için iki ayri kaplarim var. Birine macun digerine firçalar gircek. Ama beyfendi her defasinda firçasini alir di$macunun oldugu yere koyar, macunu da lavabonun kenarina
O öyle yapar bense her gün onu alir bikmadan tekrar yerine koyarim... Son 2 aydir buna yogunla$tim... Dikkatini çekmek için ne yapicam bilemiyorum. Ileriki zamanlarda ya bu 2 kaplari degi$tircem yada oraya ufak not yazcam. Kendisiyle yüz yüze bunu daha konu$madim

Bir de sakal tra$ olduktan sonra aynanin islanmasi lavabonun etrafinin islanmasina uyuz oluyorum. Bunu kendisine söyledim aldigim cevap $u oldu: "ya su o, kurur.. bi$i olmaz o kadar slkma kendini". Dedim: " dur orda! Kuruduktan sonra yaptigi lekelerden haberin varmi?" Hemen yan tarafta bir tane elbezi koydum bu tra$ olduktan sonra içeri girip bakiyorum islaksa çagiriyorum ufak çocuk azarlar gibi. Gülerek geliyor bazen çocuk gibi "gelmiyorum yaa" felan yapiyor ama sildiriyorum silcek ya. Ne demek silmem...

Bilgisayar etrafinda ki bira $i$eleri, bo$ bardaklar, çerezler duruyor... Onlara artik dokunmuyorum kendisine "orasi senin yuvan artik beni ilgilendirmiyor" dedim. Hatta bir gün Cola $i$elerinden Pizza Kulesi yaptim gözlerimin içine bakti... bense görmezlikten geldim ve usulca gidip çöpkutusuna atti.

Bende yurtdi$inda ya$iyorum buarada. Burada $i$eler, kartonlar ve normal çöpler ayri ayri atilir. Onun için ayri büyük containerlarimiz var. Bak mesela bu huyu vardir gider yerlerine atar sagolsun.

Kiyafet konusuna gelince,
bazen benim de yiginla ütülencek ve dolaplara koncak kiyafetler oluyor. Yer olmadigindan dolabin yanina yere koydugumu biliyorum. Bu biraz da yerin olmamasindan kaynaklaniyordu. E$imle sonra bir dolap aldik. Birine yazliklari digerine ki$liklari koyacaz. Ama bir türlü bu iki ayrimi yapmadik. Mesela ikimizin son tembelliklerinden birisi bu hep bebi$in odasina odaklandik. Yakin bir zamanda büyük bir po$et(ler) alip giymedigimiz kiyafetleri, eskiyen, ufalan,... yardim yerlerine felan götürmeyi dü$ünüyoruz (veya çöpe) geriye kalanlari da düzenli bi $ekilde dolaplara yerle$tircez.

Sadece kendinize yükü atmayin! Iki tarafli olmasi gereken bir$ey bu bence. Evime daha ben bi yardimci felan çagirmadim en kolay temizligi ben WC,BANYO,MUTFAK,KORIDOR da yapiyorum.

Zorlandigim yerler ise: YATAK ODASI ve OTURMA ODASI :92:
En çok zaman isteyen yerler bunlar bence bir yere kadar ben yaparim ama bi yerden sonra e$imin de gelip kendi kiyafetlerinin nerede oldugunu felan görmesi bilmesi lazim hatta kendisinin yapmasi lazim.

Yukarda yazdiklarimin arasindan ne kadarindan bir$eyleri kendin için kullanabilirsin bilmiyorum ama...
Istersen kaç odan var ne amaçla kullaniyorsunuz? Bunlari payla$ birlikte forum olarak gün be gün bir odayi temizlemende yardimci olalim biz fikirler veririz sen uygularsin e$inle.

Hem canini slkma o etrafta kalan yapilcak i$ler insani dagitir ve bitkinlik bi yorgunluk hissi getirir gayet normal bu da.

Normalded çalıştığınız için günlük makyaj ya da cilt bakım yapan bir bayansınızdır sanırım.Makyaja ya da cilt bakımına günde toplam 1 saat harcasanız,Üzerinizden çıkan kıyafetlkerinizi biriktirmeden katlayıp koymanız ve en azından lavobo ve wc ovmanız toplam 1 saatinizi alır.Yani makyaj ya da cilt bakım yaparken ya da haftada 1 de olsa kuaföre giderken üşenmiyorsanız, pekala bu kadarını yapabilirsiniz.Cam silme ,halı ve duvar silme gibi uzun zaman ve uğraş gerektiren işler için de haftada ya da 15 günde 1 yardım cı tutarsınız oluı biter.Yemeğinizi de en azından 2 günlük ya da 2 çeşit yapıp dolaba koyarsınız,haftada 1 kere dışarı çıksanız bile haftada 3 gün yemek yapmış olursunuz.Çok zor değil bunlar ben de çalışan ve çocuk sahibi bir bayan olarak biraz uykumdan fedakarlı k yaparak başarabiliyorum.isterseniz olmayacak işler değil bunlar,biraz çaba gösterin...

bende temizlik yapmak için ayılıp bayılan birisi değilim
ama gel görki evimin pis veya dağınık olması beni resmen çıldırtır
yaşadığım yer herzaman mis gibi olmalı bence
küçük kızım var onun oyuncakların hertarafa saçılmış olmasıl bile beni rahatsız ediyor bazen
haftada 1 bazende 2 kere yardımcım gelir
büyük temizliği yapar, cam halı perde ne varsa işte
ütüyüde halleder her hafta
onun dışında
günlük evimi süpürürüm, silerim
derler toplarım
banyo ve lavobaları çamaşır suyunlan elden geçiririm
mutfağı çamaşır suyunlan silerim
çamaşır varsa onları yıkar asarım kuruyunca ütülencekeri ayırırım diğerlerini katlar yerine koyarım
bunlar bitincede mutfağa girer yemek yaparım
çok gibi oldu ama toplam 1 saatimi alır bunların hepsi
hata mümkünse hepsini kızım öğlen uykusundayken yaparımki o uyuanınca ev işiylen uğraşmama gerek kalmasın

Son düzenleme:

Canim daha vahim olani makyajida 10 dakikada bitiriyorum tahammulum yok ki.. isin kotusu eve gelince makyajimi da silemiyorum oyle yatiyorum sabah uyaninca yikiyorum yuzumu.. Dusun artik kendime bile bakamiyorum bu konuda...kaldiki ev napsin. Evden cikmayacaksam sacimi taramadigim zamanlar oluyor. Evde asla normal kiyafet giyemiyorum gidip gidip eski puskuleri geciriveriyorum.Kuafore burada acikcasi gidemiyorum Izmir de her hafta giderdim ama burada cok cok pahali gercekten parami o sekilde carcur edemem maalesef .Surekli lavabonun kenarinda makyaj malzemeleri birikiyor veya toz pudralar allikla farlar hep saciliyor etrafa... pislik surekli yani. iki banyomuz var digeri temiz onu kullanmadigimizdan.

Bugun esim ben isteyken halilari supurmus cok sevindim. Yarin izinliyim gercekten caba gosterecegim.Insallah biraz daha toplanir bu ev.

Son düzenleme:
canım annenin evindeykenden daha özenli olman lazım olman lazım diil hatta insanın kendi içinden gelir bu bence kendi evin kendi eşyaların yuvan...örneğin yemeği yedikten sonra hemen bulaşıklarını toplarsan bulaşık birikmez...çamaşırları kuruyunca hemen toplar katlarsan çamaşırda birikmez...kısacası herşeyi zamanında yaparsan birikmez piste olmaz dipli bucaklı bi temizlik diilde 2 güne bir sdce süpürge tutsan ve toz alsan inan bana bu sana yeter yani en azından kirli görünmez evin...daha şimdiden böle olursan sonu gelmez canım bir bayan poliste olsa askerde olsa memurda olsa aynı zamanda ev hanımıdır elimden gelmiyorla ilgisi yok bence temizlik yapmayı sevmiyorsun sen...

@Aday anneyim tsk ederim uzunca cok aciklayici bir mesaj yazmissin usenmedim tabiki sonuna kadar okudum. Tavsiyelerini uygulayacagim. Evimden bahsedeyim biraz. Simdi yatak odasi var banyolu,bir tane oturma odamiz ve bir salon var bu arada salonun yaninda mutfagimiz ve mutfagida kapsiyan bir oda var Amerikan muttfak tarzi orada yemek masamiz duruyor. yani 2 oda 1 salon mu derler o sekilde arti 2 tane banyolu .

canım sakın yanlış anlama ama bunlar hiç normal değil
depresyonda olabilme ihtimalin varmıki?
ne bilim devamlı yorgunum demen, ona tahümmülüm yok buna yok
yapamiyorum edemiyorum
bunu düşündürdü bana açıkcası
malum insan depresyonda olunca kolunu kıpırdatmaya takati olmuyor

Temizlik yapmayi sevmiyorum haklisin canim .. bugun camasirlari atiyordum bizde kurutucu var yikadiktan sonra ona atiyoruz ve o sekilde kuruyor... ve cikartirken o kurutucudan resmen sevmiyorum biktim diye diye yaptim esimde duydu...Bugun yemegimi 30 dakikada hazirladim kolaydi Allahtan ...

SU anda evet terapiye gidiyorum bir kac aydir cok zor durumlar gecirdim. Kapi komsuma esim guvenip anahtar birakti ailesini ziyaret gitmemiz gerekiyordu. Ve bu komsumuz benim bir kisim kiyafetlerimi ve ic camasirlarimi almis calma denir buna gerci hep evinde ve bir kismini ustunde gordum. Soruncada yalanlayip bana sen verdin dedi. kim ic camasirini giysin diye baskasina verir.Ustune ustluk ustume saldirdi kavga cikardi. O gunden beri ben depresyondayim atlatamadim.Gecen yil bu ev bu kadar kotu durumda degildi. Ama son uc aydir cok kotu durumda evi bocek basmisti ve ilaclattim sildim ama esim sicaklardan oluyor dedi bilemiyorum sicaklarda gecti arada tek tuk goruyorum bir ara hangi dolap kapagini acsam goruyordum gordukten sonrada tiksinip o dolapta ne varsa bulasik makinesine atiyordum... Boyle kisir bir dongu iste.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…