Evi geçindiriyor diye eş evde hanımına yardımcı olmaz mı ?

Ayy Allahım sinir oluyorum bunları duydukça bende bebeğim doğmadan önce çalışıyordum şimdi biraz büyümesini bekliyorum ama eşim çok anlayışlıdır . Ben yorgunum dersem yemek yoksa yemeği de yapar yada dışardan söyleyelşm der. Evi temizlicem desem uğraşma vebek seni yoruyo hafta sonu ben yapayım der ağır bişe yapma der . Geceleri bebeği uyutur. Bana zaten para lafı etse onu mahfederim valla gelemem öyle şeykere. Sende eşine çocuklara sen bak ben çalışcam artık de ya da bakıcı bul de. Kadın mutlaka ekonomik özgürlüğü elinde olmalı . Bebeği anne büyütür diye diye köle yaptılar bebek her türlü büyür .ben 1 yaşına gelmesini bekliyorum çünkü annem bakamaz , bakıcı yada güvenmiyorum kreşe vericem

Tamda bu noktada kıran zihniyetsizker olduğu için çalışacak yapacak bişey yok , çünkü bu zihnşyet böyle büyüdü değişmez . Napıxak başka

Benum esimde surekli ayagina birsey gelsin hizmet edilsin ev temiz olsun isterdi
Simdi 2 kucuk bebegim var bulasik yemek haric herseye yardim ediyor
cocuklara bakiyor gecede dahil
cayimida ayagima getiriyor aman masallah diyelim

Konu sahibinin eşine bu kadar hak veren çıkması beni derin ümitsizliğe sürüklüyor.

Yazdığınız her kelime o kadar doğru ki...

Sorun evi geçindirmesi değil.
Sorun zihniyetinde.
Emin olun şunları diyen adam siz çalışsanız da farklı olmazdı. Belli ki kadınlara hizmetçi muamelesi yapılan, kadınların da bu duruma gönüllü olduğu bir evde büyümüş.

Kadınlar bile eşiniz gibi düşünüyorsa gidecek çok yolumuz, yiyecek çok fırın ekmeğimiz var.

Demek ki düzen kolay kolay değişmeyecek yorumlara bakılırsa.
Maalesef şu hödük erkekleri de işte bu zihniyetteki kadınlar yetiştiriyor.
Kendileri gönüllü hizmetçi olunca, yetiştirdikleri adamlar da ileride karılarından hizmetçilik bekliyor.

Hadı ordan sgan erkeği deseydin.kadınlar çalişmalı ama böyle söylenen adamlara çalişmamalı. Kadın isterse çalisir.esin senınle evlenirken bilmiyormuydu evı geçindirecegını

Adam çalışıyorsa, kadın evdeyse eğer ben çokta adamın iş yapması taraftarı değilim açıkcası. Yerde bişey gördüğünde yoruldum sen yap demek yerine biraz daha düzgün bir dille konuşsanız daha mı iyi olur acaba?

Bende böyle düşündüm bütün gün işten döndükten sonra evde beni temizlik beklese bende sinirlenirim açıkçası
Adam çalışmıyor kadın çalışıyor olsaydıda durum aynı

Burda o erkegi destekleyenler var ya! Yaziklar olsun! Adam calisiyor ve saat 5te bitiriyor diyelim, peki ev hanimin is saati ne zaman bitiyor? O zaman oda saat 17de "Bana ne camasirindan, ütünden, dükkan kapandi" desin.

Bir ev hanimi=Hizmetci zihniyetine sinir oluyorum. Hele hemcinsim bu zihniyette olmasi cok üzücü. Hic kimse demiyor calisan biri eve geldiginde sulu paspas yapsin, toz alsin diye. Ancak masaya indir kaldir yapabilir. Bulasik makinesini doldurabilir,..

Bunlar agir isler degil ki. Sirf calisiyorsun diye, ev sorumlulugun bitmiyor ki. Calisan kadinlar cok daha agirini yapiyorlar. Neticede bir ev hanimida calisiyor, sadece maas almiyor.

Eşiniz kendince iş bölümü yapmış. Ama işin kötüsü sizin bundan haberiniz olmamış.
Kurallar esnetilerek hayat daha yaşanılır kılınamaz mı? Tabi ki yapılabilir. Ama bunlar hep vicdan, merhamet, sevgi, saygı ile ilgili şeyler.
Siz çalışsanız bile eşiniz evde sorumluluk üstlenecek biri değil bence.

Sizi çok iyi anlıyorum. Ben normalde çalışıyorum. Oğlum ilk doğduğu zamanlar çok yorgunluk hissederdim ve mutfakla hiç alakam yoktu. Her fırsatta oğlum uyudukça uyumak isterdim. Eşim akşam geldiğinde mutfağa girerdi. Ya da beraber girerdik. Hiç işten gelecek yemek hazır olsun derdim yoktu. Yemekten sonra o bebekle ilgilenir ben uykusuz gece için dinlenmeye çekilirdim. O yatacağı zaman kalkar nöbeti devralırdım.
Laf etmezdi ama etse de pek altta kalmazdım eminim. Zira o rutinine devam ederken, benim vücudum ve bünyem ciddi bir değişime uğradı.

Oğlum biraz hareketlendi bu sefer hiç peşinden ayrılamamaya başladım. Çünkü tehlikelere açık hale geldi. Haftasonları evdeysem tek başımayken süpürge açamazdım. Zaten uyurken iş yaptıracak bir bebek değildi. Sese duyarlıydı. Mutfakta ocağa yemek koyabilirsem kar sayardım. Uyanıkken de hep beni ister mızıldanırdı.
Ben 2 yaşından sonra rahat hareket etmeye başladım. İlk iki yıllık süreçte evle ekstra ilgilenmedim. Süpüremediysem dert etmedim. Elimden geldiği kadar dedim. Akşam kırıntıları çektirdim.

Sizden farkım eşim, eşinizden daha merhametli. Eşiniz düşünemeyen biriyse malesef sürekli laf dalaşına girerek anlatamazsınız. Burada bile anlamayanlar var gördüğünüz gibi. Para kazanınca tüm sorumluluklar bitiyor onlara göre. Yaptığınız herşeyin sorumluğunu ona devretmeden sizi anlamasını beklemeyin.

Ertesi güne sizin için kolaylık olacak şeyleri akşam çocuğu eşinize verip yapın. Yemek gibi mesela. Akşam da çocuğu oyalayabilir herhalde?

Bende böyle düşündüm bütün gün işten döndükten sonra evde beni temizlik beklese bende sinirlenirim açıkçası
Adam çalışmıyor kadın çalışıyor olsaydıda durum aynı
Ikiside calisiyorsa tabi ki ortak acil bir durum varsa hastalik vs tabiki ortak ,
Ben hamileyim esimde bende calisiyoruz ,yardimci geliyor temizlige ama arada esim carsaf degistirir,sorun yok.
Evde otursam hic ni sorun olmasa yap desem isyan eder, haklidirda is bolumu

Yardım eder benim esim etmeli de zaten bu evde tek ben yasamiyorum

Konu sahibinin eşine bu kadar hak veren çıkması beni derin ümitsizliğe sürüklüyor.

Yazdığınız her kelime o kadar doğru ki...
Herkes tercih ettiği hayat-ı yaşıyor sevgili kahvetelvesi

Hayvan gibi muameleye hak veren, o muameleyi görür.

Ben hak vermiyorum.

Bütün mesele bu.

Orta-doğu coğrafyasının insanından çok fazla beklentiye girmemek lazım. Neticede bu coğrafya asırlardır "gelişmekte" olup asla gelişemeyen bir coğrafya.

Birazda kadinlar arasi rekabet bu. "Yok ben daha iyi hizmet ederim erkeğimeee, bak ne kaa harika eş ve gelinim" kafasi bu. Dediğin gibi ortadoğu zihniyeti.

Keşke rekabet yerine, destek olunsa. Kadinlar ilk evlendiklerinde hayalindeki evliliği, eşe hizmet etmek, onun için sexy fakat rahatsizlik veren gecelikler giymek olmasaydi.

Kadinlar kendine değer vermiyor ki, başka bir kadina değer versin.

Ben haklı bulmuyorum. Bir insanın hayattaki tek vasfı çalışmak ve eve gelip yan gelip yatmak olamaz.

Burada çalışmayan kocaları olan kadınlar konu açıyor
Eve geliyorum tüm iş beni bekliyor
Yemek hazır değil her yer her yerde çocuk tepemde diye
Herkes kadına hak veriyor bu adam bütün gün evde ne yaptı deniliyor
Adama saydırılıyor

Burada durum çok farklı değil
Kadın olduğum için kadına pozitif ayrımcılık yapamayacağım
Sadece işe gidip gelip binbir kişinin lafını dinlemek bile bir zul
Bugün öğrencim hiç istemediğim bir davranış yaptı sinirlerim bozuldu
Oysa baksan öğretmenliğe rahat meslek derler
Adamda iş yerinde oturduğu yerden en az 40 kişiyle uğraşıyordur
Konu sahibi adamın işini basit görmüş oda konu sahibinin evde yaptığı işleri basit görmüş
Olay bu

Eşinizle konuşun.Eve para getitiyor ya
aman ona bişey demeyin.Gerçi yorumlarda ki zihniyet te ortadaEşinizin hizmetçisi değilsiniz.Evde iş bitmiyor birde çocuk kolay sanıyor herkes.Gerekirse yardimci alin.

Benim evim bize fazla diyecegim buyuklukte. Ben calismiyorum eşim calisiyor evin genel temizligini ben yapiyorum ama balkon yikama ve salon supurmeyi o yapiyor. Paylaşmak istedi bu kadarini yapmasi bile yeterli. Her sey kadinin ustune yuklenmemeli onlar temiz evde otursun diye kendimizi paraliyoruz. Eşinizle konuşmalisiniz umarim sizi anlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…