Ayy Allahım sinir oluyorum bunları duydukça bende bebeğim doğmadan önce çalışıyordum şimdi biraz büyümesini bekliyorum ama eşim çok anlayışlıdır . Ben yorgunum dersem yemek yoksa yemeği de yapar yada dışardan söyleyelşm der. Evi temizlicem desem uğraşma vebek seni yoruyo hafta sonu ben yapayım der ağır bişe yapma der . Geceleri bebeği uyutur. Bana zaten para lafı etse onu mahfederim valla gelemem öyle şeykere. Sende eşine çocuklara sen bak ben çalışcam artık de ya da bakıcı bul de. Kadın mutlaka ekonomik özgürlüğü elinde olmalı . Bebeği anne büyütür diye diye köle yaptılar bebek her türlü büyür .ben 1 yaşına gelmesini bekliyorum çünkü annem bakamaz , bakıcı yada güvenmiyorum kreşe vericemmerhaba hanımlar , ben ev hanımıyım oğlumu büyütüyorum. Eşim tek çalışıyor çok zor bir işi yok oturdugu yerden calısıyor. Gelırı normal. Sorunum şu ki eşim benim evde yorulabılecegımı hiç kabullenmiyor. Birşey eksik olsun söylenir, onuda sen yap yoruldum dedıgımde faturalarıda sen öde o zaman , marketı de sen gör o zaman diye söylenıyor. Diyorum çalışsam zaten yaparım ama çalışmadıgım ıcın yapamam. Ama her seferınde böyle , evde döküntü olsun söylenir süpürülmedı diye yoruldum sen yap dedıgımde direk faturaları da sen öde diye giriyor lafa , yani çalıştığı bu evı gecındırdıgı ıcın bu evın ıcındekı bütün yükü bana yüklemiş kendı elını bırseye sürmeyecek hersey benım görevim ben yapacagım öyle görüyor, birşeyde söyledıgımde bu sekılde cevap verıyor. Ben senı gecındırıyorum bısey demeye hakkın yok sende yapacaksın der gıbı mesaj alıyorum söyledıgınden buda benım zoruma gıdıyor. Dertlesmek ıcın yazdım uzun zamandır böyle davranıyor herkesmı aynı bılemiyorum ama artık kendımı kötü hissediyorum bu söyledıgınden dolayı.
Tamda bu noktada kıran zihniyetsizker olduğu için çalışacak yapacak bişey yok , çünkü bu zihnşyet böyle büyüdü değişmez . Napıxak başkaSen de çalış diyen arkadaşlar her seferinde beni şoka uğratıyor...
Mesele çalışmak ya da çalışmamak deil . Mesele adamin üslubu.
Saygısızlığı...
Gerçekten anlamıyorum. Biz niye çalışıyoruz. Eşlerimiz bize insan gibi davransınlar diye mi..
yani işsiz kalirsak adam tibet öküzüne bağlayabilir. Biz de önceden önlemimizi alıyoruz. Öyle mi?
Lütfen "sen de çalış" diye uyarı veren arkadaşlar beni aydınlatabilir mi?gerçekten merak ediyorum o sebeple soruyorum.
Benim çalıştığım ve çalışmadığım dönemlerde eşim ayni adamdı. 1 gram değişiklik olmadı.
Evdeki silip süpürme balkon yikama ve cam silme eşimde..
Banyo e mutfak temizliği misafir menüsü. Akşam yemekleri ve evin genel düzeni bende.
Birbirimizi bu sebeple mi kıracağız. Gerçekten eşleriniz sizi bu sebeple kır(A)masın diye mi çalışıyorsunuz.
Nasıl adamlarla evleniyorsunuz da üzerine böyle tedbirler almak zorunda kalıyorsunuz. Inanılır gibi değil.
Sevgili konu sahibi: Eşine üslup ve ahlak bilgisi dersi vermeni öneririm.
Güzellikten anlıyorsa bu dersi güzellikle ver. Sakinca kırıcı olmadan konuşarak.
Yorgunum şu an hiç-bir şey yapamam hayatım; demek varken hayvan gibi cevap vermesi bu evliliği uzun vadede çekilmez kılar.
Her lafa paradan girmek, her söze "faturaları da sen öde" demek aklı selim bir insanın tavırları değil..
30 yaşındayım. Ne 2 buçuk senelik eşimden ve ne de babamdan böyle kırıcı bi şey duymadım. Annem çalışırken de calismazken de... (ev hanımlarına "çalışmıyor" denemez ama)... neyse anlaşılsın diye o şekilde yazdım.
Allah bizleri merhamet sahibi adamlarla karşılaştırsın. Allah bir kadını tam da bu noktadan vurmaya kalkan bütün kadınve erkekleri islah etsin. Ve bizleri bu gibi insanlarin eline düşürmesin.
Konu sahibinin eşine bu kadar hak veren çıkması beni derin ümitsizliğe sürüklüyor.Sen de çalış diyen arkadaşlar her seferinde beni şoka uğratıyor...
Mesele çalışmak ya da çalışmamak deil . Mesele adamin üslubu.
Saygısızlığı...
Gerçekten anlamıyorum. Biz niye çalışıyoruz. Eşlerimiz bize insan gibi davransınlar diye mi..
yani işsiz kalirsak adam tibet öküzüne bağlayabilir. Biz de önceden önlemimizi alıyoruz. Öyle mi?
Lütfen "sen de çalış" diye uyarı veren arkadaşlar beni aydınlatabilir mi?gerçekten merak ediyorum o sebeple soruyorum.
Benim çalıştığım ve çalışmadığım dönemlerde eşim ayni adamdı. 1 gram değişiklik olmadı.
Evdeki silip süpürme balkon yikama ve cam silme eşimde..
Banyo e mutfak temizliği misafir menüsü. Akşam yemekleri ve evin genel düzeni bende.
Birbirimizi bu sebeple mi kıracağız. Gerçekten eşleriniz sizi bu sebeple kır(A)masın diye mi çalışıyorsunuz.
Nasıl adamlarla evleniyorsunuz da üzerine böyle tedbirler almak zorunda kalıyorsunuz. Inanılır gibi değil.
Sevgili konu sahibi: Eşine üslup ve ahlak bilgisi dersi vermeni öneririm.
Güzellikten anlıyorsa bu dersi güzellikle ver. Sakinca kırıcı olmadan konuşarak.
Yorgunum şu an hiç-bir şey yapamam hayatım; demek varken hayvan gibi cevap vermesi bu evliliği uzun vadede çekilmez kılar.
Her lafa paradan girmek, her söze "faturaları da sen öde" demek aklı selim bir insanın tavırları değil..
30 yaşındayım. Ne 2 buçuk senelik eşimden ve ne de babamdan böyle kırıcı bi şey duymadım. Annem çalışırken de calismazken de... (ev hanımlarına "çalışmıyor" denemez ama)... neyse anlaşılsın diye o şekilde yazdım.
Allah bizleri merhamet sahibi adamlarla karşılaştırsın. Allah bir kadını tam da bu noktadan vurmaya kalkan bütün kadınve erkekleri islah etsin. Ve bizleri bu gibi insanlarin eline düşürmesin.
Maalesef şu hödük erkekleri de işte bu zihniyetteki kadınlar yetiştiriyor.Kadınlar bile eşiniz gibi düşünüyorsa gidecek çok yolumuz, yiyecek çok fırın ekmeğimiz var.
Demek ki düzen kolay kolay değişmeyecek yorumlara bakılırsa.
Bende böyle düşündüm bütün gün işten döndükten sonra evde beni temizlik beklese bende sinirlenirim açıkçasıIs bolumu yapmis esiniz ,size o zor gelmeyen oturdugu yerden calisiyo isler insani cok yoruyor,ben calisan bie kadin olarak soyluyorum,eve gidince kolum kalkmiyor,evde tum gun biri olsa aksama is buyursa bana cemkiririm,
Esiniz cokda haksiz degil,napsin yani birde gelip evi mi temizlesin
Ikiside calisiyorsa tabi ki ortak acil bir durum varsa hastalik vs tabiki ortak ,Bende böyle düşündüm bütün gün işten döndükten sonra evde beni temizlik beklese bende sinirlenirim açıkçası
Adam çalışmıyor kadın çalışıyor olsaydıda durum aynı
Herkes tercih ettiği hayat-ı yaşıyor sevgiliKonu sahibinin eşine bu kadar hak veren çıkması beni derin ümitsizliğe sürüklüyor.
Yazdığınız her kelime o kadar doğru ki...
Herkes tercih ettiği hayat-ı yaşıyor sevgilikahvetelvesi
Hayvan gibi muameleye hak veren, o muameleyi görür.
Ben hak vermiyorum.
Bütün mesele bu.
Orta-doğu coğrafyasının insanından çok fazla beklentiye girmemek lazım. Neticede bu coğrafya asırlardır "gelişmekte" olup asla gelişemeyen bir coğrafya.
Herkes tercih ettiği hayat-ı yaşıyor sevgilikahvetelvesi
Hayvan gibi muameleye hak veren, o muameleyi görür.
Ben hak vermiyorum.
Bütün mesele bu.
Orta-doğu coğrafyasının insanından çok fazla beklentiye girmemek lazım. Neticede bu coğrafya asırlardır "gelişmekte" olup asla gelişemeyen bir coğrafya.
Burada çalışmayan kocaları olan kadınlar konu açıyorIkiside calisiyorsa tabi ki ortak acil bir durum varsa hastalik vs tabiki ortak ,
Ben hamileyim esimde bende calisiyoruz ,yardimci geliyor temizlige ama arada esim carsaf degistirir,sorun yok.
Evde otursam hic ni sorun olmasa yap desem isyan eder, haklidirda is bolumu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?