Evi cekip ceviremiyorum!!!

belki müslüman değildir

Okurken gercek anlamda bi dönüp kendi evime bakdim bide okuduklarima inmaya calisdim ..
ben suan 30.haftalik hamilegim erken dogum riskim var .. ama yinede haftada iki kere süpürgeyi acar evi süpürürüm haftada 1.kerede yerleri silerim ..
gücüm olsa camlari bile silcem ama malesef ..
evimin tozunu toz gördükce aliyorum buda yani haftada 3-4 kere oluyor diyebilirim ..

Arkadasim gel seninle bi Haftalik Ev isleri listesi hazirliyalim ..
Sen calisdigin günleri vede evde oldugun günleri yaz bizde sana hangi gün ne yapacagini yazalim ..

Misal .. Pazartesi .. 11-13 arasi evi süpür toz al .. 16-18 arasi aksam yemegi yap
sali: 09-11 Arasi evi sil -camlari sil .. 15-16 arasi camasirlari yika ..

vs vs vs . belki böyle bi liste sana yardimci olabilir

ama azda olsa icinden gelmesi lazim bak kendinde diyorsun utaniyoruz esimle eve birilerine cagirmaya diye .. oda olmadi bi yerden yardim almaniz sart .. piskoloji ile de alakali oluyor böyle daginikliklar ..

bir de kızacak ve beğenmedim butonuna davranacaksınız ama
bu foruma çok fazla vakit ayıranların ve bunun yanında çocuğu da olanların evlerinde herşeyin dört dörtlük düzenli ve temiz olduğunu tahmin etmem:)

kusura bakma canım ama okudukça midem bulandı resmen....
bak bayramda geldi silkelen bi işin ucundan başla artık..ayrıca eşinin pis olmasının arkasına sığınma,o pislettikçe arkasından topla.zamanla o da evi toplu ,mis gibi gördükçe biraz olsun daha dikkatli davranacaktır...
halılardan başla mesela yıkatmaya ver,sonrada yıkanıcak tüm herşeyi at banyona,sırayla yıka-as,tüm eve dip köşe bi süpürge tut,arkasından da sil yerleştir....mutfak zatenn çok önemli ne demek bulaşıklar birikiyo,hastalık bile kaparsınız ,sonra işin içinden çıkmazsınız mazallah.....biriktirmeden yıka çamaşırını,bulaşığını..kolay gelsinn

ben haftanın 5 günü çalışıyorum bazen 6 bazen 6,5 ta evde oluyorum
ama bi genel temizlik günüm var c.tesi evi baştan aşağı temizlerim
kendiniz için yapacaksınız,içinizden gelmesi lazım benim annem de kayınvalidem de çok titiz insanlardır
ben severim temizliği
mecbursunuz bunu yapmaya bi de köpek var diyorsunuz o daha da beter eder ortalığı

Son düzenleme:

Niye boyle sert birsey yazdiniz ki belli ki ortada bir sorun var ve belkide psikoljiktir bilemiyorum ben onceden hep ailemle yasadim ve simdi nasil basa cikacagim bilemiyorum. Gercekten uzuluyorum yapmak istiyorum burada verilen her tavsiyeyi de uygulayacagim,Annemi de dinlemedigim icin cok pismanim.Yemek isine gelince hergun ben et pisirmek zorundayim cunku esim yabanci yemiyo etsiz bizim bazi zeytinyagli yemeklere burun kiviriyor kultur farki ... Bu arada disarda yemek cok cok ucuz burada ve et urunleride ucuz alismis oyle napsin.Ben her gun inanin etli yemek napicam diye kivarniyorum. Egeliyim be hergun oyle yenmez ki.,.Calisma hayati beni zorlamiyor sadece alismam gerekiyor ve esimi zorlamam gerekiyor.Mutlu degilim boyle ama kurtulmak bu huyumu degistirmek istiyorum. Ben hatamin farkindayim komplexli degilim pis ve daginigim ama degismek istiyorum.

ayy canım yaa vallahı sasırdım suan halıne.. benımde unıversıte bıttı 3 ay ıcınde evlendım 2009 da evlendım evım buyuk ama temızlık konusunda rahatsız olmuyorm 3 4 gunde bır cam sılenlerdenım yanı anlıyacagınn kendıı evın sen yasıysnn sonucta bıraz zorla kendınıı nasıl dıyım aldıgın seyı yerıne koyy temızlık yapacagın zaman bı gun once aksamdann dolapları cekmecelrı topla coplerı att bulasık camasır makk aksamdan calıstır ertesı gunde supur sıll nasılsa aksamdan evı toplu bırakmıs olucaksınn yorulmassın esınde sıkılır bellı bı zamandan sonra bırazcıkk gayrett ett ...

bnde 4 4 lük bir ev hanımı sayılmam ama şu bir senelik evliliğimde belli bi düzenim vardır.
bi kere akşam yatmadan önce evi toplarımki sabah kalktığımda sadece yatağım dağınık olur.
yatak odamı biraz havalandırdıktan snra yatağımı toplarım pijamaları vs.
snra kahvaltıya geçeriz kahvaltı ederiz.
eşim bi gün çalışıp bi gün çalışmıyor. o yuzden onun evde olmadığı gün süpürgemi açarım.
yani haftada 2 kere süpürge açıp haftada bi kere silsem bana yetiyor. çünkü çoluk çocuk ve pekte gelen giden yok.tozuda haftada 2 kere alırım.

kahvaltıdan hemen snra öğlen yemeğini düşünüp ocağa koyarım.mesela çorba ve bi ana yemek yaparım.
akşamda üzerine bi pilav veya makarna eklerm yerriz.

banyo ve lavaboyu hergün ovalarım.
camları silmeyi bnde pek sevmiyorum o yuzden ayda bi kere siliyorum ne yalan sölim.
hele hamileyken bayağı silmedim. şimdide bayram diye sildim.

bu arada çamaşırları ipten topladığım gibi katlancakları katlarım, ütüyü hemen yapmaya çalışırım.
2 makine biriktimi çok daha zor oluyor.

Son düzenleme:
evim dağınık ve kirli demişsiniz birde bunun üstüne köpeğin kıllarını vs düşünemiyorum.sizin hergün evinizi silip süpürmeniz lazım.gerçekten bu kadar dobra dobra içinizi döktüğünüz için sizi kutlarım.ama siz anlatırken biraz ben fena oldum.inşallah içinize iş aşkı düşerde bu hallerden kurtulursunuz..

Arkadaslar lutfen kirici olmayin bana karsi zaten uzuluyorum lutfen birde siz boyle yapmayin. Ben zaten dobra dobra ne oluyorsa soyledim.Bunu tutupta bana burda aman ne pissin kotusun igrencsin kalk evini temizle yok senin yapmaya gonlun yok gibisinden seyler yazasiniz diye burda dokmedim icimi. Cozum ariyorum ve bu yazdiklarinizin ben farkindayim kabul ettigim ve uzuldugum bir davranisimi yuzume vurmaniz bana yardimci olmuyor. Siz burda acik yureklilikle zayif bir yonumu soyledim bir insanin zayif yonunu ogrenmis olmaniz onu tekrar tekrar yuzune vurup rencide etmenizi gerektirmiyor. Zaten farkindayim fakinda olmasamda siz beni uyarsaniz anlarim ama zaten biliyorum olanlari.

Halilari 2 hafta once yikamaci cagirip yikatmistik iyi durumdalar haftada 2-3 kez supurduk.Ama sabah ayagim birseye takildi salonda esim yere ici yarim meyve suyu dolu bardak birakmis yere dokuldu ve ben cok sinirlendim sinirimden agladim.Halilar oysa yeni temizlenmisti. Neden yere bardak koyuyor ki anlamadim gitti...Hersey ustuste geliyor.

Kopek kismina gelince kopegim allahtan kokmuyor evmiz kokmuyor cunku sibirya kurdu kokusuz bir hayvan. Tuyleri dokuluyordu simdi mamasini degistirdik ve tariyoruz elimizde geldigince tuy eskisi gibi sorun degil,Bebegim olursa bahceli eve tasinacagiz ama kopegimi vermem soz konusu olamaz esimde cok seviyor cunku benimde en iyi arkadasim o kopek. Alirken asla vermeyecegim olene kadar bakacagim diye soz verdim o yuzden olene kadar benimle.

Sabahtan beri camasir yikiyorum 3 oldu ve katliyorum, kahvalti yaptik iste bu arada ben ise gidicem yakinda hazirlanmam da gerek. Bugunluk bu kadar oldu iste ins yavas yavas hale duzene koyarim.

Bu arada muslumanim ama bunun musluman olup olmamakla alakasi yok. Hristiyan olan cok komsum var ama evleri temiz bu dinle alakali bir durum degil.Eve yardimci almayi dusunuyorum haftada iki kere en azindan ama esim ilimli bakmiyor ikna etmeye calisagim parasini tutmayi cok sever ama bende bu sekilde yasayamam malum.

Son düzenleme:
Bu arada ben geceleri calisiyorum arkadaslar 4 gun .. gece 8 de iste oluyorum sabaha karsi 3 te cikiyorum isten o yuzden eve geldigimde 4 oluyor yataga gidince 5... ancak oglen vakti kalkabiliyorum... belkide bu halsizligim bu yeni basladigim isten dolayi olabilir ... benim gecem gunduz gunduzum gece bu arada

Köpek verilir mi hiç ?! Hayvan sevgisi olmayan o duyguyu anlayamaz.:76:

Valla yargilayan yargilasin ama benim o kopek en iyi arkadasim cogu insandan kazik yedim ama ondan bi kotuluk gormedim. Benim psikoljimi duzeltiyor ve karsiliksiz sevgi veriyor ben ondan ayrilamam duygusal bir bagim olustu

Valla yargilayan yargilasin ama benim o kopek en iyi arkadasim cogu insandan kazik yedim ama ondan bi kotuluk gormedim. Benim psikoljimi duzeltiyor ve karsiliksiz sevgi veriyor ben ondan ayrilamam duygusal bir bagim olustu

Ben de ayrılmazdım. Yargılayan çok olur,bir kulaktan girer,diğerinden çıkar.:86:

kimseye çok temizlik yaptığı için madalya verildiğini duymadım.
ama sizin olayınız başka bir boyutta.evinizin dağınıklığı ve pisliği artık sizi rahatsız edecek duruma gelmiş.
yapacak güç bulamamanızı anlarım,hepimize dönem dönem olur bunlar.
büyük temizlik için yardımcı alın,aileniz nerde anneniz,ablanız,kuzenleriniz yok mu??
Onlardan destek isteyin..ince işleri birlikte yapın ve öğrenin.ne şekilde yapacağınızı bilmediğiniz için gözünüzde büyümüş işler.biriktikçe de dağ olmuş..
Uzun süre temizlenmeyen evde her türlü haşerat olur unutmayın bunu..köpeğinize de size de zararlı..
Eşiniz de size destek olsun,o bıraktı diye siz de bırakmayın.Eşinizin arabasını da bir oto yıkamaya verin..iç dış temizlik yapsınlar.
Tamam her dakika temizlik falan gereksiz ama bu kadar boşvermişlik de psikolojinizi bozar ki bozmuş bile..

Canim ben yurtdisinda yasiyorum tum ailem Turkiyede 1 YILDIR ABD deyim. Yardimci olacak hic aile uyem yok keske annemle ayni sehirde yasasaydik o en azindan yardimci olurdu. Esim arabasini temizlemis bugun sasirdim. Bende sabahtan beri camasir yikadim, kahvalti hazirladim, bulasik yikadim ve disariya tavuk cikardim aksam yemegi icin...Birde market alisverisine gittik aldiklarimizi yerlestirdim. Yazdiklarim belkide bazi arkadaslara gulunc geliyordur ama en azindan bugun birseyler yapmaya calistim. Belkide bugun yaptim dediklerimi siz isten bile saymiyorsunuzdur ama napalim benim icin buyuk basari,,, kendimizi zorluyoruz esimde bende...

Temizlik anlayışı kişiden kişiye değişir.
Bazılarıda var ki, hergün baştan aşağı temizlik yapıyor.
Bu alışkanlık ve yapıyla alakalı biraz.
Bence çok aşırı göze batacak kadar pis olmadıktan sonra sorun yok.
İşlerinizi günlere bölebilirsiniz.
Yeterli derecede düzeniniz varsa, pisliktende ölecek halde değilseniz,
sıkıntı yapmayın bence.
Şu şu işlerimi bugün yapayım, diğerlerini şu şu günlerde hallederim diyerek,
işlerinizi bir düzene koyabilirsiniz bence.
Onun dışında da temizlik hastası olmaya gerek yok bence.
Sanırım yanlış anlamayın ama biraz da tembellik var,
siz yapmaya başlayın, ucundan tutun, hepsi halloluverir.

Bu arada sene de 3 kere cam siliyorsunuz
ve temiz değilim mi diyorsunuz.
Ben senede 1 kere siliyorum valla, ben ne oluyorum bu durumda

Canim ben yurtdisinda yasiyorum tum ailem Turkiyede 1 YILDIR ABD deyim. Yardimci olacak hic aile uyem yok keske annemle ayni sehirde yasasaydik o en azindan yardimci olurdu. Esim arabasini temizlemis bugun sasirdim. Bende sabahtan beri camasir yikadim, kahvalti hazirladim, bulasik yikadim ve disariya tavuk cikardim aksam yemegi icin...Birde market alisverisine gittik aldiklarimizi yerlestirdim. Yazdiklarim belkide bazi arkadaslara gulunc geliyordur ama en azindan bugun birseyler yapmaya calistim. Belkide bugun yaptim dediklerimi siz isten bile saymiyorsunuzdur ama napalim benim icin buyuk basari,,, kendimizi zorluyoruz esimde bende...
cnm neden gülünç gelsin ki sen emek vermişsin.evin için.gerçekten çok güzel şeyler bu yaptıkların.zaten bi bulaşık yıkamak bile temizliğin en önde gelenlerinden bana göre.mis gibi tabağını çanağını yıkamak zaten bulaşıklar günlük temizliğin başı...inşallah bugünkü ev için verdiğin çaba kalıcı ve daim olur.kendini motive et çamaşır sularıyla yıka banyonu lavabonu evini süpür v.s ondan sonra yapmadan duramayacaksın bak gör..ama sakın vaz geçme.kendini temizliğe adapte et bi dönem.mutfakta ağır yemekler yapma ev işine alışana kadar.eğer her ikisinede alıştırmaya çalışırsan bir anda o zaman belki boğulursun.ilk önce ev temizliği sonra mutfak becerilerine yönel.sende bir kadınsın ve sende başarabilirsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…