Birazda kadinlar arasi rekabet bu. "Yok ben daha iyi hizmet ederim erkeğimeee, bak ne kaa harika eş ve gelinim" kafasi bu. Dediğin gibi ortadoğu zihniyeti.
Keşke rekabet yerine, destek olunsa. Kadinlar ilk evlendiklerinde hayalindeki evliliği, eşe hizmet etmek, onun için sexy fakat rahatsizlik veren gecelikler giymek olmasaydi.
Kadinlar kendine değer vermiyor ki, başka bir kadina değer versin.
Birde konu sahibinin küçük çocuğu var.Sen de çalış diyen arkadaşlar her seferinde beni şoka uğratıyor...
Mesele çalışmak ya da çalışmamak deil . Mesele adamin üslubu.
Saygısızlığı...
Gerçekten anlamıyorum. Biz niye çalışıyoruz. Eşlerimiz bize insan gibi davransınlar diye mi..
yani işsiz kalirsak adam tibet öküzüne bağlayabilir. Biz de önceden önlemimizi alıyoruz. Öyle mi?
Lütfen "sen de çalış" diye uyarı veren arkadaşlar beni aydınlatabilir mi?gerçekten merak ediyorum o sebeple soruyorum.
Benim çalıştığım ve çalışmadığım dönemlerde eşim ayni adamdı. 1 gram değişiklik olmadı.
Evdeki silip süpürme balkon yikama ve cam silme eşimde..
Banyo e mutfak temizliği misafir menüsü. Akşam yemekleri ve evin genel düzeni bende.
Birbirimizi bu sebeple mi kıracağız. Gerçekten eşleriniz sizi bu sebeple kır(A)masın diye mi çalışıyorsunuz.
Nasıl adamlarla evleniyorsunuz da üzerine böyle tedbirler almak zorunda kalıyorsunuz. Inanılır gibi değil.
Sevgili konu sahibi: Eşine üslup ve ahlak bilgisi dersi vermeni öneririm.
Güzellikten anlıyorsa bu dersi güzellikle ver. Sakinca kırıcı olmadan konuşarak.
Yorgunum şu an hiç-bir şey yapamam hayatım; demek varken hayvan gibi cevap vermesi bu evliliği uzun vadede çekilmez kılar.
Her lafa paradan girmek, her söze "faturaları da sen öde" demek aklı selim bir insanın tavırları değil..
30 yaşındayım. Ne 2 buçuk senelik eşimden ve ne de babamdan böyle kırıcı bi şey duymadım. Annem çalışırken de calismazken de... (ev hanımlarına "çalışmıyor" denemez ama)... neyse anlaşılsın diye o şekilde yazdım.
Allah bizleri merhamet sahibi adamlarla karşılaştırsın. Allah bir kadını tam da bu noktadan vurmaya kalkan bütün kadınve erkekleri islah etsin. Ve bizleri bu gibi insanlarin eline düşürmesin.
Eee daha napicaksiniz ki yani ? Olumsuz yorumlara kulak asmayın. Bi zahmet herkes kendi kisisel islerini yapsın. Bence is dağılımınız çok iyi. Ev hanimi da olsanız ceo da olsanız evlilik ev arkadaşlığıdır.Herkes kendi camasirini yıkayıp kendi ütüsünü yapmalı. Evde duran ev isini daha cok yapmalı. Onun haricinde evde beraber yasıyorsunuz zaten yapması gerekenler bunlar.Bir üyeye daha yazdim aslinda :))
Okuyunca adam işten gelip ev işi yapiyor gibi algilaniyor galiba ama eşimin haftaiçi birşey yaptiği yok, sadece ütüsünü yapar(kendi öyle istiyor), kendi daginikligini toparlar, bunlar da yorucu şeyler degiller zaten. Hafta ici evin rutin düzeni, yemeği bende zaten, ben yemek yapmasam bile dişardan satin aliyorum eşim hazirlamiyor.
Genel temizlik olarak bahsettiğim şey hergün olan birsey degil, bazen haftasonunu detayli temizliğe ayiririz birlikte o kadar.
Haftasonu yemek hazirliyor dedigim de ya kahvaltidir ya da basit yemektir zaten her haftasonu evde olmuyoruz bile.
Kimseye yazik olmuyor yani. Zorla yaptirilan birşey de yok.
Ama kocanın çalışmadığı durumlarda kadınlar-en azından bir çeşit yemek yapilsin,arada bir süpürge açsın diye bekliyor.Ama adamlar full yatista olmasina rağmen kadınlar yine pek ses etmiyor.Burada çalışmayan kocaları olan kadınlar konu açıyor
Eve geliyorum tüm iş beni bekliyor
Yemek hazır değil her yer her yerde çocuk tepemde diye
Herkes kadına hak veriyor bu adam bütün gün evde ne yaptı deniliyor
Adama saydırılıyor
Burada durum çok farklı değil
Kadın olduğum için kadına pozitif ayrımcılık yapamayacağım
Sadece işe gidip gelip binbir kişinin lafını dinlemek bile bir zul
Bugün öğrencim hiç istemediğim bir davranış yaptı sinirlerim bozuldu
Oysa baksan öğretmenliğe rahat meslek derler
Adamda iş yerinde oturduğu yerden en az 40 kişiyle uğraşıyordur
Konu sahibi adamın işini basit görmüş oda konu sahibinin evde yaptığı işleri basit görmüş
Olay bu
Ama kocanın çalışmadığı durumlarda kadınlar-en azından bir çeşit yemek yapilsin,arada bir süpürge açsın diye bekliyor.Ama adamlar full yatista olmasina rağmen kadınlar yine pek ses etmiyor.
Kadının calismadigi durumlarda ise erkekler-Ev süpürülüp silinsin,camlar temizlensin,banyo tuvalet yikansin,toz alınsın,yerde bir kirinti dahi olmasın,3 çeşit yemek yapılsın,kıyafetler utulensin,üstüne çocuklara bakilsin diye bekliyor.Ama istediği renk çorabı temiz değil diye kadına "ne yapıyorsun bütün gün " diye cemkirebiliyor.
Şimdi düşünün sizce gerçekten aynı sey mi?
Ev işlerine yardım etmemeli,o da evin işini yapmalı. Yani sen de evde yaşıyorsun o da,sen evi temizlemekle mükellef olan tek kişi değilsin,o da lütfedip yardım etmek yerine sorumluluk almalımerhaba hanımlar , ben ev hanımıyım oğlumu büyütüyorum. Eşim tek çalışıyor çok zor bir işi yok oturdugu yerden calısıyor. Gelırı normal. Sorunum şu ki eşim benim evde yorulabılecegımı hiç kabullenmiyor. Birşey eksik olsun söylenir, onuda sen yap yoruldum dedıgımde faturalarıda sen öde o zaman , marketı de sen gör o zaman diye söylenıyor. Diyorum çalışsam zaten yaparım ama çalışmadıgım ıcın yapamam. Ama her seferınde böyle , evde döküntü olsun söylenir süpürülmedı diye yoruldum sen yap dedıgımde direk faturaları da sen öde diye giriyor lafa , yani çalıştığı bu evı gecındırdıgı ıcın bu evın ıcındekı bütün yükü bana yüklemiş kendı elını bırseye sürmeyecek hersey benım görevim ben yapacagım öyle görüyor, birşeyde söyledıgımde bu sekılde cevap verıyor. Ben senı gecındırıyorum bısey demeye hakkın yok sende yapacaksın der gıbı mesaj alıyorum söyledıgınden buda benım zoruma gıdıyor. Dertlesmek ıcın yazdım uzun zamandır böyle davranıyor herkesmı aynı bılemiyorum ama artık kendımı kötü hissediyorum bu söyledıgınden dolayı.
Çalışırken içten gelir her gün yorgun argın farklı bir yemek yapar yemekten sonra çamaşır derleme toplama ütü yapardım. Çocuk bakmak evet bütün günü alıyor hiç çocuk bakmadınız heralde . 2 aylık bebeğim var çoğu gün yemek Yapamıyorum . Siz çocuk bakmayı küçümsemişsiniz ama çalışırken bile işten gelip tost yapmadımBen çalışıyorum akşam yemek bile yapmaya mecalim kalmıyor tost yapıyorum duş alıp yatıyoruz
Gün boyu sandalyede omzu beli ağrıyor insanın çocuk tüm günü alacak bişey değil yani tüm evi süpürsen 1 saat hem insan kırıntı içinde nasıl rahat edebilir çocukta var tertemiz mis gibi bundan daha güzel bişey varmı evdeyken bir süpürge açılıp bir banyo çamaşır suyu yapılabilir
Çarpıtma ın kralını siz yapmışsınızYaptıkları anca çarpıtmak.
Hem de o kadar saçma yerden çarpıtmış ki.
Garip bir kafadalar ya kocişler velinimetimiz haaşaa hizmetsiz bırakılmamalı kafasındalar ya da çalışan kadın olup, kendilerini üst insan olarak görüyorlar, çalışmayan evde oturanları ezik görüp her türlü hizmetçi muamelesini hak görüyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?