Evi geçindiriyor diye eş evde hanımına yardımcı olmaz mı ?

Aynen öyle.
Öyle saçma sapan bir ortadoğu cariye kültürü içerisindeyiz ki instagramda bile ben daha iyi hizmet ediyorum yarışındalar.

Gerçekten konuya yazılan yorumları hayretle okudum. Bazen kadının en büyük düşmanı yine kadın. Şu adamı haklı bulan kadınlar resmen bence kendilerini birey olarak bile görmüyor.

Birde konu sahibinin küçük çocuğu var.

Kadın çalışmıyorsa, evin ve çocukların tüm sorumluluğunu alsın, erkekte gelip hizmet beklesin evde. Ben konudaki adamın çocuğuyla kucağa alıp sevmenin ötesinde vakit geçirdiğini zannetmiyorum. Çünkü çocuk bakmakta sadece kadının görevi bu mantıkta.

Eşim işten 6' da geldi, iki çocuğumuz var, yemek, beraber oyun ve çocukları uyutma derken 9 gibi oturabildik.

Ne olacaktı ben tek başıma bunları yapacaktım da eşim iki seksen uzanacak mıydı o dışarıda çalışıyor diye?

Hem yardımcı olmayacak hemde faturaları ben ödüyorum gibi çirkin bir muhabbet yapacak. Eş değil de iş ortağı sanki.

Adamı haklı bulanları anlamak güç gerçekten.

Eee daha napicaksiniz ki yani ? Olumsuz yorumlara kulak asmayın. Bi zahmet herkes kendi kisisel islerini yapsın. Bence is dağılımınız çok iyi. Ev hanimi da olsanız ceo da olsanız evlilik ev arkadaşlığıdır.Herkes kendi camasirini yıkayıp kendi ütüsünü yapmalı. Evde duran ev isini daha cok yapmalı. Onun haricinde evde beraber yasıyorsunuz zaten yapması gerekenler bunlar.

Çalışmayan kişi kimse ev işlerini o yapmalı. Erkek kadin fark etmez. Diger türlüsü çok sacma. Biri benim paramla yaşayacak ustune gel şunu da sen yap diyecek. Düşünmek bile istemiyorum. Yapılanı begenmemesi hoş degil sadece. Iyi veya kotu bi sekilde elinden geleni yapiosan tamamdir.

Madem calismamanizi sorun edecekmiş calisan bir kadinla evlenseymis, calismamaniz o evin hizmetçisi oldugunuz anlamina gelmiyor, az yesin bir hizmetçi tutsun kendine.
Bizim evde butun gunluk rutin isler ortaktir, kimin ne kadar para kazandığına göre degil, kimin neyi yapabildiğine göre yapıyoruz dağılımı.

Üzgünüm, her koca aynı degil, sizinki sorunlu. Keşke alırken güvenlik kuralları, garanti belgesi falan olsa şu adamların değiştirirdiniz

Bende çalışmıyor bebegimi buyutuyorum.aynen bizimde oyle br hayatimix var esimin ev icin yaptgi seyler maddi imkan saglamak ve bisey bozulduysa onarmak onun disinda herseyi benhallediyorum ebimiz buyuk kizimda cok hareketli yoruluyorum.ama onun evine baktgi gbi bende evi aksatmamaya çalışıyorum cok hasta ve yorgunsam.dikkat etdifi seyleri yapiyorm sadece

Ama kocanın çalışmadığı durumlarda kadınlar-en azından bir çeşit yemek yapilsin,arada bir süpürge açsın diye bekliyor.Ama adamlar full yatista olmasina rağmen kadınlar yine pek ses etmiyor.
Kadının calismadigi durumlarda ise erkekler-Ev süpürülüp silinsin,camlar temizlensin,banyo tuvalet yikansin,toz alınsın,yerde bir kirinti dahi olmasın,3 çeşit yemek yapılsın,kıyafetler utulensin,üstüne çocuklara bakilsin diye bekliyor.Ama istediği renk çorabı temiz değil diye kadına "ne yapıyorsun bütün gün " diye cemkirebiliyor.

Şimdi düşünün sizce gerçekten aynı sey mi?

Yaptıkları anca çarpıtmak.
Hem de o kadar saçma yerden çarpıtmış ki.
Garip bir kafadalar ya kocişler velinimetimiz haaşaa hizmetsiz bırakılmamalı kafasındalar ya da çalışan kadın olup, kendilerini üst insan olarak görüyorlar, çalışmayan evde oturanları ezik görüp her türlü hizmetçi muamelesini hak görüyorlar.

Ev işlerine yardım etmemeli,o da evin işini yapmalı. Yani sen de evde yaşıyorsun o da,sen evi temizlemekle mükellef olan tek kişi değilsin,o da lütfedip yardım etmek yerine sorumluluk almalı

Çalışırken içten gelir her gün yorgun argın farklı bir yemek yapar yemekten sonra çamaşır derleme toplama ütü yapardım. Çocuk bakmak evet bütün günü alıyor hiç çocuk bakmadınız heralde . 2 aylık bebeğim var çoğu gün yemek Yapamıyorum . Siz çocuk bakmayı küçümsemişsiniz ama çalışırken bile işten gelip tost yapmadım

Çarpıtma ın kralını siz yapmışsınız
Sırf gelin olduğu için geline hak veren sırf ev hanımı olduğu için ev hanımlarına hak veren yapı
Bunun hizmetçilikle alakası yok adalet duygusuyla alakalı

Benim elimden gelen bu.
Ben sana daha fazla kazan diyor muyum demiyorum.
Oda sende yapılandan fazlasını bekleme diyin.

Kadın veya erkek çalışmayan kim ise tabii ki evdeki işlerin sorumluluğunu üstlenmesi gerekiyor.
Sonuçta eşlerin bir görev dağılımı lazım.
Mesele , ben çalıştığım zamanlar hiç yemek yapamıyordum. Eve yorgun argın geliyorduk.
Hayat müşterek şekilde devam ediyordu. Tabii çalışmanın en güzel yanı ev işlerinden uzak kalıp kendime daha rahat harcama yapmamdı.
İşimden ayrılalı bir ay olsa da bütün ev işlerini daha rahat halledip, hiç eşimden yardım talebinde bulunmadım.
Her gün tertemiz eve geliyor. Üç çeşit yemek yapıyorum. Ütü ve çamaşırı tamamlıyorum.
Şu an ki durumdan ikimizde şikayetçi değiliz.

Genel anlamda haklısınız. Ama bu konularda keşke benim gibi bütün hemcinslerim de hassas olsa. Biz erkeklere yük değil hayat arkadaşı olmalıyız. Herşey ortak olmalı. Çocuk bakımı konusunu hallederseniz ev gideri konusu da yeri gelecek siz de destek olacağınızı bilmeli.bunu hissetmeli. Böyle benimserseniz bunu hissettirirsiniz.

Ya ben kıyamıyorum eşime.. Sabahtan ekşama kadar işte zaten fiziken yorulmadığı zaman beynen yoruluyor istiyorum ki eve geldiği zaman dinlensin.. Gün içinde ben işlermi yapıp dinlenyorum zaten oda eve geldiğinde uzansn çaynı içsin falan istiyorum.. tabi birşeye ihtiyacm olduğunda ya da hastaysam elnden geleni yapar süpürüp toz alamadysam lafnı yapmaz oda yani

Senin yapamadığın şeyleri eleştirmesi hiç hoş değil. Sen de onun eve aldığı şeyleri, oturttuğu evi eleştirsen çirkin olur. Beğenmesen söylensen nasıl çirkin olursa onun yaptığı da çirkin. Bunlar muhabbeti bitirir . Bazı arkadaşlar kadının çalışması ile erkeğinkini aynı kefeye koymuş . Aynı değil arkadaşlar . Kadın çalışırken erkekten daha çok yorulur . Ama eve gelince yemeği de yapar , çocuğa da bakar .Erkek de evde yardımcı olacak eşine .çok değilse bile bir ucundan tutacak, ya da tutarmış gibi yapacak.Ya da en azından eleştirip durmayacak .

Bence sorun aradaki üslup iletişim sorunu. Esin rahatsız olduğu konuları incitmeden dile getireçek siz de işi ağır değil diye kucumsemeyeceksin. Bence siz evdeyseniz esinizden haftaici çok bi iş beklemeyin haftasonu yardim etmesini söyleyin.
Ev işlerinin çoğunu siz yaparsınız gerektiğinde eşiniz yardım eder.

Dersin adam paşa soyundan gelmiş..Tabi ki herkes onun gibi değil.Esimim çok yorucu bir işi var ve benim işlerim akşama bitmediyse hemen el atar ve ben oturmadan oturmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…