Evi satmak mi yoksa direnmek mi?

Kredilerin vadesini uzatın 8000 se 4000 e çekin hem evden hem arabadan olmazsiniz ama daha çok borcunuz olsada kafaniz bı nebze rahat olur

ev mezara girmiyor kesin bilgi.
hayat kısa hayatı yasamadan mal mülk icin kıt kanaat gecinenleri anlamıyorum satın gitsin gezin tozun
kesinlikle. 10 sene kredi ödemek için kıt kanaat geçindikten sonra ne anladım ben o evden.

E

Evet cok zora soktuk biz ama alirken boyle hesaplamadik cok detay veremiyorum bazi aksiliklerden kaynakli boyle zora girdik

hayat çok kısa. bir ev uğruna bu kadar zorluk çekmek bana mantılı gemiyor.
bir de hayatınızın hepisni bilemediğimiz için yarım yamalak oluyor yorumlar.
evet 2000 lira ile 3 çocuk büyütenler var. ama meyvesi eksik eti eksik sebzesi eksik. gezme yok giyme yok.
10000 lira eliri olan birisi bunları eksik yapsa zor olur. tabi çoluk çocuk varsa illa ek giderler olabiliyor. çocuğa yok demek çok zormuş. ben bazen maddi olarak değil de her istediği her zaman olmasın diye hayır diyorum onda bile üzülüyorum. hayatınıza göre karar verin.ben arabadan vazgeçmezdim ama evden vazgeçerdim :D
Araba elimiz ayağımız bizim. arabayı sattık almak için birkaç gün vardı o gün hastalandım takside dolmuş da rezil olduk. işimiz geç bitti eve geç gittik çocuk komşuda zorlandık yani. Rabbim inş ferahlatır sizi de. hakkınızda hayırlısı olsun.

Arabayi satin hem arabanin masraflarindan da kurtulursunuz.
Sonucta kredi sabit, maaslar artiyor.
Arabayi satip bir krediyi kapatin bira rahatlarsiniz. Maaslara en azindan ocakta az da olsa zam gelir yine rahatlarsiniz.

Yapabileceginiz ek is vs varsa onu kovalayin bu surecte.
Ben ozel ders veriyorum iyi katki sagliyor mesela.
Gelen zammin rahatlattigina daha hiç şahit olmadım :KK12: :KK12: :KK12: :KK12: 6 senelik evliyim hep aynı sıkıntıyı çekip hep aynı şekilde yasiyoruz
Aynı tas aynı hamam değişen hiç bişey yok zam veriyorlarsa gelen zamdan fazla cebinden alıyorlar

Mrb hanimlar, Yaklasik bir bucuk yil once bir ev aldik on yillik kredi cektik.Hesaplar kitaplar yaptik lakin bazi durumlar oldu ve biz iki kredi daha cekmek zorunda kaldik bununla beraber elden 30 bin tl gibi bir rakam da borclandik.Cok detay vermeyecegim beklenmeyen durumlar vs derken suan aylik kredilere giden miktar 8 bin tl yi buldu.Esim ve benim aylik kazancimiz 10 bin tl.Mutfak masrafi faturalar vs icin 2 bin tl yetiremiyoruz.Ust bas hic birsey almamakla beraber depresyona girmis durumdayim 24 ay sonra 1500 tl lik bir kredimiz bitecek.3 yil sonra da 1700 luk diger kiredimiz bitecek, uzun bir sure nasil idare edecegiz bilemiyorum esim evi satmaktan yana..Satilirsa tabi.Ben de satmak istemiyorum siz olsaniz ne yaparsiniz bu arada elden aldigimiz 30 bin tl de geri odenmeyi bekliyor nasil bu kadar borcun icine dustuk bilmiyorum

Kazancınız güzel, bu kadar kazançla kendinizi nasıl böyle bir durumu soktunuz anlayamıyorum. 10 bin tl aylık gelirle sizin bolluk içinde yaşamanız gerekirken resmen sıkıntıya sokmuşsunuz kendinizi. Bu süreçte büyük ihtimal kredi kartları da doluyordur. Kendinizi köşeye sıkıştırmışsınız.

Ama dünyanın sonu değil tabi ki :) Neden depresyona giriyorsunuz ki satın tabi ki evi. Sizden önemli mi? Kredileriniz bitince 3 yıl sonra bir daha alırsınız ne olacak. Şimdi siz dayanayım diye önünüzdeki 2-3 yılı kendinize zehir edip depresyona gireceğinize satın evi borçları kapatın ve rahatlayın.

Sonuçta bu bir mal. Mal alınır da satılır da. Yok değer kaybeder satarsak, satmazsak ilerde çok iyi fiyatlanır diye düşünürseniz 3 yıl boyunca 10 bin tl maaşla kıt kanaat sorunlarla yaşar durur, ömrünüzün en güzel yıllarını bir ev uğruna heba etmiş olursunuz.

Ha yaz da geliyor evi sattıktan sonra eğer ayarlamamışsanız kendinize şöyle 1 haftalık 5 yıldızlı bir otelde tatil ayarlayın bence. Bu stresi anca atarsınız.

Tesekkur ederim ben arabayi satip daha ucuz bir araba alalim fikrimi sundum en azindan 1500 tllik bir kredi kapanir dedim esime mantiksiz geliyor 30 bin tl yi nasil ödeyecegiz diyor
Dağ kadar borç varken o evde huzurla oturamazsınız ki.O yüzden satmak mantıklı.

3-5 sene sonra doğru düzgün bütçe hesabı yapıp ona göre ev alırsınız.

80000 liralık araba iyi para

satın arabayı

30000 borcu verin

kredilerin de bir kısmını ödeyin

kendinize de ucuz araba alın

tabii biraz ilk başta rahatsız olursunuz ama olsun alışırsınız

yiyecek ekmek yokken 80000 lik araba çok lüks

evimiz ve bankada birikmişimiz var 50000 lik arabaya biniyoruz ve bize göre gereksiz aslında zira trafikte altında Ferrari olsa da süre aynı

masraf çıkarmasın yeter deyip ucuzundan araba alın

Allah kolaylık versin gerçekten. Çok zor.
Bir konu olmuştu geçenlerde oradada yazdım. Büyü kkonuşmak istemiyorum ama asla krediye girmek istemiyorum.
Evi satmak çok acı evet ama başka da çözüm yok gibi.

bu arada size 30000 veren yakınınıza da dua edin

şahsen 80000 lik arabaya binen birisine elden 30000 borç vermem

bu borcu hastalık vs olur araba hemen paraya çevrilmez anında çıkarır veririm de ev alacak kredi ödeyecek vs diye vermem satsın arabasını derim de rahatça

evi satmadan önce arabayı satmayı deneyin olmazsa evi de satarsınız ama şimdi evi satarsanız hem çektiğiniz sıkıntı boşa gider hem de rahata erdik deyip bol harcarsınız bankaların karı da yanına kalır

2 yıl ve 3 yıllık krediyi birleştirip daha uzun vadeli krediyle kapama imkanınız yok mu ? Belki elinizi rahatlatır
Evi satsanız gelecek para ile kredi ödemelerinin ve borcların tamamı kapanacak ve elinize para kalacak mı ?

Ev alma surecinde ekonomik krizden kaynakli ekstra krediler cekildi yani şöyle soyliyim konut kredisi 3 bin tl onun disindaki 5 bin tl odeme diger krediler.Arabam suan 80 bin civarinda ben de satip daha ucuz birsey almayi onerdim mecburum arabasiz evden adim atilmiyor daha once dedigim gibi ulasim hic yok villa tipi evlerin oldugu tenha biryerde evim yani toplu tasima yok.Esim daha 8 bucuk yil var bu ekonomide önumuzu goremiyorum ya issiz kalirsam bu kadar sikintiyla 2 yil gecer mi tarzinda dusunuyor.Hak veriyorum allah korusun hersey olabilir insanlik hali ama suan maasimiz da iyiyken evi odeyebildigimiz kadar odemek mantikli degil mi,?Ona gore satip kredileri kapatip elimizde 150 bin kalir vadeli durur diyor
80binlik arabayla hem 30bin borcunuzu hemde kücük kredilerinizden birini kapatabilirsiniz
Bi süre lüksünüzden ödün vermek zorundasınız veya azla yetinmek

arabanız varmış ee satın .. Yanş bana sorarsanız ev mi önemli araba mı tabiki ev derim . 1yıl arabasız kalın ne olacak. . borç bitince gene alırsınız arabayı .. Bence evi satmayın derim. .

kesinlikle. 10 sene kredi ödemek için kıt kanaat geçindikten sonra ne anladım ben o evden.

Hayat 10 sene değil ama
Evimi 22 yaşımdayken aldım, çok zorlandım ödemek için 8 yıl ödedim, sonra yıllarca kiraya verdim, bir maaş kadar ek gelir oldu bana ailemle yaşarken ve özellikle annemin hastalık döneminde 9 yıl o ek gelire deli gibi ihtiyacım oldu. 3 yıl önce kentsel dönüşümle yeniledik binaları, şu an 900.000 liralık bir piyasası var ki ben bu parayı 25 yıl çalıştım asla bir araya getiremedim. Paradan ziyade 25 yıl iş yaşamının ardından çok yorgunum, bu gün kirada otursam çalışmayı asla bırakamam, yaşadığım yerde 2000 liranın altında kira yok. Geçen yıl hesap kitap yaptık ve eşim yeter çalışma artık dedi, işim çok ağır ve stresli bir işti, bir ay önce bıraktım, şu an evdeyim. Eğer kendimi 9 yıl sıkıp bu evi almamış olsaydım bu adımı asla atamazdım. Maaş gelirli insanlar için bu sıkıntıyı çekmek elzem oldu artık bu devirde, evet ev mezara gitmiyor ama belli bir yaştan sonra çalışmak çok zor, insanlarının ömürlerinin sonuna kadar işe gidemiyorlar maalesef

bizde alamadığımız borçlardan dolayı sıkıntıda olduğumuz için neyi satmaya karar verirseniz verin borcunuzu ödeyin derim. ev alınmaz, araba alınmaz diye birşey yok. sağlığınız yerinde olsun herşey yapılır. ama şuan farketmeden sağlığınızdan oluyorsunuz. stress hayatımızdaki en büyük düşman. birde gerçekten çok büyük bir krizdeyiz. belki evi şuan satarsınız ama 2 ay sonra onu bile yapamaz kalakalırsınız öyle.

Back
X